De Graaf: ''We waren boos, maar zijn geen jankclub''

Algemeen directeur Ard de Graaf kwam in 2011 bij Cambuur binnen. De financiële cijfers waren toen negatief en dat moest De Graaf gaan omdraaien. Hij koos er bewust voor om wat meer op de achtergrond te treden, maar moest nu met de coronacrisis op de voorgrond treden.

''Vlak voor ik hier kwam, ging er elk jaar 5,5 miljoen uit en kwam er 3,5 miljoen binnen. De opdracht was om dat om te turnen. Dan hoef je niet elke dag met je kop in de krant. Het was voor mij zaak om betrouwbaar te worden, want we waren een onbetrouwbare club'', zo begint De Graaf in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Door de coronacrisis moest De Graaf plots wél op de voorgrond treden. Hij schoof aan bij talkshows, maar hield zijn emoties, in tegenstelling tot trainer Henk de Jong, altijd onder controle. ''Henk laat zijn gevoel spreken. Dat vind ik niet erg, dat hoort bij Henk. We stonden dan ook al met één en driekwart been in de eredivisie. Maar dat lost hij ook wel weer op. Dat weet ik.''

''Ik had thuis ook een half kistje bier nodig om tot bedaren te komen'', vervolgt De Graaf, die zijn emoties wel uitte, maar dit niet deed voor de camera's. ''Ik ga geen dingen lopen roeptoeteren die kant nog wal raken. Dat past niet bij mij. Ik wil de club niet voor lul zetten en mezelf ook niet. We waren boos, maar zijn geen jankclub'', zo besluit hij.

Lees meer:
0 reacties