Woerts over houding Cambuur: ''Ze doen het puur voor de achterban''

Cambuur en De Graafschap rekenen op een financiële compensatie van de KNVB nu er niet gepromoveerd mag worden naar de Eredivisie. De clubs hebben daarover vorige week maandag een eerste gesprek met de voetbalbond gevoerd. Sportmarketeer Chris Woerts verwacht dat we daar niet zo veel meer over zullen horen.

"Nee, ik denk dat dat een stille dood gaat sterven. Ik denk echter wel dat ze steun krijgen", zegt Woerts bij Veronica Inside. "Cambuur had natuurlijk al geld naar voren gehaald omdat zij dachten te zouden promoveren, maar dat is het risico van het ondernemerschap. Ze zullen ongetwijfeld iets krijgen, maar daar mogen ze geen grote verwachtingen van hebben."

Analist Johan Derksen kan de houding van sommige clubs nog altijd niet begrijpen. "Ik vind het onbegrijpelijk hoor dat Cambuur, De Graafschap, FC Utrecht en AZ zo lopen zeuren tegen beter weten in. Dat doen ze dan via de publieke opinie en de media. Daar haal je het schip met geld niet mee naar binnen."

Woerts is het met de oud-voetballer eens. "Ze doen het puur voor de achterban. Ze zeggen: zo, wij hebben er alles aan gedaan." Presentator Wilfred Genee benadrukt nog eens dat ze bij Cambuur enorm teleurgesteld zijn. "Dan moet je je ook als een grote jongen gedragen na een teleurstelling", meent Derksen. "Ze zijn vast niet erger teleurgesteld dan de caféhouder bij mij in het dorp."

Lees meer:
0 reacties