'Stadiondroom' loopt vertraging op: ''Wordt hij ooit werkelijkheid?''

1
'Stadiondroom' loopt vertraging op: ''Wordt hij ooit werkelijkheid?''

Het nieuwe Cambuurstadion heeft opnieuw vertraging opgelopen, want de verwachting is nu dat er pas in 2022 voor het eerst in het nieuwe stadion gespeeld kan worden. Er ligt op een aantal punten nog altijd geen akkoord tussen Cambuur, de projectontwikkelaar en het bouwbedrijf.

Dit probleem moet snel opgelost worden, anders stopt de gemeente Leeuwarden met het bouwrijp maken van de grond. "Sinds 2017 doemden er keer op keer nieuwe hobbels op", zo schrijft journalist Reon Boeringa van Voetbal International.

"Geruzie over een bouwmarkt, gedoe over parkeerplaatsen, de gemeente die afspraken zou hebben geschonden, de provincie die financieel bij moest springen en een scholengemeenschap voor wie de tijd dringt", vervolgt Boeringa. "Keer op keer ontstonden kleine barstjes en grote scheuren in het project. Telkens werden ze op het nippertje gerepareerd."

De oplevering van het nieuwe stadion staat nu gepland voor 2022. "De laatste hobbel betreft een nog altijd niet sluitende financiering en discussie tussen Cambuur en de projectontwikkelaar. De Leeuwarder stadiondroom is inmiddels al flink op leeftijd."

"Wordt hij ooit werkelijkheid? Directeur Ard de Graaf is optimistisch: "Ik heb er vertrouwen in dat we ook dit met zijn allen weer op gaan lossen", aldus Cambuur-directeur De Graaf in gesprek met Voetbal International.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jun 2020 om 20:18
    De stadion soap cq klucht goes on. Onvoorstelbaar dit duurt nou zo'n 6 a 7 jaar. Het huidige stadion had al 6 a 7 keer kunnen worden verbouwd tot 15000 plaatsen en had SC Cambuur hier een prachtig sfeervol stadion gehad in de vernieuwde Oost Indische buurt. SC Cambuur hoort hier thuis in Leeuwarden Oost. Hier ligt de roots en NIET op een industrieterrein in Leeuwarden West. Voetbalstadions horen niet thuis op een industrie terrein, maar midden in de volkswijk. SC Cambuur is een echte volksclub het kleine broertje van die andere fantastische volksclub : Feijenoord wat ook met een nieuw stadion worstelt, maar het legioen duidelijk -en terecht- de voorkeur geeft aan de Kuip.Denk dat de rest van voetbal minnend Nederland en het dorp 30 km ten zuiden van Leeuwarden bij wijze van spreken van de stoelen vallen van het lachen over de ontwikkelingen van 6 a 7 jaar om de financiering van een nieuw stadion rond te krijgen. Ook is uit een enquête gebleken dat het overgrote deel bijna 75% de voorkeur geeft aan de huidige locatie. Echter het arrogante bestuur denkt er anders over uit "bestuurlijke belangen " MOET SC Cambuur hier weg. Ook is er niet 1 die de stekker eruit durft te trekken voor dit veel te dure project van 70 miljoen Euro.Ook is het merkwaardig dat de gemeente zich mee laat slepen om de roep (vanuit het bestuur) om een nieuw stadion. De burgemeester (Buma) is verantwoordelijk voor een financieel gezonde gemeente. Ook is in een aantal artikelen van het blad Liwwadders gebleken dat het financieel niet zo goed gaat met de gemeente en dat Leeuwarden wel eens onder curatele komt te staan. Terwijl er aan de andere kant maar even 70 miljoen Euro moet worden neer geteld voor een nieuw stadion. Absurd!!! en als het allemaal door gaat - ik hoop van niet- wie moet het allemaal weer op hoesten??? precies Jan met de pet.
vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›