Stadiondroom' loopt vertraging op: ''Wordt hij ooit werkelijkheid?''

Het nieuwe Cambuurstadion heeft opnieuw vertraging opgelopen, want de verwachting is nu dat er pas in 2022 voor het eerst in het nieuwe stadion gespeeld kan worden. Er ligt op een aantal punten nog altijd geen akkoord tussen Cambuur, de projectontwikkelaar en het bouwbedrijf.

Dit probleem moet snel opgelost worden, anders stopt de gemeente Leeuwarden met het bouwrijp maken van de grond. "Sinds 2017 doemden er keer op keer nieuwe hobbels op", zo schrijft journalist Reon Boeringa van Voetbal International.

"Geruzie over een bouwmarkt, gedoe over parkeerplaatsen, de gemeente die afspraken zou hebben geschonden, de provincie die financieel bij moest springen en een scholengemeenschap voor wie de tijd dringt", vervolgt Boeringa. "Keer op keer ontstonden kleine barstjes en grote scheuren in het project. Telkens werden ze op het nippertje gerepareerd."

De oplevering van het nieuwe stadion staat nu gepland voor 2022. "De laatste hobbel betreft een nog altijd niet sluitende financiering en discussie tussen Cambuur en de projectontwikkelaar. De Leeuwarder stadiondroom is inmiddels al flink op leeftijd."

"Wordt hij ooit werkelijkheid? Directeur Ard de Graaf is optimistisch: "Ik heb er vertrouwen in dat we ook dit met zijn allen weer op gaan lossen", aldus Cambuur-directeur De Graaf in gesprek met Voetbal International.

Lees meer:
0 reacties