''Er komt geen juichpolitie, zoals er nu ook geen terraspolitie is''

1
''Er komt geen juichpolitie, zoals er nu ook geen terraspolitie is''

Paul Depla, burgemeester van Breda, denkt dat de coronamaatregelen prima nageleefd kunnen worden in voetbalstadions. De vertegenwoordiger van de regiegroep voetbal en veiligheid voorziet dan ook weinig problemen.

"De clubs zullen de supporters goed bij de nieuwe situatie moeten betrekken", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Hoe dat georganiseerd dient te worden. Hoe gaan de bezoekersstromen lopen, hoe voorkom je opstoppingen? Samen zullen de betrokken partijen naar goede oplossingen moeten zoeken."

Volgens Depla liggen er genoeg oplossing om stadions redelijk op te vullen. "Voor jongeren tot 18 jaar geldt geen beperking meer en voor personen uit hetzelfde huishouden evenmin. Dus op dat vlak liggen ook mogelijkheden om de stadions te vullen. Er komt geen juichpolitie, zoals er nu ook geen terraspolitie is", aldus de burgemeester.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Jun 2020 om 09:42
    Dan lees ik "supporters van Friese clubs lachen om het feit dat er niet gejuicht mag worden". Nu is er verder nog geen idee hoe een en ander opgelost gaat worden en dan wordt er meteen een bom gelegd. Ik denk niet dat die mensen in de gaten hebben dat ze het gaan verprutsen voor iedereen die wel van goede wil is. Met dit "matcho" gedrag kan je een club volledig de vernieling helpen. Breekt er weer virusgolf uit en de oorzaak ligt bij het voetbal, dan kan je het verder vergeten. Dan wordt alles weer op slot gezet en is er niets meer. Ik hoop dan ook dat deze "slimme jongens en meiden" hun hoofd een keer op een goede manier gaan gebruiken en hun club gaan steunen op de "gevraagde" manier en zich gaan houden aan de regels die de regering en de clubs opstellen. Want denk er goed om: HET VIRUS IS NIET WEG. Zie maar naar de brandhaarden in bijvoorbeeld Duitsland en ook hier kan dat gaan gebeuren. Dus, bezint eer gij begint en breng de club op een goede manier naar de eredivisie. want dat is toch het streven.
vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›