KNVB maakt speeldagenkalender bekend: play-offs-duels gehalveerd

0
KNVB maakt speeldagenkalender bekend: play-offs-duels gehalveerd

De KNVB heeft vandaag de speeldagenkalender voor komend seizoen gepresenteerd. De Keuken Kampioen Divisie begint in het weekend van 28/29/30 augustus, twee weken eerder dan de Eredivisie.

De Keuken Kampioen Divisie start op 28/29/30 augustus, enkele weken voor de start van de Eredivisie. Deze start namelijk in het weekend van 12/13 september. Om sportieve redenen wil de KNVB dat elke club minimaal 14 of 15 tegenstanders heeft getroffen voor het einde van de eerste seizoenshelft.

De KNVB heeft er in samenwerking met de KKD-clubs voor gekozen om gedurende de eerste periode op vrijdag tot en met dinsdag gevoetbald. Na die periode is vooralsnog de vrijdag de vaste speeldag en wordt er nog een keer op maandag (5 april, Tweede Paasdag) en een keer op zondag (3 januari) gespeeld.

De laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is op 14 mei, terwijl de play-offs plaatsvinden van 17 tot en met 23 mei. Het aantal wedstrijden wordt wel gehalveerd. Alle clubs aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan - net als de derby's en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld - zo veel mogelijk later in het competitieprogramma geplaatst, in de hoop dat er tegen die tijd weer met volle stadions mag worden gevoetbald.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›