Buursma blikt terug op Cambuur-periode: ''Dat waren gouden lessen''

0
Buursma blikt terug op Cambuur-periode: ''Dat waren gouden lessen''

Michiel Buursma is op dit moment actief als Hoofd Opleidingen bij Christchurch United FC in Nieuw-Zeeland. De 29-jarige Fries werkte tot een aantal jaren geleden nog in de voetbalschool van SC Cambuur, van assistent bij de D-pupillen tot coördinator van de voetbalschool.

Buursma ging na een aantal jaren op contractbasis bij Cambuur werken, en maakte in die periode verschillende voetbalstijlen mee. "Ik heb veel uren gedraaid voor weinig centen, maar het betaalde zich wel uit in kennis en ervaring", zo vertelt Buursma in gesprek met het Friesch Dagblad.

"Wat wist ik nu écht over voetbal op mijn 23e? Maar ik kwam met mensen van het eerste elftal te werken", vervolgt Buursma. "Dwight Lodeweges, Marcel Keizer, Arne Slot, Henk de Jong. Dat was voor mij puur luisteren, opslaan en uitvoeren. Ik kreeg de kans om te zien hoe ze trainen, een seizoen opbouwen."

Vooral de lessen van Arne Slot kan Buursma nog goed herinneren. "Arne Slot nam daar echt ruim de tijd voor om met mij over te praten. Dingen uitleggen die ik niet begreep, zijn positiespel uitleggen en hoe hij wedstrijdsituaties in zijn trainingen integreert. Dat waren gouden lessen", aldus Buursma.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›