De Jong: ''Wat gaat de KNVB doen als er straks weer corona uitbreekt?''

SC Cambuur oefende donderdagavond tegen Harkemase Boys en wist met 4-1 te winnen van de amateurs. SC Cambuur-trainer Henk de Jong zag Mart Dijkstra ook meespelen, maar weet niet of de middenvelder een contract krijgt.

"Zo'n jongen laat ik niet vallen", zegt De Jong, die ook hoorde dat Dijkstra graag een contract wil verdienen. "Heel eerlijk? Ik heb daar nog niet eens over gesproken met Foeke Booy, onze technisch manager", zegt de Friese oefenmeester in gesprek met de Leeuwarder Courant.

SC Cambuur heeft nu een ruime week vrij, voordat ze op 27 juli weer beginnen. "Die maandag gaan we ons voor het eerst op corona laten testen. Dat is nog niet eerder gebeurd. Vanaf dan zal er denk ik elke week worden getest. Ik ben benieuwd. Dat wordt een dure grap. Maar nodig. Want wat gaat de KNVB doen als er straks weer corona uitbreekt?"

Hoewel de spelers vakantie hebben, verwacht De Jong niet dat ze overal naartoe zullen vliegen. "Iedereen zal voorzichtig zijn. Dat weet ik zeker. Niemand zit te wachten op corona", besluit De Jong.

[PREMIUM] Cambuur kan met een gerust hart een weekje vrij nemen https://t.co/n3PkCpKGBi

— Sportredactie LC (@LC_Sport) July 17, 2020
Lees meer:
0 reacties