Van Leeuwarden naar Rome: ''Bij Cambuur uit mijn contract gelopen''

Djavan Anderson stond maandagavond in de basis bij Lazio Roma, dat het in Turijn opnam tegen Juventus. De voormalig speler van SC Cambuur vertelt in gesprek met De Telegraaf over zijn opmerkelijke route naar de top.

Na een vertrek bij Ajax tekende hij bij AZ, maar ook daar kon Anderson de verwachtingen niet waarmaken. Cambuur trok hem aan, maar ook in Leeuwarden werd hij geen succesnummer. "Als je bij Cambuur op de tribune terechtkomt, verwacht je niet binnen drie jaar op één veld te staan met Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt", lacht Anderson.

"Waar ik nu sta, heb ik te danken aan een wedstrijd tegen Almere City. Een compagnon van Jorge Mendes (zaakwaarnemer van onder meer Ronaldo) was bij dat duel aanwezig om Almere-speler Souyfian Ahannach te bekijken. Ik stond tegenover Ahannach, speelde goed en maakte ook nog eens de winnende treffer. Na afloop zei de agent toekomst in me te zien en contact met me te zullen opnemen."

Dat contact liet lang op zich wachten. "Ik was uit mijn contract bij Cambuur gelopen, trainde al zeven maanden voor mezelf en had nog niets gehoord. Ik moést laten zien dat ik een hard hoofd had. Laten zien dat niemand mijn voetbaldroom kon afpakken. Behoudens mijn familie verklaarde iedereen me voor gek dat ik nog niet nadacht over een maatschappelijke carrière. Gelukkig was ik gek genoeg om door te zetten." Via Serie B-club Bari tekende hij een vijfjarig contract bij Lazio Roma.

Lees meer:
0 reacties