''Clubs als Cambuur vragen zich af hoe hun toekomst eruit ziet''

0
''Clubs als Cambuur vragen zich af hoe hun toekomst eruit ziet''

De discussie over een Beneliga laait weer op. Er heerst namelijk chaos binnen het Belgische voetballandschap. Volgens het Algemeen Dagblad is de vraag naar een Beneliga onder Belgische topclubs als Club Brugge, Anderlecht, Standard Luik, Racing Genk en AA Gent het grootst. 

Volgens Sjoerd Mossou heerst er onder clubs als Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse grote twijfel. Het zijn volgens hem echter de kleinere clubs waar de weerstand over een nieuwe competitie het grootst is. "Clubs als PEC Zwolle, Sparta, Cambuur en NEC vragen zich logischerwijs af hoe hun toekomst eruitziet als de top zich verzamelt in een Beneliga met tien Nederlandse en acht Belgische clubs", schrijft Mossou in het AD. "Wat blijft er dan over van de Nederlandse competitie? Zijn er ­reële kansen op promotie naar de gecombineerde topcompetitie? En wat levert het – onder de streep – op voor al die kleinere clubs?"

De invloed van bovengenoemde clubs is groot, aangezien er een forse meerderheid van vijf zesde moet bestaan om dit plan daadwerkelijk gestalte te geven. Daarnaast speelt ook geld een belangrijke rol. "Alleen als een Beneliga wezenlijk meer geld oplevert voor álle Belgische en Nederlandse clubs in de piramide, heeft het project kans van slagen", aldus Mossou. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 augustus 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›