'Cambuur kan twee elftallen opstellen zonder kwaliteit in te leveren'

0
'Cambuur kan twee elftallen opstellen zonder kwaliteit in te leveren'

SC Cambuur won afgelopen vrijdag ruim van FC Emmen (2-5). Voetbal International-journalist Chris Tempelman lijkt veel te verwachten van de ploeg die dit seizoen wil promoveren naar de Eredivisie.

"De verklaarbare bewijsdrang bij Cambuur neemt groteske vormen aan", schrijft hij. "Na de oefenzege bij PEC Zwolle moest nu Emmen er aan geloven. De 2-5 is nauwelijks geflatteerd. Emmen-trainer Dick Lukkien heeft een defensief kwetsbaar Emmen gezien en heeft nog veel werk te doen. Cambuur heeft de troepen bij elkaar gehouden, is een ingespeeld elftal en is bovendien al twee weken verder in de voorbereiding dan de Emmenaren. 

Tempelman vervolgt: "De onverstoorbare Robert Mühren gaat door waar hij gebleven was en scoort twee keer. De openingsgoal is een heuse Mühren-schoonheid. Zelfs Giovanni Korte maakt er twee. Alleen doelman Sonny Stevens blijft na rust staan en Cambuur wordt er niet eens zwakker op. De Jong kan gewoon twee elftallen formeren zonder aan kwaliteit in te boeten. Prachtig mooi. Op naar de schaal die ze in Leeuwarden allang in handen hadden willen hebben", aldus de verslaggever.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›