Pouwels: ''Niet realistisch dat ik Mühren uit de basis ga spelen''

0
Pouwels: ''Niet realistisch dat ik Mühren uit de basis ga spelen''

Maarten Pouwels heeft een tweejarig contract getekend bij SC Cambuur. De spits komt over van Go Ahead Eagles, ook een ploeg uit de Eerste Divisie. Pouwels is bezig aan een bijzondere loopbaan.

"Ik heb dertien jaar bij de amateurclub uit mijn geboortedorp gespeeld en pas toen ik op mijn negentiende mee mocht trainen met de beloften van FC Twente begon het balletje te rollen", blikt Pouwels terug in gesprek met het Friesch Dagblad.

Gertjan Verbeek, toen trainer bij FC Twente, zag het niet zitten in de derdeklasser uit Dalfsen. Daarna volgde nog een proefperiode bij Go Ahead Eagles. "En daar mocht ik gelukkig wél blijven." Uiteindelijk werd hij veelal gebruikt als invaller in Deventer. Toch heeft hij in twee seizoenen 37 wedstrijden gespeeld waar hij zeven trefzeker was.

Bij Cambuur denkt aanvaller ook pinchhitter te worden. "Want hoezeer ik ook hoop op meer, het is niet realistisch om te verwachten dat ik Robert Mühren uit de basis ga spelen. Het enige wat ik wil, is een plek waar ik mezelf kan ontwikkelen en elke minuut die ik dan in het eerste elftal speel is mooi meegenomen", aldus Pouwels.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›