Oud-Cambuurder: ''Het voetbal kent lelijke kanten, die heb ik gezien''

0
Oud-Cambuurder: ''Het voetbal kent lelijke kanten, die heb ik gezien''

Giovanni Hiwat speelde maar een halfjaar bij Cambuur, maar werd met de Leeuwarders in 2013 wel kampioen van de Eerste Divisie. De 26-jarige Zwollenaar vertrok in de zomer van 2013 naar PEC Zwolle en won daar ook nog eens de KNVB Beker.

Hiwat speelde daarna nog voor meerdere clubs, maar wist uiteindelijk nooit zijn draai te vinden in het profvoetbal. De oud-Cambuur-speler is inmiddels gestopt en heeft nu een kapperszaak in Zwolle met oud-voetballer Kevin Schmidt. "Knippen is rustgevend, leuk om te doen", vertelt Hiwat in gesprek met De Stentor.

"Nu we een eigen zaak hebben komt er veel bij kijken", vervolgt de voormalig aanvaller van SC Cambuur. "Het is hectisch. Je moet dingen inplannen, dingen voor de belasting bijhouden. Hard werken, maar ik heb er plezier in."

Profvoetbal is er dus niet meer bij voor Hiwat. Hij mist het ook niet. "Mensen zien alleen de mooie kanten, denken: ‘lekker voetballen, veel geld’. Maar het voetbal kent ook lelijke kanten, die heb ik wel gezien." 

Hiwat maakte veel problemen mee bij verschillende profclubs. Vooral in Zweden bij FC Syrianska. Salarisstroken bleven soms wel drie maanden uit. "En die mensen zijn echt anders. Staat ineens de vader of oom van een speler woedend in de kleedkamer. Ondertussen liepen er politieonderzoeken naar matchfixing. Daar wilde ik niets mee te maken hebben", aldus Hiwat.
 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›