Cultheld Hooijboer: ''Als je verloor, werd je het café uitgezet''

0
Cultheld Hooijboer: ''Als je verloor, werd je het café uitgezet''

Rick Hooijboer werd verkozen tot de grootste cultheld van hun club. De verdediger kwam in 2005 in Leeuwarden en sloot zijn profcarrière af in Leeuwarden. Nu is de inmiddels 45-jarige stukadoor van beroep. 

In gesprek met Voetbal International wordt hem gevraagd waarom hij een cultheld was bij Cambuur. "Misschien juist omdat ik ben wie ik ben", denkt Hooijboer. "Ik kon vreselijk genieten van die mensen op de tribune. Als je verloor, was de hele week ook klote. En dacht je in de stad een biertje te gaan halen dan werd je gewoon het café uitgezet."

"Maar of we nou wonnen of verloren, ik maakte altijd een praatje met de fans", blikt hij terug. "Gingen we met een groepje spelers eerst naar de businesslounge en daarna naar de fans, even een biertje doen. Dan werd je ook weleens de waarheid gezegd, ja. Maar is dat erg? Ik had altijd wel een goede band met de mensen bij de club."

In de tijd van Hooijboer verkeerde Cambuur in financieel zwaar weer. "De club bungelde op het randje van de afgrond. Ik weet nog dat ik onderweg was naar Leeuwarden toen ik op de Afsluitdijk wilde tanken. Bleek de tankpas van de club niet te werken. Heb ik zelf gepind. Geen probleem, maar het zei wel veel over de situatie", aldus Hooijboer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›