Leeuwarder op proef bij De Graafschap: ''Schema's Cambuur gevolgd''

0
Leeuwarder op proef bij De Graafschap: ''Schema's Cambuur gevolgd''

De grootste droom van Kayin Kleefstra is om profvoetballer te worden. Deze week krijgt de 23-jarige Leeuwarder de kans om die droom te realiseren bij De Graafschap. 

Kleefstra is echter ook nog mede-eigenaar van voetbalschool Panenka. Daar geeft de 23-jarige middenvelder van Blauw Wit'34 personal trainingen. Ook aan profspelers. "Het grote voordeel daarvan is dat ik zelf ook fit bleef", zegt Kleefstra tegenover het Friesch Dagblad. "Om zo goed mogelijk voor de dag te komen heb ik de afgelopen weken intervalschema's van Cambuur gevolgd. Die had ik al eens gezien toen Mees Hoedemakers me vroeg of ik hem bij zijn zomertrainingen wilde helpen."

Deze week mag Kleefstra zich in de kijker spelen van De Graafschap. Na slechts een training vertelde trainer Jan Vreman (Onder 21) dat hij de Leeuwarder in actie wilde zien. "Omdat de training vrij goed ging, zei de trainer dat hij me wel eens in een wedstrijd wilde zien."

Zijn debuut ging echter minder van harte volgens Kleefstra. Hij had het gevoel dat hij niet het verschil kon maken. "Daarom ben ik uiteindelijk toch met een licht teleurgesteld gevoel teruggekeerd naar het hotel. Maar ik heb mijn best gedaan en ga de komende dagen ook nog alles geven tijdens de trainingen. Dan hoor ik daarna wel of en hoe ze met me verder willen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›