VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur pakt eerste thuiszege van het seizoen

SC Cambuur heeft vrijdagavond met 1-0 weten te winnen van Fortuna Sittard. Marvin Peersman maakte de enige treffer al na 2 minuten. Bryan Smeets pakte nog rood na een kopstoot op oud-Cambuurspeler Wessel Dammers.

Cambuur begon zeer sterk aan de wedstrijd, en had al snel een aantal corners, waaruit de 1-0 viel. Peersman kon van dichtbij raak koppen. Daarna bleef Cambuur aanvallen en kwam het een aantal keren gevaarlijk dichtbij. Maar doelpunten vielen er niet. Na een half uur ontstond er een opstootje na een overtreding van Mathieu, waar Smeets een kopstoot gaf aan Dammers, en er met rood af moest. De verdediger van Dammers hield er slecht geel aan over.

Toch bleef Cambuur goed voetballen, en creëerde het nog steeds kansen. Ook in het begin van de tweede helft was dat het geval. Maar toen begon Fortuna toch iets aanvallender te spelen, mede door twee wissels. De ploeg uit Sittard had veruit het meeste balbezit, maar kon weinig creëren. Dit door de verdediging die er goed op stond vandaag.

In het slot werd het nog even billenknijpen voor de Leeuwarders, want Fortuna bracht een heus slotoffensief. Veel kansen in de zestien, maar gelukkig voor Cambuur stond Erik Cummins goed te keepen. De ingevallen Houtkoop kwam zelfs nog dichtbij een mogelijkheid op de 2-0, maar zover mocht het helaas niet komen. Cambuur wint knap en verdient van de nummer drie van de ranglijst, en kan weer positief vooruitkijken naar volgende week. Dan komt FC Den Bosch op bezoek.