''Als het minder gaat, dan laten de supporters hun onvrede duidelijk merken''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Als het minder gaat, dan laten de supporters hun onvrede duidelijk merken''

Marinus Dijkhuizen werd deze week op straat gezet door SC Cambuur. De oefenmeester werd verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten. Martijn Barto is deze week daardoor even het aanspreekpunt voor veel jonge(re) spelers. 

''Het is logisch dat de jonge jongens mij, Robbert Schilder of Martijn van der Laan in deze situatie om raad vragen", vertelt hij in gesprek met het Friesch Dagblad. "We hebben het immers vaker meegemaakt. De eerste keer dat zoiets je overkomt, zit je in de kleedkamer en kijk je om je heen naar hoe er door anderen gereageerd wordt. Nu merk je dat er automatisch vragen bij de spelers die al wat langer meelopen terechtkomen. Dat is prima", beseft Barto. 

"Het ontslag van een trainer heeft natuurlijk wel zijn uitwerking op de groep, maar we moeten verder. Dat zijn we aan de club en aan onszelf verplicht", vervolgt hij. "Goed voetbal kun je niet afdwingen, maar ik ga ervan uit dat iedereen honderd procent gas geeft als het moet. Daar mag je best op worden afgerekend. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, komt het voetbal ook wel weer", aldus Barto.

"Want ik weet zeker dat we een goede groep hebben, met voldoende kwaliteit", constateert de aanvaller, die beseft dat de club uit Leeuwarden langzamerhand een 'trainerskerkhof' is geworden. "Het is misschien een populaire uitspraak, maar de supporters bepalen hoe deze club er uitziet. In goede tijden dragen ze je op handen. Als het minder gaat, dan laten ze hun onvrede duidelijk merken. De druk is groot. Zowel voor spelers als voor trainers. Niet iedereen gaat daar even soepel mee om.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!