Cambuur-fans houden eer in Grou hoog: ''Bij Heerenveen is dat minder''

Bart Reinsma en René Atema zijn wat je noemt échte Cambuur-supporters. Ze bekijken alle wedstrijden vanaf de Oost-tribune en houden de geel-blauwe eer hoog in hun woonplaats Grou.

Reinsma en Atema lopen al jarenlang rond in het Cambuurstadion en bezoeken zeker twintig jaar samen alle thuiswedstrijden. In Grou wonen ook veel Heerenveen-supporters, maar het duo werd al snel verliefd op Cambuur. "Het is puurder. De mensen om je heen, het is echt. Er wordt geen toneelspel gespeeld. Dat spreekt mij wel aan", zegt Atema tegenover SC Cambuur TV.

"Bij Heerenveen is dat toch iets minder", vult Reinsma aan. "Het gemiddelde publiek is daar iets ouder. Daar is veel minder beleving dan dat je hier hebt. Hier staat iedereen er met z'n allen achter. Je wilt er ook echt bij zijn en probeert het op alle mogelijke manieren te volgen."

Atema heeft een echt familiegevoel bij Cambuur. "Je komt een hoop bekende en dezelfde mensen tegen, omdat we steeds dezelfde plek hebben. De mensen om je heen en verderop op de tribune herken je wel. 'Volgend jaar weer verlengen?', vragen ze dan. Ja, volgend jaar zijn we er weer. Cambuur-supporter ben je niet voor je lol. Het is toch een gevoel van: je moet weer. Maar je wilt het ook niet missen."

Lees meer:
0 reacties