Van den Belt tevreden: ''Inhoudelijk is het een dichtgetimmerd plan''

Het nieuwe stadion van Cambuur lijkt doorgang te vinden. Het was een heel karwei voor de club uit Leeuwarden, bevestigt directeur Gerald van den Belt.

"Terwijl wij hier zitten en wachten op een nieuw stadion, zien we het voetballandschap in rap tempo veranderen", beweert de directeur in VI. "De drie degradanten plus NEC die de verhoudingen in de Eerste Divisie op z'n kop zetten. Go Ahead Eagles schurkt daartegenaan en dan heb je nog clubs met privaat geld die grote plannen hebben, zoals Almere City en FC Den Bosch."

"Daar komt dan die discussie over de eventuele inkrimping van de Eredivisie nog eens bij. Dat is allemaal knap frustrerend, helemaal toen het toekomstperspectief dat wij voor ogen hadden in duigen dreigde te vallen."

Maar vorige maand kwam het verlossende woord over het stadion dan naar buiten. "Alle partijen hebben zich opnieuw gecommitteerd en hier en daar concessies gedaan. Er komen nog een paar juridische hobbels aan, maar dat zijn vooral politieke processen die hun moeten krijgen. Inhoudelijk is het een dichtgetimmerd plan waaraan de gemeente en provincie hun steun hebben toegezegd", aldus Van den Belt.

Lees meer:
0 reacties