Cambuur-fan: ''Dat zeg ik niet alleen vanwege mijn blauw-gele bril''

0
Cambuur-fan: ''Dat zeg ik niet alleen vanwege mijn blauw-gele bril''

Het coronavirus legt op dit moment het hele Nederlandse profvoetbal plat. SC Cambuur was al hard op weg naar promotie naar de Eredivisie, maar dat laat nu op zich wachten. Voor Cambuur-fan Maarten van Tuinen is het duidelijk: ''laat Cambuur promoveren.''

"Het is verschrikkelijk wat er gebeurt, maar er moet wel duidelijkheid komen", begint de 36-jarige accountmanager uit Leeuwarden in gesprek met Trouw. "Ik kan mij eerlijk gezegd geen scenario indenken waarbij Cambuur niet promoveert. En dat zeg ik niet alleen vanwege mijn blauw-gele bril."

"De competitie is voor 80 procent gespeeld en we staan elf punten los van de nummer drie", vervolgt Van Tuinen. "We waren hoe dan ook gepromoveerd, we steken er met goed voetbal ver bovenuit. Promotie zou terecht zijn, ook voor De Graafschap. Twee grote clubs die horen in de eredivisie, die dan dan maar uit twintig clubs moet bestaan."

"Wij hebben het hier al het hele jaar over de Oldehove. Dat is dé toren van Leeuwarden met een groot plein. Als we kampioen waren geworden, hadden we daar met minimaal 15.000 man feestgevierd. Dat gebeurt nu niet. Tsja, normaal is vrijdag Cambuur-dag. Nu kijk ik noodgedwongen naar The Voice. Maar er komen betere tijden", aldus Van Tuinen, die zelf een seizoenskaart heeft op Vak 12 op de Noord-tribune.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›