'Als we 't Woanskip niet draaien, wordt het juist massaal gezongen''

Algemeen directeur Ard de Graaf is tevreden over de eerste thuiswedstrijden van SC Cambuur in tijden van corona. Wel zag de bestuurder dat er werd meegezongen, iets wat officieel gezien niet mag volgens de coronaregels.

"Zoals we ook gecommuniceerd hebben, (bepaald door de overheid) is dit in de basis niet toegestaan. Daarentegen hoort emotie bij voetbal en weet iedereen die ooit in een stadion is geweest dat er - zeker ook bij een volksclub als SC Cambuur - interactie is met wat er op het veld gebeurt", zo begint De Graaf bij Omrop Fryslan.

"In de basis zijn we een afspiegeling van de maatschappij en merk je dat de maatregelen in de praktijk soms moeilijk zijn uit te leggen", vervolgt De Graaf. "De maatregelen zijn in veel gevallen onnatuurlijk voor de mensen en dus zal het een continu proces zijn van evalueren en herhalen van de maatregelen."

Bij SC Cambuur blijft men gewoon 't Woandskip draaien. "Dat is één van de lessen die we hebben geleerd in de oefencampagne. Als we 't Woanskip niet draaien, wordt het juist massaal gezongen. Het bord eten weghalen, stilt de honger niet."

Lees meer:
0 reacties