'Niet te hopen dat we voor een leeg stadion moeten gaan spelen''

Kees Elzinga van supportersvereniging Kern van Cambuur snapt de kritiek van Mark Rutte op de gedragingen van voetbalfans. De premier riep maandag dat de fans 'gewoon hun bek moeten houden' als ze in het stadion zitten.

"Voetbal is emotie en zeker als je club scoort of een mooie actie heeft, is het wel heel moeilijk om je mond te houden", begint Elzinga bij Omrop Fryslan. "Ik denk dat Rutte dat zelf ook wel weet, maar hij zal dit vanuit zijn positie wel moeten zeggen. Het is ook een stuk emotie en beleving. Fans willen hun club optimaal ondersteunen."

"De capaciteit van het stadion is al zwaar gereduceerd. Maar om dan die ene uiting bij een doelpunt of een mooie actie weg te halen, is lastig. Met een mondkapje op kun je nog wel schreeuwen, maar of dat dan echt helpt, weet ik niet", vervolgt Elzinga.

De Cambuur-fan hoopt dat voetbalfans gaan luisteren naar Rutte, voordat er extra maatregelen genomen gaan worden. "Het is echt niet te hopen dat we voor een leeg stadion moeten gaan spelen. Dat lijkt me niet een wenselijke zaak."

Lees meer:
0 reacties