Ruim 300 Cambuur-supporters mee naar FC Emmen: ''Dat geeft ons iets extra's''

Ruim 300 Cambuur-supporters mee naar FC Emmen: ''Dat geeft ons iets extra's''

SC Cambuur gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Emmen. Beide ploegen hebben negen punten uit zeven competitiewedstrijden, maar FC Emmen is nog altijd ongeslagen in de Jupiler League.

"FC Emmen super degelijk, lastig te bespelen", zegt Cambuur-trainer Marinus Dijkhuizen tegenover Omroep LEO. "Ze hebben nog niet verloren, zes keer gelijk en één keer gewonnen. Ze hebben weinig goals tegen, met name thuis. Dat zegt wel iets. Maar wij hebben de laatste zes wedstrijden ook niet verloren en we hebben het uit heel goed gedaan. Dus wij hebben ook een heel goed gevoel en alle vertrouwen richting Emmen."

"Toch speel ik liever thuis voor onze eigen supporters", vervolgt Dijkhuizen. "Maar gelukkig gaan er morgen 300 mee. Dat vind ik ook fijn en dan krijgen we daar de steun van. Dat geeft ons net iets extra's. We hebben uit een goede serie gemaakt met zware uitwedstrijden", aldus Dijkhuizen, die schimmig blijft over de opstelling. Hij kan kiezen uit een 4-3-3-opstelling of een 5-3-2-formatie.

"Jullie moeten wachten tot morgen. We hebben allebei getraind, maar dat doen we eigenlijk elke week wel. Ik heb graag meerdere systemen onder de knie. Je kan daarmee inspelen op de tegenstander, maar ook de tegenstander af en toe verrassen. We laten het niet afhangen van de tegenstander, maar het is wel prettig dat je tijdens een wedstrijd kan switchen", besluit hij.

Lees ook:
Reacties ›