Zware concurrentie voor Cambuur: ''Allemaal kwamen ze naar hem kijken''

Milan van Ewijk wordt al langere tijd gelinkt aan een overstap naar SC Cambuur. De pas achttienjarige vleugelverdediger van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis maakt dit seizoen grote indruk in Zuid-Holland.

"De scouts en directeuren van de bvo's vielen de afgelopen weken over elkaar heen op het sportpark van Excelsior Maassluis: Paul Bosvelt (Go Ahead), Marc van Hintum (Vitesse), Foeke Booy (Cambuur), Wouter Gudde (FC Groningen), Ferry de Haan (Excelsior Rotterdam) - allemaal kwamen ze kijken naar Milan van Ewijk", schrijft Rob Jacobs in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"En terecht, want deze jongen kan voetballen: hij heeft snelheid, is hard en fair in de duels, heeft diepgang, heeft een goede opleiding in de jeugd van Feyenoord achter de rug en is bij Excelsior Maassluis omgeschoold tot een aanvallende rechtsback die wekelijks uitblinkt", vervolgt hij. "Soms wordt er weleens getwijfeld of spelers van de amateurs de succesvolle overstap kunnen maken naar het profvoetbal, maar over deze jongen hoeft men niet te twijfelen."

"De vraag is nu wie de gelukkige bvo wordt die Van Ewijk binnenhaalt. Die keuze is aan hem. Het belangrijkste is dat die jongen een klik heeft met de trainer waar hij volgend seizoen onder komt te spelen en dat er een duidelijk plan klaar ligt bij het eerste elftal. Alleen door wedstrijden te spelen op het hoogste niveau wordt zo'n jongen beter en zeker niet bij de beloften. De vraag is dus welke bvo deze jongen echt een kans durft te geven om het maximale uit zijn profloopbaan te halen...", aldus Jacobs.

Lees meer:
0 reacties