Van Kippersluis over interesse: ''Azië heeft nu de voorkeur''

0
Van Kippersluis over interesse: ''Azië heeft nu de voorkeur''

Kevin van Kippersluis hoopt zijn loopbaan te vervolgen in Azië. De middenvelder is transfervrij na zijn vertrek bij SC Cambuur en is druk opzoek naar een nieuwe werkgever.

"Het is voor tachtig procent zeker dat het het buitenland wordt. Er spelen wat dingen, in Europa, maar ook in Azië en Australië. Azië heeft op dit moment de voorkeur. Ik heb de documentaire Paradijsvoetballers gezien, met onder andere Melvin Platje (uit Bussum, RT), en die gasten leven daar echt als een koning. Zo’n avontuur zie ik ook wel zitten. Maar het moet in ieder geval wel een land zijn waar je salaris netjes wordt uitbetaald en vrouwen gewoon zichzelf kunnen zijn", aldus Van Kippersluis in de Gooi- en Eemlander.

Ook het financiele plaatje moet goed zijn. "Daar draai ik niet omheen, nee. Ik verdiende voor eerste divisie-begrippen zeker niet slecht bij Volendam en Cambuur, maar in Nederland is het belastingklimaat nou ook niet erg gunstig. In dat soort landen kun je met gemak hetzelfde verdienen, maar dan netto. De carrière van een profvoetballer duurt maar even. Ik heb misschien nog tien jaar, als mijn lichaam het toelaat. En ook op dat vlak wil je er toch het maximale uithalen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›