Selectie SC Cambuur door coronacrisis zo'n acht ton minder waard'

Door de uitbraak van het coronavirus is de verwachting dat de voetbalwereld flinke klappen zal incasseren door het uitblijven van wedstrijdrecettes en dalende sponsorinkomsten. Ook in de komende transferperiode(s) zal dit globaal merkbaar zijn.

Hoewel het nog lastig in te schatten is wat de impact van de coronacrisis op de voetbalwereld exact zal zijn, heeft Transfermarkt op basis van een enquête in de voetbalwereld wel alvast de transferwaardes van de spelers aangepast. In het geval van de selectie van SC Cambuur betekent het een devaluatie van 800.000 euro.

Hoe hoger de waarde van de speler, des te hoger de waardevermindering. Zo wordt de transferwaarde van Jamie Jacobs en Robert Mühren met 100.000 euro verlaagd, terwijl ook Michael Breij, Doke Schmidt, Sonny Stevens en Delano Ladan (allen -75.000 euro) aan waarde verloren hebben.

In totaal heeft Transfermarkt een algehele devaluatie doorgevoerd van twintig procent voor alle spelers die voor 1998 geboren zijn. Voor jongere spelers is de afwaardering bepaald op tien procent. Dat zorgt voor een wereldwijde marktwaardedaling van 9,22 miljard euro.

Afwaardering marktwaarden corona: Eredivisie onder het miljard https://t.co/6fIgJ8uKEW #transfermarkt #david #vandebeek #boadu

— Transfermarkt.nl (@TMnl_news) April 8, 2020
Lees meer:
0 reacties