Zestienjarige sensatie in Den Helder: ''Hoopt dat Cambuur hem de kans geeft''

Encho Margaritha maakt een stormachtige ontwikkeling door bij HCSC. De zestienjarige verdedigende middenvelder maakt veel indruk bij de zaterdagderdeklasser en het lijkt niet lang te duren, voordat hij de stap naar het profvoetbal gaat maken.

Voormalig Telstar-prof Klaas Bijl hoorde van het talent Margaritha en besloot tweemaal te kijken bij HCSC. "Potverdorie, zo"n voetballer zie je niet vaak op de Helderse velden rondlopen", zegt hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Hij kijkt eerst voordat hij zich aanbiedt. Dat zie ik heel weinig in Den Helder. Hij heeft een sterk lichaam, ziet er fysiek niet uit als een zestienjarige, gebruikt zijn linkerbeen goed. Hoe is het mogelijk dat profclubs hem nooit hebben opgepikt?"

Ook HCSC-trainer Pascal Hamers snapt niet dat andere clubs niet aankloppen. "Topclubs zitten te snurken", vindt de oefenmeester. "Zijn toekomst? Ik was voorheen jeugdscout voor AZ en heb AZ-scout Fred Luesken recent gewezen op Encho. Een jongen van pas zestien jaar die basisspeler is bij ons. En hoe."

"Ze zullen hem in de gaten houden", meent Hamers. "AZ heeft een geweldige jeugdopleiding. Daar kom je niet zomaar binnen en lopen meer spelers van zijn kaliber rond. Die al een voorsprong hebben op hem. Mocht dat niks worden, hoop ik dat clubs zoals FC Volendam, Telstar of Cambuur Leeuwarden hem de kans geven op een proeftraining. Het zou niet eerlijk zijn om hem te willen behouden voor HCSC."

Lees meer:
0 reacties