Roozemond wijst: "Daarmee zal SC Cambuur een ander imago krijgen"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

SC Cambuur opent volgend jaar een nieuw stadion. Een nieuwe fase, zo vindt Cees Roozemond, de algemeen directeur van rivaal SC Heerenveen.

"Na de promotie heb ik gezegd dat Cambuur geen bedreiging was voor ons. Maar nu gaan ze naar een nieuw stadion. Dat zie ik als een nieuwe fase", zegt de algemeen directeur in Voetbal International. Dan wijst Roozemond vooral naar sponsoren: "Daarmee zullen ze een ander imago krijgen en andere sponsors gaan trekken. Er zijn natuurlijk bedrijven die willen sponsoren, maar niet per se fanatiek supporter zijn. Die zoeken vooral naar comfort en een goede locatie om hun netwerk mee naar toe te nemen."

"In onze omgeving kan je nu alleen naar het Abe Lenstra Stadion, maar daar komt binnenkort een optie bij", vervolgt hij. "Cambuur zal qua spelersbudget een stap gaan maken. Ook dat is trouwens weer een club waar extern geld in is gekomen. Wie weet of het daarbij blijft." Zorgen over de toekomst van SC Heerenveen maakt Roozemond zich niet.

"We hebben op het veld en op kantoor een goede ploeg, financieel zijn we gezond. Vanuit kracht kunnen we de koers bijstellen. We signaleren wat er gaande is en we zijn nog op tijd om bepaalde strategische keuzes te maken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties