Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront Honderden supporters steunen SC Cambuur bij uitduel met Go Ahead Eagles https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/196094/honderden-supporters-steunen-sc-cambuur-bij-uitduel-met-go-ahead-eagles https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/196094/honderden-supporters-steunen-sc-cambuur-bij-uitduel-met-go-ahead-eagles SC Cambuur speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Leeuwarders worden in Deventer gesteund door een goed gevuld uitvak.

Momenteel zijn er al 260 kaarten verkocht voor het duel in de Adelaarshorst. SC Cambuur kan zeer goede zaken doen bij Go Ahead Eagles. De achterstand op de koploper van de Keuken Kampioen Divisie bedraagt namelijk zes punten en bij een zege nestelt Cambuur zich weer in de top.

Supporters van SC Cambuur kunnen de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles bezoeken met een auto- of buscombi. Maximaal 30 auto's en 5 meerpersoonsbusjes zijn toegestaan. Op de wedstrijddag dient er tussen 18.30 en 19.00 uur omgewisseld te worden bij Het Veen aan de A50 ter hoogte van Heerde. De buscombi vertrekt vrijdag om 16.45 vanuit Leeuwarden.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 18:45:00 +0200
SC Cambuur na acht speelronden middenmoter in VVCS veldencompetitie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196050/sc-cambuur-na-acht-speelronden-middenmoter-in-vvcs-veldencompetitie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196050/sc-cambuur-na-acht-speelronden-middenmoter-in-vvcs-veldencompetitie SC Cambuur is na acht speelronden een middenmoter in de veldencompetitie van de Vereniging van Contractspelers (VVCS). De Leeuwarders bezetten de elfde plek.

Cambuur heeft een gemiddeld cijfer van een 2,5 voor haar veld. Ieder weekend ontvangt VVCS-voorzitter Danny Hesp van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben. Na acht speelronden gaat Go Ahead Eagles aan kop, gevolgd door FC Twente, Jong Ajax en NEC.

"Het wordt een spannend seizoen", reageert Hesp. "De zeven grasvelden worden zeer goed beoordeeld, dus de concurrentiestrijd is groot. Ook de discussie over kunstgras in het betaald voetbal komt binnenkort tot een climax."

"Dat veel aanvoerders kunstgras verafschuwen is in de tussenstand duidelijk terug te zien", vervolgt Hesp. "Vanaf plaats 16 worden de kunstgrasvelden onder een voor het betaald voetbal aanvaardbaar niveau beoordeeld. Een duidelijk signaal waar de clubs en KNVB niet de ogen voor mag sluiten."

Tussenstand na acht speelronden
1. Go Ahead Eagles 4,5
2. FC Twente 4,3
3. Jong Ajax/NEC 4
5. Almere City FC 3,8
6. Jong FC Utrecht 3,75
7. FC Dordrecht/Sparta Rotterdam 3,3
9. Jong AZ 3
10. Telstar 2,8
11. SC Cambuur/TOP Oss/FC Volendam 2,5
14. MVV Maastricht/Roda JC 2,3
16. RKC Waalwijk/FC Den Bosch/FC Eindhoven/Helmond Sport 1,5
20. Jong PSV 1,3

]]>
Tue, 23 Oct 2018 16:44:00 +0200
Van den Belt 'strontchagrijnig': ''Ik wanhoop niet, maar ben enorm teleurgesteld'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/196048/van-den-belt-strontchagrijnig-ik-wanhoop-niet-maar-ben-enorm-teleurgesteld https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/196048/van-den-belt-strontchagrijnig-ik-wanhoop-niet-maar-ben-enorm-teleurgesteld SC Cambuur kreeg vorige week te horen dat ROC Friese Poort uit de stadionplannen stapt. Dat is een flinke streep door de rekening van Cambuur-directeur Gerald van den Belt.

"Het kwam als een donderslag bij heldere hemel", zegt Van den Belt tegenover Omrop Fryslân. "We zijn enorm negatief verrast met het bericht wat ons bereikte. Wij moeten ons nog beraden op hoe nu verder." Van den Belt denkt niet dat er definitief een streep gaat door de stadionplannen.

"Zeker niet", reageert Van den Belt. "In rap tempo moeten we kijken of er nog ruimte is om tot elkaar te komen. Zo niet, welke alternatieven zijn er dan? De school was niet het enige project binnen het stadion, maar wel een belangrijke. We zullen moeten kijken of er een alternatief is, maar ik vind het nu heel lastig om daar iets over te roepen. Ik wanhoop niet, maar ben wel enorm teleurgesteld."

Het is niet de eerste tegenvaller in de stadionplannen, iets waar Van den Belt flink moe van wordt. "Daar word ik strontchagrijnig van", beaamt hij. "Ik vond eigenlijk dat we vanaf de zomer met z'n allen richting de finish renden, op een heel goede manier. Als je me had gevraagd of de kans groter is dat er een levende dodo wordt gevonden of dat de Friese Poort eruit stapt, dan had ik voor dat eerste gekozen. Het is onbegrijpelijk dat dit zo gebeurd is. Erg vervelend, maar we geven de moed niet op."

]]>
Tue, 23 Oct 2018 15:17:00 +0200
FOTO | Twee spelers SC Cambuur in Elftal van de Week na zege op Helmond https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196039/foto-twee-spelers-sc-cambuur-in-elftal-van-de-week-na-zege-op-helmond https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196039/foto-twee-spelers-sc-cambuur-in-elftal-van-de-week-na-zege-op-helmond Twee spelers van SC Cambuur zijn opgenomen in het Elftal van de Week van Voetbal International. Kevin van Kippersluis en Nigel Robertha hebben een plek bij de beste elf van de afgelopen speelronde.

SC Cambuur won in eigen huis met 3-1 van Helmond Sport. Met twee spelers is de club uit Leeuwarden, samen met Go Ahead Eagles, hofleverancier van het Elftal van de Week. Daarnaast is René Hake gekozen tot Coach van de Week.

Naast SC Cambuur en Go Ahead Eagles zijn ook FC Den Bosch, Jong Ajax, FC Dordrecht, MVV Maastricht, FC Twente, FC Eindhoven en en NEC vertegenwoordigd in het Elftal van de Week. Javier Espinosa (FC Twente) is verkozen tot Speler van de Week.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 13:42:54 +0200
KNVB maakt arbiter voor duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196016/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-go-ahead-eagles-en-sc-cambuur-bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196016/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-go-ahead-eagles-en-sc-cambuur-bekend De KNVB heeft Allard Lindhout aangesteld om de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur in goede banen te leiden. Het duel wordt vrijdagavond om 20.00 uur gespeeld.

De 31-jarige Lindhout wordt in Deventer bijgestaan door assistent-scheidsrechters Johan Balder en Roy de Nas. De KNVB heeft Sam Dröge aangesteld als vierde official bij de wedstrijd in de Adelaarshorst.

Met Go Ahead Eagles treft SC Cambuur de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Deventer ploeg kan komend weekend ook de eerste periode pakken, maar is daarbij wel afhankelijk van Sparta Rotterdam, dat het thuis opneemt tegen Telstar.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 12:16:46 +0200
VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur eenvoudig langs zwak Helmond Sport https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195314/video-samenvatting-sc-cambuur-eenvoudig-langs-zwak-helmond-sport https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195314/video-samenvatting-sc-cambuur-eenvoudig-langs-zwak-helmond-sport SC Cambuur heeft vanavond na twee nederlagen weer eens weten te winnen. In eigen huis werd Helmond Sport met 3-1 aan de kant gezet. 

De thuisploeg was al snel gevaarlijk via Ciganiks. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Dat was het begin van een vroeg offensief. Want ook Mathieu en Robertha waren binnen het kwartier al kansrijk. Helmond kwam er niet aan te pas en Cambuur voetbalde goed door, maar scoorde pas na een klein halfuur. Robertha legde af op Van Kippersluis en schoot van dichtbij de 1-0 binnen. 

Niet lang daarna werd het 2-0, wederom was Van Kippersluis trefzeker. Mathieu zette voor en Van Kippersluis kon de bal binnenglijden. Op slag van rust deed Helmond uit het niets toch iets terug. Na een lange bal kon Zwanen de bal binnenwerken. 

Bij de 2-0 raakt Van Kippersluis geblesseerd en dus bleef de aanvaller in de rust achter, hij werd vervangen door Rossi. Hij vormde het spitsenduo met Robertha, die na een klein uur de derde voor Cambuur binnenschoot, na een assist van Boerlage. Helmond kon Mous nog wel wat testen in de slotfase, maar niet genoeg om de 3-1 in gevaar te brengen. 

]]>
Tue, 23 Oct 2018 10:33:00 +0200
Jong Cambuur speelt gelijk tegen beloften FC Emmen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/195898/jong-cambuur-speelt-gelijk-tegen-beloften-fc-emmen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/195898/jong-cambuur-speelt-gelijk-tegen-beloften-fc-emmen De beloften van Cambuur speelde vanavond een competitiewedstrijd thuis tegen de beloften van FC Emmen. In Leeuwarden werd het een doelpuntloos gelijkspel.

Het werd 0-0, waardoor Jong Cambuur nu vier punten uit vijf wedstrijden heeft. Bij Cambuur begon Karim Rossi, die dit seizoen al vaak scoorde voor Cambuur, in de basis. Hij wist zijn stempel echter niet te drukken op de wedstrijd, waardoor Jong Cambuur niet tot scoren kwam. De ploeg van trainer Dennis van der Ree is met het gelijke spel nog niet van de negende plaats af.

Volgende week zijn de beloften vrij, waarna er op 5 november een uitwedstrijd tegen nummer laatst Achilles´29 op het programma staat. De ploeg uit Groesbeek wist nog geen punt te behalen in de competitie en verloor vier keer.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 20:40:00 +0200
VIDEO | Cambuur komt met competitie voor spelers https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195886/video-cambuur-komt-met-competitie-voor-spelers https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195886/video-cambuur-komt-met-competitie-voor-spelers Cambuur heeft binnen de selectie een soort competitie op touw gezet genaamd 'Corner Kings'. Wie van de spelers heeft de beste traptechniek en draait de meeste corners binnen?

Elke speler krijgt drie mogelijkheden om de corner in het doel te draaien. Een bal die niet stuit levert meer punten op dan een bal die wel stuit onderweg. In de eerste aflevering was het de beurt aan Robbert Schilder, Kevin van Kippersluis en Tyrone Conraad.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 19:44:00 +0200
MATCHDAY | Beloften Cambuur met Rossi en Kallon tegen Emmen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/195866/matchday-beloften-cambuur-met-rossi-en-kallon-tegen-emmen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/195866/matchday-beloften-cambuur-met-rossi-en-kallon-tegen-emmen Vanavond speelt Jong Cambuur een competitiewedstrijd tegen Jong FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in het Cambuurstadion en begint om 18:30

De beloften van Cambuur zijn met slechts drie punten uit vier wedstrijden onderin de ranglijst terug te vinden. De ploeg van trainer Dennis van der Ree staat momenteel op een negende plaats. Tegenstander Emmen doet het beter. Na vier wedstrijden hebben zij zeven punten en staan daarmee op een vierde plaats.

Cambuur begon de competitie met twee nederlagen tegen Heerenveen en N.E.C. Vervolgens werd er knap gewonnen van FC Twente, waarna er opnieuw werd verloren van Heracles Almelo. Vandaag krijgen de beloften een nieuwe kans, om de tweede overwinning binnen te halen en zo te stijgen in de ranglijst.

Opstelling Jong Cambuur: Bos, Den Hoedt, Van den Beemt, Van Koesveld, Steenvoorden, Claver, Calor, Maulun, Etten, Kallon, Rossi

 

]]>
Mon, 22 Oct 2018 18:14:00 +0200
SC Cambuur strijdt om 'Kampioensschilden' in Keuken Kampioen Divisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195841/sc-cambuur-strijdt-om-kampioensschilden-in-keuken-kampioen-divisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195841/sc-cambuur-strijdt-om-kampioensschilden-in-keuken-kampioen-divisie De naam van de nieuwe prijzen in de Keuken Kampioen Divisie is bekend. Vanaf heden gaan de winnaars van de periode naar huis met een Bronzen Kampioensschild. De winnaars over het hele seizoen krijgen het Gouden Kampioensschild uitgereikt.

De Kampioensschilden zijn de opvolgers van de Stieren, die voorheen werden uitgereikt. "Met de introductie van de nieuwe naam van onze Divisie, is het logisch dat er ook een nieuwe prijs voor de periodekampioenen en de beste spelers in die periode ontstaat", vertelt Marc Boele, Algemeen Directeur van de Coöperatie Eerste Divisie.

"De Kampioensschilden verwijzen naar het nieuwe logo van de Keuken Kampioen Divisie", vervolgt Boele. "De prijzen zijn met de hand gemaakt en een aardig detail is dat de voet van de prijs een granieten blad is uit eigen fabriek van Keuken Kampioen." Er worden per periode zes schilden uitgereikt, voor de Periodewinnaar, Topscorer, de Beste Trainer, het Beste Talent en de Beste Speler.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 15:40:00 +0200
Hake tevreden: ''Normaal gesproken moet het dan wel gespeeld zijn'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195695/hake-tevreden-normaal-gesproken-moet-het-dan-wel-gespeeld-zijn https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195695/hake-tevreden-normaal-gesproken-moet-het-dan-wel-gespeeld-zijn Rene Hake is tevreden met de belangrijke zege van SC Cambuur. Vrijdag werd Helmond Sport met 3-1 verslagen door de Leeuwarders.

“We speelden een sterke eerste helft. Zeker het eerste halfuur. Er zat veel dynamiek in de ploeg en veel goede aanvallen”, begint Hake tegenover Omrop Fryslan. “Rond de rust werden we beloond voor onze arbeid met twee snelle goals. Normaal gesproken moet het dan wel gespeeld zijn.”

“Bij de tegengoal zien we er echt heel slecht uit. Dat knaagt ook in de rust. Dat heb ik ook gezegd. Maar dat mag niet het goede van de eerste helft wegslaan”, vervolgt Hake. “We hebben nog teveel weggegeven. Je ziet dat het in de laatste fase weer minder ging. Dan zijn we net weer te makkelijk.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 10:25:05 +0200
Ciganiks maakt interlanddebuut: ''Een moment waar je altijd naar hebt uitgekeken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195157/ciganiks-maakt-interlanddebuut-een-moment-waar-je-altijd-naar-hebt-uitgekeken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195157/ciganiks-maakt-interlanddebuut-een-moment-waar-je-altijd-naar-hebt-uitgekeken Andrejs Ciganiks debuteerde afgelopen week bij de nationale ploeg van Letland. De voetballer was blij met zijn debuut en dat gaat hij nooit vergeten. 

De middenvelder groeide op in de buurt van het stadion waar de Letse ploeg haar wedstrijden speelt. ''Het is een moment waar je altijd naar uit hebt gekeken. Kort nadat ik inviel, kregen we een inworp. Daar kwam mijn eerste balcontact uit en toen waren de zenuwen meteen weg'', blikt hij terug in de Leeuwarder Courant. Hij kreeg in het eerste duel geen basisplaats, maar de trainer liet al doorschemeren dat hij wel zou gaan spelen. ''Het begon al in de aanloop naar het duel met Kazachstan. Even leek het er tijdens de trainingen op dat ik in de basis zou staan.''

''Maar de bondscoach vertelde me op de donderdag dat ik op de bank zou starten. Wel zei hij dat ik klaar moest zijn voor een invalbeurt." De ploeg kwam tegen Kazachstan op achterstand en hij was de eerste wissel voor het land. ''Al snel na rust kreeg ik een seintje: warmlopen. Niet veel later hoorde ik een fluitje. Zo'n scherpe toon, op twee vingers. Het was de bondscoach; ik mocht erin. En ik wist: dit is mijn moment. Mijn debuut, in het stadion waar ik vlakbij opgroeide, in de stad waar ik woonde en met vrienden en familie op de tribune. Schitterend."

Hij maakte indruk in het duel, want in de tweede wedstrijd van de interlandperiode mocht hij starten in de basis. ''Het is fantastisch om vanaf het begin te spelen, met volksliederen en alles erop en eraan. Maar je maakt maar één keer je debuut en dat was tegen Kazachstan. Dat blijft me sowieso voor altijd bij."

]]>
Sat, 20 Oct 2018 12:49:00 +0200
Cambuur overvallen: ''Onbegrijpelijk dat zij, zonder enig vooroverleg, de deur lijkt te sluiten'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195386/cambuur-overvallen-onbegrijpelijk-dat-zij-zonder-enig-vooroverleg-de-deur-lijkt-te-sluiten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195386/cambuur-overvallen-onbegrijpelijk-dat-zij-zonder-enig-vooroverleg-de-deur-lijkt-te-sluiten Deze week kreeg Cambuur te horen dat ROC Friese Poort zich terugtrekt uit de WTC planontwikkeling, waardoor het stadionplan op losse schroeven staat. Cambuur werd overvallen en baalt stevig.

''We zijn uitermate teleurgesteld over het plotselinge en eenzijdige besluit van de ROC Friese Poort om zich terug te trekken uit de WTC planontwikkeling'', vertelt de club in een persbericht op de officiële site. ''Het is ons inziens een geschil tussen de ROC Friese Poort en de Gemeente Leeuwarden en SC Cambuur is geen partij in de gemaakte afspraken tussen deze twee partijen. Voor SC Cambuur is het onbegrijpelijk dat de ROC Friese Poort, zonder enig vooroverleg met de andere partners, de deur lijkt te sluiten.''

''Uiteindelijk blijft het grote doel om een nieuw stadion voor Cambuur te realiseren in de plannen rondom het WTC-gebied. SC Cambuur blijft zich optimaal inzetten voor de huidige planontwikkeling. We zullen daarom zo spoedig mogelijk in overleg gaan met onze partners Gemeente Leeuwarden, Wyckerveste/BGDD/WTC en wellicht de ROC Friese Poort om het vervolg van het traject te bespreken'', besluit de club.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 12:06:00 +0200
Nieuwe kansspelwetgeving positief voor Cambuur? https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196004/nieuwe-kansspelwetgeving-positief-voor-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/196004/nieuwe-kansspelwetgeving-positief-voor-cambuur De huidige kansspelwetgeving dateert alweer uit 1968, vele van onze lezers waren toen nog niet eens geboren. Inderdaad, zo oud is deze wet. In de laatste twaalf jaar werd de vraag naar een nieuwe kansspelwetgeving dan ook groter. Vele voetbalfans plaatsen dan ook wekelijks een weddenschap op hun favoriete clubje, maar dit doen zij niet langer meer bij de TOTO. Tegenwoordig zijn het de online bookmakers die enorm populair zijn, deze bieden namelijk hogere noteringen aan, welkomstbonussen en de mogelijkheid tot live wedden tijdens een wedstrijd. Echter zijn de bookmakers nog hartstikke illegaal in Nederland, de vraag is alleen hoelang nog. De Nederlandse voetbalclubs kunnen ook een positief effect ervaren van de nieuwe kansspelwetgeving, lees hieronder waarom!

Gokbedrijf als sponsor

Er zijn online bookmakers die reclame maken voor zichzelf door middel van sponsoring. Dit doen zij op de televisie, via reclameborden maar ook als sponsor van een professionele voetbalclub. In de meeste Europese landen is wedden op voetbal namelijk de normaalste zaak van de wereld. Real Madrid droeg enkele jaren het logo van Bwin op zijn shirt en Norwich City speelt momenteel met het logo van LeoVegas op het tenue. De kans bestaat dan ook zeker dat één van de vele bookmakers zal aankloppen bij de clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Misschien dat wij over enkele jaren dan ook het logo van een gokbedrijf op het shirt van Cambuur Leeuwarden zien staan. Dit heeft natuurlijk zo zijn financiële voordelen, maar de vraag is of wij dat wel moeten willen.

Belasting

In Nederland kunnen de wedders legaal een gokje afsluiten bij de TOTO, maar veel spelers verkiezen toch de ongereguleerde kansspelmarkt. Om hier een beeld van te kunnen geven, de Spaanse en Italiaanse gereguleerde kansspelmarkt draait een lagere omzet dan de Nederlandse ongereguleerde markt. Volgend jaar zal deze kansspelmarkt waarschijnlijk worden gereguleerd, wat ongetwijfeld zal zorgen voor hogere belastinginkomsten. Die deels ten goede van de (amateur)sport gaan komen.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 12:00:00 +0200
Van Kippersluis haalt sportieve revanche: ''Je moet je benen laten spreken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195368/van-kippersluis-haalt-sportieve-revanche-je-moet-je-benen-laten-spreken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195368/van-kippersluis-haalt-sportieve-revanche-je-moet-je-benen-laten-spreken Gisteren werd er met 3-1 van Helmond Sport gewonnen en daarbij was Kevin van Kippersluis erg belangrijk. De middenvelder/buitenspeler scoorde twee keer, maar moest in de rust gewisseld worden door een blessure.

Nadat hij tegen Sparta niet speelde, haalde Van Kippersluis gisteren zijn sportieve revanche. ''Het enige wat je kunt doen is je benen laten spreken. Dat is vandaag twee keer gelukt'', zo begint hij bij Omrop Fryslan. ''Het was denk ik onze beste eerste helft van het seizoen. Althans, zo voelde het in de wedstrijd. We kwamen er goed doorheen en hadden rust aan de bal.''

''Die tegengoal was klote. Er stonden een paar man van Helmond buitenspel, maar niet degene die de bal ontving'', vervolgt Van Kippersluis die de rest van de wedstrijd samenvat. ''In de tweede helft kwamen we redelijk snel op 3-1. Daarna hebben we het uitgespeeld. Dan is het voor het publiek niet heel leuk meer, maar het enige dat telt is dat we de drie punten hier houden."

Na zijn tweede goal kort voor rust viel Van Kippersluis uit met een blessure en werd hij in de rust gewisseld. ''Ik gleed de bal bij de tweede paal binnen. Dan heb je een hand op de grond en een speler van Helmond stond daarop. Dat was ongelukkig, want hij was ook op volle snelheid. Door de adrenaline voelde ik het niet direct. Maar toen keek ik ernaar en zag ik twee bulten op m'n knokkels. En toen voelde ik het ook: verstijfd en ik kon m'n hand niet meer bewegen'', besluit hij.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 10:52:00 +0200
Hake trots: ''Het belangrijkste was om te winnen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195356/hake-trots-het-belangrijkste-was-om-te-winnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195356/hake-trots-het-belangrijkste-was-om-te-winnen Na drie nederlagen op rij weet Cambuur eindelijk weer wat winnen is. In eigen huis werd er met 3-1 van Helmond Sport gewonnen.

''Het belangrijkste was om te winnen'', zo begint trainer René Hake bij LEO Middelsé. ''We hebben verdiend gewonnen, maar er waren wel fases waarin we kunnen verbeteren. Dat moet ook, want na vier weken waarin het matig was kan het niet zo zijn dat het in een keer allemaal vanzelf gaat.''

''We begonnen erg goed aan de wedstrijd'', vervolgt Hake. ''Maar dan moet je jezelf wel belonen en dat deden we niet. We kwamen regelmatig in hun zestien en hadden veel schoten op goal, maar in het eerste halfuur vergeten we om met 2-0 of 3-0 voor te staan. Gelukkig wordt de harde arbeid dan toch beloond met twee goede goals kort voor rust. Die goal tegen had niet mogen gebeuren. Je moet voor rust gewoon de 2-0 over de streep trekken.''

''Na rust gaat het erom dat je zelf weer het initiatief neemt. Dat hebben we gedaan en dan maak je ook de 3-1. In de fase daarna hadden we de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar zag je ook het Cambuur terug van de laatste wedstrijden. Helmond Sport had vaak de tweede bal en gaf veel voorzetten. Als het 3-2 wordt kan het zomaar anders lopen. Misschien heeft dat te maken met de fase die we de afgelopen week gehad hebben, maar dat is dan een mooie uitdaging om daar aan te werken'', besluit Hake.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 09:41:00 +0200
MATCHDAY | Hake wijzigt basis op drie plaatsen tegen Helmond https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195289/matchday-hake-wijzigt-basis-op-drie-plaatsen-tegen-helmond https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195289/matchday-hake-wijzigt-basis-op-drie-plaatsen-tegen-helmond SC Cambuur neemt het vanavond thuis op tegen laagvlieger Helmond Sport. De club uit het zuiden won nog geen één duel dit seizoen. 

René Hake stuurt drie andere namen het veld in vanavond. Ciganiks is terug van zijn internationale verplichting. El Baad begint in plaats van de geblesseerde Sambissa en Van Kippersluis krijgt weer de voorkeur. 

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Schilder, Mbende, El Baad, Conraad, Ciganiks, Boerlage, Mathieu, Van Kippersluis, Robertha

]]>
Fri, 19 Oct 2018 18:56:00 +0200
Hake realistisch: ''We moeten met bloed, zweet en tranen naar de overwinning toe'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195237/hake-realistisch-we-moeten-met-bloed-zweet-en-tranen-naar-de-overwinning-toe https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195237/hake-realistisch-we-moeten-met-bloed-zweet-en-tranen-naar-de-overwinning-toe Vrijdagavond speelt SC Cambuur tegen Helmond Sport. De Helmonders wisten dit seizoen nog niet te winnen, terwijl de Friezen de laatste vier wedstrijden al niet meer wisten te winnen. Trainer René Hake waarschuwt zijn ploeg.

"We moeten waken voor zulke ploegen. Volgens mij was dat een paar weken geleden ook zo. Wij moeten zorgen dat dat niet weer gebeurd. We moeten met bloed, zweet en tranen naar de overwinning toe. Dat hebben we de laatste weken veel te weinig gedaan. Dan krijg je het resultaat wat op het scorebord staat. We zitten op dit moment in een mindere fase, dan moet je de mouwen opstropen en alles eraan doen om een ander resultaat neer te zetten", concludeert Hake in gesprek met Omrop Fryslân

Hake is van mening dat er de laatste weken te weinig geknokt is voor een maximaal resultaat. "Zodra je dat constateert moet je er snel wat aan doen. Dat doen we ook, maar dat valt niet in één dag te repareren. Deze periode moet je beëindigen. Schouders eronder, hard werken en vol aan de bak", weet de nuchtere Hake.

]]>
Fri, 19 Oct 2018 18:18:00 +0200
''Cambuur dreigt zwaar gedupeerd te worden door deze gang van zaken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195261/cambuur-dreigt-zwaar-gedupeerd-te-worden-door-deze-gang-van-zaken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195261/cambuur-dreigt-zwaar-gedupeerd-te-worden-door-deze-gang-van-zaken Nadat eerder vandaag bekend werd dat de ROC Friese Poort afziet van een vestiging in het nieuwe stadion, lijkt er geen einde te komen aan de soap van het Cambuur-stadion. Vandaag vond er een persconferentie plaats.

"Naar aanleiding van de persconferentie is duidelijk geworden dat er sprake is van een 'interpretatieverschil' tussen de gemeente en Friese Poort over de gemaakte afspraken. Van de besprekingen waarbij deze afspraken gemaakt zijn, zijn opvallend genoeg geen notulen gemaakt", citeert Reon Boeringa, de woorden van wethouder Henk Deinum. 
 
Volgens de journalist is er sprake dat er geen aantekeningen zijn gemaakt. "De gemeente zegt nooit geld te hebben beloofd, FP beweert van wel. En doordat er geen notulen zijn, ontaardt discussie over de schuldvraag in een tamelijk amateuristisch overkomend welles-nietes spel."

"Cambuur dreigt zwaar gedupeerd te worden door deze gang van zaken, waar het geen enkele rol in speelt. Eerste reactie Ard de Graaf: 'Een eenzijdige actie van Friese Poort (om uit het plan te stappen, red.). Daarover zijn we uitermate teleurgesteld", aldus de Cambuur-directeur.

]]>
Fri, 19 Oct 2018 16:45:32 +0200
Opvallend uitstapje voor SC Cambuur: ''Niet belangrijker maken dan het is'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195219/opvallend-uitstapje-voor-sc-cambuur-niet-belangrijker-maken-dan-het-is https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/195219/opvallend-uitstapje-voor-sc-cambuur-niet-belangrijker-maken-dan-het-is SC Cambuur begon dit seizoen heel goed aan het seizoen, maar wist de afgelopen vier wedstrijden niet meer te winnen. De supporters zijn kritisch op de ploeg van René Hake. De oefenmeester kijkt daar niet gek van op.

"Het zou mij verbazen als ze dat niet hadden", begint Hake in gesprek met Omrop Fryslân. De hoofdtrainer merkte zelf ook dat zijn ploeg er mee zat, na de desastreuze nederlaag tegen Sparta Rotterdam. "Ja, dat lijkt mij wel. Dat was natuurlijk terecht ook, maar het gaat uiteindelijk om te zorgen dat je met een goed gevoel toewerkt naar de volgende wedstrijd om het weer om te draaien."

Na de nederlaag ging de selectie naar de kazerne in Havelte. Volgens Hake kwam dat niet op een verkeerd moment. "Hopelijk draagt het bij aan de ontwikkeling van het groepsproces, maar we moeten het niet belangrijker maken dan het is. We maken zeker wel vaker van deze uitstapjes die helpen bij de ontwikkeling. Dit was ook zo'n uitstapje", vervolgt de oefenmeester van de Leeuwarders. Volgens de oefenmeester heeft het echter niks te maken met de drie nederlagen. "Dit was al langere tijd gepland."

]]>
Fri, 19 Oct 2018 15:41:00 +0200
Ciganiks geniet in Leeuwarden: ''Ik wil op het veld graag iets terugdoen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195158/ciganiks-geniet-in-leeuwarden-ik-wil-op-het-veld-graag-iets-terugdoen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195158/ciganiks-geniet-in-leeuwarden-ik-wil-op-het-veld-graag-iets-terugdoen SC Cambuur verloor afgelopen weekend van Sparta Rotterdam. Andrejs Ciganiks was niet bij deze wedstrijd aanwezig, want hij had interlandverplichtingen met Letland.

De middenvelder van de Leeuwarders was er dus niet bij, maar hij heeft de wedstrijd wel gevolgd. ''Ik heb de wedstrijd gezien vanuit Letland. Het was daags na het duel met Kazachstan. Ik kon het volgen tot en met de strafschop waar de 2-0 uit kwam. Toen gingen we eten met de nationale ploeg en moest de telefoon uit'', vertelt hij in de Leeuwarder Courant.

De voetballer zag na het eten dat het ook nog 3-0 was geworden en daar baalde hij stevig van. Dit weekend hoopt hij te winnen met de Leeuwarders. ''Ik wil de club graag helpen het tij te keren. Want de club bevalt me, de mensen en de stad. Iedereen staat voor je klaar en ik wil op het veld graag iets terugdoen. Als we hard vechten en geloof houden, komt het goed."

]]>
Fri, 19 Oct 2018 14:43:00 +0200
Hake geniet van uitsupporters: ''Dat is hier thuis soms wel eens anders'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/195177/hake-geniet-van-uitsupporters-dat-is-hier-thuis-soms-wel-eens-anders https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/195177/hake-geniet-van-uitsupporters-dat-is-hier-thuis-soms-wel-eens-anders SC Cambuur beleeft een wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer René Hake begon sterk in de Keuken Kampioen Divisie, maar inmiddels zijn de goede resultaten verleden tijd. 

Afgelopen weekend verloor de ploeg kansloos met 3-0 van degradant Sparta Rotterdam. ''We kregen het deksel stevig op de neus gedrukt door Sparta. De uitslag is een gevolg van hoe je jezelf presenteert en hoe je je taken uitvoert. Dat liet duidelijk te wensen over'', erkent hij in het Friesch Dagblad.

Hoewel de ploeg dus dik verloor, waren de meegereisde supporters de hele wedstrijd te horen. ''Het was afgelopen zondag mooi om te ervaren hoe onze supporters zich van het begin tot eind positief laten gelden. Dat is hier thuis soms wel eens anders.''

De trainer hoopt dat de supporters toch weer snel achter de spelersgroep gaan staan. Samen sta je namelijk sterker. ''Het is een mindere periode voor onze supporters, maar ook voor onszelf. We kunnen lopen chagrijnen, maar dat helpt niet. De schouders moeten eronder en we moeten hard blijven werken, zodat het onze kant weer opvalt.''

]]>
Fri, 19 Oct 2018 13:40:00 +0200
Realisme bij Cambuur: ''Een serie waar een nieuwe spelersgroep op door kan bouwen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195181/realisme-bij-cambuur-een-serie-waar-een-nieuwe-spelersgroep-op-door-kan-bouwen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195181/realisme-bij-cambuur-een-serie-waar-een-nieuwe-spelersgroep-op-door-kan-bouwen SC Cambuur deed even mee voor de bovenste plaats, maar voor de fans het konden geloven, was de ploeg hier ook alweer weg. Het goede begin heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een mindere fase.

De ploeg van trainer René Hake verloor afgelopen week van Sparta Rotterdam met 3-0 en dat deed pijn. ''Natuurlijk heeft de nederlaag eventjes doorgewerkt in de groep en is het logisch om chagrijnig te zijn, maar bij Cambuur heerst er voldoende realisme'', schrijft journalist Piet Jan Nauta in het Friesch Dagblad. Hij kijkt niet alleen naar de laatste duels, maar naar het hele seizoen tot dusver. ''Veertien punten uit negen duels is een serie waar een vrijwel nieuwe spelersgroep op door kan bouwen.''

Daarnaast presteert de oefenmeester beter dan zijn laatste twee voorgangers. ''Cambuur beleeft een betere competitiestart dan vorig jaar onder Marinus Dijkhuizen (tien uit tien) en een jaar eerder dan onder Rob Maas (elf uit tien). Intussen staat Cambuur op een 'gewone' achtste plaats, zijn er tot nu toe meer duels gewonnen dan verloren en heeft het een positief doelsaldo.''

 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 12:11:00 +0200
BREAKING | Fikse tegenslag voor nieuw Cambuurstadion: Friese Poort ziet af van vestiging https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/195173/breaking-fikse-tegenslag-voor-nieuw-cambuurstadion-friese-poort-ziet-af-van-vestiging https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/195173/breaking-fikse-tegenslag-voor-nieuw-cambuurstadion-friese-poort-ziet-af-van-vestiging Het nieuwe Cambuurstadion lijkt steeds meer op een soap. Er is nu een nieuwe aflevering, want de ROC Friese Poort ziet af van een vestiging in het nieuwe stadion. 

De school heeft dit vrijdagochtend bekendgemaakt, weet de Leeuwarder Courant te melden. ''Het ROC twijfelde het afgelopen jaar al veelvuldig over de vestiging in het stadion. Door verschillende oorzaken loopt de bouw namelijk vertraging op. De onderwijsinstelling kan hierdoor moeilijk een goede planning maken en heeft zorgen over de situatie wanneer het stadion niet op tijd af is.''

Dat de school nu niet in het gebouw wil plaatsnemen is een flinke tegenslag. De ROC-locatie was namelijk een financiële pijler onder het plan, maar de huur gaat nu dus niet door. Het is niet de eerste tegenvaller voor het gebied. Er waren dus al langer twijfels bij de school, maar eind juli was de Friese Poort nog vol vertrouwen over de bouwperiode. 

 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 11:30:00 +0200
Hake hoopt op overwinning: ''Dat zullen we zelf moeten afdwingen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195153/hake-hoopt-op-overwinning-dat-zullen-we-zelf-moeten-afdwingen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/195153/hake-hoopt-op-overwinning-dat-zullen-we-zelf-moeten-afdwingen SC Cambuur begon het seizoen uitstekend en er werd zelfs even gedacht aan een titelstrijd waarin de ploeg een belangrijke rol zou spelen. Inmiddels is de ploeg een beetje weggezakt.

Dit weekend speelt de ploeg van René Hake tegen Helmond Sport. Op papier lijkt dit de ideale tegenstander voor de ploeg om vertrouwen te krijgen. De ploeg staat negentiende en wist nog niet te winnen, maar er werd wel vijf keer gelijkgespeeld. De trainer van de Leeuwarders rekent zich echter nog niet rijk. tegen de nummer laatst van de competitie, FC Dordrecht, ging het namelijk ook fout voor de ploeg. 

''Als wij niet de dingen doen die gevraagd worden en de tegenstander doet dat wél, dan eindig je aan de verkeerde kant van de score", zei Hake in de Leeuwarder Courant. Hij vindt dat de spelers moeten vechten voor de overwinning. ''Eerste vereiste is en blijft hard werken, noeste arbeid leveren. Tegen wie we ook maar spelen. Want we willen allemaal weer eens een goed resultaat, maar dat zullen we zelf moeten afdwingen."

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:12:03 +0200