Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront SC Cambuur-talent sluit deze week aan bij Australië Onder 23 https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259430/sc-cambuur-talent-sluit-deze-week-aan-bij-australie-onder-23 https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259430/sc-cambuur-talent-sluit-deze-week-aan-bij-australie-onder-23 Daniel Bouman reist deze week af naar Australië, daar sluit de Cambuur-middenvelder aan bij het Onder 23 team. Hij speelt onder andere oefenwedstrijden tegen Noord-Korea, Litouwen en China. 

Bouman maakte tot nu toe nog geen minuten bij Cambuur. Wel mocht de middenvelder al elf keer plaatsnemen op de bank van de ploeg van Henk de Jong.

]]>
Mon, 11 Nov 2019 14:22:00 +0100
Schilder (33) vindt nieuwe club en blijft actief in Nederland https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259402/schilder-33-vindt-nieuwe-club-en-blijft-actief-in-nederland https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259402/schilder-33-vindt-nieuwe-club-en-blijft-actief-in-nederland Robbert Schilder heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij tweededivisionist AFC. De voormalige speler van SC Cambuur kreeg deze zomer geen nieuw contract in Leeuwarden. Daarom zat de 33-jarige zonder club.

Nu heeft Schilder dus wel een contract afgedwongen. Hij trainde al een tijdje mee bij de club uit Amsterdam. Afgelopen zaterdag maakte hij zelf al minuten voor AFC in de uitwedstrijd tegen VV Noordwijk. Het duel eindigde in 2-2.

Schilder speelde tussen 2016 en 2019 bij Cambuur, waar hij tot 99 competitiewedstrijden kwam. Daarin kwam de linksbenige verdediger twee keer tot scoren. Schilder droeg eerder het shirt van Ajax, Heracles Almelo, NAC Breda en FC Twente.

]]>
Mon, 11 Nov 2019 12:34:00 +0100
Jaarcijfers SC Cambuur voor het negende seizoen op rij positief https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259396/jaarcijfers-sc-cambuur-voor-het-negende-seizoen-op-rij-positief https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259396/jaarcijfers-sc-cambuur-voor-het-negende-seizoen-op-rij-positief SC Cambuur heeft voor het negende seizoen op rij positieve jaarcijfers. Dat maakte de club maandagochtend bekend op de clubwebsite. Door deze resultaten is er een eigen vermogen in zicht.

In 2010 was het eigen vermogen op een dieptepunt van 4,8 miljoen euro negatief gekomen. Dit is de afgelopen jaren flink teruggebracht. "De ambitie om het nieuwe stadion met een positief eigen vermogen te betreden is daarmee zeer reëel", schrijft de club.

Dit jaar is er een positief financieel resultaat van 798.000 euro geboekt. Daarom is het eigen vermogen teruggebracht naar 267.000 euro negatief. De club verwacht dat er dit seizoen opnieuw een positief netto resultaat geboekt gaat worden. "Daarmee gaan we als een financieel stabiele en gezonde club op weg naar een Gouden Toekomst.'

]]>
Mon, 11 Nov 2019 11:26:00 +0100
Koster zoekt voorzitter: ''Ze staan niet met zijn tienen in de rij'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259387/koster-zoekt-voorzitter-ze-staan-niet-met-zijn-tienen-in-de-rij https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259387/koster-zoekt-voorzitter-ze-staan-niet-met-zijn-tienen-in-de-rij Cambuur is nog steeds op zoek naar een voorzitter voor de raad van commissarissen. Een paar dagen geleden werd bekend dat Harry van der Zee werd toegevoegd aan het toezichthoudende orgaan. Ook Jan Koster blijft aan als commissaris. In eerste instantie zou hij vertrekken na de onrust in juni.

"Wij hebben in een goed gesprek de lucht geklaard, waardoor mij nu niets meer in de weg zit om mijn termijn af te maken", vertelt Koster in gesprek met Omrop Fryslan. De commissaris blijft nog twee jaar bij de club uit Leeuwarden.

Een nieuwe voorzitter is er nog niet, en dat is volgens Koster ook nog geen makkelijke opgave. "Ze staan niet met zijn tienen in de rij, nee. Maar wij willen het niet overhaasten. Dat we een goede kandidaat vinden, is belangrijker."

]]>
Mon, 11 Nov 2019 10:53:00 +0100
Stegeman over Mous: ''Je maakt één fout en meteen ben je een kutkeeper'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/259078/stegeman-over-mous-je-maakt-een-fout-en-meteen-ben-je-een-kutkeeper https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/259078/stegeman-over-mous-je-maakt-een-fout-en-meteen-ben-je-een-kutkeeper Xavier Mous maakte afgelopen zomer de overstap van SC Cambuur naar PEC Zwolle. De goalie kreeg al tal van doelpunten tegen, maar behoudt het vertrouwen van zijn trainer John Stegeman.
 
“Xavier is mijn eerste keeper en dat zal voorlopig zo blijven”, begint Stegeman tegenover De Stentor. “Keeper zijn is het moeilijkste vak. Je maakt één fout en meteen ben je ‘een kutkeeper’. Het klopt dat Xavier in een moeilijke fase zit. Daar kun je heel erg mee zitten, maar je kunt er ook vol voor gaan.”
 
Stegeman heeft het vertrouwen in de kwaliteiten van Mous. “Van fouten leer je alleen maar. Iedereen heeft wel eens een moeilijke periode. Daar moet je je doorheen knokken.”

]]>
Sun, 10 Nov 2019 17:18:00 +0100
De Jong blij met bekerloting: ''Een prachtig affiche voor de club'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259154/de-jong-blij-met-bekerloting-een-prachtig-affiche-voor-de-club https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259154/de-jong-blij-met-bekerloting-een-prachtig-affiche-voor-de-club Cambuur speelt in de volgende ronde van de beker tegen Feyenoord. Trainer Henk de Jong is erg blij met die loting en ziet kansen.

''Ik vind het geweldig, maar had hem liever een ronde later gehad'', zo vertelt De Jong bij LEO Middelsé. ''Voor de club is het geweldig. Het is een prachtig affiche voor de club. Verder is het sportief leuk en financieel ook goed. Als het goed gaat met een club dan zie je vaak ook van die rare lotingen. Daar wordt het alleen maar beter van en zo gaan we er ook in.''

''De club zit in een schwung, maar ik focus me nu de eerste vijf - zes wedstrijden nog op de competitie'', vervolgt De Jong. ''Daarna komt Feyenoord en spelen we nog een competitiewedstrijd voordat de eerste helft van de competitie er al weer opzit. Dat is niet normaal, zo snel als dat gaat. Het komt ook omdat iedereen achter de club staat. We hoeven niet in onze rug te kijken en we kunnen we als staf met onze jongens vrij werken. Er is wel eens kritiek, maar dat is altijd eerlijk en rechtuit. Dan zie je waar dat tot leidt'', zo besluit De Jong.

]]>
Sat, 09 Nov 2019 19:47:00 +0100
De Jong: ''Deze tegenstander staat niet voor niks bovenaan'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259228/de-jong-deze-tegenstander-staat-niet-voor-niks-bovenaan https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259228/de-jong-deze-tegenstander-staat-niet-voor-niks-bovenaan SC Cambuur was vrijdagavond met 2-1 te sterk voor Roda JC. Jean Paul de Jong, trainer van de Limburgers, denkt dat er meer had ingezeten voor zijn ploeg.

"Ik denk dat we het hebben laten liggen vandaag. Je weet dat je tegen de koploper moeilijk momenten gaat krijgen. Dat hadden we ook in het begin. We mogen van geluk spreken dat het bij 0-1 blijft. Uiteindelijk krijgen we het beter onder controle en maken we de 1-1", begint De Jong bij FOX Sports. “Maar in de tweede helft hebben we het laten liggen. We hebben onze mogelijkheden niet benut."

De Jong denkt dat Roda JC met meer vertrouwen moet voetballen. "We moeten meer gaan geloven in een goed resultaat en met vertrouwen spelen. We missen de overtuiging om van daaruit op voorsprong te komen. We hebben daar kansen laten liggen. Maar deze tegenstander staat niet voor niks bovenaan."

]]>
Sat, 09 Nov 2019 14:38:22 +0100
Paulissen blikt terug: ''Ontvangst deed me goed'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259206/paulissen-blikt-terug-ontvangst-deed-me-goed https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259206/paulissen-blikt-terug-ontvangst-deed-me-goed Mitchel Paulissen is geboren in Kerkrade en speelde een lange tijd voor Roda JC. Deze zomer maakte hij de overstap naar Cambuur en speelde hij gisteren tegen zijn oude club.

''Het was even wennen, maar het voelt goed om hier weer te zijn'', zo begint Paulissen bij FOX Sports. ''Het voelt heel vertrouwd, maar het is leuk dat ik hier met drie punten kan vertrekken. Ik ben niet langsgegaan bij de trainer dat ik in deze wedstrijd minuten wilde maken, ik denk dat hij dat zelf ook wel kon invullen. Maar we zijn geen liefdadigheidsclubje en spelen gewoon om de punten. Je moet het verdienen om in te vallen, maar hij wist wel dat ik graag wide spelen.''

Paulissen kijkt dan ook positief terug op zijn korter terugkeer in Kerkrade. ''Ik had al gehoopt dat ze me zo zouden ontvangen. Ik heb hier mijn hele jeugd gespeeld en je kan wel zeggen dat het mijn club is. De ontvangst deed me erg goed en ik was er ook niet zo nerveus voor. Ik heb hier goede en minder goede momenten meegemaakt, maar heb wel altijd alles gegeven.''

]]>
Sat, 09 Nov 2019 12:41:00 +0100
Mühren kreeg weinig aanvoer: ''Dan komt hij goed en is het hangen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259203/muehren-kreeg-weinig-aanvoer-dan-komt-hij-goed-en-is-het-hangen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259203/muehren-kreeg-weinig-aanvoer-dan-komt-hij-goed-en-is-het-hangen Cambuur wist gisteren met 1-2 te winnen bij Roda JC. Spits Robert Mühren was met een late goal opnieuw belangrijk en is dan ook ontzettend blij met de drie punten. 

''Je wint uiteindelijk die pot en daar zijn we verschrikkelijk blij mee'', zo geeft hij aan bij FOX Sports. ''Met het opportunistische spel van Roda weet je dat het een lastige avond wordt. Dan is het extra genieten dat we hier met 1-2 winnen.''

Mühren baalde dat hij weinig kansen kreeg, maar bracht Cambuur in de 77ste minuut dan eindelijk op voorsprong. ''De eerste helft krijg ik een paar ballen bij de eerste bal. Die moeten dan scherper tussen de keeper en de laatste lijn in. Dat gebeurt dan niet en dan raak ik net even geïrriteerd. Op het laatst komt hij dan een keer goed en dan is het hangen.''

]]>
Sat, 09 Nov 2019 11:59:00 +0100
De Jong legt keuze Antonia uit: ''Twee brommers op de zijkanten'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259148/de-jong-legt-keuze-antonia-uit-twee-brommers-op-de-zijkanten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259148/de-jong-legt-keuze-antonia-uit-twee-brommers-op-de-zijkanten Henk de Jong begon gisteren met een verrassende opstelling tegen Roda JC. Ragnar Oratmangoen werd gepasseerd waardoor Jarchinio Antonia en Issa Kallon de twee buitenspelers waren. De Jong verklaart zijn keuze.

''Ik ben heel tevreden over Ragnar, maar ik denk dat je het als tegenstander niet fijn vindt om Antonia en Kallon tegen te hebben, die beide op de brommer zijn'', zo begint De Jong bij LEO Middelsé. ''Antonia moet nog beter worden, maar heeft ook een geweldige voorzet. Daar kan Mühren straks ook profijt van hebben. Daarnaast speel je uit en als je een keer wat ruimte hebt kunnen we daar veel beter in worden.''

In de tweede helft kwam Paulissen in het veld voor Antonia waardoor Kallon naar de rechterkant verhuisde. Die wissel bleek goud te zijn, zo dag De Jong ook. ''Ik vond het geweldig dat het publiek klapte voor Mitchell, hij speelde hier een soort thuiswedstrijd. Die jongen is voor mij goud als trainer. Het is een geweldige vent en denkt altijd mee. Hij heeft alleen te maken met Kallon voor hem en dat weet hij ook. Daar is hij heel reëel in'', zo besluit de jong.

]]>
Sat, 09 Nov 2019 11:17:00 +0100
Jacobs belangrijk: ''Dat is natuurlijk hartstikke lekker'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259171/jacobs-belangrijk-dat-is-natuurlijk-hartstikke-lekker https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259171/jacobs-belangrijk-dat-is-natuurlijk-hartstikke-lekker Cambuur wist gisteren met 1-2 te winnen bij Roda JC. Jamie Jacobs was belangrijk en wist al na vier minuten de score te openen.

''Dat is natuurlijk hartstikke lekker'', zo vertelt Jacobs bij LEO Middelsé. ''Het was een goede aanval. Robin (Maulun red.) dribbelde goed op en maakte ruimte. Ik hield het breed en het was precies zoals we op de training hadden geoefend. Ik kon hem rustig binnen tikken, dus het was niet een heel lastig karwei.''

''Na zo'n goed begin is de 1-1 dan wel een tegenvaller'', vervolgt Jacobs. ''Het ging daarna ook wat lastiger, maar dat is eigenlijk hartstikke onnodig. Als we gewoon doorgaan zoals het eerste halfuur dan is er niets aan de hand. Gelukkig hebben we genoeg kwaliteit om de wedstrijd alsnog over de streep te trekken.''

]]>
Sat, 09 Nov 2019 10:19:00 +0100
De Jong gematigd tevreden: ''Zo ver zijn we nog niet'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259146/de-jong-gematigd-tevreden-zo-ver-zijn-we-nog-niet https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/259146/de-jong-gematigd-tevreden-zo-ver-zijn-we-nog-niet Cambuur wist gisteren met 1-2 te winnen uit bij Roda JC. Trainer Henk de Jong was dan ook tevreden, maar ziet ook verbeterpuntjes bij zijn ploeg.

''Je weet dat Roda inzakt en gaat counteren'', zo begint De Jong bij LEO Middelsé. ''Daardoor kun je niet helemaal doorgedekt staan, want dan sta je met de hele ploeg op hun helft. Je moet wat ruimte houden en daar kwamen ze een paar keer gevaarlijk uit. Maar in de eerste 30 minuten moeten we het al afmaken, alleen dat verzaken we.''

''Ook na de 2-1 krijgen we weer kansen en moet je het eigenlijk uitspelen. Maar zo ver zijn we nog niet'', zo vervolgt de trainer van Cambuur. ''Zij kregen daarna weer de beste kansen, maar dan staat Sonny (Stevens red.) gelukkig op de goede plaats. Over het algemeen denk ik dat de uitslag wel terecht is'', aldus De Jong.

]]>
Sat, 09 Nov 2019 09:15:00 +0100
Koploper SC Cambuur boekt knappe overwinning bij Roda JC https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259103/koploper-sc-cambuur-boekt-knappe-overwinning-bij-roda-jc https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259103/koploper-sc-cambuur-boekt-knappe-overwinning-bij-roda-jc SC Cambuur heeft vanavond tegen Roda JC een belangrijke zege geboekt. De ploeg van trainer Henk de Jong won uiteindelijk met 2-1 in Limburg.

Al na een kleine vier minuten spelen kwam SC Cambuur op voorsprong in Limburg. Jamie Jacobs scoorde na een pijlsnelle counter van de Leeuwarders. Cambuur wist de voorsprong echter niet vast te houden. Via Ugbo kwam Roda JC op gelijke hoogte.

De voorsprong voor SC Cambuur kwam een klein kwartier voor tijd op voorsprong. Topschutter Muhren kon afronden na een geweldige voorzet van Issa Kallon. Concurrent NAC Breda (1-0) wist niet te winnen. De Graafschap won door een goal in de extra tijd van Helmond Sport.

]]>
Fri, 08 Nov 2019 21:51:00 +0100
Matchday: SC Cambuur met fitte Kallon in de basis tegen Roda JC https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259083/matchday-sc-cambuur-met-fitte-kallon-in-de-basis-tegen-roda-jc https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259083/matchday-sc-cambuur-met-fitte-kallon-in-de-basis-tegen-roda-jc SC Cambuur gaat vanavond op bezoek bij Roda JC. In Kerkrade hoopt de ploeg van trainer Henk de Jong de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te behouden.
 
Bij SC Cambuur was aanvaller Issa Kallon een twijfelgeval, maar kan wel gewoon starten. Dit betekent dat Ragnar Oratmangoen op de bank moet plaatsnemen Jarchinio Antonio begint wel in de basis. Doke Schmidt is opnieuw de vervanger van de geblesseerde Jordy van Deelen.
 

]]>
Fri, 08 Nov 2019 18:51:17 +0100
De Jong: ''Dan is het onze taak daar een antwoord op te vinden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259070/de-jong-dan-is-het-onze-taak-daar-een-antwoord-op-te-vinden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/259070/de-jong-dan-is-het-onze-taak-daar-een-antwoord-op-te-vinden Roda JC krijgt vrijdagavond bezoek van SC Cambuur. Jean Paul de Jong, trainer van de Limburgers, denkt dat het een moeilijke avond zal worden.

"De tegenstanders zien ook hoe wij spelen en zien onze mindere kanten die we nog niet goed onder de knie hebben. Dan is het onze taak daar een antwoord op te vinden", begint De Jong tegenover L1 Limburg.

Roda JC begint steeds beter te draaien, ziet De Jong. "Het gaat er ook om dat we progressie boeken, dat we leren van de wedstrijden en dat we eventuele tegenvallers zoals blessures en schorsingen kunnen opvangen."

]]>
Fri, 08 Nov 2019 18:05:48 +0100
Paulissen hoopt te scoren tegen Roda JC: ''Zou geweldig zijn'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258937/paulissen-hoopt-te-scoren-tegen-roda-jc-zou-geweldig-zijn https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258937/paulissen-hoopt-te-scoren-tegen-roda-jc-zou-geweldig-zijn Mitchell Paulissen speelt vrijdagavond met Cambuur tegen zijn voormalige ploeg Roda JC. De middenvelder speelde jaren bij de club uit Kerkrade. Daarom zitten er vanavond ook veel bekenden en vrienden van Paulissen op de tribune.

"Veel spelers gebruiken hun kaartje niet, omdat Kerkrade zover weg is", vertelt Paulissen in gesprek met Leeuwarder Courant. Daarom deed Paulissen een rondje. "En sommigen kwamen zelf bij me. Ik heb al acht, negen kaartjes. Maar ik heb er eigenlijk nog veel meer nodig."

De tijd die Paulissen speelde bij Roda, waren onrustig. "Andere mensen kijken op van de onrust, maar ik verbaas me nergens over." Een nieuwe redding, het wegjagen van een geldschieter. Het zijn dingen die gebeurd zijn in de afgelopen tijd. "De jongens die ik spreek zeggen wel dat het rustiger is geworden."

Afgelopen transferzomer koos Paulissen voor een avontuur bij Cambuur. Vanuit het zuiden ongeveer drie uur rijden. "Als ik drie uur de andere kant oprij, zit ik in Parijs", vertelt hij lachend. "Limburg en Friesland zijn wel te vergelijken. Doe maar gewoon en werk hard. Dat is bij ons ook de instelling."

Paulissen moet het vrijdagavond naar alle waarschijnlijkheid doen met een plaats op de reservebank. Als invaller hoopt Paulissen alsnog belangrijk te zijn. "De 1-0 maken, zou geweldig zijn."

]]>
Fri, 08 Nov 2019 14:33:00 +0100
De Jong nuchter: ''Laat mijn week niet bederven door een nederlaag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258941/de-jong-nuchter-laat-mijn-week-niet-bederven-door-een-nederlaag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258941/de-jong-nuchter-laat-mijn-week-niet-bederven-door-een-nederlaag Henk de Jong staat momenteel bovenaan met Cambuur. Maar de trainer van de Leeuwarders weet goed dat zijn ploeg er nog lang niet is.

"Het seizoen duurt nog veel te lang om ons rijk te rekenen", zegt De Jong in gesprek met het Friesch Dagblad. "Er is maar één dag dat je bovenaan moet staan en dat is de laatste. Dat weten we als geen ander na het kampioenschap in 2013. Ik weet zeker dat er nog wel eens een tegenslag komt dit seizoen en dan gaat het er om hoe we daarmee omgaan."

De trainer tilt niet meer zo zwaar aan de resultaten. "Je kunt eens een keer verliezen. Als je je best hebt gedaan geef je de tegenstander een hand en ga je weer door. Ik laat mijn week niet meer bederven door een nederlaag."

]]>
Fri, 08 Nov 2019 12:53:00 +0100
Van Deelen: ''Knokken om er nog sterker uit te komen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258944/van-deelen-knokken-om-er-nog-sterker-uit-te-komen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258944/van-deelen-knokken-om-er-nog-sterker-uit-te-komen Jordy van Deelen is de komende vier maanden 'zoet' met een knieblessure. De verdediger van Cambuur reageert op Instagram op alle berichten die hij gekregen heeft. Hij schrijft: "We gaan weer keihard knokken om er nog sterker uit te komen."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bedankt voor alle lieve berichten????????We gaan weer keihard knokken om er nog sterker uit te komen???????????????? #sccambuur #staypositive #gettingstronger

Een bericht gedeeld door Jordy van Deelen (@jordy_vd) op

]]>
Fri, 08 Nov 2019 11:44:00 +0100
De Jong's wijze lessen: 'Ik sta nu wat realistischer in het leven'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258939/de-jongs-wijze-lessen-ik-sta-nu-wat-realistischer-in-het-leven https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258939/de-jongs-wijze-lessen-ik-sta-nu-wat-realistischer-in-het-leven Henk de Jong is inmiddels al even trainer, en gaat vrijdag voor de zoveelste keer op de bank zitten bij Cambuur. De trainer heeft intussen al veel geleerd. Als er bijvoorbeeld verloren wordt tegen Roda JC, ligt De Jong daar niet lang meer wakker van.

"Soms sliep ik een week lang slecht na een nederlaag of als ik moest kiezen wie ik als rechtsback moest opstellen in de eerstvolgende wedstrijd", vertelt De Jong in gesprek met het Friesch Dagblad. "En als de wedstrijd dan was aangebroken en ik een keuze had gemaakt, kon ik hem soms meteen weer aanpassen als er iemand geblesseerd uitviel in de warming-up."

Dan was al het werk voor niets. "Dat wilde ik niet meer. Ik sta nu wat realistischer in het leven als het aankomt op dat soort dingen. Het loopt uiteindelijk toch zoals het loopt. Waarom zou ik dan slecht slapen, als ik er toch niks aan kan doen?"

]]>
Fri, 08 Nov 2019 10:37:00 +0100
Paulissen: ''Ik kan gewoon zeggen dat ik de trainer een eikel vind'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258864/paulissen-ik-kan-gewoon-zeggen-dat-ik-de-trainer-een-eikel-vind https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258864/paulissen-ik-kan-gewoon-zeggen-dat-ik-de-trainer-een-eikel-vind Voor Mitchell Paulissen staat er komende vrijdag een speciale wedstrijd op het programma. De middenvelder van SC Cambuur neemt het met de Friezen op tegen zijn oude club Roda JC.

"Ik heb nog wel even contact gehad met de spelers van Roda JC, ja. Over het algemeen heb ik wel vaker contact met ze, maar nu wel veel. Ik heb ze wel een beetje uitgehoord, maar ze wilden niet te veel kwijt. Ik denk niet dat zij veel gekke dingen zullen doen. Wij moeten gewoon doen wat wij altijd doen", begint Paulissen in gesprek met Omroep LEO.

Paulissen ziet dat het momenteel weer beter gaat met de Limburgers. "Het begon weer zoals eigenlijk alle jaren. Heel onrustig, vooral met die ene wedstrijd als uitschieter. Maar de laatste weken spelen ze wel goed. Er zit weer wat meer voetbal in. Het is leuk om te zien, maar ik wil daar vertrekken met drie punten."

"Ik ben hier gekomen om te spelen, maar de sfeer en de club bevalt zo goed dus dat maakt heel veel goed. Het voelt echt als een hecht team, ik moet mijn kans pakken als die kans er komt. Maar ik ben hier gewoon heel erg op mijn plek, maar het is nooit leuk om niet te spelen", vervolgt Paulissen. "Er is een reden dat je niet speelt, dus ik zal nog harder moeten werken."

De middenvelder weet dat hij niet snel een basisplaats zal krijgen, zo lang de resultaten goed blijven. "Het gaat gewoon heel goed met de ploeg. Als je hier iedereen wegspeelt, dan zal er niet snel gewisseld worden. Maar iedereen is nodig, dus ik ook. Maar als ik het niet eens ben, kan ik gewoon naar de staf lopen. Ik zou zelfs nu kunnen zeggen dat ik de trainer een eikel vind. Het kan allemaal", besluit Paulissen.

]]>
Thu, 07 Nov 2019 19:53:00 +0100
Tussenstand veldencompetitie: SC Cambuur wederom in onderste regionen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258854/tussenstand-veldencompetitie-sc-cambuur-wederom-in-onderste-regionen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258854/tussenstand-veldencompetitie-sc-cambuur-wederom-in-onderste-regionen SC Cambuur heeft niet goed gepresteerd op de veldencompetitie van de VVCS. De club uit Leeuwarden staat op de zestiende plaats met slechts een 0,30 punten meer dan de nummer laatst MVV Maastricht

Waar de Friezen in de competitie bovenin meedraaien, is het qua veld dus in de onderste regionen te vinden. De aanvoerders van de tegenstanders vinden het veld in het Cambuur Stadion één van de van de minsten van de competitie.

De velden van FC Dordrecht, Jong PSV, Go Ahead Eagles en NAC Breda werden in het seizoen beoordeeld met een gemiddelde van 4,29 op een schaal van 1 (slecht) tot 5 (topveld). Op nummer vijf staat De Graafschap.

1. FC Dordrecht 4,29
Go Ahead Eagles 4,29
NAC Breda 4,29
Jong PSV 4,29
5. De Graafschap 3,86
6 Jong FC Utrecht 3,83
7. Jong Ajax 3,67
Almere City FC 3,67
N.E.C. 3,67
10. FC Eindhoven (k) 3,00
11. TOP Oss (k) 2,86
12. Helmond Sport (k) 2,50
FC Volendam (k) 2,50
14. FC Den Bosch (k) 2,29
15. Excelsior (k) 2,17
16 Jong AZ (k) 2,00
SC Cambuur (k) 2,00
18. Roda JC (k) 1,86
19. Telstar (k) 1,83
20. MVV Maastricht (k) 1,71

]]>
Thu, 07 Nov 2019 18:53:00 +0100
De Jong over Kallon: ''Beslissen waarschijnlijk op het laatste moment'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258821/de-jong-over-kallon-beslissen-waarschijnlijk-op-het-laatste-moment https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258821/de-jong-over-kallon-beslissen-waarschijnlijk-op-het-laatste-moment Henk de Jong gaat vrijdagavond een 'finale' spelen tegen Roda JC. Dat denkt de trainer van Cambuur. Als de concurrenten winnen, mogen de Leeuwarders geen punten laten liggen. Coach De Jong weet nog nog niet of hij kan beschikken over Issa Kallon.  

Eerder kwam naar buiten dat de aanvaller nog pijn heeft, maar er wel om kan spelen. "Het is nog even afwachten", vertelt De Jong in gesprek met Omrop Fryslan. "We beslissen waarschijnlijk op het laatste moment." Jarchinio Antonia vervangt Kallon naar alle waarschijnlijkheid.

De Jong denkt dat het vrijdagavond een belangrijk duel wordt. "Ik bedoel daar mee dat het voor ons een uitdaging is om een lastige uitwedstrijd een keer te winnen. De intensiteit op de training is groot. Het spat er vanaf. Dan is het mooi als je jezelf weet te belonen."

]]>
Thu, 07 Nov 2019 16:46:00 +0100
Van Deelen baalt gigantisch: ''Voelde gelijk dat het mis was'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258815/van-deelen-baalt-gigantisch-voelde-gelijk-dat-het-mis-was https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258815/van-deelen-baalt-gigantisch-voelde-gelijk-dat-het-mis-was Jordy van Deelen kreeg donderdag te horen de komende vier maanden niet te kunnen voetballen. De verdediger van Cambuur heeft een knieblessure opgelopen in de wedstrijd tegen NEC.

Van Deelen voelde gelijk dat het niet goed zat. "Ik voelde gelijk na die botsing dat er iets mis was in mijn knie", vertelt hij in gesprek met Omrop Fryslan. "Dan hoop je dat het meevalt, dat het een kleine verrekking is of zo, maar helaas is gebleken dat dat niet zo is. Het enige positieve is dat het gelukkig geen kruisband is."

"Het ging eindelijk weer lekker", baalt Van Deelen. "Ik heb de hele voorbereiding meegedaan, de hele rechterkant ging ik over. En dat gebeurt dit. Ik moet de knop nu snel omdraaien en keihard gaan werken."

]]>
Thu, 07 Nov 2019 15:12:00 +0100
'Kallon twijfelgeval in vermoedelijke opstelling Cambuur' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258790/kallon-twijfelgeval-in-vermoedelijke-opstelling-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258790/kallon-twijfelgeval-in-vermoedelijke-opstelling-cambuur SC Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen Roda JC. Het is nog niet bekend of Issa Kallon in de basiself staat van de ploeg van Henk de Jong. De aanvaller heeft volgens de insiders nog wel pijn, maar die is niet ondragelijk.

Als Kallon niet meespeelt dan vervangt opnieuw Jarchinio Antonia hem. Sven Nieuwpoort sluit naar alle waarschijnlijkheid volgende week weer aan. 

Vermoedelijke opstelling Huis aan Huis: Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Jacobs, Antonia, Mühren, Oratmangoen

]]>
Thu, 07 Nov 2019 12:45:00 +0100
SC Cambuur-verdediger maanden aan de kant met kniekwetsuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258781/sc-cambuur-verdediger-maanden-aan-de-kant-met-kniekwetsuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/258781/sc-cambuur-verdediger-maanden-aan-de-kant-met-kniekwetsuur Jordy van Deelen is de komende 3/4 maanden niet inzetbaar voor SC Cambuur. De verdediger viel vorige week tegen NEC uit met een knieblessure. Die nu zodanig geblesseerd te zijn dat Van Deelen de komende maanden mist.

Het enige 'geluk' dat de verdediger van Cambuur heeft, is dat het niet om een kruisbandblessure gaat.

Update: SC Cambuur laat weten dat Van Deelen een zware knieblessure heeft overgehouden aan het duel met NEC. Naar verwachting is de verdediger vier maanden uitgeschakeld.

]]>
Thu, 07 Nov 2019 12:13:00 +0100