Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront SC Cambuur onderuit na knotsgekke slotfase tegen FC Dordrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215558/sc-cambuur-onderuit-na-knotsgekke-slotfase-tegen-fc-dordrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215558/sc-cambuur-onderuit-na-knotsgekke-slotfase-tegen-fc-dordrecht SC Cambuur heeft vanavond verloren in de Keuken Kampioen divisie. In Leeuwarden werd het 1-3 voor bezoekers FC Dordrecht. 

SC Cambuur startte uitstekend. Het begin was erg vel en al na 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Na een voorzet van Hendriks kon Conraad de bal binnenwerken. Tot aan de rust kreeg de thuisploeg genoeg kansen om de score te verdubbelen, maar liet dat na. 

Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers langszij via Summerville. In de slotfase kreeg FC Dordrecht een strafschop, maar door de fanatieke aanhang achter de goal moest deze tot drie keer toe opnieuw genomen worden. Uiteindelijk werd deze benut door Breedijk, daar bleef het niet bij want Cijntje schoot de 1-3 binnen diep in extra tijd. 

]]>
Fri, 22 Feb 2019 22:43:14 +0100
MATCHDAY | Hake past drie wijzigingen toe tegen FC Dordrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215537/matchday-hake-past-drie-wijzigingen-toe-tegen-fc-dordrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215537/matchday-hake-past-drie-wijzigingen-toe-tegen-fc-dordrecht SC Cambuur neemt het vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op tegen FC Dordrecht. De aftrap is om 20.00 uur in Leeuwarden. 

Trainer René Hake past drie wijzigingen in zijn basiself toe ten opzichte van de wedstrijd tegen Roda JC. Kevin Jansen ontbreekt op het middenveld van de Leeuwarders. De middenvelder kampt met een knieblessure. Hij wordt vervangen door Daan Boerlage. 

Ook Matthew Steenvoorden is niet wedstrijdfit. De Cambuur-verdediger, die last heeft van zijn rug, neemt wel op de bank plaats. Emmanuel Mbende neemt in het hart van de defensie de plek van Steenvoorden over. Kevin Schindler keert tegen FC Dordrecht tevens terug in de basis bij Cambuur. Dat gaat ten koste van Matías Jones, die vorige week tegen Roda JC nog aan de aftrap verscheen. 

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Schilder, Mbende, Sambissa; Ciganiks, Schindler, Boerlage, Maulun; Conraad, Hendriks

Wissels: Steenvoorden, Jones, Bos, Calor, Van den Beemt, Den Hoedt, Bangura, Elouazanne

]]>
Fri, 22 Feb 2019 19:07:00 +0100
Conraad beseft: ''Dordrecht lijkt wel een plaaggeest te worden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215498/conraad-beseft-dordrecht-lijkt-wel-een-plaaggeest-te-worden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215498/conraad-beseft-dordrecht-lijkt-wel-een-plaaggeest-te-worden SC Cambuur neemt het vanavond op tegen FC Dordrecht. Tyrone Conraad, speler van de Leeuwarders beseft dat de ploeg het traditioneel lastig heeft tegen de Schapenkoppen.

"Dordrecht lijkt wel een plaaggeest te worden", zegt Conraad in de Leeuwarder Courant. Het play-offduel in mei werd na strafschoppen verloren. "Het wordt tijd dat we weer eens van ze winnen."

SC Cambuur is de laatste weken afgezakt op de ranglijst. "Cambuur-onwaardig", zegt hij beslist. "Dat zijn we aan onze stand verplicht en alles staat nog dichtbij elkaar."

]]>
Fri, 22 Feb 2019 16:42:00 +0100
Hake over play-offs: ''Dat hebben we niet voor elkaar gekregen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215481/hake-over-play-offs-dat-hebben-we-niet-voor-elkaar-gekregen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215481/hake-over-play-offs-dat-hebben-we-niet-voor-elkaar-gekregen SC Cambuur hoopt zich vanavond tegen FC Dordrecht te herstellen van de nederlaag tegen Roda JC. Trainer Rene Hake wil het vertrouwen terugkrijgen in zijn ploeg.
 
“We blaken niet van het zelfvertrouwen. We moeten zorgen dat we het goede gevoel weer terugkrijgen”, begint Hake tegenover Omroep LEO. “We hebben gekeken hoe de nederlagen zijn ontstaan. En de momenten hoe we zelf hebben gespeeld. Daarin hebben we goede dingen gedaan. Maar we komen te weinig in de zestien en dan sta je met nul punten.”
 
Naar de play-offs wil Hake nog niet kijken. “Dat is een gevolg van wat je levert in wedstrijden. En als je ziet dat je de laatste weken veel punten hebben verspeeld dan is het spel daarin niet goed genoeg geweest. Of niet over de streep getrokken. Dat hebben we niet voor elkaar gekregen. Dan is het gevolg dat andere ploegen over je heen gaan. We moeten het zelf weer omdraaien.”
 
Vrijdagavond wacht FC Dordrecht. “Het gaat erom met welke overtuiging en energie willen en kunnen gaan spelen. Daardoor krijgen wij ook het publiek erachter en dan moeten wij in staat zijn om de drie punten in Leeuwarden te houden.”

]]>
Fri, 22 Feb 2019 15:45:23 +0100
Mous hoopt op ommekeer: ''Dat moeten we ook laten zien'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215470/mous-hoopt-op-ommekeer-dat-moeten-we-ook-laten-zien https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215470/mous-hoopt-op-ommekeer-dat-moeten-we-ook-laten-zien SC Cambuur neemt het vanavond op tegen FC Dordrecht. Volgens Xavier Mous, doelman van SC Cambuur de ideale wedstrijd om weer eens een zege te boeken.
 
“We hebben natuurlijk wat resultaten gehaald die niet wenselijk zijn. Dan is dit een hele mooie mogelijkheid om dat om te zetten en vol voor de drie punten te gaan. We moeten scherp beginnen en aan de afspraken houden. Anders lopen we achter de feiten aan”, begint Mous tegenover Omroep LEO. “We hebben nu een aantal grote teams gehad en nu komen er tegenstanders aankomen waartegen we iets moois kunnen neerzetten.”
 
Tegen FC Dordrecht hoopt Mous op een ommekeer. “We hadden meer punten moeten hebben. Uit bij Jong AZ mag je niet verliezen en dat was ver onder de maat. Tegen grotere teams hebben we laten zien dat we genoeg potentie hebben. Dat moeten we morgen ook laten zien. We zitten in een proces met het team. Bij FC Dordrecht is het ook wisselvallig. Wij moeten zorgen dat ze niet in het spel kunnen komen.”

]]>
Fri, 22 Feb 2019 14:49:00 +0100
Schilder over aflopend contract: ''Hoor wel wat de club van plan is'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215427/schilder-over-aflopend-contract-hoor-wel-wat-de-club-van-plan-is https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215427/schilder-over-aflopend-contract-hoor-wel-wat-de-club-van-plan-is Robbert Schilder beschikt over een aflopend contract bij SC Cambuur. De mandekker heeft het goed naar zijn zin in Leeuwarden, maar hoorde nog niks van de club.

"Ik hoor wel wat de club van plan is, er is verder nog niks over bekend", aldus de routinier in gesprek met het Friesch Dagblad. "Er staat heel veel te gebeuren."

Bij SC Cambuur is Schilder niet de enige speler met een aflopend contract. "Er zijn maar twee spelers die een doorlopend contract hebben. Het is dus afwachten. Ik zie wel wat er gebeurt.”

]]>
Fri, 22 Feb 2019 13:54:00 +0100
''Die wedstrijd bij Cambuur leeft echt nog bij veel mensen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215398/die-wedstrijd-bij-cambuur-leeft-echt-nog-bij-veel-mensen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215398/die-wedstrijd-bij-cambuur-leeft-echt-nog-bij-veel-mensen Jeremy Cijntje stapt vandaag met een grijns de bus in naar de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De aanvaller van FC Dordrecht debuteerde vorig jaar in de play-offs in Leeuwarden, waar FC Dordrecht een gedenkwaardige comeback boekte.

"Play-off, Cambuur-uit. Een ongelooflijke wedstrijd", blikt Cijntje terug in het Algemeen Dagblad. "We hebben het er van de week, met de jongens die er toen bij waren - Janssen, Breedijk, Stankov en ik - regelmatig over gehad. Een dag die ik in elk geval niet meer zal vergeten."

FC Dordrecht verloor destijds thuis met 1-4 en leek al uitgeschakeld. "Iedereen had ons op voorhand al afgeschreven. Eigenlijk hadden we niet meer in de bus hoeven te stappen, want het was een kansloze positie waarin we zaten. Anders dan enkele dagen ervoor kreeg ik in Leeuwarden een basisplaats van trainer Gérard de Nooijer", aldus Cijntje, die met FC Dordrecht uiteindelijk na strafschoppen won.

De aanvaller kijkt het duel nog regelmatig terug. "Die wedstrijd bij Cambuur leeft echt nog bij veel mensen. Onze selectie is dit jaar flink veranderd ten opzichte van toen, maar heel veel nieuwe jongens hebben de wedstrijd bij SC Cambuur destijds ook gezien. Dat gaf een goede sfeer de afgelopen dagen, waarin hard is gewerkt."

Cijntje rekent niet weer zomaar op een ruime zege tegen SC Cambuur. "Die ploeg heeft misschien teleurstellend gepresteerd, maar er zit ook nog voldoende kwaliteit in. Ik stap in elk geval met plezier de bus in als we naar Leeuwarden rijden, met de gedachten aan vorig seizoen", aldus Cijntje.

]]>
Fri, 22 Feb 2019 12:37:00 +0100
Den Hoedt vertrekt bij SC Cambuur en tekent in Derde Divisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/215375/den-hoedt-vertrekt-bij-sc-cambuur-en-tekent-in-derde-divisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/215375/den-hoedt-vertrekt-bij-sc-cambuur-en-tekent-in-derde-divisie Jordy den Hoedt vertrekt komende zomer transfervrij bij SC Cambuur. De 22-jarige verdediger heeft een contract getekend bij ONS Sneek, zo meldt de Friese club op de officiële website.

Den Hoedt speelde jarenlang in de jeugd van Feyenoord, maar maakte in 2016 de overstap naar SC Cambuur. In zijn eerste seizoen in Leeuwarden zat hij nog twee competitieduels bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar tot een debuut kwam in het niet.

De verdediger speelde zijn wedstrijden bij Jong SC Cambuur en het lukte hem niet om de stap naar de eerste selectie te zetten, waardoor hij nu komende zomer transfervrij mag vertrekken. ONS Sneek komt uit in de Derde Divisie zaterdag.

]]>
Fri, 22 Feb 2019 11:08:00 +0100
Schilder: ''Als ik er niets van zeg, doet niemand het'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215362/schilder-als-ik-er-niets-van-zeg-doet-niemand-het https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215362/schilder-als-ik-er-niets-van-zeg-doet-niemand-het SC Cambuur maakt een moeizaam seizoen door in de Keuken Kampioen Divisie. Aanvoerder Robbert Schilder baalt flink van de huidige resultaten. Zo dateert de laatste thuiszege van 2 november.

"We staan te laag", doelt Schilder op de huidige veertiende plek. "Al is het verschil met de nummer vijf slechts negen punten." Toch maakt de captain zich zorgen. "We winnen moeilijk onze wedstrijden, ook wanneer we de betere ploeg zijn. Op een gegeven moment is dat geen toeval meer."

Schilder is een van de meest ervaren spelers bij SC Cambuur en laat zich als aanvoerder dit seizoen vaak gelden. "Wanneer het niet goed gaat, is er meer reden om dit te doen", verklaart hij in het Friesch Dagblad. "Als ik er niets van zeg, doet niemand het."

"Ik kan me af en toe verbazen over de dingen die verkeerd gaan", vervolgt de linkspoot. "Iedereen maakt fouten, maar er zijn fouten op verschillende niveaus. Er moet wel een stijgende lijn in zitten. Dat gaat mij niet snel genoeg", aldus Schilder, die bepaalde voetbalslimheid mist bij Cambuur. "Al heeft het ook met een bepaalde ervaring te maken. En ik vind dat we die te weinig hebben."

]]>
Fri, 22 Feb 2019 09:43:00 +0100
Montsma nu tegenover Cambuur: ''Zag mezelf wel spelen in het eerste'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215336/montsma-nu-tegenover-cambuur-zag-mezelf-wel-spelen-in-het-eerste https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215336/montsma-nu-tegenover-cambuur-zag-mezelf-wel-spelen-in-het-eerste Lewis Montsma speelde vorig seizoen nog bij de beloften van SC Cambuur en verdiende daar een transfer naar FC Dordrecht. Vanavond staat de twintigjarige verdediger tegenover zijn oude club, al zal Montsma na een blessure op de bank beginnen.

Montsma zat eerder in de jeugd van SC Heerenveen, maar daar moest hij na de A-junioren vertrekken. "Het deed me niet heel veel dat ze niet met me verder wilden", zegt Montsma in de Leeuwarder Courant. "Ik zag Cambuur als een mooie kans om me verder te ontwikkelen en dat is gelukt. Ik heb er veel geleerd."

De verdediger wist in Leeuwarden het eerste elftal niet te halen. "Ik zag mezelf wel spelen in het eerste, maar ik heb niet meegetraind", aldus Montsma, die na de komst van Emmanuel Mbende genoeg wist. "Toen ben ik mijn heil elders gaan zoeken."

Montsma staat vanavond mogelijk tegenover Tyrone Conraad, die het wel vanuit de beloften naar het eerste elftal van Cambuur wist te schoppen. Eerder dit seizoen won FC Dordrecht met 3-1 van Cambuur. "Ik vond het wel mooi voor Tyrone dat hij scoorde", besluit Montsma.

]]>
Fri, 22 Feb 2019 08:29:04 +0100
Hake: ''Laten zien dat we de steun van de supporters verdienen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215295/hake-laten-zien-dat-we-de-steun-van-de-supporters-verdienen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215295/hake-laten-zien-dat-we-de-steun-van-de-supporters-verdienen SC Cambuur-trainer René Hake kan in de wedstrijd tegen FC Dordrecht niet beschikken over een grote selectie. De oefenmeester erkent dat er veel blessures zijn bij de Friezen en hoopt dat ze eindelijk weer eens een thuisoverwinning kunnen boeken.

"We kunnen gelukkig nog wel elf spelers opstellen, maar missen met name voorin de nodige mensen. Zo zijn Issa Kallon, Nigel Robertha en Kevin van Kippersluis er niet bij. Op het middenveld missen we daarnaast Kevin Jansen en in de achterhoede moeten we het zonder Robert van Koesveld en Jordy van Deelen doen. Matthew Steenvoorden is daarbij ook nog eens een twijfelgeval", begint Hake op de officiële clubsite van SC Cambuur.

De oefenmeester van de Friezen erkent dat er eindelijk weer eens gewonnen moet worden op het thuisfront. "Natuurlijk leeft dat bij ons. Thuis moet de basis zijn om veel punten te pakken. Dat hebben we de laatste weken veel te weinig gedaan. We moeten morgen laten zien dat we de steun van de supporters verdienen."

"Het gaat waarschijnlijk tot het eind spannend zijn en wij moeten zorgen dat we aan de goede kant van de streep staan. Maar dat houdt ons nu niet per se bezig, de eerstvolgende wedstrijd is altijd het belangrijkst. Wij willen de Play-Offs halen en dus moeten we punten pakken. Zo simpel is het", aldus Hake.

]]>
Thu, 21 Feb 2019 18:20:51 +0100
'Frustratie' bij SC Cambuur: ''Tuurlijk leeft dat in de groep'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215279/frustratie-bij-sc-cambuur-tuurlijk-leeft-dat-in-de-groep https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/215279/frustratie-bij-sc-cambuur-tuurlijk-leeft-dat-in-de-groep SC Cambuur speelt vrijdagavond in eigen huis tegen FC Dordrecht. De Leeuwarders hopen dan de eerste thuiszege sinds begin november te boeken.

Bij Tyrone Conraad is het besef er dat het anders moet. "Tuurlijk leeft dat in de groep", zegt de aanvaller in gesprek met Omrop Fryslân. "Zeker als je onnodig wedstrijden gaat verliezen en punten laat liggen in uitwedstrijden. Dan zie je ook dat er een beetje frustratie is." 

Conraad hoopt dat SC Cambuur die frustratie kan omzetten in motivatie. "Op de training wordt er harder gewerkt en geeft iedereen elkaar op de kop. Zeker is, dat vrijdag een belangrijk potje is. Ik geloof erin dat het goed komt", aldus de aanvaller, die weet dat er veel spelers met pijntjes kampen.

Conraad heeft zelf ook problemen met het veld in het Cambuurstadion. "Twee weken terug had ik rugklachten, dus daarom speelde ik niet tegen NEC", geeft de aanvaller aan. "Die klachten komen misschien door het veld. Maar dat hoort erbij."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 16:29:52 +0100
Hake: ''Dat is, gezien de laatste overwinning, te weinig gebeurd'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215246/hake-dat-is-gezien-de-laatste-overwinning-te-weinig-gebeurd https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215246/hake-dat-is-gezien-de-laatste-overwinning-te-weinig-gebeurd SC Cambuur neemt het vrijdagavond in Leeuwarden op tegen FC Dordrecht, de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Rene Hake beseft welke belangen er op het spel en hij wil dolgraag weer een keer winnen in eigen huis. 

"Tuurlijk. Thuis moet je basis zijn om veel punten te halen", vertelt de oefenmeester voor de camera van Omrop Fryslan. "Dat is, gezien de laatste overwinning, te weinig gebeurd. Dat is, gezien de laatste overwinning, te weinig gebeurd. Daar hamer je extra op." 

"Uiteindelijk willen we terechtkomen op een plek die recht geeft op play-offs. Dat betekent dat je punten moet halen, heel simpel", vervolgt Hake, die morgen maar liefst zes (!) spelers moet missen. "Het zijn vooral gewrichtsklachten. Het kunstgrasveld kan zeker een oorzaak zijn. Wij denken dat dat wel van grote invloed kan zijn", besluit hij realistisch. 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 14:56:00 +0100
Zes (!) afwezigen bij SC Cambuur: ''Neigt toch naar het veld'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215238/zes-afwezigen-bij-sc-cambuur-neigt-toch-naar-het-veld https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/215238/zes-afwezigen-bij-sc-cambuur-neigt-toch-naar-het-veld SC Cambuur neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen FC Dordrecht, maar trainer Rene Hake kan geen beroep doen op Kevin Jansen. De middenvelder heeft last van zijn knie, zo weet de Leeuwarder Courant te melden.

De club uit Leeuwarden kampt sowieso al met de nodige personele problemen. Ook Issa Kallon (knie), Kevin van Kippersluis (enkel) en Nigel Robertha (knie) zijn nog uitgeschakeld met blessures aan gewrichten. "Dat neigt toch naar het veld", reageert Hake. 

Bovendien zijn ook Robert van Deelen en Jordy van Deelen nog niet inzetbaar. Achter de naam van Matthew Steenvoorden, die last heeft van zijn rug en uit voorzorg de training verliet, staat nog een vraagteken. Als hij niet kan spelen, is Ammanuel Mbende zijn vervanger. 

Vermoedelijke opstelling: Mous; Van Wermeskerken, Mbende/Steenvoorden, Schilder, Sambissa; Van den Beemt/Schindler/Boerlage, Ciganiks, Maulun; Conraad, Hendriks, Jones. 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 13:45:00 +0100
Van der Steen bekritiseert SC Cambuur-fans: ''Het blijft apart'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/215219/van-der-steen-bekritiseert-sc-cambuur-fans-het-blijft-apart https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/215219/van-der-steen-bekritiseert-sc-cambuur-fans-het-blijft-apart Wouter van der Steen is dit seizoen één van de sterkhouders bij FC Den Bosch, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De doelman speelde in het verleden bij Helmond Sport en hij is vol lof over de achterban van zijn oude club. 

"Helmond is een klein clubje en het is de laatste jaren geen vetpot geweest", vertelt hij in een interview op de website van Awaydays. "Toch is er altijd nog een vaste kern van 50 à 60 man is die naar alle uitwedstrijden gaat. Als je dan bijvoorbeeld Cambuur ziet, toch een grote club, die speelden hier en het uitvak ging niet open omdat er te weinig aanmeldingen waren", aldus Van der Steen.

"Cambuur is toch een flinke club", vervolgt hij. "Het is dan misschien wel ver rijden, maar het blijft apart. Hier bij Den Bosch zie je ook dat het weer leeft. Bij Heerenveen had ik toch minder gevoel bij de supporters omdat je niet speelt. Het is ook jammer dat bij Heerenveen de toeschouwersaantallen terug lopen, want het is echt een mooi stadion. Ik hoop dat Heerenveen er weer bovenop komt." 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 12:33:00 +0100
'SC Cambuur ziet Eredivisionist afhaken in strijd gewilde Van Ewijk' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/215024/sc-cambuur-ziet-eredivisionist-afhaken-in-strijd-gewilde-van-ewijk https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/215024/sc-cambuur-ziet-eredivisionist-afhaken-in-strijd-gewilde-van-ewijk SC Cambuur strijdt met één club minder om de handtekening van Milan van Ewijk. PEC Zwolle heeft de achttienjarige rechtsback van Excelsior Maassluis, uitkomt in de Tweede Divisie, niet weten te overtuigen. 

Dat meldt De Stentor. PEC Zwolle bood Van Ewijk een stageperiode aan en wilde hem via de beloftenploeg klaarstomen voor het eerste elftal. Maar daar had van Ewijk geen trek in. Desondanks heeft het talent nog altijd voldoende clubs om uit te kiezen. 

Zo heeft hij onder meer aanbiedingen van Sparta, Excelsior en ADO Den Haag op zak, maar hoopt ook SC Cambuur zich nog altijd te versterken met Van Ewijk, die op korte termijn de knoop over zijn toekomst doorhakt.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 15:16:00 +0100
Voormalig SC Cambuur-verdediger tekent contract in Eredivisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214921/voormalig-sc-cambuur-verdediger-tekent-contract-in-eredivisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214921/voormalig-sc-cambuur-verdediger-tekent-contract-in-eredivisie Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Calvin Mac-Intosch. De oud-verdediger van SC Cambuur kwam vorige week op stage bij de Eredivisionist en heeft het dusdanig goed gedaan dat hij een contract heeft weten af te dwingen.

Dat meldden de Limburgers op hun digitale thuis. "Fortuna speelt in de Eredivisie en doet het op dit moment gewoon goed. Dus toen Fortuna me de kans gaf om mee te trainen en me te bewijzen hoefde ik geen seconde na te denken", zegt Mac-Intosch.

Mac-Intosch maakte in de zomer van 2014 de overstap van Telstar naar SC Cambuur. In zijn eerste seizoen in Leeuwarden eindigde Mac-Intosch met Cambuur als twaalfde in de Eredivisie. Een jaar later ging het beduidend minder en volgde degradatie. In het geel-blauw kwam Mac-Intosch tot 41 officiële wedstrijden.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 14:00:00 +0100
KNVB wijst scheidsrechter aan voor wedstrijd tegen FC Dordrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/214821/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-fc-dordrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/214821/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-wedstrijd-tegen-fc-dordrecht Christian Mulder heeft komend weekend de leiding over de wedstrijd tussen sc Cambuur en FC Dordrecht. De thuisploeg heeft al vier wedstrijden niet gewonnen en is tegen de bezoekers uit Dordrecht uit op revanche.

Mulder kan zaterdag rekenen op Dave Goossens en Rens Bluemink als assistent-scheidsrechters. De vierde official is Thom Winkel. De wedstrijd start vrijdagavond om 20.00 uur.

]]>
Tue, 19 Feb 2019 13:00:00 +0100
Jong Cambuur verliest in absolute slotfase van beloften Go Ahead Eagles https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/214739/jong-cambuur-verliest-in-absolute-slotfase-van-beloften-go-ahead-eagles https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/214739/jong-cambuur-verliest-in-absolute-slotfase-van-beloften-go-ahead-eagles Jong Cambuur nam het vanavond op tegen de beloften van Go Ahead Eagles. Na twee gewonnen wedstrijden wilde het team van trainer Dennis van der Ree de goede lijn doorzetten. Helaas lukte dat niet en verloor Jong Cambuur met 1-2. 

De beloften van Cambuur begonnen niet goed aan de wedstrijd en keken binnen 20 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Doelpuntenmaker was Givan Werkhoven. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft waardoor de ruststand 0-1 was. In de tweede helft probeerde SC Cambuur de rug te rechten en dat lukte. Na een uur spelen kreeg Cambuur een penalty en die werd benut door Daan Boerlage; 1-1. Helaas wisten de beloften dit gelijkspel niet vast te houden en kreeg het in de 90ste minuut een strafschop tegen. Deze werd benut door Bruno Andrade waardoor er met 1-2 werd verloren. 

Door de nederlaag is Cambuur gezakt op de ranglijst en staat het inmiddels op een zesde plaats met zes punten uit twee wedstrijden. De beloften hebben nu twee weken vrij waarna de derby tegen Jong Heerenveen wacht op maandag 11 maart. Eerder dit seizoen verloor Jong Cambuur de derby met 2-4.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 20:44:00 +0100
MATCHDAY | Jong Cambuur neemt het op tegen Go Ahead Eagles https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/214712/matchday-jong-cambuur-neemt-het-op-tegen-go-ahead-eagles https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/214712/matchday-jong-cambuur-neemt-het-op-tegen-go-ahead-eagles Jong Cambuur speelt vanavond voor de competitie tegen de beloften van Go Ahead Eagles. Waar het voor Cambuur al de vierde wedstrijd van de competitie is, is het voor Go Ahead Eagles pas de tweede wedstrijd.

De competitie is inmiddels drie speelrondes onderweg en Cambuur wist daarvan twee keer te winnen. Het team van trainer Dennis van der Ree heeft zes punten uit drie duels en het wist te winnen van Jong Achilles'29 (6-1 red.) en FC Dordrecht (0-5 red.). Cambuur verloor haar openingsduel in de uitwedstrijd tegen de beloften van Excelsior (3-0 red.)

Daarentegen speelde de tegenstander van vanavond, Jong Go Ahead Eagles, slechts één wedstrijd. Zij wisten met 2-0 te winnen van FC Dordrecht en staan met drie punten op een zesde plaats. Om mee te doen bovenin de competitie moet Jong Cambuur vandaag winnen. Het duel begint om 18:30 uur.

Opstelling Jong Cambuur: Bos, Den Hoedt, Mbende, Van den Beemt, Van Lingen, Schindler, Boerlage, Guezen, Bangura, Vliet, Akhamrane

]]>
Mon, 18 Feb 2019 18:16:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: Cambuur verliest door vroeg doelpunt van Roda https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/214248/video-samenvatting-cambuur-verliest-door-vroeg-doelpunt-van-roda https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/214248/video-samenvatting-cambuur-verliest-door-vroeg-doelpunt-van-roda SC Cambuur is vrijdagavond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Op bezoek in Kerkrade bleek Roda JC met 1-0 te sterk voor de Leeuwarders. 

Binnen vier minuten kwam SC Cambuur al op achterstand in Kerkrade. Livio Milits werkte koelbloedig af na slordig balverlies van Cambuur op het middenveld en zette de 1-0 op het scorebord. De eerste helft kende vervolgens weinig spektakel van beide kanten.

Na rust kreeg SC Cambuur al snel een levensgrote kans op de gelijkmaker. Sai van Wermerskerken stuitte echter op Roda JC-doelman Radomir Novakovic. Ook uit de corner die daarop volgde was SC Cambuur dichtbij een treffer. Een kopbal van Hendrik zeilde langs het doel van Roda JC. 

Ook Daan Boerlage mist in de 60e minuut het doel. De 21-jarige middenvelder schiet van afstand nipt naast. In de slotfase van de wedstrijd komt Cambuur tevens niet tot scoren. De Leeuwarders waren enkele keren dichtbij, maar grote kansen creëerden ze niet, waardoor de ploeg van René Hake tegen een 1-0 nederlaag aanliep. 

]]>
Mon, 18 Feb 2019 13:12:00 +0100
Jansen: ''Dat moet je niet voor de camera zeggen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/214581/jansen-dat-moet-je-niet-voor-de-camera-zeggen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/214581/jansen-dat-moet-je-niet-voor-de-camera-zeggen SC Cambuur ging vrijdagavond met 1-0 onderuit bij Roda JC. In Kerkrade had de ploeg van trainer René Hake zeker niet hoeven verliezen, maar door een vroege treffer van Livio Milts gebeurde dat wel. 

"Ik denk dat er wel meer in had gezeten", zegt Kevin Jansen tegenover Omroep LEO. "We moeten niet zo snel 1-0 achter komen, dan loop je er de hele wedstrijd achteraan. Dat is zonde. We kwamen er moeilijk doorheen, tot de zestien voetbalden we goed."

Na afloop genoeg voer voor discussie. "Er wordt genoeg in de kleedkamer gezegd, maar dat moet je niet op camera zeggen. Het is altijd kloten als je verliest, zeker op zo'n manier", aldus Jansen, die weet dat er weer eens gewonnen moet worden. "We moeten nu zorgen dat we wedstrijden over de streep gaan trekken, nu valt het telkens verkeerd", besluit hij.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 10:30:19 +0100
Hake baalt van voorzetten: ''Op plekken waar we geen goal kunnen maken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/214306/hake-baalt-van-voorzetten-op-plekken-waar-we-geen-goal-kunnen-maken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/214306/hake-baalt-van-voorzetten-op-plekken-waar-we-geen-goal-kunnen-maken Na de verloren wedstrijd tegen Roda JC (1-0 red.) staat Cambuur inmiddels op een veertiende plaats. Trainer René Hake baalt van het verlies en dan met name hoe het aanvallend is gesteld met de ploeg.

''Ik sta hier met een heel slecht gevoel', vertelt Hake tegenover Omrop Fryslân. ''Als je zo begint en zo makkelijk de eerste goal weggeeft, dan loop je daar de hele wedstrijd achteraan te voetballen. Dat is frustrerend."

"Tussen de afwisseling wel en niet goed druk erop zetten zat een te groot verschil. Elk moment dat wij niet goed druk op ze kregen, konden zij makkelijk van kant naar kant spelen en werden zij gevaarlijk", vervolgt Hake. "Gedurende de eerste helft hebben we het anders neergezet op het middenveld. Dat heeft een goed vervolg gehad na de rus en dan spelen we een redelijke wedstrijd. Tot 25 meter van de goal en tot de bal aan de zijkanten komen, daarna is het schrijnend. Als je kijkt hoeveel voorzetten we hebben gegeven en waar ze terecht komen... die komen op plekken  waar we geen goal kunnen maken. Dat is ondermaats'', besluit Hake.

]]>
Sat, 16 Feb 2019 12:52:00 +0100
Molenaar tevreden: ''Dat was ook mede te danken aan Cambuur'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/214294/molenaar-tevreden-dat-was-ook-mede-te-danken-aan-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/214294/molenaar-tevreden-dat-was-ook-mede-te-danken-aan-cambuur Na twee nederlagen op rij leek Roda JC, net als Cambuur, ook in een vormdipje te zitten. De Limburgers wisten uiteindelijk aan het langste eind te trekken en wonnen de wedstrijd met 1-0.

''Natuurlijk ben ik tevreden'', vertelt Roda JC-trainer Robert Molenaar bij FOX Sports. ''Er zijn een hoop dingen die beter kunnen, maar de drie punten zijn welkom na de deceptie van afgelopen maandag. Met deze stand is het dan niet onbelangrijk dat je nu drie punten pakt.''

''Niet iedereen heeft alles wat ik graag zie in hun DNA, maar datgene dat we moeten leveren kan altijd beter'', vervolgt Molenaar. ''Ik vond dat wij de tweede helft beter stonden dan de eerste. Je weet dat bij een marge van één doelpunt de organisatie goed moet staan. Dat vond ik de tweede helft beter, want toen stonden we wat compacter. We hebben niet veel kansen weggegeven, maar dat was ook mede te danken aan Cambuur'', besluit de trainer van Roda JC.

 

]]>
Sat, 16 Feb 2019 11:50:00 +0100
Schilder: ''Je probeert de boel wel een beetje op te zwepen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/214282/schilder-je-probeert-de-boel-wel-een-beetje-op-te-zwepen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/214282/schilder-je-probeert-de-boel-wel-een-beetje-op-te-zwepen SC Cambuur verloor gisteren met 1-0 van Roda JC. De Leeuwarders begonnen slap aan de wedstrijd en keken na drie minuten al tegen de achterstand aan. Uiteindelijk kwam Cambuur deze achterstand ook niet meer te boven.

''We hebben verloren, maar we lopen eigenlijk heel de wedstrijd achter die derde minuut aan'', zo begint aanvoerder Robbert Schilder bij FOX Sports. ''Het leek erop alsof we op bepaalde plekken wat rustig begonnen. Dan ligt die bal er al meteen in en dan loop je daar de hele wedstrijd achteraan te voetballen.''

''Alleen kun je dat natuurlijk heel moeilijk proberen te keren, maar je probeert de boel wel een beetje op te zwepen'', vervolgt Schilder. ''Je probeert ze wakker te schudden, want het leek alsof dat nodig was in het begin. Ik denk dat we heel slap begonnen en dat is wel heel frustrerend. Ik vind dat erg moeilijk te verklaren als je vier uur in de bus ziet hiernaartoe en ik vind het dan ook niet leuk om nu weer vier uur terug te reizen met een nederlaag op zak.''

''De tweede helft stond het wel wat beter, maar in de laatste fase voorin creëren we bijna niks. Ik denk dat wij over heel de wedstrijd gezien wel meer de bal en de controle hadden, maar als je na drie minuten al met 1-0 achterkomt dan vindt Roda het ook wel best. Aan de bal waren wij gewoon niet goed genoeg. Ik hoop dat ik de nederlaag snel kan vergeten, maar ik denk dat ik er deze busreis nog wel even aan denk'', besluit Schilder.

]]>
Sat, 16 Feb 2019 10:45:00 +0100