Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront VIDEO | Goal van het toernooi voor voormalig SC Cambuur-speler https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/183352/video-goal-van-het-toernooi-voor-voormalig-sc-cambuur-speler https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/183352/video-goal-van-het-toernooi-voor-voormalig-sc-cambuur-speler Het voetbal op de Asia Games 2018 is begonnen en Stefano Lilypaly neemt deel aan dit toernooi namens Indonesië. De voormalig SC Cambuur-speler maakte waarschijnlijk een van de mooiste goals van dit toernooi.

De geboren Nederlander maakte een omhaal in de 76e minuut en zette de 3-0 op het scorebord tegen het Chinese Taipei. Lilipaly speelde in Nederland onder meer in de Jupiler League voor SC Cambuur en Almere City en maakt nu dus furore namens Indonesië.

Bekijk hieronder de prachtige goal van Lilipaly!

]]>
Tue, 14 Aug 2018 16:40:59 +0200
Wedstrijd tussen Cambuur en NEC niet live te volgen op FOX Sports https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/183323/wedstrijd-tussen-cambuur-en-nec-niet-live-te-volgen-op-fox-sports https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/183323/wedstrijd-tussen-cambuur-en-nec-niet-live-te-volgen-op-fox-sports Komende vrijdag staat de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor SC Cambuur. De Friezen nemen het in Nijmegen op tegen NEC. De wedstrijd begint om 20.00 uur in De Goffert.

Voor SC Cambuur-supporters is het helaas niet mogelijk om de hele wedstrijd live te zien op televisie. Op FOX Sports 1 is de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Groningen en Willem II te zien. Op FOX Sports 2 wordt de kraker tussen FC Twente en Sparta Rotterdam uitgezonden. Op het derde kanaal (FOX Sports 3) kiest de betaalzender voor Roda JC Kerkrade - Jong Ajax.

Voor de mensen die alle hoogtepunten van de Keuken Kampioen Divisie wil zien, kan inschakelen op FOX Sports 7 of het gratis open kanaal. Dat is te vinden op kanaal 11 (o.a. Ziggo, Canal Digitaal, Caiway, Tele2) of 14 (KPN).

]]>
Tue, 14 Aug 2018 14:46:00 +0200
Ex-stagiair SC Cambuur keert profvoetbal de rug toe: ''Het niveau ligt hoog'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183313/ex-stagiair-sc-cambuur-keert-profvoetbal-de-rug-toe-het-niveau-ligt-hoog https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183313/ex-stagiair-sc-cambuur-keert-profvoetbal-de-rug-toe-het-niveau-ligt-hoog Ruben de Jager speelt de komende tijd niet in het profvoetbal. De oud-spits van FC Twente, ging op stage bij SC Cambuur, maar wist geen contract te bedingen. De Jager is dit seizoen speler van derdedivisionist Hoek.

De Jager trainde de afgelopen weken al mee bij de Zeeuwse club en bereikte dit weekend een akkoord met Hoek. De 21-jarige aanvaller speelde de afgelopen zes seizoenen bij FC Twente, waar hij de afgelopen voetbaljaargang bij de beloften actief was. Ruim een jaar geleden scheurde De Jager zijn kruisband af, maar in mei kon de spits zijn rentree maken.

Zijn aflopende contract bij FC Twente werd niet verlengd, waarna De Jager via een proefperiode een contract bij SC Cambuur probeerde te verdienen. Een verbintenis in Leeuwarden zat er echter niet in en daarom besloot De Jager contact op te nemen met Hoek-trainer Dennis de Nooijer, waar de spits al eerder mee werkte bij JVOZ.

"Het niveau tijdens de trainingen ligt hoog", zegt De Jager tegenover de Provinciale Zeeuwse Courant. "Tegen Jong Sparta vond ik ons goed spelen, maar zaterdag tegen Goes niet. Ik voel me lekker en wil me dit seizoen weer laten zien. Veel minuten maken, steeds fitter worden en scoren. En dan zien we wel of er nog een volgende stap in zit."

]]>
Tue, 14 Aug 2018 13:30:00 +0200
KNVB wijst scheidsrechter aan voor confrontatie met NEC https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183307/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-confrontatie-met-nec https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183307/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-confrontatie-met-nec Vrijdag om 20:00 trapt Cambuur het seizoen af met het uitduel tegen NEC. Voor de confrontatie in het Goffertstadion is Christiaan Bax aangewezen als scheidsrechter.

Bax zal worden bijgestaan door assistenten Kleinjan en Vandeursen. Dröge is door de KNVB aangewezen als vierde man, meldt de voetbalbond op haar website.

Cambuur zal inzetten op een beter resultaat. Vorig jaar verloor de ploeg uit Leeuwarden het onderlinge duel in Nijmegen met 3-1. 

]]>
Tue, 14 Aug 2018 12:17:00 +0200
Daniels verlaat Cambuur en vindt nieuwe club in Keuken Kampioen Divisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/183270/daniels-verlaat-cambuur-en-vindt-nieuwe-club-in-keuken-kampioen-divisie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/183270/daniels-verlaat-cambuur-en-vindt-nieuwe-club-in-keuken-kampioen-divisie Alvin Daniels gaat SC Cambuur per direct verlaten voor FC Eindhoven. De 24-jarige aanvaller tekent een contract voor één seizoen met een eenzijdige optie voor nog een seizoen.

Daniels speelde één seizoen in het shirt van Cambuur. Hij kwam tot 31 duels voor de club uit Leeuwarden, waarin hij tweemaal wist te scoren. Ook verzorgde hij nog twee assists en kreeg één gele kaart.

Vanwege weinig perspectief heeft de club besloten afscheid te nemer van haar aanvaller. ''Ik ben er blij mee en was ook toe aan een nieuwe stap in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen om me heen", vertelt de aanvaller via de officiële kanalen van FC Eindhoven. "Ik wil belangrijk zijn, doelpunten maken en assists geven.''

 

]]>
Tue, 14 Aug 2018 10:24:00 +0200
Hake kritisch ondanks goede voorbereiding: ''Zullen beter moeten worden aan de bal'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183064/hake-kritisch-ondanks-goede-voorbereiding-zullen-beter-moeten-worden-aan-de-bal https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183064/hake-kritisch-ondanks-goede-voorbereiding-zullen-beter-moeten-worden-aan-de-bal Trainer René Hake is al met al tevreden over de voorbereiding van Cambuur. Er werden goede resultaten geboekt tegen competitiegenoten waarvan verwacht wordt dat zij bovenin gaan meedoen. Toch heeft Hake ook nog aanmerkingen.

"Ik zie een goede ontwikkeling: spelers groeien individueel en ook samen, als team. Maar net als tegen Sparta heb ik dingen gezien waar ik minder tevreden over ben. We zijn er dus nog niet", vertelt Hake aan de Leeuwarder Courant.

"Ik heb goede dingen gezien; hoe de spelers invulling willen geven aan het systeem, hoe ze voor elkaar strijden", vervolgt hij. "En het is weer een mooi resultaat, goed voor het vertrouwen. Maar we zullen beter moeten worden aan de bal, beter de momenten moeten kiezen om druk op de bal te zetten."

Ook Kevin van Kippersluis sprak met de krant. "Het gaat steeds beter. We hebben veel nieuwe jongens, maar er staat al wel echt een team. We helpen elkaar in dit systeem. Het ligt ons", aldus Van Kippersluis.

]]>
Mon, 13 Aug 2018 16:59:00 +0200
Aanwinst Mbende: ''De sfeer is goed en ik kan niet wachten om te beginnen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183041/aanwinst-mbende-de-sfeer-is-goed-en-ik-kan-niet-wachten-om-te-beginnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183041/aanwinst-mbende-de-sfeer-is-goed-en-ik-kan-niet-wachten-om-te-beginnen Cambuur sloot de voorbereiding af met een knappe 2-1 zege bij Jong Ajax. Na afloop van de wedstrijd sprak Omroep LEO met doelpuntenmaker Emmanuel Mbende. De Duits-Kameroense verdediger kwam deze zomer over van Chemnitzer FC.

"Ik denk dat we het heel goed gedaan hebben. We hebben Jong Ajax geen ruimte gegeven. Als verdediger wil je altijd de nul houden. De tegengoal doet daarom pijn, zeker omdat de goal vlak voor tijd valt."

Mbende vervolgt. "Het was belangrijk om te zien waar we nu staan. We moeten nog steeds veel verbeteren en we hebben hebben veel geleerd van deze wedstrijd. Wat vandaag het beste was? We hebben vandaag goed verdedigd."

De nieuweling eindigt met zijn gedachten over de club en blik op de nadere competitie. "Het is een hele mooie club. We hebben een goed team, we begrijpen elkaar goed. De sfeer is goed en ik kan niet wachten om te beginnen. Ons doel is om goede resultaten te halen en kijken hoe ver we komen."

]]>
Mon, 13 Aug 2018 15:31:00 +0200
Zorgen bij Cambuur-supporters: ''De voorhoede heeft geen stootkracht'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/183011/zorgen-bij-cambuur-supporters-de-voorhoede-heeft-geen-stootkracht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/183011/zorgen-bij-cambuur-supporters-de-voorhoede-heeft-geen-stootkracht Vrijdag begint het seizoen voor Cambuur Leeuwarden en de verwachtingen lijken niet al te hoog. Waar in voorgaande jaren vaak over een kampioenschap wordt gesproken lijkt dat op dit moment niet aan de orde. Het Friesch Dagblad peilde de stemming onder de supporters.

"Ik heb alleen de tweede helft gezien van het duel met Jong Ajax en daar zag ik een degelijke achterhoede, maar een stuntelig middenveld met heel veel balverlies en verkeerde keuzes", zegt Harm de Roo uit Leeuwarden. "De tegengoal kwam door knullig balverlies op het middenveld. De voorhoede heeft geen stootkracht. Ik maak me zorgen."

Freddy de Haan uit Burgum is eveneens niet overtuigd. "Beide spitsen zijn geblesseerd, dus daar ligt al uitdaging. We missen scorend vermogen. Zonder scorend vermogen is het weer vechten om bij de eerste twaalf te eindigen. En dan met geluk, door hoger geëindigde beloftenteams die niet nacompetitie mogen spelen, toch nog mee kunnen doen aan de nacompetitie", aldus De Haan.

Jacob van der Meer weet wel hoe Cambuur moet gaan spelen. "Misschien met zakelijk voetbal zoals zaterdag tegen Jong Ajax, valt er wat te bereiken het komende seizoen."

]]>
Mon, 13 Aug 2018 13:52:00 +0200
Hake kijkt vooruit naar competitiestart: ''Nemen het goede gevoel mee'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183056/hake-kijkt-vooruit-naar-competitiestart-nemen-het-goede-gevoel-mee https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183056/hake-kijkt-vooruit-naar-competitiestart-nemen-het-goede-gevoel-mee Cambuur boekte een knappe overwinning op bezoek bij Jong Ajax. Daarmee sloot het de oefencampagne positief af. Trainer René Hake sprak na de wedstrijd met Omroep LEO over de naderende competitiestart.

"Volgende week is het competitie en dat is heel anders. Daar staat een heel andere druk op. Maar we nemen nu wel een goed gevoel mee en als hopelijk kunnen we dat omzetten naar de wedstrijd tegen NEC."

Is Cambuur klaar voor de wedstrijd tegen NEC? "We moeten wel klaar zijn. De jongens hebben veel voor elkaar over en hebben de bereidheid het vuile werk op te knappen. Daar begint het mee. Van daaruit kunnen we alleen maar beter gaan voetballen en dat doet mij deugd."

"We hebben goede stappen gemaakt in de bewustwording, de bewustwording hoe we het met elkaar willen gaan doen. De groep heeft er nu vertrouwen in en je hebt toch een goed gevoel nodig. We moeten dit doorzetten naar de competitie. Ik denk dat het elftal nog niet op het gewenste niveau zit en we hebben nog veel arbeid te doen", evalueert Hake.

]]>
Mon, 13 Aug 2018 12:30:00 +0200
Van Kippersluis waakzaam: ''Kampioen van de voorbereiding koop je niets voor'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183001/van-kippersluis-waakzaam-kampioen-van-de-voorbereiding-koop-je-niets-voor https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/183001/van-kippersluis-waakzaam-kampioen-van-de-voorbereiding-koop-je-niets-voor Cambuur sloot de voorbereiding af met een knappe overwinning op Jong Ajax. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie werd met 2-1 verslagen. Spits Kevin van Kippersluis waakt echter voor gemakzucht.

"Kampioen van de voorbereiding, daar koop je niets voor. Het hoeft vrijdag ook niet altijd mooi, het halen van drie punten is de grootste opsteker die je kunt hebben", vertelt hij aan het Friesch Dagblad.

Gevraagd naar zijn doel voor dit seizoen is de Hilversummer duidelijk. "Minimaal tien goals en assists, dat heb ik mezelf als doel gesteld. Of ik volgende week start? Dat kan ik niet met 100 procent zekerheid zeggen. We zullen het vrijdag wel zien. Je ziet wel aan mijn laatste weken hoe snel iets kan veranderen."

]]>
Mon, 13 Aug 2018 11:18:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur overtuigt met zege tegen Jong Ajax https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182789/video-samenvatting-sc-cambuur-overtuigt-met-zege-tegen-jong-ajax https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182789/video-samenvatting-sc-cambuur-overtuigt-met-zege-tegen-jong-ajax SC Cambuur heeft de laatste krachtmeting van de voorbereiding goed weten af te sluiten. Op sportpark De Toekomst werd een oefenwedstrijd achter gesloten deur gespeeld tegen de beloften van Ajax. De ploeg van hoofdtrainer René Hake wist de wedstrijd met 2-1 te winnen. Dit meldt Cambuur op de Twitter-pagina.

Robin Maulun opende in de dertigste minuut, na een vlotte combinatie met Kevin van Kippersluis en Tyrone Conraad, de score namens de Leeuwarders: 0-1. Juist toen de competitiegenoot van de Leeuwarders in de tweede helft de druk vergrootte slaagde Cambuur erin de marge te verdubbelen. Uit een vrije trap van Andrejs Ciganiks belandde de bal bij Emmanuel Mbende die voor de 0-2 zorgde waarbij keeper Van Leer van Jong Ajax behoorlijk mistastte.

Drie minuten voor tijd deden de Amsterdammers nog iets terug; Jensen bepaalde de eindstand op 1-2. Verder dan de eretreffer kwam de ploeg van trainer Michael Reiziger niet. En zodoende eindigde het in 1-2 voor Cambuur.

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Van Koesveld, Sambissa, Ciganiks, Schindler (C), Schils, Maulun (60' Mathieu), Conraad (67' Kallon), Van Kippersluis.

Opstelling Jong Ajax: Van Leer; Schuurs, Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Gravenberch (46' Pasquali), Bijleveld (46' Bakboord), S. de Jong (72' Jensen); Johnsen (72' Ylätupa), Kühn (60' Danilo), Lang (46' Nunnely).

]]>
Mon, 13 Aug 2018 10:03:00 +0200
De Jong gebruikt verleden bij De Graafschap: ''Dat heb ik bij Cambuur ervaren'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182971/de-jong-gebruikt-verleden-bij-de-graafschap-dat-heb-ik-bij-cambuur-ervaren https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182971/de-jong-gebruikt-verleden-bij-de-graafschap-dat-heb-ik-bij-cambuur-ervaren Henk de Jong was trainer van SC Cambuur in de eredivisie. Hij handhaafde zich twee keer met goed voetbal, maar in het laatste seizoen ging het mis. De trainer stapte midden in het seizoen op, maar nu is hij weer actief op het hoogste niveau. 

De oefenmeester is trainer van De Graafschap en met die ploeg wist hij vorig seizoen te promoveren door de play-offs. Hij wil aanvallend voetbal spelen, net zoals hij dat deed in Leeuwarden. ''We willen proberen te voetballen. Met alleen maar lange peren naar voren blijven we er niet in. Dat is wat ik bij Cambuur ervaren heb'', vertelt hij aan de Leeuwarder Courant.

Volgens De Jong is het belangrijk om goed in te kopen als de stap gemaakt wordt naar de eredivisie. ''De kracht was toen, dat we vijf nieuwe spelers toevoegden aan de groep die gepromoveerd was. Van daaruit werkten we verder. Pas toen belangrijke spelers als Mohamed El Makrini en Wout Droste vertrokken, kregen we het moeilijk.'' 

De Graafschap begon onder leiding van de trainer goed aan het nieuwe seizoen. Hij won met 2-0 van Feyenoord in een knotsgek duel, waarin de Rotterdammers ook nog eens twee rode kaarten kregen. ''Wij willen dit seizoen één op één lopen, dus gemiddeld een punt per wedstrijd halen. Nu lopen we 3 op 1. Vierendertig punten volstaan altijd om in de eredivisie te blijven. Dus we zijn al een mooi eind op weg.''

]]>
Mon, 13 Aug 2018 08:21:01 +0200
Tevreden oefenmeester: ''Ook dingen gezien waar we ons nog op moeten verbeteren'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182797/tevreden-oefenmeester-ook-dingen-gezien-waar-we-ons-nog-op-moeten-verbeteren https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182797/tevreden-oefenmeester-ook-dingen-gezien-waar-we-ons-nog-op-moeten-verbeteren Vandaag speelde SC Cambuur een geheim oefenduel achter gesloten deuren tegen Jong Ajax. De Friezen wisten met 2-1 te winnen. René Hake is tevreden met die uitslag en met het functioneren van Cambuur.

"Ik ben heel erg tevreden over de uitslag en het functioneren van het team. Ik heb veel strijd gezien en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen NEC-uit", aldus een tevreden man aan de kant van de Leeuwarders.

Toch is de Tukker niet helemaal tevreden. "Ik heb ook dingen gezien waar we ons nog op kunnen verbeteren (in balbezit), maar het gaat de goede kant op en we moeten deze lijn doortrekken", besluit de oefenmeester voor de camera's van SC Cambuur.

]]>
Sat, 11 Aug 2018 16:57:00 +0200
''We moeten dit doortrekken naar NEC-uit, dan zijn we een heel eind'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182792/we-moeten-dit-doortrekken-naar-nec-uit-dan-zijn-we-een-heel-eind https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182792/we-moeten-dit-doortrekken-naar-nec-uit-dan-zijn-we-een-heel-eind Vandaag speelde SC Cambuur een geheime oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen de kampioen van de vorige jaargang in de Jupiler League. De wedstrijd tegen Jong Ajax werd 2-1 voor de Friezen. Kevin van Kippersluis is tevreden met die uitslag en met het veldspel van Cambuur.

"We hebben vandaag bij vlagen goed voetbal op de mat gelegd en dat tegen de kampioen van de vorige jaargang", begint de spits van de Leeuwarders. In gesprek met zijn club vertelt hij dat hij vertrouwen heeft in de competitie.

"Als we deze lijn doortrekken naar N.E.C.-uit komende vrijdag. Dan zijn we een heel eind. We moeten dit doortrekken naar de competitie om te beginnen met drie punten", aldus een tevreden Van Kippensluis, die vandaag mocht starten als vervanger van geblesseerde concurrenten Robertha en Rossi.

]]>
Sat, 11 Aug 2018 16:04:00 +0200
Hake over spitsenprobleem: ''Er is nog geen paniek'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182600/hake-over-spitsenprobleem-er-is-nog-geen-paniek https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182600/hake-over-spitsenprobleem-er-is-nog-geen-paniek Cambuur kan volgende week vrijdag bij de competitiestart waarschijnlijk geen beroep doen op de geblesseerde spitsen Nigel Robertha en Karim Rossi. Robertha lijkt enkele weken langs de kant te moeten staan, hoe lang Rossi uit de roulatie gaat zijn is nog onbekend.

Trainer René Hake reageert in de Leeuwarder Courant op het mogelijke spitsenprobleem. "We bekijken het van dag tot dag." Of Cambuur nu nog op zoek is naar een nieuwe spits laat de oefenmeester in het midden. "Er is nog geen paniek. Om ons heen kijken doen we wel, maar dat doe je als club altijd. Het zijn ook geen blessures die zes tot zeven weken duren, voor zover we nu weten. Binnen de selectie zijn ook jongens die deze plekken kunnen invullen."

Indien Robertha en Rossi niet kunnen spelen lijken Justin Mathieu, Kevin van Kippersluis en Robin Maulun kans te maken op een basisplek tegen NEC.

]]>
Fri, 10 Aug 2018 14:11:00 +0200
Andriuskevicius maakt overstap in de Verenigde Staten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/182590/andriuskevicius-maakt-overstap-in-de-verenigde-staten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/182590/andriuskevicius-maakt-overstap-in-de-verenigde-staten Verdediger Vytautas Andriuškevisius heeft de overstap van Portland Timbers FC ingeruild voor D.C. United. De Amerikaanse club is blij met de offensieve vleugelverdediger.

Dave Kasper is blij dat hij de international van Litouwen toe heeft kunnen voegen aan de selectie. "Vytas is een verdediger die volledig bij ons profiel past. Hij heeft het technische en atletische vermogen om mee op te komen en zich bij de aanval aan te sluiten, terwijl hij ook over de defensieve eigenschappen beschikt die de groep nodig had'', zo vertelt hij op de website van de club.

Andriuškevisius vertrok in 2016 bij SC Cambuur en begon toen aan zijn avontuur in de Verenigde Staten. De verdediger maakte bij Portland Timbers veel indruk en kwam daar uiteindelijk tot 31 basisplaatsen en acht invalbeurten. In deze wedstrijden wist hij een doelpunt te maken en gaf hij vijf assists. 

]]>
Fri, 10 Aug 2018 13:00:00 +0200
Blessure Karim Rossi blijkt mee te vallen: aanvaller lijkt NEC te halen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182497/blessure-karim-rossi-blijkt-mee-te-vallen-aanvaller-lijkt-nec-te-halen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182497/blessure-karim-rossi-blijkt-mee-te-vallen-aanvaller-lijkt-nec-te-halen Vanmorgen kwam het nieuws dat Karim Rossi een zware enkelkwetsuur had opgelopen. Hoelang de spits uit de roulatie zou zijn was nog niet bekend, werd namens de officiële kanalen van SC Cambuur bekendgemaakt. Mark Vallinga laat op zijn Twitter weten dat de blessure meevalt.

"Vanmiddag uitgebreid gesproken met Karim Rossi. Hij zei zich geen grote zorgen te maken over zijn enkelblessure. Gaat nu rust houden en denkt zelf wel uitwedstrijd tegen NEC te kunnen spelen", zo laat de journalist van het Friesche Dagblad weten.

René Hake lijkt dus gewoon de beschikking hebben over zijn beoogde eerste spits, nadat bekend werd dat Robertha een lange tijd uit de roulatie is. Hiermee lijkt het erop dat SC Cambuur niet de transfermarkt op hoeft voor een nieuwe spits. 

]]>
Thu, 09 Aug 2018 22:25:00 +0200
'Cambuur na blessures beoogde spitsenduo mogelijk alsnog transfermarkt op' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182474/cambuur-na-blessures-beoogde-spitsenduo-mogelijk-alsnog-transfermarkt-op https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/182474/cambuur-na-blessures-beoogde-spitsenduo-mogelijk-alsnog-transfermarkt-op SC Cambuur kampt een week voor de competitiestart met een acuut spitsenprobleem. Nadat Nigel Robertha eerder al een liesblessure opliep, werd vanmiddag bekend dat nu ook Karim Rossi voor onbepaalde tijd is uitgeschakeld. De spits heeft last van een enkelkwetsuur.

Robertha zal enkele weken uit de roulatie zijn en mist de openingswedstrijd van volgende week vrijdag in Nijmegen tegen NEC. Hoe lang het herstel van Rossi gaat duren, is nog de vraag. "Een scan heeft geen ernstige schade aangetoond, maar hoe lang de periode van inactiviteit gaat duren valt op dit moment niet te zeggen", liet de club uit Leeuwarden donderdagmiddag al weten in een verklaring.

Vooralsnog is het niet bekend of Cambuur zich nu mogelijk gaat roeren op de transfermarkt. Het gemis van beide spitsen kan eventueel ook intern worden opgevangen. Een aderlating is het blessureleed sowieso voor trainer René Hake, want Cambuur oefende tijdens de afgelopen oefenwedstrijden veelal met Robertha én Rossi als het beoogde spitsenduo, zo meldt de Leeuwarder Courant.

]]>
Thu, 09 Aug 2018 18:02:00 +0200
Nieuwe domper Cambuur: Rossi voor onbepaalde tijd uit roulatie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182443/nieuwe-domper-cambuur-rossi-voor-onbepaalde-tijd-uit-roulatie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182443/nieuwe-domper-cambuur-rossi-voor-onbepaalde-tijd-uit-roulatie Karim Rossi staat voorlopig langs de kant. Dat meldt SC Cambuur donderdagmiddag via de officiële kanalen. De spits kampt met een enkelblessure. 

Cambuur meldt dat Rossi een scan heeft ondergaan. Hieruit bleek dat er geen ernstige schade is. De hersteltijd is echter onbekend. De spits liep de blessure aan het begin van de week op tijdens een training van de Leeuwarders.

Het is een flinke domper voor trainer René Hake. Eerder deze week zag hij een andere aanvaller wegvallen. Nigel Robertha heeft een liesblessure en staat mogelijk enkele weken langs de kant. 

]]>
Thu, 09 Aug 2018 14:56:00 +0200
Oud-speler en assistent-trainer Cambuur: ''Moest vluchten voor mijn leven'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/182331/oud-speler-en-assistent-trainer-cambuur-moest-vluchten-voor-mijn-leven https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/182331/oud-speler-en-assistent-trainer-cambuur-moest-vluchten-voor-mijn-leven Eind jaren  tachtig en begin jaren negentig was Martin Koopman speler en assistent-trainer van SC Cambuur. Sindsdien heeft Koopman de gekste dingen meegemaakt. In gesprek met De Stentor vertelt hij over zijn tijd als bondscoach in Congo. 

Koopman opent: "Ik kon bondscoach worden van Congo. Waarom niet, dacht ik. Ik deed de klus zes maand. Háhá. Uiteindelijk moest ik vluchten voor mijn leven. De club en de bond… Ze zouden mijn verblijf betalen in het hotel, maar bleken dat helemaal niet te doen. Ik werd op een goede ochtend uit het hotel gezet, om half 8. Nietsvermoedend was ik. Ik wilde lekker ontbijten", aldus Koopman. 

"Ontbijten?, zei het personeel. Voor jou is er geen ontbijt meer", vervolgt hij zijn verhaal. "Ik wilde mijn koffers uit de kamer pakken. Kwam ook niets van in. Stond ik daar, buiten, met niets. Op straat was het die dagen levensgevaarlijk in Congo. Leiders vochten om de macht. Ik moest zo snel mogelijk naar de ambassade van Nederland vluchten in Kinshasa, wist ik. Na lang wachten ging het luikje dan eindelijk open. De beheerder van de ambassade was een Groninger die me gelukkig direct herkende."

Terug in Nederland wilde Studio Sport me direct interviewen. Congo was hot nieuws toen. Humberto Tan vroeg: 'Als ze morgen bellen vanuit Congo en ze betalen wel, ga je dan terug naar die gevaarlijke omstandigheden?' Ik zei ja, want ik had met de spelers een geweldige band. Tan vroeg het nog een keer: 'Ga je dan echt terug?' Ja, ik was denk ik echt teruggegaan. Maar die koffers… Ik heb ze verdorie nooit meer teruggezien."

]]>
Wed, 08 Aug 2018 19:16:00 +0200
Cummins maakt opvallende keuze: ''Ik zie het zeker niet als een stap achteruit'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/182297/cummins-maakt-opvallende-keuze-ik-zie-het-zeker-niet-als-een-stap-achteruit https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/182297/cummins-maakt-opvallende-keuze-ik-zie-het-zeker-niet-als-een-stap-achteruit Erik Cummins was vorig seizoen nog basisspeler bij SC Cambuur, maar nadat zijn contract niet werd verlengd in Friesland, heeft de ervaren doelman gekozen om twee stappen achteruit te maken naar de Derde Divisie. Komend seizoen staat hij onder de lat bij FC Lisse.

"Twee weken geleden begon het balletje te rollen met de financieel directeur van FC Lisse. Met de vraag of ik open stond voor een gesprek met het bestuur. Ik wist natuurlijk meteen dat het serieus was, want een gesprek is vaak niet alleen om kennis te maken met mij. Ik stond er zelf meteen wel voor open, omdat ik bijna klaar ben met mijn opleiding en ik me meer ga richten op maatschappelijk werk", aldus Cummins in gesprek met Omroep West.

Op de vraag of het een weloverwogen keuze was is hij duidelijk. "Vorig jaar heb ik in dezelfde situatie gezeten, ik wil gewoon duidelijkheid voor mezelf. De voetbalwereld is gewoon heel onzeker en wie zegt mij dat ik volgend jaar wel duidelijkheid heb. Het gesprek met Lisse voelde heel goed en ik denk dat het momenteel de juiste keuze voor mij is.

"Zoals ik al eerder heb aangegeven, voelt dit voor mij totaal niet als een stap terug. Voor mij is het meer een stap in een andere richting. Ik heb me 20 jaar lang op voetbal gericht als hoofdzaak en nu wordt het bijzaak, omdat ik me nu ga richten op mijn maatschappelijke carrière", vertelt de ervaren goalie.

 

 

]]>
Wed, 08 Aug 2018 15:01:22 +0200
Cambuur neemt jeugdinternational over van Hamburger SV https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/182273/cambuur-neemt-jeugdinternational-over-van-hamburger-sv https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/182273/cambuur-neemt-jeugdinternational-over-van-hamburger-sv SC Cambuur gaat zich versterken met de 21-jarige Gino van den Berg. De verdediger uit Venlo gaat op amateurbasis voor de Friezen spelen en zal in eerste instantie aansluiten bij de beloften. Van den Berg wordt overgenomen van het Duitse Hamburger SV, meldt De Limburger.
 
Van den Berg doorliep de gehele jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach en speelde vervolgens voor het tweede elftal. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar Hamburger SV waar hij eveneens onderdeel uit maakte van de reserveploeg.

Bij de Duitse club die afgelopen seizoen voor het eerst in de geschiedenis degradeerde uit de Bundesliga werd zijn contract niet verlengd. Het afgelopen seizoen speelde hij drie wedstrijden, dit leidde tot 45 minuten. Van den Berg speelde als jeugdinternational voor Oranje onder-18.

]]>
Wed, 08 Aug 2018 12:43:00 +0200
Jong Cambuur wint oefenwedstrijd van Jong Groningen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/182161/jong-cambuur-wint-oefenwedstrijd-van-jong-groningen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/182161/jong-cambuur-wint-oefenwedstrijd-van-jong-groningen Jong Cambuur oefende dinsdagmiddag tegen Jong Groningen. De ploeg van Dennis van der Ree wist de wedstrijd in Leeuwarden met 2-1 te winnen. Een prima resultaat tegen een tegenstander die normaal gesproken iets hoger wordt ingeschat.

In de eerste helft gebeurde er aan beide kanten weinig. Jong Cambuur nam brutaal het initiatief en kreeg ook enkele kleine mogelijkheden. Jong Groningen kon daar niet meer dan wat afstandschoten tegenover zetten. Het was Jong Cambuur dat kort voor rust op voorsprong kwam door een doelpunt van Kevin van Kippersluis. In de tweede helft golfde het spel op en neer waarbij beide ploegen een keer wisten te scoren. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Jong Cambuur. Het tweede doelpunt van de ploeg uit Leeuwarden werd gescoord door Safouane Ahidar.

]]>
Tue, 07 Aug 2018 18:43:00 +0200
Matchday: Jong SC Cambuur oefent met Schilder en Van Kippersluis https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/182123/matchday-jong-sc-cambuur-oefent-met-schilder-en-van-kippersluis https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/182123/matchday-jong-sc-cambuur-oefent-met-schilder-en-van-kippersluis Een serieuze tegenstander voor Jong Cambuur. De mannen van trainer Dennis van der Ree nemen het op tegen Jong Groningen. In Leeuwarden begint de wedstrijd om 15:00 uur.

Opstelling Jong Cambuur: Bijdevier; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Van den Beemt, Claver; Schilder, Van Kippersluis, Bangura; Ahidar, Kallon en Akhamrane.

]]>
Tue, 07 Aug 2018 14:46:00 +0200
Aanvaller loopt liesblessure op en ligt 'enkele weken' uit roulatie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182092/aanvaller-loopt-liesblessure-op-en-ligt-enkele-weken-uit-roulatie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/182092/aanvaller-loopt-liesblessure-op-en-ligt-enkele-weken-uit-roulatie Slecht nieuws voor SC Cambuur. Nigel Robertha lijkt enkele weken uit de roulatie te liggen meldt de club vandaag via Twitter. De aanvaller kampt met een liesblessure en zal de komende tijd toe moeten kijken.

Een duidelijke indicatie kan nog niet gegeven worden, maar hij lijkt de eerste paar speelronden van dit seizoen aan zich voorbij te moeten laten gaan. ''Hoe lang dit precies gaat duren is nog niet te zeggen, maar het is niet uitgesloten dat dit enkele weken in beslag zal nemen."

]]>
Tue, 07 Aug 2018 13:08:00 +0200