Nieuws - Cambuurfront https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront VIDEO | Samenvatting: Jong SC Cambuur weet mini-derby in boeiend duel niet te winnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153750/video-samenvatting-jong-sc-cambuur-weet-mini-derby-in-boeiend-duel-niet-te-winnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153750/video-samenvatting-jong-sc-cambuur-weet-mini-derby-in-boeiend-duel-niet-te-winnen De beloften van SC Cambuur wisten de Friese derby tegen de beloften van SC Heerenveen niet te winnen. Het werd een bloedeloos gelijkspel waarin niet werd gescoord.

In het duel waarin SC Cambuur de betere partij was werd er niet geschoord. Cambuur had wat recht te zetten nadat het eerste duel met 4-1 werd verloren. De Leeuwarders werkten hard en verdiende het om te winnen, maar geschoord werd er niet waardoor het 0-0 bleef in de mini-derby.

In de 23e minuut kreeg Daniels een erg grote kans toen hij in een een-op-een situatie kwam tegenover  doelman Bekkema van SC Heerenveen. Kort voor rust was het Kevin van Kippersluis die dichtbij een doelpunt was, maar ook hij scoorde niet. In de tweede helft was het Etten nog met een kans maar weer lag doelman Bekkema in de weg, waardoor een 0-0 eindstand een feit was.

Opstelling Cambuur: Bertrams, Daniels (Van Haaren '60), Boerlage, Van Kippersluis, Boutzamar, Teijsse (Millar '90), Toure, Claver, Etten, Conraad, Montsma (Den Hoedt '46)

]]>
Tue, 20 Feb 2018 16:28:00 +0100
De Wagt voor even terug bij Cambuur: ''Geeft wat extra's'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/153827/de-wagt-voor-even-terug-bij-cambuur-geeft-wat-extras https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/153827/de-wagt-voor-even-terug-bij-cambuur-geeft-wat-extras Chris de Wagt speelde jaren bij SC Cambuur. Gisteren keerde hij terug in Leeuwarden als trainer van de beloften van SC Heerenveen. Zijn ploeg speelde 0-0 tegen de talenten van Cambuur.

"Het is speciaal om terug te zijn bij Cambuur. Ik heb hier dertien jaar gevoetbald, Als je tegen Cambuur speelt geeft dat wat extra’s", vertelt De Wagt, die het prima naar zijn zin heeft in de beloftencompetitie. "Als je accepteert hoe het is, dan is het een leuke competitie. Je krijgt zoveel uitdaging."

Er zijn wel veel verschillen, ziet De Wagt. "Een voorbeeld: vorige week speelden we tegen Feyenoord met negen jongens van het eerste. Echt een eredivisiewedstrijd in de Kuip. Die hebben we gewonnen. Nu spelen we met één speler van de eerste selectie tegen een team dat met jongens van het eerste elftal helemaal geprepareerd is voor de wedstrijd.''

"De helft van de jongens van ons heeft zaterdag nog gespeeld en moeten nu weer. Dat is een hele uitdaging. Als je dat accepteert, is het gewoon leuk. Als je puur naar de resultaten op de ranglijst kijkt, vertekent het enorm", vervolgt De Wagt in gesprek met Leeuwarder Courant.

"Als we hier met het elftal van vorige week komen, hebben we een goede kans dat we gewonnen hadden. Voor de ontwikkeling van de spelers is dat wel wat waard. Voor de jongens van achttien is het genieten om zulke wedstrijd te kunnen spelen. Als je ziet hoeveel strijd ze leveren, zijn ze gemotiveerd genoeg", besluit de trainer van Jong SC Heerenveen.

]]>
Tue, 20 Feb 2018 15:10:00 +0100
''Ik weet dat er concurrentie is op het middenveld, maar hopen mag altijd'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153801/ik-weet-dat-er-concurrentie-is-op-het-middenveld-maar-hopen-mag-altijd https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153801/ik-weet-dat-er-concurrentie-is-op-het-middenveld-maar-hopen-mag-altijd De beloften van SC Cambuur speelden maandagavond gelijk tegen SC Heerenveen 2. In Leeuwarden werd er niet gescoord bij de beloftenderby. SC Cambuur was bezig aan een opmars, maar staat nog altijd vijf punten achter koploper SC Heerenveen.

"Onze aanval om in bereik te komen van de koppositie is mislukt", zegt middenvelder Rutger Etten in het Friesch Dagblad. "We kregen wat kansjes, omdat Heerenveen in het begin de boel af en toe open gooide. Maar verder waren we vandaag te slordig om kans te maken op de overwinning."

Etten traint sinds de winterstop mee bij het eerste elftal. De middenvelder kon maandag het verschil niet maken. "Ik zat er niet lekker in. Daar baal ik van, want we draaien best een lekker seizoen en hadden het gevoel vanavond te kunnen winnen", geeft hij aan.

"Ik weet van mezelf dat ik zonder bal beter moet worden", vervolgt Etten. "Meer lopen zonder bal, meer meters maken en meer longinhoud kweken. Dat ik meetrain bij het eerste is een positieve ontwikkeling en minuten in de eerste divisie dit seizoen zou mooi zijn. Ik weet dat er concurrentie is op het middenveld, maar hopen mag altijd."

]]>
Tue, 20 Feb 2018 13:40:00 +0100
KNVB maakt scheidsrechter voor duel tussen SC Cambuur en FC Emmen bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153838/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-duel-tussen-sc-cambuur-en-fc-emmen-bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153838/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-duel-tussen-sc-cambuur-en-fc-emmen-bekend De KNVB heeft Edwin van de Graaf aangewezen als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Emmen. Het duel begint komende vrijdag om 20.00 uur.

De 34-jarige Van de Graaf wordt in Leeuwarden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Freek Vandeursen. De KNVB heeft Alex Bos aangewezen als vierde official voor het duel in het Cambuurstadion.

Met FC Emmen treft SC Cambuur de huidige nummer vier van de Jupiler League. De ploeg uit Drenthe behaalde al 44 punten uit 25 wedstrijden. SC Cambuur bezet de twaalfde plek met elf punten minder dan FC Emmen.

]]>
Tue, 20 Feb 2018 12:15:52 +0100
Van de Streek grijpt zijn kans bij FC Utrecht: ''Of ik nu mijn gram heb gehaald? Nee'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/153792/van-de-streek-grijpt-zijn-kans-bij-fc-utrecht-of-ik-nu-mijn-gram-heb-gehaald-nee https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/153792/van-de-streek-grijpt-zijn-kans-bij-fc-utrecht-of-ik-nu-mijn-gram-heb-gehaald-nee Sander van de Streek kende een wisselvallig seizoen bij FC Utrecht, maar heeft inmiddels zijn kans gegrepen. De middenvelder, die in de zomer overkwam van SC Cambuur, krijgt nu het vertrouwen op de nummer 10-positie.

"Ik wil altijd spelen. Dus was ik niet blij", doelt Van de Streek op zijn eerdere rol als invaller. "Of ik nu mijn gram heb gehaald? Nee, ik heb op een sportieve manier laten zien dat ik op deze positie thuis hoor. De trainer heeft uitleg gegeven over zijn tactische keuzes. Dat moet je accepteren. Om vervolgens op het trainingsveld te reageren en er te staan als je je kans krijgt. Dat heb ik gedaan."

Trainer Jean-Paul de Jong vindt dat Van de Streek op meerdere posities uit de voeten kan. "Nu speelt hij twee keer hartstikke goed op '10', maar ook als rechtermiddenvelder kan hij prima van waarde zijn", reageert de oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "Sander heeft loopvermogen, ziet uitstekend de ruimtes en kan zowel achter als tussen de linies voor gevaar zorgen."

Ook Yassin Ayoub is zeer te spreken over Van de Streek. "Sander is altijd aanwezig in de 'box'. De ene keer zorgt hij met zijn diepgang voor gevaar, de andere keer trekt hij een gat voor een ander. Zeker tegen stug verdedigende ploegen als Roda JC werkt dat prima", aldus de middenvelder. "Sander is een totaal ander type dan Zakaria of Mateusz, maar dat maakt juist dat we samen sterk zijn en andere ploegen kapot kunnen spelen, ook al zakken ze zwaar in."

]]>
Tue, 20 Feb 2018 10:04:21 +0100
Ergernis in Leeuwarden: ''Deze competitie slaat eigenlijk nergens op'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153775/ergernis-in-leeuwarden-deze-competitie-slaat-eigenlijk-nergens-op https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153775/ergernis-in-leeuwarden-deze-competitie-slaat-eigenlijk-nergens-op Dennis van de Ree, trainer van de beloften van SC Cambuur, baalt als een stekker van de competitie-opzet waarin het tweede elftal van de Leeuwarders uitkomt.

En dus is een duel met het tweede elftal van SC Heerenveen één van de leukere in het seizoen. "Dit zijn wel de leukere wedstrijden, er komt wat meer publiek kijken, maar deze competitie slaat eigenlijk nergens op", zegt Van der Ree na het 0-0 gelijkspel tegenover de Leeuwarder Courant.

Soms komt Jong Cambuur weken niet in actie. "We hebben nu gelukkig weer een programma dat we enkele weken achter elkaar spelen. Voor de winterstop hoefden we soms vier weken niet te spelen", besluit Van der Ree geïrriteerd. 

]]>
Tue, 20 Feb 2018 08:01:50 +0100
KIJKTIP: Wedstrijd tussen beloften Heerenveen en Cambuur live te volgen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153728/kijktip-wedstrijd-tussen-beloften-heerenveen-en-cambuur-live-te-volgen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/153728/kijktip-wedstrijd-tussen-beloften-heerenveen-en-cambuur-live-te-volgen Vanavond spelen de beloften van SC Cambuur een wedstrijd tegen de beloften van SC Heerenveen. Een Friesche derby in de beloftencompetitie.

De wedstrijd tussen Cambuur en Heerenveen is live te volgen op het Youtube-kanaal van Omroep Leo of door te klikken op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=KDgejqArpoM

Opstelling Cambuur: Bertrams, Daniels, Boerlage, Van Kippersluis, Boutzamar, Teijsse, Toure, Claver, Etten, Conraad, Montsma.

]]>
Mon, 19 Feb 2018 18:58:00 +0100
''Met alle respect, maar zij probeerden niet eens te voetballen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153363/met-alle-respect-maar-zij-probeerden-niet-eens-te-voetballen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153363/met-alle-respect-maar-zij-probeerden-niet-eens-te-voetballen Ondanks een rode kaart van RKC Waalwijk wist Cambuur gisterenavond niet te winnen. Het werd een bloedeloos gelijkspel waarmee Cambuur op een twaalfde plaats staat.

''Het was in alle opzichten een trieste avond'', zegt Martijn Barto bij Omrop Fryslân. ''We zaten te wachten op een goal, maar eerlijk gezegd zat ik ook te wachten op kansen. We hebben heel veel moeite om in een kleine ruimte kansen te creëren. Daarom besloten we de eerste helft iets meer in te zakken en met onze snelle jongens eruit te komen, maar dat ging moeizaam. Tweede helft zakten zij wat verder in en dan moet het bij ons veel beter aan de bal. We zijn er hard op aan het trainen, maar het wierp vandaag in ieder geval niet zijn vruchten af.''

''Met alle respect, maar zij probeerden niet eens te voetballen. Dat is hun goed recht als zij dat willen, maar wij proberen dat wel. Dan moeten we naar onszelf kijken en dan moet het gewoon beter aan de bal. Op het juiste been inspelen, de juiste kant opdraaien en als de ruimte er ligt moeten we die ook benutten. Dat soort kleine vernuftige dingetjes is nog niet goed genoeg'', aldus Barto.

]]>
Sat, 17 Feb 2018 12:09:00 +0100
''Ik ben er niet bang voor dat we de play-offs niet gaan halen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153375/ik-ben-er-niet-bang-voor-dat-we-de-play-offs-niet-gaan-halen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153375/ik-ben-er-niet-bang-voor-dat-we-de-play-offs-niet-gaan-halen Na een teleurstellende avond waarin SC Cambuur niet van RKC wist te winnen blijft Cambuur staan in het rechterrijtje. Volgens Darren Rosheuvel was het een wedstrijd op zich en moet Cambuur de play-offs kunnen halen.

''Ik denk dat we creativiteit in de eindfase missen'', zo begint Rosheuvel bij Omroep Leo. ''Er lagen veel mogelijkheden, maar uiteindelijk hebben we daar veel te weinig mee gedaan. Of het dan aan de pass of het aanbieden ligt, zullen we moeten nabespreken. Na de rode kaart was het tempo te laag en de veldbezetting niet meer goed. Daardoor creëer je geen kansen en is het zonde dat het 0-0 blijft.'' 

''Ik ben er niet bang voor dat we de play-offs niet gaan halen. Ik weet zeker dat we met deze groep gaan aanhaken en dit was gewoon een wedstrijd op zich. Het is zonde dat je niet kan laten zien waar je aan werkt als team. Volgende week gaan we met de steun van het publiek zeker de drie punten pakken'', aldus Rosheuvel.

]]>
Sat, 17 Feb 2018 10:48:00 +0100
Hake: ''Het voelt een beetje alsof we met 0-0 verloren hebben'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153358/hake-het-voelt-een-beetje-alsof-we-met-0-0-verloren-hebben https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153358/hake-het-voelt-een-beetje-alsof-we-met-0-0-verloren-hebben Na een uitstekende start na winterstop wist Cambuur gisterenavond voor de tweede keer op rij niet te winnen in de Jupiler League. Het werd een teleurstellende 0-0 uit bij RKC Waalwijk.

''Het voelt een beetje alsof we met 0-0 verloren hebben'', zo begint René Hake tegenover Omrop Fryslân. ''We begonnen de wedstrijd heel goed en kregen veel corners. Vijf binnen het kwartier, maar de kwaliteit daarvan liet te wensen over. Vervolgens krijgen we een grote kans met Crowley en als je de wedstrijd openbreekt dan zouden we het onszelf een stuk makkelijker maken.''

''Gedurende de wedstrijd ga je steeds meer tegen jezelf spelen en dat komt omdat we steeds meer uit positie lopen'', vervolgt hij. ''We willen heel graag maar gaan dan te geforceerd op zoek. Daardoor worden we ook onnauwkeurig aan de bal en worden de ruimtes nog kleiner.''

Door een rode kaart van RKC Waalwijk speelde Cambuur het laatste kwartier nog tegen 10 man, maar ook daar wist Cambuur niet van te profiteren. ''Het is dan de kunst om goed in je positie te blijven, want ook met 10 tegen 11 ligt het gevaar van een verdwaalde counter op de loer. De goeie intenties spatte er van af, maar nu de uitvoering nog'', zo besluit Hake.

 

]]>
Sat, 17 Feb 2018 09:32:00 +0100
SC Cambuur speelt teleurstellend gelijk tegen RKC Waalwijk https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153335/sc-cambuur-speelt-teleurstellend-gelijk-tegen-rkc-waalwijk https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153335/sc-cambuur-speelt-teleurstellend-gelijk-tegen-rkc-waalwijk SC Cambuur heeft vanavond tegen RKC Waalwijk een punt gepakt. De Leeuwarders kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij de Waalwijkers.

De eerste grote kans voor SC Cambuur was na twaalf minuten spelen voor Daniel Crowley. De nieuwkomer schoot echter recht in de handen van RKC-doelman Etienne Vaessen.

Twintig minuten voor tijd moest RKC Waalwijk met een man minder verder. Een overtreding op Cambuur-middenvelder Crowley werd met rood bestraft voor Van Weert. Tien minuten voor tijd zette SC Cambuur nog een slotoffensief in.

]]>
Fri, 16 Feb 2018 21:53:53 +0100
Matchday: Crowley krijgt basisplaats bij SC Cambuur tegen RKC https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153314/matchday-crowley-krijgt-basisplaats-bij-sc-cambuur-tegen-rkc https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153314/matchday-crowley-krijgt-basisplaats-bij-sc-cambuur-tegen-rkc SC Cambuur gaat vanavond op bezoek bij RKC Waalwijk. De Leeuwarders hopen zich tegen RKC Waalwijk te herstellen van de nederlaag tegen MVV Maastricht.

Rene Hake heeft gekozen om te beginnen met nieuwkomer Daniel Crowley. Het is zijn eerste basisplaats in het shirt van SC Cambuur. Ook Darren Rosheuvel mag beginnen van de aftrap. Martijn Barto begint opnieuw in de spits bij de Leeuwarders.

Opstelling SC Cambuur: 

]]>
Fri, 16 Feb 2018 18:46:54 +0100
'Belangrijke' wedstrijd voor SC Cambuur: ''Cruciaal wil ik het nog niet noemen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153252/belangrijke-wedstrijd-voor-sc-cambuur-cruciaal-wil-ik-het-nog-niet-noemen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153252/belangrijke-wedstrijd-voor-sc-cambuur-cruciaal-wil-ik-het-nog-niet-noemen SC Cambuur gaat vanavond op bezoek bij RKC Waalwijk. De Leeuwarders verloren vorige week van MVV Maastricht en dus is een goed resultaat in Waalwijk nodig in de strijd om de play-offs.

"Cruciaal wil ik het nog niet noemen, maar dat dit een belangrijke pot voor ons is moge duidelijk zijn", zegt trainer René Hake op de clubwebsite. "Het is zaak dat we de aansluiting met de play-off-plekken behouden en daarom moeten we winnen. Bovendien waren we voor MVV aan een sterke reeks bezig en dat goede gevoel moeten we weer terugkrijgen."

Met RKC Waalwijk treft SC Cambuur de nummer achttien van de Jupiler League. "We hebben ze meerdere keren bekeken en het valt vooral op dat ze wisselvallig zijn. Zeker qua resultaat, maar ook wat de manier van voetballen betreft is dat bijna nooit hetzelfde. Ook in een wedstrijd kunnen ze switchen van systeem. Daar moeten we ons tegen wapenen", aldus Hake.

]]>
Fri, 16 Feb 2018 16:29:00 +0100
Rosheuvel op zijn plek bij Cambuur: ''Hoop dat de optie in mijn contract gelicht wordt'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153182/rosheuvel-op-zijn-plek-bij-cambuur-hoop-dat-de-optie-in-mijn-contract-gelicht-wordt https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153182/rosheuvel-op-zijn-plek-bij-cambuur-hoop-dat-de-optie-in-mijn-contract-gelicht-wordt Darren Rosheuvel is inmiddels niet meer weg te denken uit het basiselftal van SC Cambuur. Na zijn blessure heeft de middenvelder, die overkwam van FC Utrecht, zijn kans gegrepen en met beide handen aangepakt.

"Ik ben hier gekomen om te voetballen en ik ben blij dat het nu eindelijk kan", reageert Rosheuvel in het Friesch Dagblad. "Beginnen met een blessure is balen en op de tribune zat ik me op te vreten. Ik wilde voetballen. Zeker op momenten als het team het moeilijk heeft. Maar ik wist dat er niets anders op zat dan hard werken aan mijn terugkeer."

Mede dankzij FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin streek Rosheuvel neer in Leeuwarden. "Toen Cambuur kwam, heb ik daar met Ramon over gesproken", geeft hij aan. "Hij was enthousiast, maar mijn neef Mikhail (Rosheuvel, red.) was dat ook. Ik wilde mezelf prikkelen en Cambuur was de ideale vervolgstap. Normaal gesproken speel je dan in de top van de eerste divisie en de kans op speelminuten was groot."

Rosheuvel scoorde voor Cambuur tegen zijn oude club Jong FC Utrecht met een afstandsschot. "Ik sta niet bekend om mijn doelpunten, maar kan aardig trappen van afstand. Op trainingen vliegen ze er meestal wel in", lacht hij. "Er zit wel wat kruit in het been, dus ik hoop dat hier vaker te kunnen laten zien. Ik hoop dat de optie in mijn contract gelicht wordt en ik hier volgend jaar nog steeds speel."

]]>
Fri, 16 Feb 2018 14:20:00 +0100
'Gefrustreerde' Kip baalt van reserverol: ''Dan is het er weer in, dan er weer uit'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153183/gefrustreerde-kip-baalt-van-reserverol-dan-is-het-er-weer-in-dan-er-weer-uit https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153183/gefrustreerde-kip-baalt-van-reserverol-dan-is-het-er-weer-in-dan-er-weer-uit Ricardo Kip verdwijnt vanavond weer uit het basiselftal van SC Cambuur. Op het middenveld geeft trainer René Hake de voorkeur aan Daniël Crowley. Kip had de laatste twee duels een basisplek.

"Als je niet speelt, is dat altijd een teleurstelling", reageert hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ze (technische staf, red.) kijken naar de tegenstander en wat daar voor nodig is. Daniel is een ander type speler dan ik. Hij is misschien wat gevaarlijker in de kleine ruimtes. Daar kiezen ze deze wedstrijd voor. We zullen gaan zien of ze de goede keuze gemaakt hebben."

Kip blijft kritisch op zijn eigen prestaties. "Ik kijk tot nu toe niet terug op een heel goed seizoen. Voor de winterstop had ik een paar goede wedstrijden", meent hij. "Uit vier wedstrijden maakte ik drie goals. Vlak voor de winterstop raakte ik geblesseerd aan de enkel, waardoor ik net niet op tijd fit was voor die eerste wedstrijd. Dan speel je een paar wedstrijden niet, maar krijg je weer een kans."

Daar is Kip naar eigen zeggen goed mee omgegaan. "Die heb ik wel gepakt, dacht ik zo, met een paar assists. Maar zo gaat het: dan is het er weer in, dan er weer uit", baalt hij. "Als je niet elke week in de basis staat is dat heel frustrerend. Als ik de ballen wel in de diepte krijg of zelf wat beter aan de bal ben, blijf je staan. Maar ik ben wel afhankelijk van ballen in de diepte", aldus Kip, die maar één doel heeft en dat is de play-offs halen. "Het zou schandalig zijn als we dat niet halen."

]]>
Fri, 16 Feb 2018 12:04:00 +0100
SC Cambuur treft aangeslagen RKC Waalwijk: ''We moeten niet in paniek raken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153138/sc-cambuur-treft-aangeslagen-rkc-waalwijk-we-moeten-niet-in-paniek-raken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153138/sc-cambuur-treft-aangeslagen-rkc-waalwijk-we-moeten-niet-in-paniek-raken SC Cambuur gaat vanavond op bezoek bij RKC Waalwijk, dat in een flinke dip zit. RKC Waalwijk verloor de laatste vier wedstrijden op rij en staat nu ook nog eens voor een loodzware serie.

Na SC Cambuur neemt RKC het ook nog op tegen FC Den Bosch en NEC. "We moeten niet in paniek raken", reageert trainer Hans de Koning in het Brabants Dagblad. "Tegen deze tegenstanders kunnen we ook weer laten zien wat we waard zijn. We moeten er vanavond tegen Cambuur toch weer staan." 

De Koning richt zich op zijn eigen ploeg en ziet het probleem, namelijk het aantal tegendoelpunten. "Als je de goals analyseert zijn vier van de vijf doelpunten persoonlijke fouten, dat heeft niets met het systeem of de inzet te maken", aldus de oefenmeester, die vanavond geen beroep kan doen op de verdedigers Paul Quasten (ziek) en Jan Lammers (knie). Daarnaast ontbreekt Dylan Seys vanwege privéomstandigheden.

]]>
Fri, 16 Feb 2018 10:16:00 +0100
Twijfelgeval bij Cambuur: ''We bekijken in welke vorm hij inzetbaar is'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153112/twijfelgeval-bij-cambuur-we-bekijken-in-welke-vorm-hij-inzetbaar-is https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/153112/twijfelgeval-bij-cambuur-we-bekijken-in-welke-vorm-hij-inzetbaar-is SC Cambuur treedt vanavond aan in het uitduel met RKC. Ten opzichte van het duel met MVV vorige week voert trainer Rene Hake één wijziging door. Ricardo Kip is naar de bank verbannen, Daniel Crowley neemt zijn plaats in.

Sai van Wermeskerken is nog een twijfelgeval. ''We bekijken in welke vorm hij inzetbaar is. Anders speelt Jordy van Deelen voor Sai'', geeft Hake aan in de Leeuwarder Courant. Ook keek hij nog even terug op het duel met MVV.

''We kwamen veel op twintig meter van de goal in een zone waar je veel kansen kunt creëren. Alleen is het vervolg er niet geweest'', constateert Hake. ''Het grootste probleem ligt bij ons in het balbezit, als we in de kleine ruimte moeten spelen. Dat is een interessant ontwikkelpunt. Daar zit best nog rek in. Maar dit zijn nog jonge jongens en dat gaat nog weleens met hoge pieken en diepe dalen. Dat moet dichter bij elkaar komen.''

]]>
Fri, 16 Feb 2018 08:12:00 +0100
Cambuur voor belangrijk duel: ''RKC is wel heel wisselend'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153078/cambuur-voor-belangrijk-duel-rkc-is-wel-heel-wisselend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153078/cambuur-voor-belangrijk-duel-rkc-is-wel-heel-wisselend Daniël Crowley gaat vrijdag zijn basisdebuut maken bij SC Cambuur. René Hake geeft de nieuwste aanwinst een kans tegen RKC.

De trainer legt uit waarom hij dat besluit neemt. "Het heeft er mee te maken dat we op het middenveld een speler willen hebben die tussen de linies aan de bal komt", vertelt hij in gesprek met Omroep Friesland

Hake weet dat de tegenstander van vrijdag erg wisselend voor de dag komt. "RKC is wel heel wisselend, ze doen ook hele wisselende dingen in wedstrijden. De ene keer zetten ze vol druk en dan zakken ze weer ver in."

Hake denkt dat zijn ploeg de Waalwijks moet kunnen verslaan. "Wij denken dat we een goed idee hebben hoe we dat het best kunnen bestrijden. De wedstrijd tegen RKC is heel belangrijk."

]]>
Thu, 15 Feb 2018 21:38:00 +0100
Hake over verlies: ''Niet de illusie dat we alle wedstrijden gaan winnen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153073/hake-over-verlies-niet-de-illusie-dat-we-alle-wedstrijden-gaan-winnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153073/hake-over-verlies-niet-de-illusie-dat-we-alle-wedstrijden-gaan-winnen SC Cambuur neemt het morgen tegen RKC op en moet het duel eigenlijk winnen om in de race te blijven. René Hake realiseert zich dat het duel erg belangrijk is.

"Het is nog niet cruciaal, er zijn nog genoeg wedstrijden om punten te halen. Maar dat dit een belangrijke wedstrijd is om weer bij die groep aan te sluiten voor de play-offs is wel duidelijk", vertelt de coach."

"Het verlies tegen MVV was op zijn zachtst gezegd heel vervelend. Maar je moet de hele goede serie daarvoor ook niet vergeten", vervolgt hij in gesprek met Omroep Friesland.

"We hebben niet de illusie dat we alle wedstrijden gaan winnen, maar de nederlaag van vorige week had niet gemogen." SC Cambuur wil het morgen in Waalwijk maar al te graag rechtzetten. 

]]>
Thu, 15 Feb 2018 20:10:00 +0100
Schilder aast op revanche: ''We zijn met de neus op de feiten gedrukt'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153052/schilder-aast-op-revanche-we-zijn-met-de-neus-op-de-feiten-gedrukt https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153052/schilder-aast-op-revanche-we-zijn-met-de-neus-op-de-feiten-gedrukt SC Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen RKC Waalwijk, de nummer achttien van de Jupiler League. Robbert Schilder aast op revanche na de nederlaag tegen MVV en de aanvoerder beseft welke belangen er op het spel staan. 

"We zullen moeten winnen om die aansluiting te behouden", legt hij uit voor de camera van Omrop Fryslan. "Het was inderdaad een frustrerende nederlaag, maar het heeft ons ook laten zien waar het beter moet. Het was ook lastig met het veld, want het was glad", aldus Schilder.

"Het was absoluut heel frustrerend, maar MVV heeft het ons gewoon heel lastig gemaakt en die avonden heb je er af en toe tussen. We zijn wel met de neus op de feiten gedrukt, dus het zal beter moeten", vervolgt de verdediger, die morgen graag met drie punten terug wil keren naar Leeuwarden. "Het zit dicht bij elkaar, dus het is belangrijk dat we morgen weer gaan winnen." 

]]>
Thu, 15 Feb 2018 17:02:00 +0100
Houtkoop kritisch: ''Daar is voor mezelf wel wat meer uit te halen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153036/houtkoop-kritisch-daar-is-voor-mezelf-wel-wat-meer-uit-te-halen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153036/houtkoop-kritisch-daar-is-voor-mezelf-wel-wat-meer-uit-te-halen SC Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen RKC Waalwijk en de club uit Leeuwarden wil zich graag revancheren na de nederlaag tegen MVV Maastricht. Xander Houtkoop heeft nog wel een aantal dagen lopen balen van het teleurstellende resultaat. 

"Het heeft wel aardig lopen knagen, zeg maar", erkent hij voor de camera van Omroep LEO. "Je gaat gewoon alles een beetje analyseren in je hoofd, maar daarna was de focus weer vol op deze wedstrijd", aldus Houtkoop, die baalde van zijn eigen optreden vorige week. 

"Ik blokte die bal en ik denk dat hij gewoon op volle snelheid was en daardoor de bal met een gelukje mee kreeg. Maar zo'n duel mag ik eigenlijk niet verliezen", blikt hij terug. "De trainer zegt ook: het maakt niet uit of je verdediger of aanvaller bent, want 50/50-duels moet je altijd winnen. Daar is voor mezelf wel wat meer uit te halen", besluit Houtkoop zelfkritisch. 

]]>
Thu, 15 Feb 2018 16:06:00 +0100
Kip op de bank: ''Hij wordt niet altijd beloond en is nog wat zoekende'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153035/kip-op-de-bank-hij-wordt-niet-altijd-beloond-en-is-nog-wat-zoekende https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153035/kip-op-de-bank-hij-wordt-niet-altijd-beloond-en-is-nog-wat-zoekende SC Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen RKC Waalwijk, de nummer achttien van de Jupiler League. Trainer Rene Hake kijkt uit naar de onderlinge ontmoeting tussen twee voormalig Eredivisie-clubs.

''Qua namen is het natuurlijk een mooie wedstrijd in de Jupiler League, maar beide clubs staan nu in het rechterrijtje met de ambitie om naar boven te gaan", vertelt hij bij Omroep LEO. "Maar we moeten naar onszelf kijken. Voor ons is het heel belangrijk om te winnen richting die play-offs. We moeten weer een serie gaan neerzetten", aldus Hake, die zijn opstelling wel gaat wijzigen na vorige week. 

"Er zullen wel een aantal wisselingen zijn", erkent hij. "Sai van Wermeskerken is nog een twijfelgeval, dus mogelijk wordt Jordy van Deelen zijn vervanger. En Crowley zal gaan spelen, dus dat betekent dat Ricardo Kip uit het elftal verdwijnt. Ricardo heeft veel diepte zonder bal, maar hij wordt niet altijd beloond en is nog wat zoekende. Met de inbreng van Daniel verwachten we op het middenveld meer creativiteit." 

]]>
Thu, 15 Feb 2018 14:57:00 +0100
Hake voert wijziging door: Crowley begint in de basis bij SC Cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153005/hake-voert-wijziging-door-crowley-begint-in-de-basis-bij-sc-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/153005/hake-voert-wijziging-door-crowley-begint-in-de-basis-bij-sc-cambuur SC Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen RKC Waalwijk en bij de club uit Leeuwarden begint Daniel Crowley in de basis, zo weet Huis aan Huis te melden. Daardoor begint Ricardo Kip op de bank. 

Trainer Rene Hake kan nog geen beroep doen op Karim Rossi en Jurjan Mannes, hoewel laatstgenoemde al wel weer op het veld staat. Nigel Robertha is nog een maand uit de roulatie, terwijl Furdjel Narsingh een enkelblessure heeft. 

Achter de inzetbaarheid van Sai van Wermeskerken, die kampt met klachten aan zijn bovenbeen, staat nog een vraagteken. Alvin Daniels is wel weer inzetbaar. Het drietal Steenvoorden, Kallon en Schilder staat op scherp. 

]]>
Thu, 15 Feb 2018 13:45:00 +0100
Van den Belt: ''Ik was er wat verbaasd over, ik heb van onrust niks gemerkt'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/152994/van-den-belt-ik-was-er-wat-verbaasd-over-ik-heb-van-onrust-niks-gemerkt https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/152994/van-den-belt-ik-was-er-wat-verbaasd-over-ik-heb-van-onrust-niks-gemerkt Maandag werd bekend dat Ype Smid vertrekt bij SC Cambuur, maar dat besluit heeft geen gevolgen voor de toekomstplannen van de club uit Leeuwarden. Directielid Gerald van den Belt laat weten dat er niks aan de hand is. 

"Het stadionplan is van Cambuur", legt hij uit in gesprek met de Leeuwarder Courant. "En Ype blijft op de achtergrond betrokken. Als het moet kunnen we hem 's nachts bellen", vervolgt de bestuurder, die woensdag werd verrast door de PvdA.

Zij hebben in de Leeuwarder raad vragen gesteld over de stadionplannen, doordat er mogelijk 'onrust' zou heersen bij de Cambuur-fans. "Ik was er wat verbaasd over’’, aldus Van den Belt. "Ik heb van onrust niks gemerkt", constateert hij. 

]]>
Thu, 15 Feb 2018 12:33:00 +0100
Diemers geniet in Doetinchem: ''Dat wil Henk de Jong niet meer zien'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/152976/diemers-geniet-in-doetinchem-dat-wil-henk-de-jong-niet-meer-zien https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/152976/diemers-geniet-in-doetinchem-dat-wil-henk-de-jong-niet-meer-zien Mark Diemers is dit seizoen vrijwel wekelijks één van de uitblinkers bij De Graafschap. De middenvelder, die zijn debuut maakte bij SC Cambuur en in totaal twintig duels speelde voor de club uit Leeuwarden, scoort aan de lopende band bij de Superboeren.  

"Ik ben nu aanvallende middenvelder, eerder speelde ik als controleur”, legt hij uit in gesprek met het Friesch Dagblad. "Ik kom veel meer voor de goal, val ineens op door de goals", aldus Diemers, die graag kijkt naar spelers als Iniesta en Eriksen. "De aannames, denkwijze, steekballen van zulke spelers. Dat is niet normaal. Daar kan ik zo van genieten en heel veel van leren.”

"Ik kijk het liefst naar de absolute top", vervolgt hij enthousiast. "Neem Özil. Daar kan ik dus urenlang YouTube-filmpjes van kijken. Die kan zo belachelijk goed voetballen. En let eens op Dani Ceballos, van Real Madrid. Ze hebben hem net gekocht van Real Betis en mag nu vooral invallen, maar dat wordt een heel grote speler", voorspelt Diemers, die blij is met trainer Henk de Jong. 

De 'Pirlo van Doetinchem' krijgt veel creatieve vrijheid van de oefenmeester. . "Eerst speelde ik vaak de bal breed of terug, dat wil hij niet meer zien", legt hij uit. "Ik moet initiatief nemen. Hij prikkelt me op de juiste manier. De trainer geeft mij het gevoel dat ik erg belangrijk ben. Tegelijkertijd is hij hard en veeleisend", besluit Diemers over de inbreng van de voormalig SC Cambuur-trainer. 

]]>
Thu, 15 Feb 2018 11:20:00 +0100