Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront Riera: ''Soms moet je vechten voor de overwinning'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245951/riera-soms-moet-je-vechten-voor-de-overwinning https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245951/riera-soms-moet-je-vechten-voor-de-overwinning Roger Riera van NAC Breda zag de bal drie keer achter hem in het doel belanden, maar wist toch samen met de rest van het team de nul te houden en de overwinning binnen te slepen.

“Het was niet het beste voetbal, maar de drie punten zijn het belangrijkst", vertelt de verdediger aan NAC TV. "Aan het eind van het seizoen herinner je je niet of je wel of niet goed voetbal speelde. Soms is het niet onze dag en dan moeten we samen vechten, zoals we vandaag hebben gedaan, om de drie punten te pakken.”

Drie doelpunten van SC Cambuur werden afgekeurd. “Eén was zeker buitenspel, van die andere weet ik niet of het buitenspel was en bij de derde geeft de scheidsrechter, voordat er wordt gescoord, aan dat het een overtreding was.”

]]>
Sat, 24 Aug 2019 15:09:00 +0200
Mühren boos op scheidsrechter Blom: ''Dat is dramatisch'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245889/muehren-boos-op-scheidsrechter-blom-dat-is-dramatisch https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245889/muehren-boos-op-scheidsrechter-blom-dat-is-dramatisch Robert Mühren zag zijn treffer gisteren tot drie keer toe afgekeurd worden. De spits van Cambuur is dan ook niet blij met scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

''Het is best wel lachwekkend dit'', begint Mühren in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik hoor net dat er twee van de drie buitenspel waren, dus dan heb ik er toch eentje gemaakt''. Hiermee doelt de spits van Cambuur op zijn tweede goal. "Hij floot voor een overtreding van Mac-Intosch, maar dat gebeurde acht meter bij mij vandaan. Dat is dramatisch.''

Mühren baalt dan ook erg van de (onterechte) nederlaag. ''De tegengoal is onze eigen schuld. Zij nemen die corner kort en wij reageren niet adequaat. Dan vliegt-ie erin. Maar dit is gewoon onverdiend, dat we ook niet één punt pakken. Het is belangrijk dat iedereen ziet dat we goed voetballen. Daar kunnen we iets mee naar aankomende wedstrijden'', besluit Mühren.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 14:00:00 +0200
Brood: ''Met een goede tegenstander gaat het spel op en neer'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245897/brood-met-een-goede-tegenstander-gaat-het-spel-op-en-neer https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245897/brood-met-een-goede-tegenstander-gaat-het-spel-op-en-neer SC Cambuur verloor vrijdagavond nipt in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. De Bredase coach Ruud Brood was echter niet heel tevreden over het spel van zijn ploeg, wat ook te wijten is aan het spel van hun tegenstander.

"We startten goed, daarna nam SC Cambuur over", zegt de coach op de website van NAC Breda. "We verzorgden de opbouw niet goed, dat deden zij beter. Dat hebben we in de rust gepareerd door te wisselen. Met een goede tegenstander gaat het spel op en neer. Het was een mooie wedstrijd om te zien."

Uiteindelijk wist NAC Breda te scoren door een kopbal van Ivan Ilic en wisten ze de overwinning door pure strijd binnen te halen. "De goal was prima uitgevoerd, een goede kopbal. De keeper werd volledig verrast", vervolgt Brood. "De jongens hebben enorm hard gewerkt. Dat zag je ook, ze waren aan het strijden en aan het knokken."

"De jongens bleven gaan, daar heb ik ze net ook complimenten voor gegeven in de kleedkamer. Je ziet hoe graag ze met elkaar willen. En de supporters in het stadion, fantastisch om te zien. Heerlijk die wisselwerking, dan zijn we best wel sterk."

]]>
Sat, 24 Aug 2019 12:53:00 +0200
De Jong legt woede uit: ''Er is een nieuwe regel niet nageleefd'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245919/de-jong-legt-woede-uit-er-is-een-nieuwe-regel-niet-nageleefd https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245919/de-jong-legt-woede-uit-er-is-een-nieuwe-regel-niet-nageleefd Henk de Jong werd gisteren met een rode kaart van het veld gestuurd. De trainer van Cambuur kon zich niet meer inhouden na de derde afgekeurde goal van Cambuur en legt uit waarom.

''We scoren drie keer, maar dat we onszelf niet belonen is jammer. De eerste is terecht, bij de tweede weet ik niet wat er gebeurt, maar voor mij gaat het om de derde'', begint De Jong tegenover LEO Middelsé. ''Er is een regel gekomen van heel laat vlaggen omdat er nieuwe situaties ontstaan. Mühren stond buitenspel, maar Ladan gaat het duel aan. Ondertussen is Robert (Mühren) alweer weg uit buitenspel en schiet hij die bal binnen. Dan is het gewoon een goal. Anders moet je stoppen met dat late vlaggen en gewoon direct vlaggen.''

Ondanks de arbitrale dwaling is De Jong is wel tevreden over het spel van zijn ploeg. ''Ik vind dat we geweldig gevoetbald hebben en dat we heel veel kansen gecreëerd hebben. We hadden veel meer verdiend en als je reëel kijkt naar de kansen dan moet je gewoon die wedstrijd winnen. Als we zo spelen gaan we heel veel winnen, maar de ballen moeten we er wel inschieten'', besluit De Jong.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 12:17:00 +0200
Schouten: ''Als we zo voetballen gaan we veel punten pakken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245890/schouten-als-we-zo-voetballen-gaan-we-veel-punten-pakken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245890/schouten-als-we-zo-voetballen-gaan-we-veel-punten-pakken Ondanks de nederlaag tegen NAC Breda (1-0) speelde Cambuur een goede wedstrijd. Aanvoerder Erik Schouten is dan ook niet ontevreden over het spel, maar wel over het resultaat.

''Als we op deze manier verder voetballen, dan denk ik dat we veel punten gaan pakken'', begint Schouten bij Omrop Fryslân. ''We hadden de wedstrijd onder controle, hier uit bij NAC. Dat is hartstikke positief. Alleen we scoren drie keer en verliezen met 1-0. Dat zijn de feiten.''

''Je ziet vaak in een wedstrijd dat als je de overhand hebt, maar niet scoort, dat de tegenstander dat dan wel doet'', vervolgt de aanvoerder van Cambuur. ''Ik denk dat vandaag daar een goed voorbeeld van was. Maar we willen winnen en waren graag met drie punten naar huis gegaan. Misschien moeten we nog meer kansen creëren en zes keer scoren om te winnen'', besluit Schouten.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 11:25:00 +0200
Mühren baalt: ''Het is kut dat je met lege handen weggaat'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245883/muehren-baalt-het-is-kut-dat-je-met-lege-handen-weggaat https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245883/muehren-baalt-het-is-kut-dat-je-met-lege-handen-weggaat Robert Mühren speelde afgelopen seizoen bij NAC Breda, tegenstander van gisterenavond. De spits werd de hele wedstrijd uitgefloten en baalt dan ook van de nederlaag, die in zijn ogen onterecht was.

''Ik ben nog altijd geliefd hier en daar hou ik van. Het was een mooi jaar man'', lacht Mühren voor de camera's van FOX Sports. ''Bij NAC heb ik gewoon een kutjaar gehad. Geen voorbereiding, veel blessures en ik moest dan ook geopereerd worden. Dat wisten zij (het publiek red.) niet en zij kijken wat ze zien. Dat is klote, maar goed... dat is afgesloten en nu gaan we volle bak voor Cambuur.''

''Vandaag is er erg veel gebeurd. Er werden drie goals afgekeurd, waarvan er twee erg discutabel waren. Ik denk dat dit alleen op de Playstation gebeurt'', gaat de spits van Cambuur verder. ''Ik denk dat we best goed voetbalde vandaag. Het is dan zonde dat het door een spelhervatting 1-0 wordt. We waren geduldig aan de bal en creëren een aantal mogelijkheden. In principe werden zij niet gevaarlijk en dan is het kut dat je met lege handen weggaat. Eigenlijk is het dan onverdiend. We hebben een moeilijk programma en dan was het lekker geweest als je er drie punten bij had'', besluit Mühren. 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 10:39:00 +0200
Cambuur verliest door kopgoal Ilic: ''Het stadion explodeerde'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245865/cambuur-verliest-door-kopgoal-ilic-het-stadion-explodeerde https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245865/cambuur-verliest-door-kopgoal-ilic-het-stadion-explodeerde Ivan Ilic is normaal gesproken niet de beste kopper, maar gisteren was zijn kopgoal goud waard voor NAC Breda. De Parel van het Zuiden wist met 1-0 te winnen van SC Cambuur. 

''Het is een geweldig gevoel om mijn eerste doelpunt te maken voor NAC. De supporters waren ongelooflijk vanavond, ze waren fantastisch voor me na mijn goal'', glunderde de huurling van Manchester City voor de camera van BN de Stem. ''Ik kon eerder bij de bal komen dan de verdediger. Ik zag mijn doelpunt niet, want ik viel meteen op de grond. Maar de supporters schreeuwden, het stadion explodeerde, dus ik wist dat ie zat. Ik ben er heel blij mee.''

De voetballer is samen met zijn broer Luka naar Noord-Brabant gekomen en dat bevalt hem tot op heden uitstekend. ''Luka heeft veel goede dingen verteld. Dat de fans gek zijn, dat het stadion altijd on fire is. Hij wilde NAC mee terug helpen naar de eredivisie, dat is ons doel dit seizoen. Spelen met hem is top. Met de rest ook: we hebben een goed team.''

]]>
Sat, 24 Aug 2019 10:09:00 +0200
''Dit is de juiste stap om te maken, hier kan ik minuten maken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245794/dit-is-de-juiste-stap-om-te-maken-hier-kan-ik-minuten-maken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245794/dit-is-de-juiste-stap-om-te-maken-hier-kan-ik-minuten-maken Dit seizoen versterkt Doke Schmidt de ploeg van Henk de Jong. Hij verruilde SC Heerenveen voor SC Cambuur.

“De keuze om weg te gaan bij Heerenveen is eigenlijk gemaakt door Heerenveen zelf. Zij verlengden mijn contract niet, waardoor ik transfervrij was", vertelt hij in De Klok. "Ik stond zelf ook wel open voor een vertrek, was voor mijn gevoel toe aan iets nieuws."

"Cambuur was geïnteresseerd en ik heb gesproken met de trainer en Foeke Booy (technisch manager, red.), die ik nog ken van Go Ahead Eagles. Dat voelde heel goed", vervolgt Schmidt. "Dit is de juiste stap om te maken, ook omdat de kans op speeltijd hier groter is. Dat is heel belangrijk voor mij. Ik heb een aantal jaar niet constant gespeeld, dus minuten maken is voor mij belangrijk."

De verdediger, die op dit moment geblesseerd is, brengt ervaring mee. “Ik heb meer dan 100 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Vergeleken met de rest van de selectie heb ik redelijk wat ervaring. Daarnaast breng ik mijn persoonlijkheid en mijn manier van het voetbal beleven."

"Ik zal elke training en wedstrijd 100% geven. Daar kan niemand mij ooit op corrigeren. Dat is mijn manier van de sport beleven. En dat in combinatie met plezier. Daar hou ik van. Lol hebben met elkaar, maar wel in combinatie met presteren en hard werken. Dat is voor mij beste manier.”

Met pas drie gespeelde wedstrijden wil Schmidt nog niet praten over titelkandidaten. “Eerst moeten we een goed draaiend team krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Titelkandidaten aanwijzen is nu nog niet interessant.”

]]>
Sat, 24 Aug 2019 09:18:00 +0200
De Jong positief: ''Je ziet dat we een goede ploeg beginnen te worden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245856/de-jong-positief-je-ziet-dat-we-een-goede-ploeg-beginnen-te-worden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245856/de-jong-positief-je-ziet-dat-we-een-goede-ploeg-beginnen-te-worden Henk de Jong beleefde gisteren een gefrustreerde avond in het Rat Verlegh Stadion. De trainer zag drie doelpunten afgekeurd worden, waardoor zijn ploeg met 1-0 verloor en hij werd ook nog met een rode kaart naar de tribune gestuurd. 

De trainer kreeg de straf nadat de derde treffer van de Leeuwarders werd afgekeurd. De Jong liep naar de assistent-scheidsrechter en Kevin Blom was daar niet van gediend. ''Een beetje ver uit mijn coachvak. Boos was ik niet, ik heb rustig uitgelegd dat er een nieuwe situatie was ontstaan in het veld. Mühren stond niet meer buitenspel, er had gewacht moeten worden met vlaggen.''

De Leeuwarders verloren uiteindelijk met 1-0 en dat was eigenlijk een onnodige nederlaag. Ivan Ilic kopte in de tweede helft raak uit een korte corner, waarbij de spelers van Cambuur niet heel scherp oogden. ''Hoe dat nu kon, moeten we even goed analyseren via de beelden'', vertelt De Jong tegenover de Leeuwarder Courant.

De ploeg is door de nederlaag wisselvallig gestart aan het seizoen, maar daar hadden de meeste mensen wel rekening mee gehouden. De ploeg had een loodzware competitiestart met wedstrijden tegen De Graafschap, Go Ahead Eagles en NAC. ''Al met al kun je, ook na vanavond, tevreden zijn over de eerste drie duels. Je ziet wel dat we een goede ploeg beginnen te worden. Daar doet dit niets aan af.''

]]>
Sat, 24 Aug 2019 08:07:52 +0200
Mühren baalt: ''Tevreden over het spel, maar niet over de uitslag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245850/muehren-baalt-tevreden-over-het-spel-maar-niet-over-de-uitslag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245850/muehren-baalt-tevreden-over-het-spel-maar-niet-over-de-uitslag Cambuur wist gisteren drie keer te scoren tegen NAC Breda, maar uiteindelijk won de Parel van het Zuiden met 1-0 van de Leeuwarders. De drie doelpunten werden namelijk allemaal afgekeurd. 

''Tevreden over het spel, maar niet over de uitslag. Het had heel anders kunnen lopen als een van mijn drie doelpunten had geteld.'', erkent Robert Mühren in gesprek met de Leeuwarder Courant. De aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor de Bredanaars, maar dat werd geen succes. De spits kwam tot niet een doelpunt voor NAC, maar gister was hij verantwoordelijk voor alle doelpunten van Cambuur.

De eerste en derde goal werden afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de tweede goal niet doorging door een aanvallende overtreding in het strafschopgebied. Mühren beleefde dus een frustrerende avond door alle afgekeurde doelpunten, maar hij werd ook de hele wedstrijd uitgefloten door de fans van NAC. ''Ach, om eerlijk te zijn: dat interesseert me helemaal niet.''

 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 07:20:23 +0200
Cambuur met minimaal verschil onderuit bij NAC https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245847/cambuur-met-minimaal-verschil-onderuit-bij-nac https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245847/cambuur-met-minimaal-verschil-onderuit-bij-nac SC Cambuur heeft de goede vorm van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. Uit bij NAC Breda verloor de ploeg van Henk de Jong met 1-0.

NAC begon sterk aan de wedstrijd. Al snel kreeg het mogelijkheden uit een vrije trap en een hoekschop. Maar na twintig minuten spelen ontstond er ook dreiging voor het doel van NAC. Toch bleef NAC de bovenliggende partij. Toch leek SC Cambuur op voorsprong te komen. Mühren schoot de bal vijf minuten voor rust achter Olij, maar er ging buitenspel aan vooraf en dus werd het doelpunt afgekeurd.

In de tweede helft herhaalde de geschiedenis zich. NAC begon goed, Cambuur scoorde vanuit buitenspelpositie. Het eerste goedgekeurde doelpunt van de avond kwam van de thuisploeg. Uit een hoekschop kopte Ivan Ilic binnen. Nadat Cambuur-trainer Henk de Jong met rood naar de tribune werd gestuurd, moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Echter konden de Leeuwarders geen vuist maken tegen de Bredanaars.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 21:59:56 +0200
Matchday: SC Cambuur op bezoek bij NAC Breda https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245829/matchday-sc-cambuur-op-bezoek-bij-nac-breda https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245829/matchday-sc-cambuur-op-bezoek-bij-nac-breda NAC Breda neemt het vanavond op tegen SC Cambuur. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion begint om 20.00 uur.

NAC Breda begint opnieuw met de gebroeders Ilic in de basis. Ook nieuwkomer Dogan, Monsalve en Stokkers mogen net als vorige week in de basis beginnen.

SC Cambuur hoopt de zege op Go Ahead Eagles van vorige week (5-0 red.) een goed vervolg te geven. NAC Breda won de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen.
 
Opstelling SC Cambuur:Stevens, Van Deelen, Mac-Intosh, Schouten, Hoedemakers, Kallon, Jacobs, Korte, Maulun, Muhren, Sambissa.
 
Opstelling NAC Breda:Olij, Riera, Monsalve, Verschueren, Ilic, Ilic, Stokkers, Dogan, El Allouchi, Van Anholt, Mashart.
 

]]>
Fri, 23 Aug 2019 18:50:24 +0200
''De wedstrijden die je in Breda speelt zijn nooit makkelijk'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245779/de-wedstrijden-die-je-in-breda-speelt-zijn-nooit-makkelijk https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245779/de-wedstrijden-die-je-in-breda-speelt-zijn-nooit-makkelijk Afgelopen zomer maakte Doke Schmidt de pikante overstap van SC Heerenveen naar SC Cambuur. Vanavond treft zijn nieuwe club NAC Breda, door een blessure zal hij echter niet mee kunnen spelen.

De verdediger ziet overeenkomsten tussen de clubs die vanavond tegenover elkaar staan. "Cambuur is een type volksclub met een trouwe aanhang. Ze hebben een achterban die er altijd achter staat", beschrijft Schmidt SC Cambuur in De Klok. "NAC is ook zo'n soort club."

"Ik ken NAC uit ervaring. De wedstrijden die je in Breda speelt zijn nooit makkelijk. Het Avondje NAC is welbekend. De wedstrijden tegen NAC zijn pittig."

Twee seizoenen geleden speelde Schmidt met Heerenveen tegen NAC. "Dat was volgens mij de één na laatste wedstrijd van het seizoen. Anderhalf uur voor de aftrap kwamen we alvast het veld op. De B-Side stond al helemaal vol. Dat heeft wel indruk op mij gemaakt."

De 27-jarige Fries verwacht een mooie wedstrijd. "Met twee teams die voor de winst gaan, met passie en strijd. Ik ga ook wel uit van goed voetbal. Het wordt een lastige wedstrijd voor ons, omdat NAC ook een team is met veel kwaliteit."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 16:35:00 +0200
Korte geniet bij Cambuur: ''Dat gevoel heb ik erg gemist'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245767/korte-geniet-bij-cambuur-dat-gevoel-heb-ik-erg-gemist https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245767/korte-geniet-bij-cambuur-dat-gevoel-heb-ik-erg-gemist Giovanni Korte maakte afgelopen zomer de overstap van NAC Breda naar SC Cambuur. De 26-jarige aanvaller keert vanavond terug bij zijn oude werkgever, waar hij het plezier in het voetbal een beetje verloor.

"Maar in Leeuwarden heb ik dat nu al terug gevonden", zegt hij in gesprek met Leeuwarder Courant. "Zo zie je maar hoe snel het kan gaan in een paar weken bij een nieuwe club. Ik heb het vanaf het begin al naar de zin in Leeuwarden, we hebben ook echt een leuke ploeg."

"En weet je wat?", vervolgt Korte. "Het is niet erg om van onderin de eredivisie naar bovenin de eerste divisie te gaan. Het betekent namelijk dat je vaker wedstrijden zult winnen dan verliezen. En dat is een gevoel dat ik erg gemist heb."

Korte merkte dat afgelopen weekend toen Go Ahead Eagles met 5-0 werd verslagen. De aanvaller ging zelf voortijdig naar de kant en daar kwam het besef. "Namelijk dat ik op de bank ging zitten, naar de wedstrijd keek en naar de score. En ik realiseerde me: we gaan winnen."

"Dat was zo'n lekker gevoel. Iedere speler wil winnen, maar dat kan heus niet elke week. Dat zal met Cambuur ook niet lukken. Maar als je lange tijd niet wint, doet dat echt wat met een mens. Met mij wel in ieder geval", aldus Korte.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 14:47:30 +0200
Schmidt nog weken uitgeschakeld: ''Er is een terugslag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245671/schmidt-nog-weken-uitgeschakeld-er-is-een-terugslag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245671/schmidt-nog-weken-uitgeschakeld-er-is-een-terugslag SC Cambuur kan voorlopig nog geen beroep doen op Doke Schmidt. De voetblessure van de verdediger is ernstiger dan gedacht.

Trainer Henk de Jong verwacht voorlopig nog niet te kunnen beschikken over Schmidt. "Er is een terugslag", zegt de oefenmeester in gesprek met Omrop Fryslân. "We gaan er nu vanuit dat we Doke drie tot zes weken kwijt zullen zijn. We moeten er de tijd voor nemen."

De oefenmeester kan verder voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda over een fitte selectie beschikken. Na de 5-0 zege op Go Ahead Eagles start De Jong dan ook met dezelfde elf. De trainer merkt wel dat de concurrentie is toegenomen. "Er zitten een paar aan te komen en dat is mooi", aldus De Jong.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 11:41:00 +0200
''Ik speel voor SC Cambuur en dan maakt NAC mij niet zo veel uit'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245538/ik-speel-voor-sc-cambuur-en-dan-maakt-nac-mij-niet-zo-veel-uit https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245538/ik-speel-voor-sc-cambuur-en-dan-maakt-nac-mij-niet-zo-veel-uit Met het zelfvertrouwen opgedaan na de grote thuisoverwinning op Go Ahead Eagles, gaat SC Cambuur morgen vol voor de overwinning in Breda. Giovanni Korte treft daar zijn oude club. 

“Een overwinning geeft altijd zelfvertrouwen. Ik denk dat het een goede was, qua spel, dat hadden we gewoon goed voor elkaar”, zegt hij bij Leo Middelsé. “We kunnen van iedereen winnen. Van De Graafschap hadden we niet hoeven verliezen. Natuurlijk moeten er dingen beter, maar we zijn wel goed aan de weg aan het timmeren.”

“Ik heb daar een goede tijd gehad. Het laatste jaar was wat minder, maar het zal een speciale wedstrijd zijn voor mij", blikt hij terug op zijn tijd in Breda. "Ik speel nu voor Cambuur en dan maakt NAC mij op dit moment niet zo heel veel uit."

“De trainer is hetzelfde, het systeem zal niet heel veel veranderd zijn ten opzichte van vorig seizoen en ik weet dat het middenveld hetzelfde is met Ilic, El Allouchi en Verschueren", weet de middenvelder. "Het zal een leuke wedstrijd worden. Voor hun is het de eerste test en wij gaan er vol tegen aan."

 

 

]]>
Fri, 23 Aug 2019 10:05:00 +0200
De Jong erkent: ''Heel benieuwd hoe we voor de dag komen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245618/de-jong-erkent-heel-benieuwd-hoe-we-voor-de-dag-komen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245618/de-jong-erkent-heel-benieuwd-hoe-we-voor-de-dag-komen Voor SC Cambuur staat er komende vrijdag een moeilijke wedstrijd op het programma. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt voor het duel met NAC Breda. Cambuur-trainer Henk de Jong verwacht een pittige uitdaging.

"Een hele mooie uitdaging. NAC heeft een goede en beweeglijke ploeg, een mooi en vol stadion en ze geven zelf al aan dat ze kampioen willen worden. Dat maakt dat wij helemaal niks te verliezen hebben en ook daar gaan spelen om te winnen", begint de oefenmeester op de officiële clubsite van Cambuur.

De Jong hoopt het goede resultaat van afgelopen week voor te kunnen zetten. Tegen Go Ahead Eagles werd het maar liefst 5-0 voor Cambuur. "Ja, dat was natuurlijk prachtig. We voetbalden goed, creëerden veel kansen en de sfeer in het stadion was fantastisch. Dat geeft veel vertrouwen en maakt alles makkelijker. Maar we hebben het maandag na het bekijken van de beelden wel afgesloten hoor, morgen beginnen we gewoon weer met 0-0."

"We hebben tegen De Graafschap een wedstrijd met twee gezichten gespeeld en tegen de Eagles was het nagenoeg de hele wedstrijd goed. Ben wat dat betreft ook heel benieuwd hoe we morgen voor de dag komen. Hoe gaan we om met de omstandigheden en hebben we het lef om mee te doen, daar zit hem het verschil", zo besluit De Jong.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 19:54:00 +0200
Mac-Intosch: ''Dat wil ik bij SC Cambuur opnieuw ervaren'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245527/mac-intosch-dat-wil-ik-bij-sc-cambuur-opnieuw-ervaren https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245527/mac-intosch-dat-wil-ik-bij-sc-cambuur-opnieuw-ervaren Na een zwaar jaar bij SC Cambuur vertrok Calvin Mac-Intosch drie jaar geleden uit Leeuwarden. Na minuten bij veel verschillende clubs, is hij nu weer terug bij Cambuur. Hij was de eerste van vijftien aanwinsten afgelopen zomer.

"Het is hier niks veranderd", zegt Mac-Intosch in gesprek met het Friesch Dagblad. "Veel mensen van het kantoor zitten hier nog steeds en ook de trainers zijn voor mij bekend.”

In 2016 verliet hij Cambuur voor het Engelse Port Vale. "Het was mijn droom om ooit eens in Engeland te spelen. Het was weliswaar de League 1, maar het was fantastisch om mee te maken. Spelen op piekfijne velden in sfeervolle stadions, waar voetbal op een prachtige manier wordt beleefd. Uniek.”

Halverwege het seizoen verkaste hij naar Almere City vanwege te weinig speelminuten. Daar promoveerde hij nog bijna naar de Eredivisie. was het niet dat De Graafschap van Henk de Jong in de weg lag. "Maar spelen om promotie smaakte wel naar meer. Dat wil ik bij Cambuur opnieuw ervaren."

Uiteindelijk koos hij weer voor het buitenland, hij ging spelen bij het Noorse Notodden. Nadat daar het seizoen afgelopen was, keerde hij terug naar Nederland, naar Fortuna Sittard. "Fortuna Sittard zocht een verdediger om blessuregevallen mee te vervangen, dus ben ik teruggekeerd naar Nederland. En nu zit ik weer bij Cambuur", aldus de verdediger.

Hoewel hij in de Eredivisie kon blijven spelen, koos hij voor een stap terug naar de Eerste Divisie. "Ik had bij Fortuna het gevoel dat ze mij er vooral bij wilden voor de breedte, niet zozeer voor een plek in de basisopstelling. Bij Cambuur kon ik wel spelen en ook nog eens op mijn vertrouwde positie centraal achterin", legt hij de keuze uit.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 18:53:00 +0200
Mühren treft oud-werkgever: ''Ik kom daar om te winnen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245595/muehren-treft-oud-werkgever-ik-kom-daar-om-te-winnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245595/muehren-treft-oud-werkgever-ik-kom-daar-om-te-winnen Na een prima start bij SC Cambuur hoopt Robert Mühren morgenavond de drie punten mee te nemen bij NAC Breda, de club waar hij vorig jaar op huurbasis speelde.

“Om de mensen terug te zien waarmee ik heb gewerkt is altijd leuk, voor de rest niet meer en minder. Ik heb dat hoofdstuk afgesloten en kom daar om te winnen”, reageert hij voor de camera van Omrop Fryslan.

SC Cambuur begon met wedstrijden tegen De Graafschap en Go Ahead Eagles en treft na NAC Breda ook nog FC Den Bosch. “Het is een pittig programma. Hopelijk komen we daar goed doorheen. Na die wedstrijden zullen we wel zien waar we staan. Voor het eigen gevoel is het helemaal lekker als we veel punten uit deze wedstrijden kunnen halen, daar gaan we vol voor.”

Er werden al drie punten gehaald door thuis ruim te winnen van Go Ahead Eagles. “Dat geeft veel vertrouwen, dat is mooi. Maar het zonde als we daar geen vervolg aan kunnen geven. Daar zijn we deze week hard mee bezig geweest en gaan morgen kijken hoe dat uit gaat pakken.”

In die overwinning maakte de spits zelf twee doelpunten. Hij benutte twee strafschoppen. “Ik ben er hartstikke blij mee en ook al waren het twee penalty’s, ik heb er het volste vertrouwen in. Ik ben er gewoon blij mee", aldus de spits.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 17:17:00 +0200
Ruim 100 Cambuur-supporters vanuit Leeuwarden mee naar NAC https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/245588/ruim-100-cambuur-supporters-vanuit-leeuwarden-mee-naar-nac https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/245588/ruim-100-cambuur-supporters-vanuit-leeuwarden-mee-naar-nac SC Cambuur treft morgen in een bomvol Rat Verlegh Stadion koploper NAC Breda. In het stadion van de Brabantse club kan 19.000 man. 

Eerder gaf coach Henk de Jong al aan dat hij hoopt dat er een groepje fans vanuit Leeuwarden meereist naar Noord-Brabant. SC Cambuur laat op hun Twitter weten dat dat er 101 zullen zijn. Het duel tussen beide ploegen begint vrijdagavond om 20.00 uur.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 16:22:00 +0200
De Jong: ''Ik vind het de mooiste wedstrijden die er zijn'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245541/de-jong-ik-vind-het-de-mooiste-wedstrijden-die-er-zijn https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245541/de-jong-ik-vind-het-de-mooiste-wedstrijden-die-er-zijn Morgenavond treft Henk de Jong met SC Cambuur in het Rat Verlegh Stadion NAC Breda, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie met twee overwinning.

“Ik ben heel erg benieuwd", begint de coach voor de camera van Leo Middelsé. "We hebben De Graafschap gehad met een redelijke eerste helft en een slechte tweede helft en een goede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hoe gaan we nu naar Breda?”

Vorig weekend wist zijn ploeg vijf keer te scoren en harkte ze de drie punten binnen. “Dat geeft vertrouwen, maar ook niet meer dan dat want morgen begint alles gewoon weer opnieuw.”

Morgen doorkruisen ze het hele land voor NAC uit. “NAC uit is prachtig, ik vind het mooi. Zij hebben een geweldig thuispubliek, al hoop ik wel dat er een groepje van ons meegaan. Ik vind het de mooiste wedstrijden die er zijn. Wat hebben we te verliezen? Helemaal niets. Zo moeten we ook spelen, spelen om daar te winnen.”

“Ik vind NAC een heer aardig ploeg en heel beweeglijk voorin. Het is gewoon een goede ploeg en met het publiek erachter is het een hele lastige tegenstander. Dus we moeten het goed voor elkaar hebben, dan hebben we een kans.”

]]>
Thu, 22 Aug 2019 15:28:00 +0200
Steenmarter vernielt doel Cambuur: ''Dacht dat hij dood was'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245544/steenmarter-vernielt-doel-cambuur-dacht-dat-hij-dood-was https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245544/steenmarter-vernielt-doel-cambuur-dacht-dat-hij-dood-was Bij SC Cambuur keken ze vanochtend bij de training raar op. Een steenmarter bleek te zijn verstrikt in het net van één van de goals.

"Ik dacht dat hij dood was. Maar verdikkeme, het beestje leefde nog”, zei trainer Henk de Jong tegen de Leeuwarder Courant. De Dierenambulance werd erbij gehaald en aangezien het dier gewond was, werd hij meegenomen. De steenmarter viel echter niet in leven te houden. Hij is overleden aan de verwondingen die hij bij het hachelijke avontuur opliep.

De trainer vertelt dat het niet de eerste keer dat hij te maken had met een steenmarter. Bij zijn vorige werkgever, De Graafschap, waren de dieren er ook. Daarnaast zijn bij hem thuis de kabels van zijn auto wel eens doorgeknaagd. 

]]>
Thu, 22 Aug 2019 14:25:00 +0200
De Jong met dezelfde elf namen tegen NAC Breda https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245520/de-jong-met-dezelfde-elf-namen-tegen-nac-breda https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245520/de-jong-met-dezelfde-elf-namen-tegen-nac-breda SC Cambuur speelt vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion tegen het nog ongeslagen NAC Breda. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen, nam SC Cambuur de drie punten mee naar huis.

"NAC heeft een beweeglijke en goede ploeg, met gemakkelijk voetballende jongens. Het wordt een zware, maar uitdagende en leuke pot. Kunnen we mooi zien waar we staan", blikt trainer Henk de Jong vooruit op de wedstrijd in Huis aan Huis Leeuwarden. "Ik verander niks aan de basis."

De Jong kan nog niet beschikken over Doke Schmidt, die kampt met een terugslag in zijn herstel van zijn enkelblessure.

Opstelling Cambuur: Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Maulun, Kallon, Mühren, Korte.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 13:20:00 +0200
SC Cambuur aanwinst: ''Ik heb weer plezier in het voetballen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245496/sc-cambuur-aanwinst-ik-heb-weer-plezier-in-het-voetballen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/245496/sc-cambuur-aanwinst-ik-heb-weer-plezier-in-het-voetballen Hij kwam 88 keer uit in het shirt van NAC Breda, maar na drie seizoenen bij de Brabantse club komt hij nu uit in het shirt van SC Cambuur. Met de Friese club treft Giovanni Korte morgenavond zijn oude club in het voor hem bekende Rat Verlegh Stadion.

"Ik had de keuze tussen onderin de eredivisie of bovenkant eerste divisie", begint hij over zijn keuze voor SC Cambuur aan BN DeStem. "Omdat ik niet meer wilde verliezen werd het de eerste eerste divisie."

"Foeke Booy (technisch directeur) en Henk de Jong (trainer) wilden mij super graag hebben. In de afgelopen vijf, zes weken heb ik meer plezier gehad dan in het laatste jaar NAC. Nieuwe vrienden, nieuwe omgeving; dat is ook niet verkeerd. Bij Cambuur kom ik anders binnen dan bij NAC destijds."

"Ik ben razend enthousiast over ons team. We spelen super aanvallend voetbal, zetten vol druk en geven continu gas. Niet om gek te doen, maar we hebben een leuk ploegje. Het is niet meer de hele tijd achteruit lopen, maar lekker vooruit. Ik heb weer plezier in het voetballen."

]]>
Thu, 22 Aug 2019 12:14:00 +0200
Advies voor AZ: ''Stadion Cambuur een uitstekende uitwijkoptie'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245490/advies-voor-az-stadion-cambuur-een-uitstekende-uitwijkoptie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/245490/advies-voor-az-stadion-cambuur-een-uitstekende-uitwijkoptie AZ zit met de handen in het haar nadat een deel van het dak van het AFAS Stadion instortte. De Alkmaarders kunnen hun thuiswedstrijden daardoor voorlopig niet in eigen huis afwerken.

AZ week voor het Europa League-duel met Marioepol en de 'thuiswedstrijd' tegen FC Groningen uit naar Den Haag, maar zal vanavond de Europese wedstrijd tegen Antwerp FC in Enschede spelen. De Grolsch Veste ligt echter ver van Alkmaar af en lijkt geen optie voor de komende thuisduels.

Volgens Vincent Schot en Jeroen Haarsma van het Noordhollands Dagblad ligt de oplossing bij SC Cambuur. "In Leeuwarden ligt een (nieuw) kunstgrasveld dat voornamelijk op vrijdagavond wordt bespeeld", schrijven zij in de krant. "Zodoende zijn er nagenoeg geen botsingen met het speelschema van AZ en ook de belasting van het veld is geen beletsel."

"Cambuur is bovendien prima aan te rijden vanuit Alkmaar en met ruimte voor ruim tienduizend toeschouwers zal het stadion gezellig vol ogen tijdens wedstrijden van AZ. Het is bovendien een sfeervol, klassiek stadion. Als de lokale autoriteiten akkoord gaan, is het stadion van SC Cambuur een uitstekende uitwijkoptie", aldus Schot en Haarsma.

]]>
Thu, 22 Aug 2019 10:27:00 +0200