Nieuws - Cambuurfront https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront Jong AZ - SC Cambuur verplaatst naar maandagavond in januari (update) https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/109974/jong-az-sc-cambuur-verplaatst-naar-maandagavond-in-januari-update https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/109974/jong-az-sc-cambuur-verplaatst-naar-maandagavond-in-januari-update De wedstrijd tussen Jong AZ en SC Cambuur gaat maandagavond niet door, zo laat de KNVB weten via de officiële kanalen. Ook de wedstrijden FC Oss - NEC en Jong Ajax - FC Den Bosch zijn afgelast.

"Zondag ontstond onduidelijkheid rondom de afgelastingen in de eredivisie, waardoor supporters lange tijd niet wisten waar ze aan toe waren. De KNVB realiseert zich dat die situatie voor niemand plezierig was", legt de bond uit in een verklaring. 

''De weersverwachting voor maandagmiddag is dat het meer en langduriger gaat sneeuwen, in vergelijking met zondag", vervolgt men. "Omdat het winterweer zondag al z’n sporen heeft nagelaten zal de situatie van de velden flink verslechteren. Daarom is besloten de duels nu al uit het programma te halen. De wedstrijden worden op korte termijn opnieuw ingepland." 

Update: het duel wordt op maandag 15 januari om 20:00 uur ingehaald, zo laat de club uit Leeuwarden zojuist weten via Twitter. 

]]>
Tue, 12 Dec 2017 16:30:00 +0100
Wedstrijd Jong SC Cambuur gaat door: gratis toegang voor supporters https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/110212/wedstrijd-jong-sc-cambuur-gaat-door-gratis-toegang-voor-supporters https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/110212/wedstrijd-jong-sc-cambuur-gaat-door-gratis-toegang-voor-supporters De wedstrijd van de beloften van SC Cambuur gaat vanavond 'gewoon' door. Dit meldt de club via de eigen kanalen. Jong SC Cambuur neemt het op tegen Jong ADO Den Haag.

De wedstrijd begint om 18.30 uur in het Cambuurstadion en is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde supporters. Ook is de Business Club is geopend voor een hapje en een drankje.

]]>
Tue, 12 Dec 2017 14:16:07 +0100
KNVB maakt scheidsrechter voor SC Cambuur - FC Dordrecht bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/110191/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-sc-cambuur-fc-dordrecht-bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/110191/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-sc-cambuur-fc-dordrecht-bekend De KNVB heeft Clay Ruperti aangesteld om de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Dordrecht in goede banen te leiden. Het duel wordt vrijdagavond om 20.00 uur gespeeld in het Cambuurstadion.

Ruperti wordt in Leeuwarden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Mark Janssen en Rob Langeland. De KNVB heeft Sam Dröge aangewezen als vierde official.

Met FC Dordrecht treft SC Cambuur de huidige nummer dertien van de Jupiler League. FC Dordrecht heeft twee punten meer dan nummer zestien SC Cambuur.

De KNVB heeft ook de scheidsrechter voor de bekerwedstrijd tegen GVVV bekendgemaakt. Dat duel staat onder leiding van Siemen Mulder. SC Cambuur speelt op dinsdag 19 december om 19.45 uur tegen GVVV.

]]>
Tue, 12 Dec 2017 12:20:00 +0100
Lof voor Slot: ''Zonder Van den Brom tekort te doen, zie ik ook de hand van Arne'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/110177/lof-voor-slot-zonder-van-den-brom-tekort-te-doen-zie-ik-ook-de-hand-van-arne https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/110177/lof-voor-slot-zonder-van-den-brom-tekort-te-doen-zie-ik-ook-de-hand-van-arne Arne Slot maakte afgelopen zomer de overstap van SC Cambuur naar AZ, waar hij assistent-trainer werd van John van den Brom. Op termijn wil Slot hoofdtrainer worden, maar voorlopig lijkt hij goed te zitten in Alkmaar.

Bram van Polen, die Slot kent van zijn tijd bij PEC Zwolle, is onder de indruk van de oefenmeester. "Ik kan er met plezier naar kijken, met name omdat Arne Slot als assistent-trainer veel schijnt te doen", zegt Van Polen in De Telegraaf. "Ik heb hem als persoon hoog zitten en als speler had hij al veel kwaliteit."

"Zonder hoofdtrainer John van den Brom ook maar iets tekort te willen doen, zie ik ook wel een beetje de hand van Arne als ik AZ van de buitenkant bekijk", vervolgt Van Polen. "Ik vind het momenteel de best voetballende ploeg van Nederland, in een systeem zoals wij dat ook een beetje spelen. Kampioen? Als PSV hier en daar wat meer puntjes had laten liggen, dan stonden ze al bovenaan. Dat is niet voor niets."

]]>
Tue, 12 Dec 2017 10:59:00 +0100
'Vijf opties' bij SC Cambuur: ''Maar ze lijken niet meteen te staan springen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/110137/vijf-opties-bij-sc-cambuur-maar-ze-lijken-niet-meteen-te-staan-springen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/110137/vijf-opties-bij-sc-cambuur-maar-ze-lijken-niet-meteen-te-staan-springen SC Cambuur moet op zoek naar een opvolger voor de ontslagen Marinus Dijkhuizen. Verschillende namen doen de ronde in Leeuwarden, maar Fred Grim, Jack de Gier, Peter Hyballa, Hans de Koning en Jean-Paul de Jong lijken de meest logische opties.

Volgens Piet Jan Nauta van het Friesch Dagblad wordt het echter geen eenvoudige klus om een van hen aan te stellen. "Opties zijn er, maar de meest voor de hand liggende namen lijken niet meteen te staan springen", schrijft hij in de krant. "Om Cambuur op het juiste spoor te zetten, is er vastigheid nodig op de bank. Iemand die mee kan naar het nieuwe onderkomen."

Grim is na zijn vertrek bij de KNVB werkloos. "Maar of de voormalig interim-bondscoach ook nu nog steeds naar Cambuur wil? Dat is de vraag", reageert Nauta. De Gier werd ook al regelmatig aan SC Cambuur gelinkt. "Enig nadeel voor Cambuur is dat De Gier nog een doorlopend contract heeft bij Almere tot de zomer van 2019", aldus Nauta, die Jean-Paul de Jong mogelijk om dezelfde reden ziet afhaken. Hij heeft nog een contract tot medio 2020 bij FC Utrecht.

Volgens Nauta is Hyballa ook een goede optie. "Hij is een trainer die denkt in oplossing, niet in problemen, en kan net de frisse wind zijn die dit Cambuur nodig heeft." Ook De Koning heeft een aantal voordelen. "Hij weet precies hoe hij een groep boven zichzelf uit kan laten uitstijgen. Een prima optie voor de korte termijn, maar ook geschikt voor de lange termijn? Daar zijn twijfels over", meent Nauta.

]]>
Tue, 12 Dec 2017 09:48:02 +0100
FOTO | 'Winter wonderland' in Leeuwarden: ''Kleine kans dat die doorgaat?'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/109962/foto-winter-wonderland-in-leeuwarden-kleine-kans-dat-die-doorgaat https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/109962/foto-winter-wonderland-in-leeuwarden-kleine-kans-dat-die-doorgaat SC Cambuur gaat maandagavond op bezoek bij Jong AZ, maar het is nog maar de vraag of die wedstrijd door kan gaan. Verslaggever Henk Jan Dijks wijst op de winterse omstandigheden en voorspelt dat er een streep door gaat.

''Kleine kans dat die wedstrijd doorgaat?'', schrijft hij op Twitter. NEC, de koploper van de Jupiler League, heeft inmiddels al laten dat de KNVB de inhaalwedstrijd tegen FC Oss niet door laat gaan.

Zondag werden de Eredivisie-duels FC Utrecht - Feyenoord en Sparta - Vitesse al afgelast vanwege de enorme sneeuwval in Nederland. Ook in Leeuwarden is het 'Winter wonderland'. 

]]>
Mon, 11 Dec 2017 10:23:00 +0100
Hulshoff wijzigt basiself: ''Zij trainen goed en verdienen een kans'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109943/hulshoff-wijzigt-basiself-zij-trainen-goed-en-verdienen-een-kans https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109943/hulshoff-wijzigt-basiself-zij-trainen-goed-en-verdienen-een-kans Trainer Sipke Hulshoff heeft zijn elftal op twee plekken gewijzigd ten opzichte van het laatste competitieduel Telstar, dat met 2-1 gewonnen werd.

Vanavond gaan de Leeuwarders op bezoek bij Jong AZ. "Er liggen mogelijkheden, maar zo zal de tegenstander ook over ons spreken", vertelt Hulshoff in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Sai van Wermeskerken en Ricardo Kip beginnen in de basis. Dit heeft gevolgen voor Bryan Smeets en Kevin van Kippersluis. "Sai en Ricardo trainen goed en verdienen een kans. We spelen nog vier wedstrijden in twaalf dagen en de opstelling kan per duel verschillen", vervolgt Hulshoff.

Het wordt een belangrijke maand voor Cambuur. De doelstelling is duidelijk. "We proberen bij het ingaan van de winterstop aan te haken bij de middenmoot. Dat is onze doelstelling", benadrukt Hulshoff tot slot.

Opstelling Cambuur: Cummins; Van Deelen, Van Steenvoorden, Schilder, Peersman; Schils, Van Wermeskerken, Kip, Houtkoop; Barto, Kallon.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 08:21:00 +0100
Hulshoff brengt veranderingen aan: ''Wil meer dynamiek op het middenveld'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/109812/hulshoff-brengt-veranderingen-aan-wil-meer-dynamiek-op-het-middenveld https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/109812/hulshoff-brengt-veranderingen-aan-wil-meer-dynamiek-op-het-middenveld Ricardo Kip en Sai van Wermeskerken starten bij SC Cambuur in de basis voor het duel met Jong AZ. Bij Omroep Friesland gaf trainer Sipke Hulshoff tekst en uitleg.

“Dat gaat ten koste van Bryan Smeets en Kevin van Kippersluis. Ik wil wat meer dynamiek op het middenveld hebben. Wij spelen nog vier finales, waaronder tegen de amateurs van GVVV. Wij willen overwinteren in de beker en wij willen de komende drie competitiewedstrijden goede resultaten behalen”, aldus de oefenmeester.

Maandag staat het duel met Jong AZ op het programma. “Zij spelen goed voetbal. Er zit veel diepte in het spel en er zit ook veel voetballend vermogen in. Maar wij moeten tegen deze tegenstander mannelijk voetballen en dominant zijn”, besluit Hulshoff.

]]>
Sun, 10 Dec 2017 13:59:00 +0100
"Ik ben er absoluut klaar voor, maar weet niet of dit het juiste moment is'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109663/ik-ben-er-absoluut-klaar-voor-maar-weet-niet-of-dit-het-juiste-moment-is https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109663/ik-ben-er-absoluut-klaar-voor-maar-weet-niet-of-dit-het-juiste-moment-is Momenteel is Sipke Hulshoff interim trainer bij Cambuur. De assistent van Dijkhuizen nam het over nadat Dijkhuizen werd ontslagen. Nu is de club op zoek naar een vervanger.

''Ik denk dat een moderne trainer bij Cambuur past'', zegt Hulshoff bij Omrop Fryslân. Opvolgers die genoemd worden zijn Fred Grim, Peter Hyballa en Henk Herder. ''Leeftijd zegt niks, het gaat erom hoeveel je er in wilt investeren.''

Het is ook mogelijk dat Hulshoff zelf het stokje over gaat nemen als trainer: "Ik ben er absoluut wel klaar voor, maar ik weet niet of dit wel het moment is om in te stappen. Het belangrijkst voor de komende weken is in ieder geval dat we punten pakken en een ronde verder komen in de beker'', besluit hij.

]]>
Sat, 09 Dec 2017 12:51:00 +0100
''Hij heeft het er echt moeilijk mee, Cambuur is zijn club'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109655/hij-heeft-het-er-echt-moeilijk-mee-cambuur-is-zijn-club https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109655/hij-heeft-het-er-echt-moeilijk-mee-cambuur-is-zijn-club Na de wedstrijd tegen FC Eindhoven, die met 2-1 verloren werd, was het over voor Marinus Dijkhuizen. Hij werd ontslagen en Sipke Hulshoff neemt het nu tijdelijk over. 

''Toevallig had ik hem vanmiddag nog aan de lijn'', zegt Hulshoff bij Omrop Fryslân. ''Hij heeft het er echt moeilijk mee, want Cambuur is zijn club. Het was zijn droom om trainer te worden van Cambuur, en als het dan na zo'n korte tijd alweer ophoudt valt dat natuurlijk rauw op je dak.''

''Toen ik de dag na de wedstrijd op de club kwam zag ik de auto's van de directie staan. Toen de directeur even later aanklopte en mij en Marinus nodig had, wist ik wel hoe laat het was'', besluit Hulshoff.

''Het is natuurlijk een nederlaag voor iedereen, dus ook voor de groep'', vult Jan Bruin aan. ''Het komt natuurlijk altijd hard aan. Ook omdat ik denk dat het contact met de groep en Marinus gewoon heel goed was. Maar je weet hoe het in de voetballerij werkt. Dat gun je iemand niet, en helemaal niet zo iemand als Marinus'', besluit ook hij.

]]>
Sat, 09 Dec 2017 11:11:00 +0100
Nieuw stadion SC Cambuur op schema: ''Dat ziet er prachtig uit, het wordt geweldig'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109516/nieuw-stadion-sc-cambuur-op-schema-dat-ziet-er-prachtig-uit-het-wordt-geweldig https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109516/nieuw-stadion-sc-cambuur-op-schema-dat-ziet-er-prachtig-uit-het-wordt-geweldig SC Cambuur hoopt over een aantal jaar in een nieuw stadion op het WTC-complex te spelen. Financieel directeur Gerald van den Belt gaat in op de laatste ontwikkelingen.

"Het stadionproces komt inmiddels vol op stoom", legt Van den Belt uit tegenover SC Cambuur TV. "Wij als directie zijn bijna dagelijks op het stadhuis te vinden. De eerste visuals zijn ook al uitgelekt. Dat ziet er prachtig uit, het wordt geweldig. Het ligt ook allemaal mooi op schema."

SC Cambuur zit zelf vol in het proces. "We zijn volop in gesprek met onze nieuwe buurtbewoners, zowel zakelijk als de buurtbewoners in de wijk. Die hebben uiteraard ook hun zorgen over hoe het er straks uit komt te zien, met licht, parkeren en geluid. Dat zijn terechte vragen die zij stellen. Wij zijn daar op een goede manier met elkaar over in gesprek", aldus Van den Belt.

]]>
Fri, 08 Dec 2017 17:34:00 +0100
Van den Belt: ''Daar zal de komende weken meer duidelijkheid over komen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109509/van-den-belt-daar-zal-de-komende-weken-meer-duidelijkheid-over-komen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/109509/van-den-belt-daar-zal-de-komende-weken-meer-duidelijkheid-over-komen SC Cambuur heeft een roerige week achter de rug. De club uit Leeuwarden stuurde Marinus Dijkhuizen de laan uit vanwege de teleurstellende resultaten.

"Dat was niet leuk, maar we vonden het wel noodzakelijk", laat financieel directeur Gerald van den Belt weten tegenover SC Cambuur TV. "Jan Bruin en Sipke Hulshoff nemen het nu verder over. Foeke Booy is inmiddels gestart met zijn werkzaamheden en beraadt zich nu over de positie van de trainer. Daar zal de komende weken meer duidelijkheid over komen."

Er komen belangrijke weken aan voor SC Cambuur. "Twee weken, waarin belangrijke wedstrijden op de agenda staan", weet Van den Belt. "Daarin hebben we veel te winnen en kunnen we het jaar toch nog goed afsluiten."

]]>
Fri, 08 Dec 2017 16:18:07 +0100
Cambuur maakt geen haast met nieuwe trainer: ''Weinig babbels en vooral presteren'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109387/cambuur-maakt-geen-haast-met-nieuwe-trainer-weinig-babbels-en-vooral-presteren https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109387/cambuur-maakt-geen-haast-met-nieuwe-trainer-weinig-babbels-en-vooral-presteren SC Cambuur is op zoek naar een nieuwe trainer, na het ontslag van Marinus Dijkhuizen. Toch wordt er geen haast gemaakt, zo meldt Foeke Booy in de Leeuwarder Courant.

''Er is al wel een lijst opgesteld, want tien minuten nadat het ontslag van Dijkhuizen bekend werd, was de eerste sollicitatie al binnen. Maar er zijn nog geen gesprekken met kandidaten gevoerd. Zorgvuldigheid gaat voor alles. Het is hier de afgelopen periode te hectisch geweest'', aldus Booy.

Dijkhuizen werd al na vijf maanden ontslagen bij de Leeuwarder club. Booy wil nog geen uitspraken doen over een eventuele opvolger. ''Dat wil ik eerst intern met de directie bespreken. We hebben er bewust voor gekozen alles tot rust te laten komen. Weinig babbels en vooral presteren, want er komt deze maand ook nog een belangrijke bekerwedstrijd aan''.

Ook over de optie om Sipke Hulshoff het seizoen af te laten maken hult Booy zich in nevelen. ''Dat weet ik niet. Zij mogen het oppakken en dat kan in alle rust, want Sipke heeft eerder met dit bijltje gehakt'', besluit hij.

]]>
Fri, 08 Dec 2017 08:22:00 +0100
Cambuur bezoekt inrichting: ''Heel bijzonder om op deze manier een kijkje te nemen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109362/cambuur-bezoekt-inrichting-heel-bijzonder-om-op-deze-manier-een-kijkje-te-nemen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109362/cambuur-bezoekt-inrichting-heel-bijzonder-om-op-deze-manier-een-kijkje-te-nemen De selectie van SC Cambuur bezocht afgelopen woensdag de penitentiaire inrichting (PI). Dat was op initiatief van Martijn Barto die zelf al vaker te gast was om trainingen te geven.  

SC Cambuur schrijft op haar officiële website dat het bezoek in het kader van de maatschappelijke betrokkenheid en een stukje teambuilding was.

Na een korte rondleiding werd er gesport. Op één van de luchtplaatsen werd twee keer zes tegen zes gespeeld met zaalvoetbalregels. 

Sipke Hulshoff is tevreden met het bezoek: "Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van dit bezoek. Heel bijzonder om op deze manier eens een kijkje te nemen in de gevangenis."

]]>
Thu, 07 Dec 2017 20:02:00 +0100
''Toen Marinus zijn tas nog aan het pakken was, had ik de eerste aanmeldingen al binnen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109114/toen-marinus-zijn-tas-nog-aan-het-pakken-was-had-ik-de-eerste-aanmeldingen-al-binnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109114/toen-marinus-zijn-tas-nog-aan-het-pakken-was-had-ik-de-eerste-aanmeldingen-al-binnen Foeke Booy moet op zoek naar een nieuwe trainer voor SC Cambuur. Vlak nadat de nieuwe technisch manager in dienst trad bij de Leeuwarders, werd hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen ontslagen. De vraag is nu of Booy kiest voor een iemand die verder vaart op de koers van Arne Slot en Sipke Hulshoff, of juist voor een meer traditionele trainer.

"Ik heb daar wel een idee over. Maar dat wil ik eerst aan de directie voorleggen", zegt Booy tegenover Voetbal International. Over belangstelling heeft Booy niet te klagen. "Toen Marinus zijn tas nog aan het pakken was, had ik de eerste aanmeldingen al binnen. Maar we doen rustig aan. Liever langzaam de goede beslissing dan snel de verkeerde."

Als Booy een nieuwe trainer heeft aangesteld, kan hij zich over de selectie gaan buigen. "In de wedstrijden tot aan de winterstop kan de huidige selectie zich laten zien. Daarna gaan we analyseren, kijken wat er nodig en mogelijk is", aldus Booy, die niet in de winterstop de boel compleet op de kop gooi.

"Ik ken Cambuur als geen ander", geeft hij aan. "Het kan er hier heel emotioneel aan toegaan en zo is het de afgelopen week ook geweest. Het is aan mij om ondanks de noodzakelijkheden op korte termijn naar de stip aan de horizon te blijven kijken, ons nieuwe stadion in 2020. Richting dat moment willen we stabiel worden en stelselmatig groeien om uiteindelijk een gezonde Eredivisie-club te worden."

]]>
Wed, 06 Dec 2017 12:13:00 +0100
Koornberg stopt: ''De meeste mensen herinneren zich mij als een goede doelman'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/109060/koornberg-stopt-de-meeste-mensen-herinneren-zich-mij-als-een-goede-doelman https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/109060/koornberg-stopt-de-meeste-mensen-herinneren-zich-mij-als-een-goede-doelman Frans Koornberg zet aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. De oud-doelman van SC Cambuur staat onder contract bij derdedivisionist VVOG en vindt het mooi geweest.

Fysiek kon de 35-jarige Koornberg nog wel mee. "Maar ik ben klaar met elke zaterdag die verplichting, het zijn toch 34 competitiedagen", zegt hij in gesprek met De Stentor. "Ik heb een jong gezin, waar ik meer tijd aan wil besteden. Fysiek gaat het nog goed, al kost het meer moeite mezelf topfit te houden."

Koornberg speelde slechts één competitiewedstrijd voor SC Cambuur. Die ging met maar liefst 10-0 verloren tegen Go Ahead Eagles. Later kwam hij uit voor DOVO, Berkum, Be Quick'28, ESC en WHC. "Ik heb het overal naar mijn zin gehad en de meeste mensen herinneren zich mij als een goede doelman en een fijn mens", aldus Koornberg.

]]>
Wed, 06 Dec 2017 09:35:26 +0100
VIDEO | 'Cambuurpieten' delen pakjes uit aan kinderen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109030/video-cambuurpieten-delen-pakjes-uit-aan-kinderen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/109030/video-cambuurpieten-delen-pakjes-uit-aan-kinderen Een aantal SC Cambuur-spelers speelden maandag voor Sinterklaas en gingen langs bij jonge kinderen. In het kader van 'Cambuur verbindt' deelden de Cambuur-spelers pakjes uit aan kinderen in gezinnen die het moeilijk hebben. 

]]>
Tue, 05 Dec 2017 20:15:00 +0100
KNVB maakt scheidsrechter voor wedstrijd tegen Jong AZ bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/108817/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-wedstrijd-tegen-jong-az-bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/108817/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-wedstrijd-tegen-jong-az-bekend De KNVB heeft scheidsrechter Stan Teuben aangesteld om de wedstrijd tussen Jong AZ en SC Cambuur in goede banen te leiden. Het duel in Alkmaar begint volgende week maandag om acht uur. 

SC Cambuur staat op dit moment op een zestiende plek in de Jupiler League met zeventien punten uit zestien wedstrijden. Jong AZ heeft slechts één puntje minder en bij een overwinning kan de club uit Leeuwarden uitstekende zaken doen met het oog op de ranglijst. 

]]>
Tue, 05 Dec 2017 12:26:50 +0100
Ten Hag: ''Bij Van de Streek zag je wat je bij Ramselaar ook zag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/108760/ten-hag-bij-van-de-streek-zag-je-wat-je-bij-ramselaar-ook-zag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/108760/ten-hag-bij-van-de-streek-zag-je-wat-je-bij-ramselaar-ook-zag Erik ten Hag is blij met de ontwikkeling die Sander van de Streek doormaakt. Bij de eerste training van de van SC Cambuur overgekomen middenvelder kreeg de oefenmeester van FC Utrecht een 'Bart Ramselaar-gevoel'.

"Bij Sander zag je in positiespelletjes wat je bij Bart ook zag. Als vrije man speelde hij te vaak de bal naar de verkeerde kleur. Van beiden zei iedereen; zó, dát is een groot talent. Over beiden zei ik tegen Jean Paul de Jong: dat kan nog zoveel beter", vertelt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van spelen in Leeuwarden naar voetballen tegen Zenit. "Dat is nogal een verschil. Maar als spelers zich zo snel aanpassen, heb je met echte talenten te maken". vervolgt de hoofdtrainer van FC Utrecht.

"Je herkent zo de snelle denker in hem. Sander heeft een enorm ruimtelijk inzicht plus longen als een paard. Als hij zijn duelkracht en handelingssnelheid verder uitbreidt, wordt hij nog veel completer", besluit hij.

]]>
Tue, 05 Dec 2017 10:17:00 +0100
Van de Streek vindt zijn draai in Utrecht: ''Bij Cambuur was het net iets anders'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/108750/van-de-streek-vindt-zijn-draai-in-utrecht-bij-cambuur-was-het-net-iets-anders https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/108750/van-de-streek-vindt-zijn-draai-in-utrecht-bij-cambuur-was-het-net-iets-anders Sander van de Streek maakte afgelopen zomer de overstap van SC Cambuur naar FC Utrecht. En dat is aanpoten.

"Op alle vlakken eigenlijk. Conditie, handelingssnelheid, trainingsintensiteit. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar had mezelf opgelegd keihard te werken. Om me met de week te verbeteren. De kans om bij zo'n mooie club te spelen, krijg je niet zomaar. Dan wil je je bewijzen ook", vertelt de 24-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

En dat bewijzen lukte. "Ik stond veel sneller dan ik dacht in de basis. Meteen in Europa al. Terwijl ik rekening had gehouden met de wijze waarop het bij Cambuur ging. Daar begon ik op de bank en moest ik me laten zien bij invalbeurten", vervolgt Van de Streek.

Desondanks moest hij zijn draai vinden in de Domstad. "In het begin had ik moeite met ons systeem, vooral de zonedekking. Bij Cambuur was ik gewend een man te volgen. Hier dacht ik steeds: wat sta ik hier te doen? Maar nu gaat dat steeds beter. Ik profiteer van de coaching van andere spelers."

"Het sneller handelen gaat ook steeds beter. Hier moet je van een goede bal die je krijgt aangespeeld een goede pass maken. Bij Cambuur was het - met respect - vaak net iets anders. Dan moest je van een mindere bal een goede maken. Ik merk aan mezelf dat ik steeds makkelijker onder situaties in de kleine ruimte uit voetbal, dat is een goed teken. Mijn volgende stap is spelers vaker voor de keeper zetten. Dat moet op deze positie", aldus Van de Streek.

]]>
Tue, 05 Dec 2017 08:31:00 +0100
Jong Cambuur verliest onnodig van Jong NEC https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/108737/jong-cambuur-verliest-onnodig-van-jong-nec https://www.cambuurfront.nl/nieuws/overige-elftallen/108737/jong-cambuur-verliest-onnodig-van-jong-nec Jong Cambuur speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Jong NEC. Cambuur verloor onnodig met 3-2.

Met rust stond Cambuur nog met 1-2 voor door doelpunten van Conraad en Robertha. De Leeuwardenaren wisten dit niet vol te houden in de tweede helft en verloren met 3-2.

Opstelling Jong Cambuur: Bertrams, El Baad, Boerlage, Robertha, Rosheuvel, Van den Beemt, Claver, Etten, Conraad, Van Haaren, Jasper.

 

]]>
Mon, 04 Dec 2017 21:57:00 +0100
Opvallende suggestie bij SC Cambuur: ''Denk dat hij een hele goede trainer daarvoor is'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/108686/opvallende-suggestie-bij-sc-cambuur-denk-dat-hij-een-hele-goede-trainer-daarvoor-is https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/108686/opvallende-suggestie-bij-sc-cambuur-denk-dat-hij-een-hele-goede-trainer-daarvoor-is Technisch manager Foeke Booy is druk op zoek naar een nieuwe trainer voor SC Cambuur. Sinds het vertrek van Marinus Dijkhuizen is assistent-trainer Sipke Hulshoff de eindverantwoordelijke in Leeuwarden, maar SC Cambuur wil een nieuwe trainer aanstellen.

"Ik hoor veel mensen om Grim roepen, maar ik opteer liever voor een jonger type en iemand met nieuwe inzichten", zegt voormalig Cambuur-speler Wieb Rodenhuis tegenover het Friesch Dagblad. "Iemand die route naar het nieuwe stadion kan afleggen als trainer en ook daarna nog kan verder bouwen."

Rodenhuis heeft wel een suggestie. "Ik denk dat Jean-Paul de Jong een hele goede trainer daarvoor is. Hij heeft het goed gedaan bij FC Eindhoven en is nu onder Erik ten Hag assistent bij FC Utrecht, die het zijn beurt weer heeft geleerd bij Bayern München", aldus de amateurtrainer.

De Jong kent daarnaast technisch manager Foeke Booy. "Hij heeft in het verleden samengewerkt met Booy", weet Rodenhuis. "Hij is, zoals Gertjan Verbeek dat dan altijd zo mooi zegt, een vernieuwer in het hedendaagse trainersgilde, dat gevuld is met eenheidsworsten."

]]>
Mon, 04 Dec 2017 15:26:37 +0100
''De Koning staat bovenaan mijn lijstje, zo iemand heeft Cambuur nu nodig'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/108665/de-koning-staat-bovenaan-mijn-lijstje-zo-iemand-heeft-cambuur-nu-nodig https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/108665/de-koning-staat-bovenaan-mijn-lijstje-zo-iemand-heeft-cambuur-nu-nodig SC Cambuur moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het ontslag van Marinus Dijkhuizen. Jelle van Zurk, voormalig teammanager en scout bij SC Cambuur, heeft een duidelijke voorkeur voor een nieuwe oefenmeester.

"Hans de Koning staat bovenaan mijn lijstje", zegt Van Zurk in gesprek met het Friesch Dagblad. "Een type Henk de Jong, een mensenmens. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij van weinig middelen iets weet te creëren en iets kan opbouwen. Hij brengt een positieve sfeer in een groep en maakt er een team van. Zo iemand heeft het Cambuur van nu nodig."

Van Zurk is lovend over De Koning. "Hij heeft Go Ahead Eagles op die manier naar de Eredivisie gebracht, ook al werd hij daar na een paar mindere resultaten in de Eredivisie alweer ontslagen. Dat was niet terecht. Fred Grim zou de beste trainer zijn, maar ik denk niet dat hij er aan begint. Hij is op de hoogte van de bestuurlijke chaos bij Cambuur. Crisis begint in de top", besluit Van Zurk.

]]>
Mon, 04 Dec 2017 13:15:33 +0100
VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur in slotfase langs Telstar https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/89503/video-samenvatting-sc-cambuur-in-slotfase-langs-telstar https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/89503/video-samenvatting-sc-cambuur-in-slotfase-langs-telstar SC Cambuur heeft vrijdag avond in een zinderend duel gewonnen van de nummer vier Telstar. Cambuur had het lastig met de gasten uit Velsen-Zuid, maar wist in de slotfase toch nog over Telstar heen te gaan. Narsingh en Kip waren de doelpuntenmakers voor de Leeuwarders.

Cambuur ging als de brandweer uit de startblokken. Zeker Kallon was een plaag voor de ploeg uit Velsen Zuid. Dat vond Telstar-trainer Anthony Correia ook. Hij zette zijn team een ietsje anders en dat  resulteerde in een paar prima kansen, maar Cummins pakte alles.

Toen in de eerste minuten na de pauze Martijn Barto een voorzet van Kallon net over kopte was het in de tegenstoot raak. Hamdaoui rondde een aanval keurig af: 0-1. Cambuur zakte wat in, Telstar kreeg de kans op meer, maar scoorde niet.

Toen Narsingh dat wel deed ging het stadion achter de thuisploeg staan. De penalty leek een optelsom van eerder niet gegeven strafschoppen, terwijl het publiek en de spelers wel overtuigd waren van de juistheid van dit middel. Nadat Jordy van Deelen gevloerd werd kwam de bal nu wél op de stip. Telstar-trainer Correia wilde dat moment nog weleens terugzien. Hij had de indruk dat het rumoer op de tribune werd beloond. Deze werd wel beloont, door invaller Kip.

]]>
Mon, 04 Dec 2017 11:09:00 +0100
'Mogelijke nieuwe klus voor Dijkhuizen: naam genoemd bij Jupiler League-club' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/89696/mogelijke-nieuwe-klus-voor-dijkhuizen-naam-genoemd-bij-jupiler-league-club https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/89696/mogelijke-nieuwe-klus-voor-dijkhuizen-naam-genoemd-bij-jupiler-league-club Marinus Dijkhuizen kan snel na zijn ontslag bij SC Cambuur mogelijk alweer aan het werk. De oud-trainer van SC Cambuur wordt namelijk genoemd als nieuwe trainer van Go Ahead Eagles, dat meldt De Stentor.

Dijkhuizen werd onlangs door SC Cambuur aan de kant gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Ook bij Go Ahead Eagles werd de hoofdtrainer vroegtijdig de laan uitgestuurd. Leon Vlemmings werd zondag ontslagen bij de club uit Deventer, die veertiende in de Jupiler League staat.

Dijkhuizen is niet de enige kandidaat bij Go Ahead Eagles. Ook de namen van voormalig NEC-trainer Peter Hyballa en René Hake, die in oktober ontslagen werd bij FC Twente, zingen nadrukkelijk rond. Voorlopig nemen assistent-trainer Marco Koorman en Michel Boerebach de honneurs waar.

]]>
Mon, 04 Dec 2017 10:02:32 +0100