Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront Training Cambuur moet wijken: ''Dat zou op natuurgras kunnen zijn'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233920/training-cambuur-moet-wijken-dat-zou-op-natuurgras-kunnen-zijn https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233920/training-cambuur-moet-wijken-dat-zou-op-natuurgras-kunnen-zijn SC Cambuur liet gisteren weten dat de huidige kunstgrasmat wordt vervangen door een nieuwe. Dit moet in de zomer gerealiseerd worden en tot die tijd traint de selectie van Cambuur ergens anders in Leeuwarden.

Het kunstgrasveld in het Cambuurstadion lag er al vanaf 2013 en is dus nodig aan vervanging toe. ''Dat is lang. Meestal is het na vier of vijf jaar wel klaar. Hier ook. Deze mat is aan het eind van zijn termijn'', begint algemeen directeur Ard de Graaf bij Omrop Fryslân.

De aanleg van het kunstgrasveld kost Cambuur ongeveer €250.00 euro. Een hoop geld voor de club, maar het nodig. ''Het is van belang dat het veld over een paar jaar mee kan naar een nieuwe plek, een trainingslocatie of een amateurclub. Dat kan.'' Omdat het kunstgrasveld in de zomer wordt aangelegd, moet Cambuur voor een paar weken op zoek naar een nieuwe trainingslocatie. ''Dat zou de eerste weken zomaar op natuurgras kunnen zijn'', besluit De Graaf.

 

]]>
Sat, 15 Jun 2019 11:45:00 +0200
Cambuur vervangt kunstgrasveld voor gloednieuwe variant https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/233834/cambuur-vervangt-kunstgrasveld-voor-gloednieuwe-variant https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/233834/cambuur-vervangt-kunstgrasveld-voor-gloednieuwe-variant SC Cambuur gaat het huidige kunstgrasveld in de zomer vervangen. Voor het oude veld komt een gloednieuwe kunstgrasmat in de plek. Dat laat SC Cambuur via de officiële kanalen weten.

Het huidige kunstgrasveld van SC Cambuur was nodig aan vervanging toe. De Leeuwarders gaan daarom met ingang van het nieuwe seizoen spelen en trainen op FieldTurf Vertex. Volgens de club is dat 'één van de kwalitatief meest hoogwaardige kunstgrasvelden van het moment'. 

Het nieuwe veld van leverancier FieldTurf zal in het stadion van SC Cambuur worden gelegd door TopGrass, dat tevens verantwoordelijk zal zijn voor het plaatsen van een hybride grasmat in het nieuwe stadion van SC Cambuur. 

Als het nieuwe stadion van SC Cambuur af is, is het de bedoeling om het kunstgrasveld in het huidige Cambuurstadion te verplaatsen naar een nieuwe trainingslocatie. Later zal hier meer duidelijkheid over komen, zo laat de club weten. 

 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 17:01:00 +0200
Booy reageert op geruchten: ''Ik reken niet op een transfer'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233774/booy-reageert-op-geruchten-ik-reken-niet-op-een-transfer https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233774/booy-reageert-op-geruchten-ik-reken-niet-op-een-transfer SC Cambuur laat Xavier Mous niet voor een appel en een ei naar PEC Zwolle gaan, zo weet Voetbal International te melden. De club uit Leeuwarden zou een half miljoen euro willen ontvangen voor de doelman, die nog een contract heeft tot medio 2020. 

Foeke Booy laat weten dat beide partijen nog ver uit elkaar liggen. "Het verschil tussen vraag en aanbod is groot. Zoals de zaken er nu voor staan reken ik niet op een transfer. We begrijpen Xaviers ambities, maar die hebben we zelf ook", legt hij uit op de website van VI. 

"En we laten onze doelman niet zomaar vertrekken", vervolgt de bestuurder, die de sluitpost juist dolgraag langer wil binden. "We hebben naar aanleiding van ons voorstel daarover niets van Xavier of zijn management gehoord", blikt Booy terug. 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 14:45:00 +0200
'Programma lekt uit: loodzwaar begin voor SC Cambuur en De Jong' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233760/programma-lekt-uit-loodzwaar-begin-voor-sc-cambuur-en-de-jong https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233760/programma-lekt-uit-loodzwaar-begin-voor-sc-cambuur-en-de-jong Het conceptprogramma voor het nieuwe voetbalseizoen is uitgelekt, zo blijkt via een foto en document op social media. SC Cambuur lijkt de competitie op vrijdag 9 augustus te beginnen met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

De ploeg van trainer Henk de Jong krijgt te maken met een loodzwaar begin. De club uit Leeuwarden krijgt op 16 augustus namelijk bezoek van Go Ahead Eagles, terwijl een week later de 'kraker' tegen NAC Breda op het programma staat in het Rat Verlegh Stadion. 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 12:13:00 +0200
Smeets vertrekt naar Eredivisionist: ''Een erg succesvol seizoen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233772/smeets-vertrekt-naar-eredivisionist-een-erg-succesvol-seizoen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233772/smeets-vertrekt-naar-eredivisionist-een-erg-succesvol-seizoen Bryan Smeets gaat aan de slag bij Sparta, zo laat de club uit Rotterdam weten via de officiële kanalen. De voormalig SC Cambuur-middenvelder, die overkomt van TOP Oss, heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de promovendus.

Technisch directeur Henk van Stee is tevreden. "Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken", legt hij uit. "Met TOP Oss heeft hij een erg succesvol seizoen achter de rug, waarin hij een belangrijk aandeel had aan de goede prestaties."

"We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn en zijn blij hem mee te kunnen nemen naar de Eredivisie", besluit de bestuurder. Smeets stond in het seizoen 2017/2018 onder contract bij SC Cambuur, maar hij kwam nauwelijks aan spelen toe in Leeuwarden. 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 10:27:00 +0200
'Keuken Kampioen-teams verzoeken KNVB: niet spelen tijdens interlands' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/233726/keuken-kampioen-teams-verzoeken-knvb-niet-spelen-tijdens-interlands https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/233726/keuken-kampioen-teams-verzoeken-knvb-niet-spelen-tijdens-interlands In de Keuken Kampioen Divisie werd dit seizoen doorgespeeld tijdens interlandperiodes en daar waren niet alle clubs blij mee. Meerdere teams hebben aangegeven dat ze niet meer willen spelen als hun beste spelers voor hun land uit moeten komen. 

NEC, NAC Breda, De Graafschap en de beloftenteams van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht hebben bij de KNVB aangegeven liever niet op de vrijdagavond te spelen tijdens interlandperiodes, zo meldt De Gelderlander. Vanaf komend seizoen mogen ploegen zelf bepalen of ze tijdens de interlandperiodes op vrijdag willen spelen. De wedstrijden worden dan verplaatst naar de maandagavond.

Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor clubs die geen aanvraag hebben gedaan bij de KNVB. Als Cambuur tijdens een interlandperiode moet spelen tegen een van bovenstaande ploegen, zal de wedstrijd dus automatisch op een maandag gespeeld worden. 

Het discussiepunt over wel of niet spelen tijdens interlandperiodes kwam naar boven nadat Sparta Rotterdam vorig seizoen openlijk klaagde over het spelen op de vrijdagavond, terwijl het een interlandperiode is. De Rotterdamse club speelt komend seizoen in de eredivisie, maar de KNVB wil het probleem ook voor andere clubs oplossen. 

]]>
Fri, 14 Jun 2019 08:35:00 +0200
De Graaf reageert: ''Duidelijk dat dit vervelend is voor de club'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233640/de-graaf-reageert-duidelijk-dat-dit-vervelend-is-voor-de-club https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/233640/de-graaf-reageert-duidelijk-dat-dit-vervelend-is-voor-de-club De voorzitter van de Raad van Commissarissen van SC Cambuur en twee leden zijn woensdag opgestapt. Algemeen directeur Ard de Graaf vindt het jammer dat Johan Schikker, Rudy Douma en Jan Koster hebben besloten om per direct te vertrekken. 

"Dit speelt al een tijdje", legt hij uit op de website van Omrop Fryslan. "Dit is na een bepaalde periode de slotsom. We hebben niet met modder gegooid of elkaar de hersens in geslagen. Maar dit is de uitkomst. Het is niet leuk, maar het is zoals het is", aldus De Graaf. 

"We laten het bij een verschil van inzicht, daar geven we inhoudelijk geen toelichting op", vervolgt hij. "Dat hebben we afgesproken met het stichtingsbestuur, de raad van commissarissen en de directie, dus daar houd ik me ook aan. Het is duidelijk dat dit vervelend is voor de club en voor mensen." 

]]>
Thu, 13 Jun 2019 13:56:00 +0200
'SC Cambuur niet door met Jansen na komst nieuwe middenvelder' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233608/sc-cambuur-niet-door-met-jansen-na-komst-nieuwe-middenvelder https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233608/sc-cambuur-niet-door-met-jansen-na-komst-nieuwe-middenvelder Kevin Jansen heeft zijn laatste wedstrijd voor SC Cambuur gespeeld. Na de komst van Jamie Jacobs is de club niet meer op zoek naar een extra middenvelder, meldt Omrop Fryslân.

Jansen tekende in de winterstop voor een halfjaar bij SC Cambuur, maar hier blijft het zoals het nu lijkt ook bij. Jacobs komt over van AZ Alkmaar.

Eerder werd al bekend dat Jansen ook zijn andere opties bekijkt. De 27-jarige Jansen speelde sinds de winterstop bij de ploeg van Rene Hake. Hij veroverde meteen een basisplaats en kwam uiteindelijk tot 22 wedstrijden waarin hij eenmaal trefzeker was.

]]>
Thu, 13 Jun 2019 11:45:00 +0200
Booy: ''Laten we duidelijk zijn dat we Xavier het liefste houden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233606/booy-laten-we-duidelijk-zijn-dat-we-xavier-het-liefste-houden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233606/booy-laten-we-duidelijk-zijn-dat-we-xavier-het-liefste-houden In de zoektocht naar een eventuele vervanger van Xavier Mous was SC Cambuur uitgekomen bij Nick Olij. De doelman tekende vorige week echter bij NAC Breda.

"Wij zijn niet blind voor andere keepers, maar laten we duidelijk zijn dat we Xavier het liefste houden", aldus technisch manager Foeke Booy in gesprek met Omrop Fryslân.

Momenteel zijn PEC Zwolle en SC Cambuur aan het onderhalen over Mous, maar de clubs zijn nog niet dichtbij een akkoord. "Wij zijn duidelijk in wat we willen hebben. Het zit nog ver uit elkaar."

]]>
Thu, 13 Jun 2019 09:33:00 +0200
Drietal leden RvC stapt per direct op bij SC Cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/233599/drietal-leden-rvc-stapt-per-direct-op-bij-sc-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/233599/drietal-leden-rvc-stapt-per-direct-op-bij-sc-cambuur De voorzitter van de Raad van Commissarissen van SC Cambuur en twee leden zijn woensdag opgestapt, meldt de club op de website. Er is een verschil van inzicht ontstaan over de wijze van besturen van de club.

Meldt de club op de eigen website. De voorzitter van de RvC, Johan Schikker, en twee leden, Rudy Douma en Jan Koster verlaten per direct het stichtingsbestuur van de club.

Jan Koster zal de komende maanden de lopende commissariaat-zaken op een correcte wijze zal overdragen, meldt de club.

]]>
Thu, 13 Jun 2019 07:25:00 +0200
'Akkoord ontkent; PEC Zwolle moet flink betalen voor komst Mous' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233572/akkoord-ontkent-pec-zwolle-moet-flink-betalen-voor-komst-mous https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233572/akkoord-ontkent-pec-zwolle-moet-flink-betalen-voor-komst-mous Xavier Mous speelt voorlopig nog 'gewoon' bij SC Cambuur. In tegenstelling tot eerdere berichten liggen het geïnteresseerde PEC Zwolle en SC Cambuur nog ver uit elkaar.

Weet Omrop Fryslan. Van een akkoord dus dus nog geen sprake. SC Cambuur aast op een transfersom en is niet bereid het huidige aanbod van PEC Zwolle te accepteren.

PEC Zwolle moet zodoende 'flink betalen'. Om welk bedrag het gaat is vooralsnog niet bekend.

]]>
Wed, 12 Jun 2019 18:17:46 +0200
BREAKING |Cambuur ziet in 21-jarige Jacobs vijfde versterking https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/233531/breaking-cambuur-ziet-in-21-jarige-jacobs-vijfde-versterking https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/233531/breaking-cambuur-ziet-in-21-jarige-jacobs-vijfde-versterking Jamie Jacobs is vanaf het komende seizoen speler van Cambuur, zo laat de club uit Leeuwarden weten via de officiële kanalen. De middenvelder komt over van AZ Alkmaar en daar had hij nog een verbintenis tot medio 2020.

Technisch manager Foeke Booy, is vol lof over de kersverse aanwinst. “Jamie steekt fysiek goed in elkaar en zorgt met zijn diepgang altijd voor gevaar. Hij kan bovendien een doelpunt maken en gaat gezien zijn jonge leeftijd alleen maar beter worden.”

?? DONE DEAL | De 5e versterking voor het nieuwe seizoen is binnen! SC #Cambuur neemt middenvelder Jamie Jacobs (21) over van AZ Alkmaar.

Welkom en veel succes bij onze mooie club Jamie! ???????? pic.twitter.com/3PiildFdvx

]]>
Wed, 12 Jun 2019 15:09:00 +0200
'SC Cambuur wil langer door met Jansen; club nog niet in gesprek' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233465/sc-cambuur-wil-langer-door-met-jansen-club-nog-niet-in-gesprek https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233465/sc-cambuur-wil-langer-door-met-jansen-club-nog-niet-in-gesprek SC Cambuur wil langer door met Kevin Jansen, die het afgelopen halfjaar werd gehuurd van NEC Nijmegen. De middenvelder heeft een goede indruk achtergelaten in Leeuwarden.

Volgens technisch manager Foeke Booy heeft SC Cambuur nog niet gesproken met Jansen over een langer verblijf in Friesland. Jansen zou openstaan voor een definitieve transfer naar Cambuur, maar kijkt ook zijn andere opties.

De 27-jarige Jansen speelde sinds de winterstop bij de ploeg van Rene Hake. Hij veroverde meteen een basisplaats en kwam uiteindelijk tot 22 wedstrijden waarin hij eenmaal trefzeker was.

]]>
Wed, 12 Jun 2019 11:03:00 +0200
SC Cambuur haalt middenvelder: ''Maar die moet nog gekeurd worden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233464/sc-cambuur-haalt-middenvelder-maar-die-moet-nog-gekeurd-worden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233464/sc-cambuur-haalt-middenvelder-maar-die-moet-nog-gekeurd-worden SC Cambuur heeft ook de derde versterking voor komend seizoen al binnen. Volgens Foeke Booy is er een aanvallend ingestelde middenvelder vastgelegd, maar moet die alleen nog medisch gekeurd worden.

"Op de achtergrond speelt van alles", begint Booy over de nog onbekende nieuwe aanwinst in de Leeuwarder Courant. "Maar die moet na zijn vakantie nog gekeurd worden. Voor die tijd komen we niet met een naam naar buiten."

Sai van Wermeskerken vertrekt bij SC Cambuur. "We hebben Jordy van Deelen nog en die is helemaal fit.. We zoeken nog een linker centrale verdediger", vervolgt Booy. "Maar het is niet zoals bij de bakker dat je even naar binnen loopt en een brood koopt. Het kan ook zo zijn dat er in de voorbereiding nog wat komt."

]]>
Wed, 12 Jun 2019 09:51:00 +0200
Verdediger verlaat SC Cambuur en tekent bij amateurs van Scheveningen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233461/verdediger-verlaat-sc-cambuur-en-tekent-bij-amateurs-van-scheveningen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233461/verdediger-verlaat-sc-cambuur-en-tekent-bij-amateurs-van-scheveningen Robert van Koesveld gaat het professionele voetbal voorlopig achter zich laten. De oud-speler van SC Heerenveen verlaat SC Cambuur voor een avontuur bij SVV Scheveningen.

Dit meldt de club op de eigen website. Van Koesveld kende bij SC Heerenveen geen doorbraak, waarna hij werd verhuurd aan Helmond Sport. Het afgelopen seizoen stond hij onder contract bij SC Cambuur.

Hier heeft de verdediger echter nooit een basisplaats kunnen veroveren. Wel speelde hij negentig minuten mee in de promotie-wedstrijd tegen De Graafschap.

]]>
Wed, 12 Jun 2019 07:32:34 +0200
'Mous akkoord met nieuwe club; Cambuur ontvangt enkele tonnen' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233451/mous-akkoord-met-nieuwe-club-cambuur-ontvangt-enkele-tonnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/233451/mous-akkoord-met-nieuwe-club-cambuur-ontvangt-enkele-tonnen Doelman Xavier Mous heeft zijn gewenste transfer naar de Eredivisie te pakken. Op Twitter meldt ForzaPECZwolle dat de 23-jarige doelman voor een bedrag van circa 500.000 euro vanuit Leeuwarden de overstap maakt naar Zwolle.

Volgens het account gaat Mous naast zijn profcontract voor één dag in de week als consultant aan de slag bij Deloitte. Mede door die specifieke informatie lijkt het erop dat de overstap van Mous op het papierwerk na zo goed als rond is.

]]>
Tue, 11 Jun 2019 22:04:00 +0200
VIDEO| Liefde voor Cambuur: ''Kwam er één keer en toen was het klaar'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/232981/video-liefde-voor-cambuur-kwam-er-een-keer-en-toen-was-het-klaar https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/232981/video-liefde-voor-cambuur-kwam-er-een-keer-en-toen-was-het-klaar In het item 'Ik bin der altied' van Cambuur gaat de club op zoek naar supporters die al jarenlang naar wedstrijden van Cambuur komen. Ditmaal is het de beurt aan Jaap Plekkringa, die er sinds 1982 altijd is.

''We zaten vroeger op een camping in Drenthe en toen nam mijn vader me mee naar allerlei oefenwedstrijden. Die waren namelijk in de buurt, want veel clubs gingen op trainingskamp naar Drenthe'', blikt Plekkringa terug bij Cambuur. ''Ik heb PEC Zwolle, Wageningen etc. gezien en mijn vader en moeder kochten dan altijd een shirtje of een vaantje. Maar ik had daar niets mee. Toen kwam ik één keer bij Cambuur en toen was het klaar.''

]]>
Sat, 08 Jun 2019 10:08:00 +0200
OFFICIEEL | Bosschaart complementeert technische staf SC Cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/232891/officieel-bosschaart-complementeert-technische-staf-sc-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/232891/officieel-bosschaart-complementeert-technische-staf-sc-cambuur Pascal Bosschaart is de nieuwe assistent-trainer bij SC Cambuur. De 39-jarige Rotterdammer gaat in Leeuwarden voor een seizoen aan de slag, met een optie voor nog een seizoen. 

Met de komst van Bosschaart heeft SC Cambuur de technische staf voor komend seizoen rond. Eerder werden ook Sandor van der Heide (assistent-trainer), Peter van der Vlag (keeperstrainer) en Martijn Barto (spitsentrainer) aan de staf toegevoegd. 

Technisch manager Foeke Booy is blij met de komst van Bosschaart. "Pascal is een echte winnaar en iemand die jarenlang op topniveau heeft gepresteerd. Hij weet dus wat daar wordt gevraagd en als voormalig verdediger vult hij de overige stafleden uitstekend aan. Zo hebben we alle specialismen in huis."

Bosschaart kwam in zijn loopbaan als voetballer uit voor Feyenoord en FC Utrecht. Na zijn spelerscarrière ging hij aan de slag in het trainersvak. Bij IJsselmeervogels werkte Bosschaart al samen met Sandor van der Heide. 

 

]]>
Fri, 07 Jun 2019 17:21:00 +0200
Nieuwe kledingleverancier voor SC Cambuur: ''Zeer stijlvol'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/232683/nieuwe-kledingleverancier-voor-sc-cambuur-zeer-stijlvol https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/232683/nieuwe-kledingleverancier-voor-sc-cambuur-zeer-stijlvol SC Cambuur heeft een nieuwe kledingleverancier. De komende vier seizoenen spelen alle vertegenwoordigende teams van de Leeuwarder club in kleding van Craft.

Dat meldt SC Cambuur zojuist via haar officiële kanalen. "Wat kwaliteit en innovatie betreft loopt Craft voorop en de dingen die ze maken zien er ook nog eens zeer stijlvol uit", laat algemeen directeur Ard de Graaf in een reactie weten. 

Volgens De Graaf zijn Cambuur en Craft een prima duo. "Dit past in onze strategie en ambitie om alle onderdelen naar een hoger niveau te tillen en om met frisse energie aan het nieuwe seizoen te beginnen", besluit hij.

]]>
Thu, 06 Jun 2019 12:06:13 +0200
Alle Nederlandse stadions vanaf seizoen 2020/21 rookvrij https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/232554/alle-nederlandse-stadions-vanaf-seizoen-202021-rookvrij https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/232554/alle-nederlandse-stadions-vanaf-seizoen-202021-rookvrij Vanaf het seizoen 2020/2021 zijn alle Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stadions rookvrij. Dat heeft de Eredivisie laten weten via hun website. Om dit doel te bewerkstelligen, is de website rookvrijestadions.nl opgezet. 

In de stadions van Vitesse, Ajax en Almere City geldt al langer een rookverbod. Ook in het Philips Stadion is roken met ingang van het nieuwe seizoen niet meer toegestaan. In de stadions waar nog wel gerookt wordt, wordt vanaf het seizoen 2019/20 een ontmoedigingsbeleid gehanteerd. 

De campagne is onderdeel van het landelijke initiatief ‘De Rookvrije Generatie’. De organisatie heeft tot doel om kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien. Naast de stadions van Vitesse, Ajax en Almere City, worden ook de wedstrijden van het Nederlands Elftal en andere nationale selecties al in een rookvrije omgeving gespeeld.

]]>
Wed, 05 Jun 2019 10:58:00 +0200
Al 4.500 seizoenskaarten verkocht: verlengen tot 12.00 uur mogelijk https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/232540/al-4500-seizoenskaarten-verkocht-verlengen-tot-1200-uur-mogelijk https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/232540/al-4500-seizoenskaarten-verkocht-verlengen-tot-1200-uur-mogelijk De seizoenskaartverkoop gaat de laatste dagen als een speer bij SC Cambuur. De teller van verkochte seizoenskaarten staat inmiddels al op 4.500, zo maakte de club dinsdagavond bekend via Twitter. 

Voor SC Cambuur-fans is het tot 12.00 uur vandaag mogelijk om hun seizoenskaart te verlengen. Ook hebben seizoenskaarthouders van de Leeuwarders de mogelijkheid om een ander plekje in het stadion uit te kiezen. Ten slotte kunnen supporters van SC Cambuur ook een nieuwe seizoenskaart aanvragen. 

Verlengen, verplaatsen en aanvragen kan allemaal via http://www.cambuurseizoenkaart.nl/

 

]]>
Wed, 05 Jun 2019 09:56:00 +0200
'Cambuur volgt Reijnen en Stokkers; Narsingh niet in beeld' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/232368/cambuur-volgt-reijnen-en-stokkers-narsingh-niet-in-beeld https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/232368/cambuur-volgt-reijnen-en-stokkers-narsingh-niet-in-beeld Nu het seizoen ten einde is moet technisch manager Foeke Booy een elftal voor volgend jaar op touw zetten. Booy zou verschillende opties open hebben staan, maar is echter nog niet concreet.

Andor Faber, sportverslaggever van Omrop Fryslân, weet te melden dat Booy contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van Etiënne Reijnen. Momenteel speelt Reijnen voor Maccabi Haifa uit Israël. Daarnaast geeft Booy aan dat hij hoopt op Finn Stokkers van Fortuna Sittard en vertelt hij dat Furdjel Narsingh momenteel niet in beeld is om de selectie te versterken.

Ten slotte geeft Booy aan dat de club in een vergevorderd stadium is met een tweede assistent-trainer, die de technische staf op deeltijdbasis aanvult. Booy verwacht op korte termijn witte rook.

]]>
Mon, 03 Jun 2019 21:25:00 +0200
Van Wermeskerken verkiest transfervrije status boven Cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/232364/van-wermeskerken-verkiest-transfervrije-status-boven-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/232364/van-wermeskerken-verkiest-transfervrije-status-boven-cambuur Sai van Wermeskerken keert komend seizoen definitief niet terug bij SC Cambuur, meldt Omrop Fryslân. De verdediger heeft gebruik gemaakt van een optie in zijn contract waardoor hij nu transfervrij is op te pikken door andere clubs.

De rechtsback met Japanse roots speelde de afgelopen twee seizoenen voor Cambuur, dat hem overnam van FC Dordrecht. Volgens zijn zaakwaarnemer is er interesse vanuit binnen- en buitenland voor de 23-jarige verdediger. Onder meer de 2. Bundesliga en Italië worden daarbij door de omroep genoemd.

]]>
Mon, 03 Jun 2019 20:11:52 +0200
Social media onderzoek: SC Cambuur groeit fors op Instagram https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/232308/social-media-onderzoek-sc-cambuur-groeit-fors-op-instagram https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/232308/social-media-onderzoek-sc-cambuur-groeit-fors-op-instagram Het Instagram-account van SC Cambuur is het afgelopen jaar flink gegroeid. De Leeuwarders kunnen ten opzichte van 2018 een groei van 21% noteren. 

Dat komt naar voren uit de bevindingen van Social Dutch, die onderzoek deden naar de Nederlandse Betaald Voetbal Organisaties op social media. Op Facebook verging het de club wat minder. Daar steeg het aantal volgers met 1,5%. In totaal had SC Cambuur een groei van 10% op social media.

Ajax is de onbetwiste koploper. Het aantal volgers van de Amsterdammers op Instagram steeg met 257% en met 72% als het gaat om social media in totaal.

]]>
Mon, 03 Jun 2019 13:50:00 +0200
Bijker blijft gestraft Mechelen trouw: ''Al valt er altijd te praten'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/232275/bijker-blijft-gestraft-mechelen-trouw-al-valt-er-altijd-te-praten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/232275/bijker-blijft-gestraft-mechelen-trouw-al-valt-er-altijd-te-praten Ondanks dat KV Mechelen wordt teruggezet naar het tweede niveau in België, is voormalig SC Cambuur-speler Lucas Bijker niet van plan de club te verlaten. "De club gaat nog in beroep."

Vanwege omkooppraktijken in het seizoen 2017-2018 heeft de 'geschillencommissie hoger beroep profvoetbal' bepaald dat KV Mechelen degradeert en ook nog eens twaalf punten in mindering krijgt. Daarnaast gaat er een streep door Europees voetbal en deelname aan het nationale bekertoernooi.

Pijnlijk voor Bijker en Mechelen, die dit seizoen promoveerde naar het hoogste niveau én de beker won. "Het lullige is dat ik en veel anderen nog helemaal niet bij Mechelen speelden in de periode waarover deze zaak gaat", maakt de Leeuwarder Courant op uit de mond van Bijker. "De club gaat nog in beroep. Voor 30 juni moet alles definitief duidelijk zijn, want op die datum wordt het competitieschema bekend. Eind juli is de eerste speelronde."

Desondanks blijft Bijker de club trouw. "Ik hoef niet per se meer mooie stappen te maken in mijn carrière. Als je jong bent, snap ik dat je op dit gedoe helemaal niet zit te wachten. Ik ben er natuurlijk ook niet blij mee en vind ook echt dat de supermooie club Mechelen thuishoort in de hoogste klasse. Maar als het moet, speel ik met alle plezier op het tweede niveau. Dan is het niet anders", vervolgt hij.

En mocht er toch belangstelling voor hem komen? "Als zich een mooie kans voordoet, valt er altijd te praten. Maar dat heeft met de situatie van Mechelen nu niets te maken. Plezier staat voorop. Ik heb het naar mijn zin bij deze club", aldus Bijker.

]]>
Mon, 03 Jun 2019 11:56:00 +0200