Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront Oratmangoen blikt vooruit: ''Het is een mooie wedstrijd voor mij'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/255072/oratmangoen-blikt-vooruit-het-is-een-mooie-wedstrijd-voor-mij https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/255072/oratmangoen-blikt-vooruit-het-is-een-mooie-wedstrijd-voor-mij Ragnar Oratmangoen staat naar alle waarschijnlijkheid in de basis vrijdagavond tegen TOP Oss. De Leeuwarders waren niet blij met het gelijke spel bij MVV vorige week (0-0, red.) Daarom moet er tegen de ploeg uit Oss gepresteerd worden.

Oratmangoen moet tegen zijn voormalige club. "Het is een mooie wedstrijd voor mij.  Ik heb er natuurlijk anderhalf jaar gevoetbald en heb het er naar mijn zin gehad", vertelt de aanvaller die nog altijd contacten heeft bij TOP Oss. "Ik spreek de trainer en spelers bijna dagelijks."

De Cambuur-speler verwacht geen makkelijk avond. "Ik verwacht een lastige wedstrijd, zeker kijkend naar vorige week. Wat we vorige week hebben laten zien, is niet waar we voor staan." Oratmangoen geeft aan niet extra gemotiveerd te zijn. "Ik denk dat we sowieso elke wedstrijd gebrand zijn op drie punten", aldus de aanvaller tegenover LEO TV.

]]>
Thu, 17 Oct 2019 16:08:00 +0200
Korte wordt van het veld getild; Jacobs traint apart van selectie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/255061/korte-wordt-van-het-veld-getild-jacobs-traint-apart-van-selectie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/255061/korte-wordt-van-het-veld-getild-jacobs-traint-apart-van-selectie Jamie Jacobs en Giovanni Korte lijken vrijdag niet mee te gaan doen in de wedstrijd tegen TOP Oss. Korte werd door twee fysiotherapeuten van het veld getild en Jacobs trainde apart van de groep, dat meldt Huis aan Huis.

Korte kreeg een tik op zijn enkel, maar de precieze ernst is nog onduidelijk. Jacobs kampt nog altijd met een liesblessure. Daarnaast ontbrak Doke Schmidt op het trainingsveld van de Leeuwarders. De verdediger heeft een enkelkwetsuur.

SC Cambuur speelde vrijdag met 0-0 gelijk tegen MVV en verzuimde daardoor de eerste plek van NAC over te nemen. TOP Oss speelde thuis tegen Telstar en kwam ook niet verder dan een gelijkspel.

Vermoedelijke opstelling: Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Akoy, Kallon, Mühren, Oratmangoen.

]]>
Thu, 17 Oct 2019 15:01:00 +0200
Mühren pakt NAC-fans aan: ''Ze hadden over iedereen wel wat te zeiken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/255020/muehren-pakt-nac-fans-aan-ze-hadden-over-iedereen-wel-wat-te-zeiken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/255020/muehren-pakt-nac-fans-aan-ze-hadden-over-iedereen-wel-wat-te-zeiken Robert Mühren speelde vorig seizoen bij NAC Breda. Dit seizoen voetbalt de aanvaller bij Sportclub Cambuur. In Breda was Mühren niet de meest geliefde speler uit de selectie. 

"Tja daar doe je niks aan. Dit is kut, dat is kut, alles is kut: ze hadden over iedereen wel wat te zeiken", blikt Mühren terug in gesprek met Voetbal International. "Maar laten we even eerlijk wezen: we hadden gewoon een slecht elftal en we waren totaal geen eenheid. Het was los zand, zo simpel is het."

Van Mühren vonden de meesten dat hij zich niet volledig inzette voor het team. "Maar wat hadden ze verwacht? Meestal mocht ik een minuutje of tien invallen. Moet ik er dan vier in schieten."

 

]]>
Thu, 17 Oct 2019 12:50:00 +0200
VIDEO | SC Cambuur ruilt voetbalschoenen in voor schaatsen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254938/video-sc-cambuur-ruilt-voetbalschoenen-in-voor-schaatsen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254938/video-sc-cambuur-ruilt-voetbalschoenen-in-voor-schaatsen Afgelopen maandag trokken de spelers uit en staf van het eerste team van SC Cambuur in plaats van voetbalschoenen ijshockeyschaatsen aan.

Voor de ploeg en staf van Henk de Jong stond er een ijshockeyclinic op de planning in plaats van een voetbaltraining. Hoewel het er niet bij iedereen even succesvol van af ging, ging het ook op het ijs iedereen er vol fanatisme tegenaan. 

 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 16:45:00 +0200
''Een doodnormale club met doodnormale mensen. Dorps bijna'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254910/een-doodnormale-club-met-doodnormale-mensen-dorps-bijna https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254910/een-doodnormale-club-met-doodnormale-mensen-dorps-bijna Robert Mühren draait met acht doelpunten een goed seizoen bij Cambuur. De aanvaller wordt dit seizoen verhuurd aan ploeg uit Leeuwarden. Mühren heeft het naar zijn zin.

"Het is fijn weer fit te zijn, weer in de buurt te wonen en vooral weer vertrouwen te krijgen", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Dat goede gevoel bij Cambuur had ik binnen een week al. Het is echt een leuke en goed groep, we draaien bovenin mee en spelen aanvallend."

Op dat laatste heeft Mühren lang gewacht. "Dat wilde ik ook weer eens. Ik krijg nu weer zes of zeven kansen per wedstrijd, heerlijk. Verder is het een doodnormale club met doodnormale mensen. Dorps bijna", aldus de aanvaller.

 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 15:35:00 +0200
Mühren blikt terug op tijd bij NAC Breda: ''Kut, zei ik dan'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254902/muehren-blikt-terug-op-tijd-bij-nac-breda-kut-zei-ik-dan https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254902/muehren-blikt-terug-op-tijd-bij-nac-breda-kut-zei-ik-dan Robert Mühren draait een lekker seizoen bij Sportclub Cambuur, de club waar hij nu aan verhuurd is. De aanvaller heeft geen fijn seizoen achter de rug. De spits, die vorig jaar bij NAC Breda zat, speelde niet en degradeerde uiteindelijk.

Hij kijkt niet met veel plezier terug op die tijd. "Ik moest na mijn komst eerst fit worden, omdat ik geen echte voorbereiding had gehad, maar in mijn eerste wedstrijd scheurde ik meteen een spiertje in mijn bovenbeen. Toen ik hersteld was, was er al een half jaar voorbij."

En daarna kwam het verhaal van zijn grote teen. "De laatste play-off wedstrijd voor Sparta (waar hij daarvoor aan verhuurd werd red.) speelde ik met een injectie, omdat die teen zwaar gekneusd was. Dat speelde in december en januari bij NAC weer op. Ik kon er wel mee voetballen, maar ik was gewoon niet fit.

"Vol sprinten ging niet, bij iedere beweging voelde ik 'm", vertelt Mühren in gesprek met Voetbal International. "Ik heb toen aangegeven dat het eigenlijk niet ging. Volgende de orthopeed zou een operatie het moeten oplossen. Maar NAC wilde me niet een paar weken kwijt zijn. En dat begreep ik eigenlijk ook wel. Maar omdat ik niet fit was en niet vol kon gaan, speelde ik niet. Dus eigenlijk sloeg dat nergens op. "

Mitchell van der Gaag, toen trainer van NAC, deed geen beroep op hem. "Ik denk dat hij niet eens wist hoe erg het precies was. Hij vroeg wel elke ochtend hoe het met mijn teen was. Kut, zei ik dan. En daarna ging ik weer trainen."

 

]]>
Wed, 16 Oct 2019 14:27:00 +0200
''Niet alleen dieptepunt in mijn carrière, maar in mijn hele leven'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254871/niet-alleen-dieptepunt-in-mijn-carriere-maar-in-mijn-hele-leven https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254871/niet-alleen-dieptepunt-in-mijn-carriere-maar-in-mijn-hele-leven De EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland bij Bulgarije leverde op het veld weinig problemen op voor Engeland, dat met 0-6 won. Het treffen werd echter ontsierd door racisme. Stanley Menzo, voormalig trainer van SC Cambuur, vindt dat zeer pijnlijk.

"Mensen die dit nooit hebben meegemaakt, weten niet hoe vernederend dit is, weten niet dat het door merg en been gaat", zegt Menzo in gesprek met De Telegraaf. De oud-doelman, die inmiddels trainer is van het Chinese Beijing Sinobo Guoan, leeft met de spelers van Engeland mee.

"Je hoort mensen die totaal niet weten waarover ze praten weleens zeggen dat donkere spelers er ook sterker uit kunnen komen. Dat is echt een ongelooflijke dooddoener, want niemand die tot in het diepste van zijn ziel wordt gekrenkt, komt daar sterker uit", meent Menzo. "Je kunt je er hooguit tegen wapenen, omdat je verder moet. Het racisme dat ik over me heb heen gekregen, is niet alleen een dieptepunt in mijn carrière, maar in mijn hele leven."

Menzo is benieuwd of het racisme ooit stopt. "Waar de grens van het toelaatbare ligt, bepaalt de UEFA. Laat duidelijk zijn dat niet het hele voetbal is verziekt. Het betreft een kleine groep die het nu wellicht voor heel Bulgarije heeft verpest. Zoals ook de groepen hooligans die een spoor van vernieling aanrichten vaak uit enkele tientallen gekken – anders kan ik ze niet noemen – bestaan. Maar genoeg is genoeg."

]]>
Wed, 16 Oct 2019 12:02:00 +0200
Tweede van Cambuur gaat ten onder op bezoek bij FC Emmen 2 https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254798/tweede-van-cambuur-gaat-ten-onder-op-bezoek-bij-fc-emmen-2 https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254798/tweede-van-cambuur-gaat-ten-onder-op-bezoek-bij-fc-emmen-2 Het tweede van Sportclub Cambuur heeft dinsdagmiddag een nederlaag geleden tegen FC Emmen 2. De Leeuwarders verloren op bezoek in Drenthe met 3-2. In de rust stond het al 2-0 en dat heeft Cambuur niet goed kunnen maken. 

Die twee doelpunten kwamen op naam van Freddy Quispel en Ben Scholte. Na de theepauze zorgde Wouter Marinus ook nog eens voor het derde doelpunt. Dean Guezen en Kai van Rijswijk redde uiteindelijk de eer voor de Leeuwarder nog: 3-2.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 16:13:00 +0200
Cambuur-uitblinker beloond met plek in KKD Elftal van de Week https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254795/cambuur-uitblinker-beloond-met-plek-in-kkd-elftal-van-de-week https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254795/cambuur-uitblinker-beloond-met-plek-in-kkd-elftal-van-de-week Sonny Stevens is opgenomen in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. De doelman van Sportclub Cambuur speelde afgelopen vrijdag gelijk tegen MVV. Na negentig minuten stonden er geen doelpunten op het scorebord.

De 27-jarige Stevens moet dit seizoen Xavier Mous vervangen. De doelman was populair, maar tot nu toe keept Stevens een sterk seizoen. 

]]>
Tue, 15 Oct 2019 15:47:00 +0200
KNVB maakt arbiter voor duel tussen Cambuur en TOP Oss bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254766/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-cambuur-en-top-oss-bekend https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254766/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-cambuur-en-top-oss-bekend De KNVB heeft Christiaan Bax aangesteld om de wedstrijd tussen SC Cambuur en TOP Oss in goede banen te leiden. Het duel wordt vrijdagavond om 20.00 uur gespeeld in Cambuur. 

Bax wordt in het Cambuur Stadion bijgestaan door assistent-scheidsrechters Richard Brondijk en Nils van Kampen. De KNVB heeft Nils van Kampen aangewezen als vierde official bij het duel tussen de nummers twee en zestien van de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur speelde vrijdag met 0-0 gelijk tegen MVV verzuimde daardoor de eerste plek van NAC over te nemen. TOP Oss speelde thuis tegen Telstar en speelde ook gelijk.

]]>
Tue, 15 Oct 2019 12:42:00 +0200
Voormalig Cambuur-coach vindt nieuwe club in Abu Dhabi https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254660/voormalig-cambuur-coach-vindt-nieuwe-club-in-abu-dhabi https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254660/voormalig-cambuur-coach-vindt-nieuwe-club-in-abu-dhabi Marcel Keizer heeft in Al Jazira FC een nieuwe club gevonden. De voormalig trainer Sportclub Cambuur werd begin september september ontslagen en volgt nu landgenoot Jurgen Streppel op in Abu Dhabi.

"We zijn heel blij de terugkeer van Marcel Keizer te kunnen melden", tekent het Algemeen Daglbad uit de mond van Ayed Mabkhout Al-Hajeri, de baas van Al Jazira Football Company, op. "Hij is een topcoach en bekend met de competities in ons land en deze regio."

Keizer zelf heeft ook zin in het nieuwe avontuur. "We gaan strijden om op alle fronten succes te behalen", zegt de trainer.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 17:09:00 +0200
Wels richt vizier op Cambuur: ''Een topclub in de competitie'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254655/wels-richt-vizier-op-cambuur-een-topclub-in-de-competitie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254655/wels-richt-vizier-op-cambuur-een-topclub-in-de-competitie TOP Oss speelde dit weekend gelijk tegen Telstar (2-2). De thuisploeg kwamen twee keer op voorsprong, maar gaven die in dezelfde hoeveelheid weer uit handen. Ondanks dat denkt doelman Damien Perquis dat de ploeg uit Oss blij moest zijn met het resultaat.

"Je moet ook weten hoe een resultaat als dit te waarderen, het punt te pakken en van hieruit opnieuw te beginnen", vertelt Perquis die vandaag in de basis mocht starten. "Het is altijd belangrijk mee te doen. Maar ik had natuurlijk liever een overwinning veilig gesteld."

Komende vrijdag wacht Sportclub Cambuur voor TOP Oss. Trainer Klaas Wels kijkt uit naar het duel. "Ik wil die wisselvalligheid eruit te krijgen. Volgende week krijgen we een topclub in de competitie (nummer twee Cambuur, red.). Ik ben benieuwd hoe we daar tegen bewapend zijn.”

]]>
Mon, 14 Oct 2019 16:18:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur speelt gelijk bij MVV Maastricht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254282/video-samenvatting-sc-cambuur-speelt-gelijk-bij-mvv-maastricht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254282/video-samenvatting-sc-cambuur-speelt-gelijk-bij-mvv-maastricht SC Cambuur heeft vanavond ondanks een gelijkspel de koppositie weten te bemachtigen in de Keuken Kampioen divisie. Bij MVV kwam SC Cambuur niet verder dan 0-0. 

In de eerste helft had SC Cambuur het bepaald niet makkelijk met MVV. Hoewel de Leeuwarders tot kansen kwamen, kregen ze ook een aantal kansjes te incasseren. Toch werd er niet gescoord en gingen de beide ploegen rusten met de brilstand. 

Ook in de tweede helft kregen de ploegen kansen over en weer. De Limburgers dachten zelfs even de openingstreffer te maken, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Verder waren er wel gevaarlijke momenten, maar tot doelpunten leidde het allemaal niet. Het bleef 0-0 in Maastricht.

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Van Deelen, Mac-Intosh, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs (Ladan 76'), Akoy (Maulun 58'), Kallon, Mühren, Oratmangoen (Antonia 46').

]]>
Mon, 14 Oct 2019 12:58:00 +0200
Van Wermeskerken droomt: ''Ik hoop dat ze in mij een optie zien'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254493/van-wermeskerken-droomt-ik-hoop-dat-ze-in-mij-een-optie-zien https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/254493/van-wermeskerken-droomt-ik-hoop-dat-ze-in-mij-een-optie-zien Sai van Wermeskerken verkaste afgelopen zomer van SC Cambuur naar PEC Zwolle. De vleugelverdediger hoopt zich in zijn eerste seizoen bij de Blauwvingers in de kijker te spelen bij het Olympische elftal van Japan.

"Het is voor veel voetballers een droom om daar te mogen spelen, ook voor mij. Er zijn niet veel spelers die de mogelijkheid krijgen om op de Olympische Spelen in eigen land uit te komen. Ik hoop dat ze nog een goede vleugelverdediger nodig hebben voor op de Olympische Spelen en dat ze in mij een  optie zien", aldus Van Wermeskerken op de website van PEC Zwolle.

Van Wermeskerken hoopt op een oproep. "De Japanse voetbalbond ziet mijn wedstrijden, want ze komen vaak in Zwolle kijken voor Yuta. Dat zie ik als een voordeel. Ik hoop dat ze mij dan ook in de gaten houden en ik mezelf in de kijker kan spelen, daarvoor moet ik mijzelf nu eerst bewijzen bij PEC Zwolle."

]]>
Sun, 13 Oct 2019 20:18:57 +0200
De Jong verwerpt kritiek: ''Gemakzucht zit niet in deze jongens'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254333/de-jong-verwerpt-kritiek-gemakzucht-zit-niet-in-deze-jongens https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254333/de-jong-verwerpt-kritiek-gemakzucht-zit-niet-in-deze-jongens Op bezoek bij MVV speelde Cambuur gisterenavond met 0-0 gelijk. Trainer Henk de Jong baalt van het slechte spel, maar weet ook dat zulke wedstrijden er tussen zitten.

''Dit was geen goede wedstrijd. Het is niet goed voor de kijkcijfers'', lacht De Jong tegenover FOX Sports. ''We gaan zielig doen over onszelf, maar ik moet allereerst MVV de complimenten geven. MVV wilde hier een resultaat neer zetten en hadden meer verdiend.''

''Ik heb het niet zien aankomen en vanaf seconde één was het erg traag bij ons'', vervolgt De Jong. ''We hebben in verschillende systemen gespeeld en hadden niet het lef wat we normaal hadden. Daarnaast vond ik ook dat we elkaar wat lieten zakken en dat is de eerste keer dat ik dat zag. Het kan misschien liggen aan een uitwedstrijd of de koppositie, maar ik weet het niet. We hebben wel laten zien dat we gewoon mensen zijn en ook deze wedstrijden kunnen spelen.''

De Jong denkt dan ook dat het niet zit in de gemakzucht. ''Gemakzucht zit niet in deze jongens. Dat we denken dat we meer zijn als een ander, dat hebben wij niet. Het lukte even niet en we hadden iets van 'En nu?'. Dat is jammer, want dat hebben we totaal niet nodig. Ik praat in de 'we-vorm', want het is gewoon we. Of we nu winnen, gelijkspelen of verliezen, ik hoor ook bij de jongens'', besluit De Jong. 

]]>
Sat, 12 Oct 2019 13:33:00 +0200
De Jong verwacht meer: ''Oudere jongens even op scherp zetten'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254317/de-jong-verwacht-meer-oudere-jongens-even-op-scherp-zetten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254317/de-jong-verwacht-meer-oudere-jongens-even-op-scherp-zetten Cambuur speelde gisterenavond met 0-0 gelijk in Maastricht. De jonge ploeg had het lastig, maar ook de meer ervaren spelers zagen dat het niet goed was.

''Ik vind dat Calvin Mac-Intosch en Erik Schouten vooral in de opbouw meer moeten brengen'', zo begint Cambuur-trainer Henk de Jong bij LEO Middelsé. ''Het is dus ook mooi dat je de oudere jongens ook even op scherp moet zetten. Dat is alleen maar goed, want die jongens denken overal in mee.''

''Het is ook geen enkel probleem en die jongens accepteren dat ook'', vervolgt De Jong. ''Ze zijn heel reëel en zeiden direct al tegen me dat het niet goed was. Zo ga je met sport om, dus ik kan er ook zo over praten'', besluit de trainer van Cambuur.

]]>
Sat, 12 Oct 2019 12:36:00 +0200
Stevens: ''Gelukkig waren de spelers wel blij met me'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254329/stevens-gelukkig-waren-de-spelers-wel-blij-met-me https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254329/stevens-gelukkig-waren-de-spelers-wel-blij-met-me Cambuur speelde gisteren een slechte wedstrijd. Doelman Sonny Stevens hield de Leeuwarders op de been, waardoor Cambuur blij mag zijn met een puntje uit Maastricht.

''We speelden een verloren potje en hebben volgens mij niets gecreëerd'', zo vertelt Stevens bij FOX Sports. ''Voetballend was het niet best van onze kant en dat is zonde. We kunnen niet elke eerste helft met 3-0 voor staan en zo'n wedstrijd zit er altijd een keer tussen. Jammer dat dat nu het geval was. Gelukkig waren de spelers wel blij met me.''

''MVV speelt net zoals wij om de wedstrijd te winnen. Ze spelen thuis en moeten wat bewijzen, dus ik was niet verrast'', vervolgt Stevens, die zag dat Cambuur bij een overwinning de koppositie kon overnemen. ''Ik denk niet dat het zorgde voor extra druk. Ik ga ervan uit dat iedereen wil gaan voor de winst, helaas is dat niet gelukt.''

''MVV uit is niet gemakkelijk en nu hebben we tenminste nog een punt. We moeten in onszelf blijven geloven en volgende week mogen we het weer thuis laten zien. We hebben de laatste wedstrijd laten zien dat we goed kunnen voetballen, dus ik denk dat we daar aan vast moeten houden'', zo besluit de doelman van Cambuur.

]]>
Sat, 12 Oct 2019 11:34:00 +0200
De Jong: ''We zijn nog niet zover om dat om te kunnen draaien'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254313/de-jong-we-zijn-nog-niet-zover-om-dat-om-te-kunnen-draaien https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254313/de-jong-we-zijn-nog-niet-zover-om-dat-om-te-kunnen-draaien In een niet al te enerverende wedstrijd slaagde Cambuur er gisteren niet in om te winnen van MVV Maastricht. Trainer Henk de Jong baalde van het slechte spel, maar wil er niet teveel woorden over vuil maken.

''Eigenlijk was het vanaf de eerste minuut al niet goed'', begint De Jong in gesprek met LEO Middelsé. ''Het was niet vlot in de opbouw en we wilden de bal niet hebben. Het was traag en dat is iets wat we niet willen. We hadden het niet aan zien komen, want op de training is het flitsend en snel.''

''Natuurlijk heb je ook met de tegenstander te maken en daarin moet ik MVV de complimenten geven'', vervolgt de trainer van Cambuur. ''Zij proefden dat wij niet het lef hadden wat we normaal hadden. We konden het niet omdraaien en dan mogen we uiteindelijk blij zijn met een punt.''

''We zijn nog niet zover om dat om te kunnen draaien, maar dat is geen schande. Wat we laten zien is natuurlijk prachtig, maar vandaag was het niet goed'', zo besluit de trainer van Cambuur.

]]>
Sat, 12 Oct 2019 10:58:00 +0200
Schouten beseft: ''We mogen blij zijn met een punt'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254331/schouten-beseft-we-mogen-blij-zijn-met-een-punt https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254331/schouten-beseft-we-mogen-blij-zijn-met-een-punt Aanvoerder Erik Schouten zag gisteren een slecht Cambuur in de wedstrijd tegen MVV. De middenvelder weet zelf ook dat hij beter kan en is uiteindelijk blij met een punt

''Ik ben het zeker met jullie eens als jullie zeggen dat het beter kan'', zo begint Schouten bij FOX Sports. ''Vandaag speelden we in een té laag tempo en alles was een beetje slap. Dan krijg je zo'n soort wedstrijden en dan mag je nog blij zijn met een punt.''

''In de rust geven we nog aan dat het hoger en sneller moet, maar we kregen het niet voor elkaar'', vervolgt de middenvelder. ''Het leek een beetje op gemakzucht, maar ik denk niet dat dat het is. We hebben als team gewoon nog wat werk aan de winkel en deze wedstrijden zitten er tussen. We zijn nog niet waar we willen zijn en dat hebben we vandaag laten zien denk ik.''

Schouten baalt van het gelijke spel, want bij een overwinning kon Cambuur de koppositie overnemen. ''Dat wisten we maar al te goed, maar dat mag geen druk geven. Ik denk niet dat dat het was, maar dit hebben we wel laten liggen'', besluit de middenvelder van Cambuur.

]]>
Sat, 12 Oct 2019 10:23:00 +0200
Update Jacobs: ''Verwacht dat hij volgende week weer speelklaar is'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254316/update-jacobs-verwacht-dat-hij-volgende-week-weer-speelklaar-is https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254316/update-jacobs-verwacht-dat-hij-volgende-week-weer-speelklaar-is In de wedstrijd tegen MVV Maastricht van gisterenavond viel Jamie Jacobs uit met een blessure. Trainer Henk de Jong geeft aan dat hij niet verwacht dat de middenvelder lang uit de roulatie is.

''Volgens mij was het wat kramp. Ik verwacht dat hij volgende week gewoon weer speelklaar is'', geeft De Jong aan bij LEO Middelsé. ''Hij zat ook niet lekker in de wedstrijd, maar je laat hem staan omdat hij uit het niets een goal kan maken. Hij kan een bal tegen zich aan krijgen en dan begint hij te rennen. Daar gok je dan op als trainer.''

]]>
Sat, 12 Oct 2019 09:38:00 +0200
''We hebben Cambuur terecht opgehemeld, maar dit heb ik nog nooit gezien'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254285/we-hebben-cambuur-terecht-opgehemeld-maar-dit-heb-ik-nog-nooit-gezien https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254285/we-hebben-cambuur-terecht-opgehemeld-maar-dit-heb-ik-nog-nooit-gezien Kees Kwakman wist niet wat hij zag toen SC Cambuur vrijdagavond tegen MVV speelde. De Leeuwarders maakten tot dusver indruk dit seizoen, maar daar was gisteren niks van te zien.

De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en Kees Kwakman was niet te spreken over het optreden van de Leeuwarders. "De spelers van Klokkentoren Boys '63 hebben vandaag het shirt van Cambuur aangetrokken. We hebben Cambuur terecht opgehemeld, maar dit heb ik nog nooit gezien'', oordeelt Kwakman voor de camera van FOX Sports

"Ik heb ze dit seizoen vaker zien spelen. Ze hebben geen schot op doel gehad. Tot nu toe speelden ze verzorgd voetbal. Ze hebben van achteruit opgebouwd, kansen gecreërd en na Jong Ajax de meeste goals gemaakt. Daar was helemaal nul van terug te zien. Ik heb ze terecht opgehemeld, maar je moet ook zeggen dat het helemaal bedroevend was'', besluit hij. 

]]>
Sat, 12 Oct 2019 07:44:47 +0200
MATCHDAY | Ongewijzigd SC Cambuur tegen MVV op jacht naar koppositie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254268/matchday-ongewijzigd-sc-cambuur-tegen-mvv-op-jacht-naar-koppositie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254268/matchday-ongewijzigd-sc-cambuur-tegen-mvv-op-jacht-naar-koppositie SC Cambuur neemt het vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op tegen MVV. De wedstrijd begint om 20.45 uur in Maastricht. 

Henk de Jong houdt tegen MVV vast aan dezelfde elf namen die vorige week met 4-0 wonnen van Excelsior. Waar de Leeuwarders vorige week de periodetitel konden pakken, kunnen zij deze week de koppositie grijpen. De achterstand op lijstaanvoerder NAC bedraag slechts één punt. 

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Van Deelen, Mac-Intosh, Schouten, Hoedemakers, Kallon, Jacobs, Akoy, Mühren, Samibssa, Oratmangoen

Wissels: Paulissen, Bos, Van der Kamp, Bangura, Nieuwpoort, Maulun, Ladan, Antonia

 

]]>
Fri, 11 Oct 2019 19:56:00 +0200
De Jong over titelaspiraties: ''Daar zijn we totaal niet mee bezig'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254259/de-jong-over-titelaspiraties-daar-zijn-we-totaal-niet-mee-bezig https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/254259/de-jong-over-titelaspiraties-daar-zijn-we-totaal-niet-mee-bezig Ondanks de voordelige positie op de ranglijst durft Henk de Jong nog niet te denken aan een kampioenschap. Daar is het nog veel te vroeg voor, zo vindt de SC Cambuur-coach. 

"We zijn er totaal nog niet mee bezig", stelt De Jong tegenover LEO Middelsé. "We leven van wedstrijd tot wedstrijd. Pas aan het einde worden de prijzen verdeeld." Toch is SC Cambuur op de goede weg. De Leeuwarders beschikken naast een prima basiself ook over een sterke bank. "Een jongen als Robert Maulun kan ik er nu gewoon niet in zetten en daar heeft hij ook wel begrip voor. Hij zegt: trainer, ik had hetzelfde gedaan."

Dat SC Cambuur er nu goed voor staat, betekent niet dat Henk de Jong rustig achterover gaat leunen. De oefenmeester liet zich gisteren op de training flink horen. "Dat vind ik ook mooi. Als trainer moet je er soms ook gewoon lekker 'opkletsen'. Je moet de basisploeg ook een beetje plagen, zodat ze pissig op mij worden. Zij gaan daar heel goede mee om."

Vrijdag heeft Cambuur tegen MVV de mogelijkheid om de koppositie te grijpen. "Als je de kans krijgt om bovenaan de ranglijst te komen, moet je die ook grijpen", stelt De Jong, die in MVV een geduchte tegenstander ziet. "Er zitten goede spelers bij en zij hebben een duidelijk speelplan. Ze staan wat laag op de ranglijst, maar dat is niet hun bedoeling."

 

]]>
Fri, 11 Oct 2019 18:53:00 +0200
Kern van Cambuur: ''Wij zien een herkenbaar en strijdend Cambuur'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254223/kern-van-cambuur-wij-zien-een-herkenbaar-en-strijdend-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254223/kern-van-cambuur-wij-zien-een-herkenbaar-en-strijdend-cambuur Kern van Cambuur heeft een brief naar Cambuur gestuurd. Meestal staan er in dit soort brieven weinig positieve stukken, maar deze keer is het anders. Het is een totale blijk van waardering voor de sportieve prestaties.

Omgaan met teleurstelling is volgens Kern van Cambuur inherent aan het leven van een Cambuur-supporter. 'We hebben allemaal een dikke huid en weten waar we vandaan komen', valt te lezen in de brief. 'Verliezen hoort erbij schreven we in onze brief. Dit is en blijft ongewijzigd, al constateren we wel enige vorm van vervaging van dit gevoel na verloop van tijd.'

'Daar waar we ons vanaf de degradatie grote zorgen maakte over de (sportieve)prestaties zijn deze zorgen inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. De steeds terugkerende zalvende woorden zijn inmiddels vervangen door optimistische en tevens realistische woorden. Iets waar we ons volledig mee kunnen identificeren.

Wat Cambuur kenmerkt is dat het een volksclub is, volgens de supportersgroep. 'Dit blijkt zeker mede getuige door de benaderbaarheid van de TS en spelers op trainingen en het feit dat de voltallige selectie onlangs in ’t Hertje is geweest. Dit weten wij enorm te waarderen.'

'Wij zien -gelukkig- weer een herkenbaar en strijdend SC Cambuur! Op het veld én in de organisatie! We zijn er nog niet en er moet natuurlijk moet nog een hoop gebeuren richting nieuw stadion, maar de beleving, de passie en de wisselwerking met het publiek is er (weer)!

]]>
Fri, 11 Oct 2019 18:34:00 +0200
De Jong: ''We kijken naar ons eigen strijdplan en speelwijze'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254215/de-jong-we-kijken-naar-ons-eigen-strijdplan-en-speelwijze https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/254215/de-jong-we-kijken-naar-ons-eigen-strijdplan-en-speelwijze Cambuur treedt vrijdagavond aan tegen MVV Maastricht. De ploeg van Henk de Jong zit in een flow en stijgt naar de koppositie bij een overwinning in Maastricht.

De basis blijft hetzelfde. "Wanneer je twee wedstrijden op rij met ruime cijfers wint, heb je geen enkele reden om wijzigingen aan te brengen binnen de basis", vertelt Henk de Jong op de website van Sportclub Cambuur. "Robin heeft de wedstrijden tegen Volendam en Excelsior zelf gezien en reageerde dan ook begripvol op deze keuze."

"En als iedereen fit is, hebben we veel te kiezen", gaat de oefenmeester verder. "Als ik iemand dan toch noodgedwongen moet vervangen, weet ik zeker dat we er niet minder van worden binnen de lijnen." Nu wacht Cambuur een lange reis naar Maastricht. "We kijken dan niet naar de tegenstander, maar naar ons eigen strijdplan en speelwijze."

]]>
Fri, 11 Oct 2019 16:59:00 +0200