Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront ''We moeten doelpunten gaan maken, meer kwaliteit leveren in het afwerken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204119/we-moeten-doelpunten-gaan-maken-meer-kwaliteit-leveren-in-het-afwerken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204119/we-moeten-doelpunten-gaan-maken-meer-kwaliteit-leveren-in-het-afwerken Robbert Schilder speelde jarenlang op de linksbackpositie bij FC Twente, maar stond afgelopen vrijdag tegenover zijn oude club met SC Cambuur. De Friezen verloren volgens de aanvoerder onterecht.

"Ik vind het wel een onverdiende zege voor FC Twente", begint Schilder. "We moeten doelpunten gaan maken, meer kwaliteit leveren in het afwerken. Het is inderdaad een repeterend verhaal. Je weet hoe het werkt bij aanvallers, als ze eenmaal scoren dan scoren ze aan de lopende band. Als je kijkt naar de kansen die we krijgen, dat is nu teveel."

De verdediger vindt dat ze een goede wedstrijd hebben gespeeld. "Ik denk dat we wel goed hebben gespeeld vandaag. Als je ziet dat we tegen een behoorlijke ploeg dit laten zien. Ze kregen er geen druk op. Nu moeten we het laatste zetje nog gaan geven."

Bij FC Twente was het wederom Aitor Cantalapiedra die de winnende maakte, voor de derde keer dit seizoen dat hij naar binnenkomt en de bal in de lange hoek schiet. "Het is voor het grote deel zijn kwaliteit. We hebben het deze week ook meerdere malen benaderd. Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar in deze situatie was het niet nodig. We hadden een overtal aan die kant. Dan mag een speler met zijn kwaliteiten, met zo'n linkerbeen, niet zo makkelijk naar binnenkomen en raak schieten", aldus Schilder in gesprek met FOX Sports.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 14:32:00 +0100
Cambuur verliest door prachtgoal: ''Veel meer had FC Twente niet te bieden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204058/cambuur-verliest-door-prachtgoal-veel-meer-had-fc-twente-niet-te-bieden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204058/cambuur-verliest-door-prachtgoal-veel-meer-had-fc-twente-niet-te-bieden FC Twente wist gisteren te winnen van SC Cambuur, maar dat gebeurde niet met mooi voetbal. De Tukkers speelden matig, maar ze hadden een een oprisping van Aitor genoeg. 

''In de Friese kou lag het verhaal van de avond opgesloten in de matchwinner. De Spanjaard Aitor speelde net als de rest van FC Twente een zwakke wedstrijd, maar een oprisping bleek voldoende om de ploeg naar de zege te schieten. Een dribbel, een schot: een moment. Effectiever kan het niet. Veel meer had Twente bij Cambuur verder niet te bieden. Het was inpakken en wegwezen'', schrijft Leon ten Voorde in TC Tubantia.  

De Tukkers kwamen na twintig minuten al in de problemen in Leeuwarden, Toen kwam aanvaller Kevin van Kippersluis alleen voor de keeper, maar Drommel wist de bal tegen te houden. ''Vanaf dat moment werd het spel van de Enschedeërs steeds rommeliger. Opvallend was het aantal slordigheden in het spel van de middenvelders Brama en Smith, die veel te makkelijk de bal inleverden.'' FC Twente speelde zo matig dat in de eerste helft niet eens op doel werd geschoten door de Enschedeërs. 

Na rust werd het voetbal niet veel beter, maar er was een geweldig hoogtepunt van Aitor. ''Je vraagt je soms af wat er zich allemaal in zijn hoofd afspeelt. Een uur lang wekte hij met zijn acties louter irritatie op. Slechte aannames, beroerde voortzettingen en een houding waaruit constant ergernis sprak. Maar diezelfde Aitor heeft het vermogen vanuit het niets opeens te exploderen.'' 

]]>
Sat, 15 Dec 2018 12:53:00 +0100
Brama blij met overwinning op Cambuur: ''Een gelijkspel was terecht geweest'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204053/brama-blij-met-overwinning-op-cambuur-een-gelijkspel-was-terecht-geweest https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204053/brama-blij-met-overwinning-op-cambuur-een-gelijkspel-was-terecht-geweest FC Twente won gisteravond met 0-1 van SC Cambuur door een doelpunt van Aitor. De Tukkers speelden niet goed, maar gingen er wel met de punten vandoor. 

Wout Brama was tevreden met de uitslag, vertelde hij voor de camera van FOX Sports. ''Je komt hier voor zo'n uitslag en voor de winst, maar daarmee is alles gezegd. We speelden niet fantastisch en dat is zwak uitgedrukt'', aldus de aanvoerder. Hij zag zijn teamgenoten wel eventjes domineren, maar dat was veel te kort in zijn ogen. Dat was de fase vlak na rust toen we ook scoorden. Verder was het tegenhouden. We hebben niets gecreëerd.''

De middenvelder vond de zege dan ook niet verdiend. ''Een gelijkspel was terecht geweest. Zij hadden meer balbezit en betere kansen.'' Toch wisten de Leeuwarders niet te scoren en de Enschedeërs wel. Dat deed de ploeg via Aitor en Brama was daarom vol lof over hem. ''Aitor is een man die altijd een goal kan maken. Vergelijkbaar met Bryan Ruiz. Hij valt lang niet op en dan opeens scoort die. Toch moeten we langer goed spelen in een wedstrijd als we bovenin mee willen blijven doen.''

]]>
Sat, 15 Dec 2018 12:34:00 +0100
Pusic vindt overwinning niet gestolen: ''Wie hard werkt, steelt nooit'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204097/pusic-vindt-overwinning-niet-gestolen-wie-hard-werkt-steelt-nooit https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204097/pusic-vindt-overwinning-niet-gestolen-wie-hard-werkt-steelt-nooit Marino Pusic was vrijdagavond tevreden met de overwinning tegen SC Cambuur. De ploeg speelde niet goed, maar won wel met minimale cijfers van de Leeuwarders. 

Cambuur speelde redelijk goed tegen de Tukkers en het eerste uur hadden de Enschedeërs weinig te vertellen. Voetballend was de ploeg minder en kansen kwamen er ook niet. Desondanks wist de ploeg met 0-1 te winnen door een doelpunt van Aitor. De trainer vond het geen gestolen overwinning, vertelde hij aan RTV Oost. "Wie hard werkt, steelt nooit. Qua spelbeeld was een gelijkspel misschien meer op zijn plaats geweest, maar soms krijg je iets meer en soms iets te weinig."

De oefenmeester vond de eerste helft van zijn ploeg niet goed. ''Ik vond dat we in de eerste helft te gehaast waren met de bal en we maakten soms onlogische keuzes, waardoor we niet tot grote kansen kwamen. Aan onze rechterkant vond ik ons er een aantal keer niet goed uitzien in verdedigend opzicht."

Na rust richtte de ploeg zich op. "In de tweede helft vond ik dat we veel meer grip hadden. Uiteindelijk maken we een prachtige goal met Aitor en daarna was het gewoon compact houden en overleven. Het was veel dueleren en hard werken en dat deden we prima."

]]>
Sat, 15 Dec 2018 12:06:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: Cambuur in eigen huis onderuit tegen FC Twente https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204045/video-samenvatting-cambuur-in-eigen-huis-onderuit-tegen-fc-twente https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/204045/video-samenvatting-cambuur-in-eigen-huis-onderuit-tegen-fc-twente SC Cambuur heeft vanavond verloren van FC Twente. In eigen huis gingen de Leeuwarders met 0-1 onderuit. Aitor was de enige doelpuntenmaker.

In de eerste fase golfde het spel op en neer en kwamen er weinig kansen. Het eerste gevaar kwam na 20 minuten van de thuisploeg. Van Kippersluis stuitte, nadat hij door de verdediging van Twente brak, op doelman Drommel. Vlak voor rust was Van Kippersluis weer dichtbij, maar zijn inzet werd geblokt.

Ook na rust ging het spel alle kanten op, al konden de ploegen dit maal wel tot wat grotere kansen komen. En Twente zelfs tot een doelpunt. Aitor kon makkelijk naar binnen en haalde prachtig uit voor de 0-1. In de slotfase probeerde Cambuur een doelpunt te forceren, maar geen van de kansen werden echt gevaarlijk. Het bleef bij 0-1.  

]]>
Sat, 15 Dec 2018 11:31:00 +0100
Nieuw gezicht op training Cambuur: Jones houdt conditie op peil in Leeuwarden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204082/nieuw-gezicht-op-training-cambuur-jones-houdt-conditie-op-peil-in-leeuwarden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204082/nieuw-gezicht-op-training-cambuur-jones-houdt-conditie-op-peil-in-leeuwarden Bij Cambuur traint er tot de winterstop een nieuw gezicht mee. Oud-FC Groningen en FC Emmen-middenvelder Matias Jones houdt in Leeuwarden zijn conditie op peil.

Momenteel voetbalt Jones bij Atletico River Plate in Uruguay, maar tot aan de winterstop traint de middenvelder mee bij Cambuur. Volgens Cambuur traint hij mee om zo zijn conditie op peil te houden. De 27-jarige Uruguayaan is bekend in Nederland aangezien hij in de periode 2011 t/m 2013 al voor FC Groningen en FC Emmen speelde. 

 

]]>
Sat, 15 Dec 2018 11:10:00 +0100
Van Kippersluis: ''Ik denk dat wij meer verdienen dan dat we nu gekregen hebben'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204072/van-kippersluis-ik-denk-dat-wij-meer-verdienen-dan-dat-we-nu-gekregen-hebben https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204072/van-kippersluis-ik-denk-dat-wij-meer-verdienen-dan-dat-we-nu-gekregen-hebben Na een wedstrijd waarin Cambuur zeker niet de mindere was, verloor het toch met 0-1 van FC Twente. Middenvelder Kevin van Kippersluis baalt van het verlies en vond dat Cambuur meer verdiende.

''Je kan wel zeggen dat het teleurstellend is ja'', begint Van Kippersluis bij LEO Middelsé. ''Dat we goed voetballen, maar weinig kansen creëren is denk ik een compliment naar FC Twente. In de omschakeling stonden zij zo snel weer met zoveel man in de zestien dat het gewoon te druk bezet was.''

''Ik denk dat wij meer verdienen dan dat we nu gekregen hebben'', vervolgt hij. ''We moeten gewoon de kansen afmaken en onze vrije man op het middenveld blijven zoeken. FC Twente maakt de kansen wel af. Het eerste schot van FC Twente was meteen een goal en volgens mij hebben zij verder niet veel meer op goal geschoten.''

''Je hoopt altijd nog op de 1-1 en ik had ook het gevoel dat wij die konden maken. Maar elke keer viel de bal niet lekker, waren we net niet scherp genoeg of waren hun er sneller bij. Of we een penalty hadden moeten krijgen weet ik niet, maar bij een corner krijg ik wel een elleboog van Jari Oosterwijk. Al met al een een hele zure avond'', besluit Van Kippersluis.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 10:34:00 +0100
Hake baalt van gemiste kansen: ''Dan is het soms gewoon een speeltuin'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204065/hake-baalt-van-gemiste-kansen-dan-is-het-soms-gewoon-een-speeltuin https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204065/hake-baalt-van-gemiste-kansen-dan-is-het-soms-gewoon-een-speeltuin In eigen huis wist Cambuur gisterenavond niet te winnen van FC Twente. De ploeg van trainer René Hake ging met 0-1 onderuit.

''Natuurlijk overheerst de tevredenheid over het spel niet, maar de laatste weken gaat dat wel beter'', begint Hake bij LEO Middelsé. ''Het leidt tot heel veel momenten in de zestien, zeker de eerste helft. Maar het leidt niet tot de trekker overhalen en de wedstrijd te beslissen. En daar gaat het uiteindelijk om.''

''We gaan niet effectief om met de kansen die we krijgen en dan is het soms gewoon een speeltuin'', vervolgt hij. ''Natuurlijk is dat ook een stukje kwaliteit. Als je zo vaak in de zestien van de tegenstander komt en je drukt dan niet af, zie je dat wij niet meedogenloos genoeg zijn.''

''De eerste helft waren we dominant en hadden we meer de bal. Zeker in de beginfase van de tweede helft namen wij ook het initiatief, maar daarna was dat minder. Of dat door de aanpassing van FC Twente komt weet ik niet. Bij de goal kan hij zo doorlopen en de bal in de verre hoek schieten, dat is echt ongelijk dat dat gebeurt. Vervolgens kwamen we er nog wel een paar keer uit, maar dwing je te weinig af om nog gelijk te kunnen spelen. Nu sta je met lege handen, terwijl je het gevoel had dat je een goede wedstrijd speelt'', besluit Hake.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 09:43:00 +0100
MATCHDAY | Hake houdt tegen FC Twente vast aan dezelfde elf namen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204021/matchday-hake-houdt-tegen-fc-twente-vast-aan-dezelfde-elf-namen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/204021/matchday-hake-houdt-tegen-fc-twente-vast-aan-dezelfde-elf-namen Voor SC Cambuur staat vrijdagavond de Keuken Kampioen Divisie-topper tegen FC Twente op het programma.  Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Cambuurstadion.

Cambuur-coach René Hake houdt tegen FC Twente vast aan dezelfde namen als vier dagen eerder tegen Jong PSV. De Leeuwarders legden toen een uitstekende pot op de mat en wonnen in Eindhoven met 1-2. Ook Nino van den Beemt kan tegen FC Twente dus weer op een basisplek rekenen.

Opstelling Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler, Van den Beemt, Maulun, Robertha, Van Kippersluis

Wissels: Schils, Bos, Van Koesveld, Conraad, Calor, Rossi, El Baad, Claver, Etten, Bijdevier

]]>
Fri, 14 Dec 2018 18:53:00 +0100
Van den Belt kijkt uit naar duel met FC Twente: ''Nummer 1-wedstrijd van het seizoen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/203956/van-den-belt-kijkt-uit-naar-duel-met-fc-twente-nummer-1-wedstrijd-van-het-seizoen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/203956/van-den-belt-kijkt-uit-naar-duel-met-fc-twente-nummer-1-wedstrijd-van-het-seizoen Gerald van den Belt en René Hake werkte beiden lange tijd bij FC Twente, maar vanavond (vrijdagavond, red.) nemen zij het met SC Cambuur op tegen hun oude club in het Cambuur Stadion. De directeur benadrukt dat het niet alleen bij hem leeft.

"Je merkt al tijden aan de kaartverkoop en de commerciële kant dat Twente de nummer 1-wedstrijd van het seizoen is. Zo is het restaurant voor het eerst dit seizoen helemaal vol", doelt de directeur van de Friezen op het restaurant in het stadion.

Volgens Van den Belt is het ook bij de sponsors in trek. "Sommige sponsors hebben een pakket, waarbij ze voor een wedstrijd zo'n dertig kaarten kunnen afnemen, en iedereen wil daar tegen Twente gebruik van maken'', vertelt Van den Belt in gesprek met TC Tubantia

]]>
Fri, 14 Dec 2018 16:24:00 +0100
Robertha opportunistisch: ''Ik ben ervan overtuigd dat ik in beeld kom bij Oranje'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/203974/robertha-opportunistisch-ik-ben-ervan-overtuigd-dat-ik-in-beeld-kom-bij-oranje https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/203974/robertha-opportunistisch-ik-ben-ervan-overtuigd-dat-ik-in-beeld-kom-bij-oranje Waar Nigel Robertha vorig seizoen slechts twaalf wedstrijden speelde voor SC Cambuur, heeft hij zich dit seizoen opgewerkt tot eerste spits van de Friezen. De aanvaller erkent dat hij blessuregevoelig is.

"Blessuregevoelig? Ja, met zoveel blessures kan je dat wel zeggen. Dit had ik in de jeugd bij Feyenoord ook al. Heel zuur. Je gaat dan op zoek naar een oplossing. Wat kan het zijn? Het is lastig aan te wijzen waar het precies aan ligt", zegt Robertha in gesprek met Voetbalzone. De spits had voorafgaand aan het seizoen hoge verwachtingen, maar mede door blessures is dat er tot nu toe niet van gekomen. "Voordat het seizoen begon, had ik vijftien tot twintig goals in mijn hoofd. Maar mede door die blessure sta ik er nu pas op drie. Ik hoop dat we dit seizoen ons kunnen plaatsen voor de play-offs en ik dan uiteindelijk op vijftien goals kom."

Ondanks dat hij nu nog bij SC Cambuur speelt, weet hij zeker dat hij ooit bij het Nederlands Elftal terechtkomt. "Ik ben ervan overtuigd dat ik ooit nog in beeld kom bij Oranje. Als je hard werkt, dan moet het wel goedkomen. Ik kan ook voor Curaçao kiezen, dat boek heb ik nog niet dichtgedaan. Dat wil ik nog even voor mij uitschuiven. Nu moet ik vooral progressie boeken", vervolgt Robertha, die ook stappen hoopt te zetten bij SC Cambuur om een stap hogerop te kunnen. "Ik voel me prima bij Cambuur, maar natuurlijk wil je altijd een stap hoger. Dat is ook de instelling van de club. Spelers laten doorveren naar een grotere club. Maar op dit moment sta ik op drie goals, dus ik zal aan de bak moeten. Ik ben nu ook totaal niet bezig met een andere club. Het enige wat nu telt is doelpunten maken voor Cambuur. Wat er daarna komt, zien we wel", aldus het voormalig-jeugdtalent van Feyenoord.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 15:35:00 +0100
Kluitenberg geniet bij SC Cambuur: ''Ik wilde weer dagelijks op het veld staan'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203925/kluitenberg-geniet-bij-sc-cambuur-ik-wilde-weer-dagelijks-op-het-veld-staan https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203925/kluitenberg-geniet-bij-sc-cambuur-ik-wilde-weer-dagelijks-op-het-veld-staan Jan Kluitenberg werkt bij het Nederlands elftal als performance coach, maar dat combineert hij met een baan bij SC Cambuur. Hij geniet van zijn werk in Leeuwarden. 

De buitenwacht heeft geen idee wat zijn werkzaamheden nou precies zijn, maar binnen de voetballerij weten ze dat als geen ander. ''Heel veel clubs zien de waarde. Er valt zoveel te meten, er is zoveel wetenschap, studie en data. Fitheid, fysieke kracht en herstel vormen een heel groot onderdeel van het moderne voetbal'', vertelt hij aan de Leeuwarder Courant

Hij werkte in het verleden bij Benfica en Southampton, maar nu doet hij datzelfde gewoon in de Friese hoofdstad. Foeke Booy belde hem op om advies te vragen voor een nieuwe man, omdat Pim Koolwijk vertrok. Dat leek hem eigenlijk zelf wel leuk en dat gaf hij aan bij de technisch directeur. ''Ik wilde, naast Oranje, weer graag dagelijks op het veld staan bij een club en ik vond deze opzet heel mooi. We spraken af dat ik van september tot en met december vier dagen per week op de club zou zijn.''

Kluitenberg merkt wel dat er verschillen zijn tussen de Keuken Kampioen Divisie en de Premier League. ''Daar kon ik op dit vlak een hele afdeling opzetten met twaalf tot veertien mensen. Dat kan hier niet. Maar dat is ook helemaal geen doel. Juist hier ga je terug naar de basis, dat is ook wel weer fijn."

]]>
Fri, 14 Dec 2018 14:32:00 +0100
Hake wil winnen van FC Twente: ''Dat zijn we aan de supporters verplicht'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203920/hake-wil-winnen-van-fc-twente-dat-zijn-we-aan-de-supporters-verplicht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203920/hake-wil-winnen-van-fc-twente-dat-zijn-we-aan-de-supporters-verplicht René Hake neemt het vanavond met SC Cambuur op tegen zijn oude ploeg FC Twente. De trainer erkent op de persconferentie dat het een speciaal duel is voor hem. 

''Uiteraard geeft deze wedstrijd een ander gevoel dan de gemiddelde wedstrijd, dat lijkt me duidelijk'', legt de trainer uit op de clubwebsite. ''Natuurlijk zijn er minder leuke dingen gebeurd, maar aan de club en de mensen bewaar ik warme herinneringen. Dat is het gevoel dat nog steeds overheerst en ik kijk er naar uit om een aantal clubmensen weer te zien.'' Hake werd vorig seizoen ontslagen, maar toen stond de club nog wel twaalfde. Na zijn ontslag ging het alleen maar minder.

Door de degradatie is FC Twente nu de favoriet, maar die verwachtingen maakt de ploeg van Marino Pusic niet waar. ''De Keuken Kampioen Divisie is echt een lastige competitie, er zit geen makkelijke wedstrijd bij. Het is ook niet reëel om te verwachten dat ze zomaar even kampioen worden. Ze staan er kort bij en gaan echt wel mee doen tot het eind. Ze hebben wat dat betreft genoeg individuele kwaliteit.'' Niet alleen FC Twente beleefd een moeizaam seizoen, want dat geldt ook voor de Leeuwarders.

''We zullen zeker stabieler moeten worden, het verschil is te groot. Afgelopen maandag hebben de jongens wel echt een uitstekende reactie gegeven en met name in de eerste helft ook uitstekend gevoetbald. Het is nu zaak om die lijn door te trekken naar het duel morgen tegen Twente. Het leeft bij iedereen dat we de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar spelen en dat we het aan onze supporters verplicht zijn om daar wat van te maken.''

]]>
Fri, 14 Dec 2018 13:12:00 +0100
Boonstra ontwikkelt zich met mentor: ''Ik kan alleen maar beter worden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203914/boonstra-ontwikkelt-zich-met-mentor-ik-kan-alleen-maar-beter-worden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203914/boonstra-ontwikkelt-zich-met-mentor-ik-kan-alleen-maar-beter-worden Nicky Boonstra is een groot talent bij SC Cambuur, maar de supporters zullen hem nooit zien invallen of hem toezingen. Hij is namelijk performance coach en zorgt ervoor dat alles fysiek klopt bij de spelers.

Hij mag samenwerken met Jan Kluitenberg, die al bij Southampton, Benfica en het Nederlands elftal werkte. ''Ik heb in korte tijd veel geleerd van Jan", vertelt Boonstra in de Leeuwarder Courant. ''Ons werk is belangrijk, is mooi en wordt gewaardeerd binnen Cambuur. Daar wil ik aan bijdragen en door het werken met een ervaren man als hij kan ik alleen maar beter worden in mijn vak."

Boonstra kende zijn oudere collega in eerste instantie niet, bekent hij. ''Maar toen ik hoorde van zijn komst, ben ik natuurlijk het een en ander gaan opzoeken. Als je dan zijn cv ziet, tja, dat spreekt voor zich.'' Het talent van 24 jaar hoopt dat hij ook zo'n loopbaan mag hebben. ''Wie weet wat er op mijn pad komt, natuurlijk droom je ook in deze functie van bijvoorbeeld de eredivisie of een buitenlands avontuur. Precies zoals jonge voetballers dat ook doen.''

 

]]>
Fri, 14 Dec 2018 10:37:00 +0100
Hake neemt het op tegen oude club: ''Mooiste affiche van het seizoen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203879/hake-neemt-het-op-tegen-oude-club-mooiste-affiche-van-het-seizoen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203879/hake-neemt-het-op-tegen-oude-club-mooiste-affiche-van-het-seizoen FC Twente en SC Cambuur staan deze speelronde tegenover elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. René Hake heeft zin in de wedstrijd, maar het is ook een vreemd duel voor hem. 

Hij werkte vorig seizoen nog bij de Enschedeërs, maar Jan van Halst en Erik Velderman besloten om hem midden in het seizoen te ontslaan, terwijl de club toen nog twaalfde stond. Na het vertrek van de trainer werd het er niet beter op en dat betekende degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. "Ik begrijp nog steeds niet waarom ik weg moest. De club heeft daar een dure prijs voor betaald en dat is doodzonde. Die degradatie was volkomen onnodig'', zegt hij tegenover TC Tubantia. 

De oefenmeester was laatst in de Grolsch Veste toen het tweede elftal van Cambuur het opnam tegen het tweede elftal van FC Twente. Hij is toen even bij de medewerkers langs geweest die hij nog kende. "Dat geeft wel aan, hoe ik tegenover de club sta en hoe de mensen over mij denken. Ik heb in twee periodes met enorm veel plezier bij Twente gewerkt en die club betekent nog steeds veel voor me.''

''Als er nog wat rancune zou zitten, dan gaat dat richting bepaalde mensen en niet naar Twente. Maar eigenlijk dekt het woordje rancune niet de lading, en de mensen die ik bedoel zijn al weg.'' Niet alleen voor Hake is het een speciale wedstrijd, want er zijn meer dwarsverbanden. Robbert Schilder en David Sambissa speelden in het verleden ook bij de Tukkers. "Dit is op alle fronten het mooiste affiche van het seizoen.''

]]>
Fri, 14 Dec 2018 07:12:50 +0100
Lastige pot voor FC Twente: ''Gewoon een goede tegenstander'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203872/lastige-pot-voor-fc-twente-gewoon-een-goede-tegenstander https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203872/lastige-pot-voor-fc-twente-gewoon-een-goede-tegenstander Na de overwinning afgelopen maandag op Jong PSV (1-2) staat SC Cambuur morgenavond alweer voor een lastig duel. Dit maal komt namelijk FC Twente op bezoek. 

FC Twente zit op dit moment in een goede flow, het won van FC Volendam vorige week. ''Een wedstrijd waarin we er hard voor gewerkt hebben en uiteindelijk verdiend wonnen'', kijkt Pusic terug op de officiële website van FC Twente. ''Grotendeels waren we tevreden over de wedstrijd en zo’n zege zorgt altijd voor energie. Vervolgens focus je je al weer snel op de volgende tegenstander, morgen wacht ons namelijk opnieuw een lastig uitduel.''

En dat duel is in Leeuwarden, tegen Cambuur. En over SC Cambuur is Pusic lovend. ''Cambuur is een ploeg met voldoende kwaliteiten en dat dit seizoen ook de nodige ambities heeft. Gewoon een goede tegenstander, ze spelen georganiseerd en hebben meerdere wapens. We zullen maximaal voor de dag moeten komen en tot het uiterste moeten gaan om een goed resultaat te halen.''

]]>
Thu, 13 Dec 2018 22:25:00 +0100
Twijfels over rechtsbackpositie bij FC Twente: Roemeratoe bij selectie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203840/twijfels-over-rechtsbackpositie-bij-fc-twente-roemeratoe-bij-selectie https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203840/twijfels-over-rechtsbackpositie-bij-fc-twente-roemeratoe-bij-selectie FC Twente-trainer Marino Pusic moet vrijdagavond mogelijk puzzelen op de rechtsbackpositie. Rafael Ramos en Nacho Monsalve zijn namelijk vraagtekens voor het duel met SC Cambuur.

Ramos viel afgelopen vrijdag in en maakte maandagavond speelminuten bij Jong FC Twente, maar haakte woensdag op de training toch weer geblesseerd af. Nacho verliet donderdag ziek de training, dat meldt TC Tubantia.

Pusic heeft daarom Godfried Roemeratoe bij de wedstrijdselectie gehaald. De negentienjarige Zeeuw is van origine enen middenvelder, maar speelde vorig seizoen ook regelmatig als rechtsback bij Jong FC Twente. Roemeratoe debuteerde nog niet in het eerste elftal van FC Twente.

Pusic kan voor het duel met SC Cambuur wel weer beschikken over Tim Hölscher en Aitor Cantalpiedra, die terugkeren van een schorsing. Cristian González is nog wel geschorst. Pusic wilde donderdag nog niet verklappen of hij morgen weer met twee spitsen (Tom Boere en Jari Oosterwijk) gaat spelen. FC Twente speelt doorgaans in een 4-3-3-systeem.

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Thu, 13 Dec 2018 21:40:00 +0100
Sambissa geniet: ''Ik ben blij dat de supporters dat leuk vinden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203834/sambissa-geniet-ik-ben-blij-dat-de-supporters-dat-leuk-vinden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203834/sambissa-geniet-ik-ben-blij-dat-de-supporters-dat-leuk-vinden Het duel tussen SC Cambuur en FC Twente is niet alleen bijzonder voor trainer René Hake. Ook Cambuur-verdediger David Sambissa speelde vorig seizoen bij de club uit Enschede.

"Ja, dat is speciaal", zegt de Fransman in gesprek met LEO Middelsé. "Het is mijn oude club en ik kom een aantal spelers tegen, waar ik vorig seizoen mee speelde. Dus het speciaal, maar ik moet deze wedstrijd niets anders benaderen en niet aan dit soort dingen denken. Voor en na de wedstrijd mag dat, maar gedurende het duel moet ik me focussen op mijn taak."

SC Cambuur won afgelopen maandag met 1-2 bij Jong PSV. "We speelden heel goed, maar we zullen zien hoe dat richting morgen gaat", blikt Sambissa vooruit. "Ik denk dat de tegenstander lastiger is. Zij staan vierde en hebben de punten nodig. We moeten proberen om zo te spelen als de laatste wedstrijden, met uitzondering van het duel met FC Eindhoven (1-3 nederlaag, red.)."

Sambissa kent de kracht van FC Twente, maar ziet ook kansen. "Als team lijken ze nog niet heel comfortabel samen, omdat er veel nieuwe spelers zijn. Maar het is nog steeds een grote club, dus we verwachten een zware wedstrijd. Maar dat het een grote club is, wil niet zeggen dat het nu ook een goed team is. Ze staan niet bovenaan, ook al is het nog steeds FC Twente."

"Wij moeten een beter team zijn dan zij. Je weet wedstrijden als een team en niet met individuele spelers", aldus de verdediger, die veel positieve geluiden krijgt van de Cambuur-aanhang. "Ik ben een aanvallend ingestelde speler. Toen ik jonger was, stond ik voorin. Daarom heb ik dat soort kwaliteiten. Ik ben blij dat de supporters dat leuk vinden, maar ik moet niet vergeten dat ik een verdediger ben en sterk moet zijn in de defensieve dingen. Ik probeer dat elke dag te verbeteren."

]]>
Thu, 13 Dec 2018 19:25:00 +0100
''Moeten kijken of hij ├╝berhaupt nog inzetbaar is voor de winterstop'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203841/moeten-kijken-of-hij-ueberhaupt-nog-inzetbaar-is-voor-de-winterstop https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203841/moeten-kijken-of-hij-ueberhaupt-nog-inzetbaar-is-voor-de-winterstop SC Cambuur kan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Twente niet beschikken over de zieke Emmanuel Mbende. Daarnaast ontbreekt Andrejs Ciganiks.

De Letse middenvelder heeft last van zijn voet. "Hij traint nu aangepast en we moeten kijken of hij überhaupt nog inzetbaar is voor de winterstop of dat we hem rust moeten geven om van zijn blessure af te komen", zegt trainer René Hake in gesprek met de Leeuwarder Courant.

SC Cambuur zal tegen FC Twente opnieuw met Kevin Schindler en Nino van den Beemt in de basis starten. "Never change a winning team is niet per se mijn motto. Maar dit keer wel", liet Hake weten. "Soms laat je het staan en pakt het goed uit, soms ook niet. Wij denken tegen FC Twente hiermee de beste kans te hebben."

Voor Hake is het vrijdag een bijzondere wedstrijd. Hij stond vorig seizoen nog aan het roer bij FC Twente, waar de oefenmeester ontslagen werd. "Vervelend, maar ik heb toch vooral goede herinneringen aan de club. Die zijn er veel meer dan slechte. Wrok? Nee, dat koester ik niet."

]]>
Thu, 13 Dec 2018 16:50:00 +0100
Mous denkt niet aan transfer: ''Verwacht dat ik in januari hier nog ben'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/203827/mous-denkt-niet-aan-transfer-verwacht-dat-ik-in-januari-hier-nog-ben https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/203827/mous-denkt-niet-aan-transfer-verwacht-dat-ik-in-januari-hier-nog-ben Xavier Mous is dit seizoen een van de uitblinkers bij SC Cambuur. De doelman heeft met zijn reddingen al de nodige punten gepakt. Mous rekent echter niet op een transfer in de winterstop. Hij verwacht in Leeuwarden te blijven.

"Ja, daar ga ik wel vanuit", zegt de sluitpost tegenover Omrop Fryslân. "Ik heb het gevoel dat we net los zijn en ik ben hier nog maar net. In de winter gebeurt er voor keepers überhaupt niet zoveel. Ik ga er gewoon vanuit dat ik hier in januari nog ben. Dan wil ik doorgaan zoals ik in de eerste seizoenshelft heb laten zien", aldus Mous, die niet op de hoogte is van geïnteresseerde clubs. "Bij mijn weten niet."

Mous richt zich eerst op de thuiswedstrijd tegen FC Twente. "Er zitten een hoop tropische verrassingen bij, maar ze hebben individueel heel veel kwaliteiten", doelt hij op de Enschedeërs. "Ik heb wedstrijden van FC Twente gezien, waarin ze heel goed waren. Maar ik heb ook wedstrijden gezien dat je ze bijna niet meer herkent. Dat moeten wij morgen afdwingen."

De doelman heeft veel vertrouwen in Cambuur. "Wij hebben ook FC Den Bosch, dat nu eerste staat, weggespeeld. Dan maak je de kansen niet af, maar dat biedt wel perspectief voor deze wedstrijd. We hebben de afgelopen wedstrijden wel goed spel laten zien, alleen zo'n wedstrijd tegen FC Eindhoven mag er niet tussen zitten. Maar we hebben de afgelopen wedstrijden wel laten zien dat we een goede pot op de mat kunnen leggen", besluit Mous.

]]>
Thu, 13 Dec 2018 15:41:00 +0100
''Je kunt hem er heel makkelijk uit halen, maar we laten hem bewust staan'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203815/je-kunt-hem-er-heel-makkelijk-uit-halen-maar-we-laten-hem-bewust-staan https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203815/je-kunt-hem-er-heel-makkelijk-uit-halen-maar-we-laten-hem-bewust-staan SC Cambuur neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen FC Twente. Na de zege bij Jong PSV was het gevoel goed in Leeuwarden, maar ook de gemiste kansen zijn blijven hangen. Toch heeft trainer René Hake besloten om zijn basiself intact te houden.

Nigel Robertha begint dus in de punt van de aanval. "Je kunt Robertha heel makkelijk eruit halen, omdat hij die kansen mist. Maar we laten hem bewust staan, omdat we hopen dat het moment wel komt", zegt de oefenmeester in gesprek met Omrop Fryslân. "Hij was er een paar keer dichtbij, maar het moet ertoe leiden dat hij wel de goals maakt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren."

Met FC Twente treft SC Cambuur een oude club van Hake. "Dat kan een extra tintje geven, maar uiteindelijk gaat het erom om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en het maximale uit de wedstrijd te halen", relativeert Hake. "Dan telt dat allemaal even niet. Maar laat duidelijk zijn dat dit wel een ander gevoel geeft dan spelen tegen Telstar."

De Tukkers hebben de hoogste spelersbegroting, maar staan 'slechts' vierde. "Ze hebben veel kwaliteit met individuele spelers die echt het verschil kunnen maken", weet Hake. "Ze presteren nogal wisselend, maar ze staan er bovenin nog heel kort bij. Het blijft een ploeg die tot het einde zeker bovenin mee blijft doen, want daar hebben ze genoeg kwaliteit voor."

Hake hoopt zelf op een goed resultaat tegen zijn oude club. "Wij zullen hier thuis zeker geen makkelijke wedstrijd gaan spelen. Het is ook de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar. Gezien de vorige thuiswedstrijd vind ik dat we ook verplicht zijn aan het publiek om ons van een andere kant te laten zien."

]]>
Thu, 13 Dec 2018 14:33:00 +0100
Vermoedelijke opstelling Cambuur: 'Van den Beemt opnieuw in basiself' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203785/vermoedelijke-opstelling-cambuur-van-den-beemt-opnieuw-in-basiself https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203785/vermoedelijke-opstelling-cambuur-van-den-beemt-opnieuw-in-basiself SC Cambuur neemt het morgenavond in het eigen stadion op tegen FC Twente. Trainer René Hake, voormalig oefenmeester van de Tukkers, lijkt vast te houden aan dezelfde opstelling als afgelopen maandag.

Jelmer Wijnstra van Omroep LEO meldt dat op basis van de laatste training. Dat houdt in dat Van den Beemt opnieuw de disciplinair geschorste Justin Mathieu vervangt. Kevin Schindler begint ook weer in de basis, nadat hij maandag ook al in de basis stond ten koste van Mathias Schils.

Daarnaast was er ook ander goed nieuws te melden. Zo traint Daan Boerlage weer met de groep en is ook Jordy van Deelen weer op het veld te vinden. Cambuur kan vrijdagavond niet beschikken over Emmanuel Mbende en Andrejs Ciganiks. Mbende is ziek, terwijl Ciganiks met een blessure aan zijn voet kampt.

Vermoedelijke opstelling Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa; Kallon, Schindler, Maulun, Van den Beemt; Van Kippersluis, Robertha

]]>
Thu, 13 Dec 2018 11:46:00 +0100
Robertha kijkt terug: ''Iedereen is normaal hier, dan ga je je ook zo gedragen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203732/robertha-kijkt-terug-iedereen-is-normaal-hier-dan-ga-je-je-ook-zo-gedragen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203732/robertha-kijkt-terug-iedereen-is-normaal-hier-dan-ga-je-je-ook-zo-gedragen Nigel Robertha verliet Feyenoord in de zomer van 2017 en verruilde de club voor SC Cambuur. Toch is hij dankbaar voor zijn periode bij de Rotterdammers, waar hij van vleugelaanvaller tot spits werd omgeturnd.

''Er raakte iemand geblesseerd en Makaay zag wel wat in mij. Ik had volgens hem de kwaliteiten om spits te kunnen zijn'', begint Robertha in gesprek met Voetbalzone, al ziet hij wel dat als spits andere dingen worden verwacht. ''Mensen gaan je afrekenen op je doelpunten. Dan moet je een killer zijn. Mensen zien dat nog niet echt in mij. Er zit nog altijd een stuk buitenspeler in me.''

Toch heeft Robertha wel fouten gemaakt bij Feyenoord. ''Ik ben volwassener geworden. Bij Feyenoord dacht ik er wat makkelijker over. Dat het toch wel komt. Hier (bij SC Cambuur, red) neem ik het nu serieuzer. Bij Feyenoord denk je: je bent toch een talent, je hebt een contract, je kan goed voetballen, je zit bij Oranje... Iedereen is normaal hier, dan ga je je ook normaal gedragen. Ik verwijt mezelf dat ik dat bij Feyenoord niet had gedaan.''

]]>
Thu, 13 Dec 2018 07:42:00 +0100
SC Cambuur op rapport: Maulun krijgt complimenten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203607/sc-cambuur-op-rapport-maulun-krijgt-complimenten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/203607/sc-cambuur-op-rapport-maulun-krijgt-complimenten SC Cambuur boekte maandagavond weer eens overwinning in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer René Hake bleek met 1-2 te sterk voor Jong PSV. Ondanks de zege voor de Leeuwarders haalden twee Cambuur-spelers volgens Voetbal International tegen Jong PSV een onvoldoende.

Dit betreft verdediger Nino van den Beemt en spits Nigel Robertha. Beide Cambuur-spelers kregen een 5 als rapportcijfer voor hun optreden tegen Jong PSV. De absolute uitblinker aan de kant bij SC Cambuur was Robert Maulun. De Franse middenvelder scoorde een 8. De rest van de Cambuur-spelers behaalde een 6 of een 6,5. 

Cijfer Voetbal International: Mous 6; Steenvoorden 6,5, Schilder 6, Van Wermeskerken 6, Van den Beemt 5, Sambissa 6,5; Maulun 7, Van Kippersluis 6,5, Schindler 6; Kallon 6,5, Robertha 5

 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 13:42:00 +0100
Rossi over penalty-moment: ''Mijn mening is dat het duidelijk een penalty was'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/203648/rossi-over-penalty-moment-mijn-mening-is-dat-het-duidelijk-een-penalty-was https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/203648/rossi-over-penalty-moment-mijn-mening-is-dat-het-duidelijk-een-penalty-was Karim Rossi werd afgelopen maandag tegen Jong PSV in het veld gebracht door SC Cambuur-trainer René Hake en was meteen belangrijk. De spits werd uit balans gebracht en kreeg een penalty mee, waardoor de Friezen een overwinning boekte. 

Waar veel supporters het een twijfelachtige penalty vonden, was het volgens hem duidelijk een penalty. "Vanuit een bepaalde hoek lijkt het alsof het geen penalty is, maar op het veld en vanuit de positie van de scheidsrechter kon je duidelijk zien dat hij mijn shirt vast hield", begint Rossi over de 1-2 van Cambuur.

"Als hij (de tegenstander red.) geen overtreding zou maken, dan was ik in een goede positie om te scoren. Dus mijn mening is dat het duidelijk een penalty was", aldus Rossi op zijn eigen Twitter-kanaal.

]]>
Wed, 12 Dec 2018 12:44:31 +0100