Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront Barto blikt terug: ''Dat zijn de herinneringen die ik voor altijd meedraag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/171178/barto-blikt-terug-dat-zijn-de-herinneringen-die-ik-voor-altijd-meedraag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/171178/barto-blikt-terug-dat-zijn-de-herinneringen-die-ik-voor-altijd-meedraag Martijn Barto kijkt ondanks zijn onverwachtse vertrek bij SC Cambuur met goede gevoelens terug op zijn tijd bij de club. Zeven jaar lang speelde Barto bij SC Cambuur en groeide uit tot een cultheld in Leeuwarden.

"De laatste zeven jaren van Cambuur zijn misschien wel de beste in de clubhistorie geweest”, zei Barto tegenover het Friesch Dagblad. "Prachtig om daar onderdeel van te zijn. Het kampioenschap, drie jaren eredivisie en de drie goals die ik in De Kuip heb gemaakt tegen Feyenoord. Het beker seizoen van vorig jaar met twee goals tegen Ajax. Dat zijn de herinneringen die ik voor altijd met me meedraag en ga vertellen aan mijn kinderen."

Barto had ook buiten het veld een grote rol bij SC Cambuur. "Op gegeven moment bereik je een bepaalde leeftijd, waarop je niet alleen voor jezelf bij de club zit. Je wilt dat het goed gaat met het team en met de club. Met jongens als Robbert Schilder en Martijn van der Laan spreken we daarover met de di-rectie. Als je het dan over spelers hebt, dan heb ik het niet alleen over kwaliteit, maar ook over het gedrag. Met mannen als Jergé Hoefdraad, Jamiro Monteiro, Erik Bakker en Sander van de Streek ging alles vanzelf in de groep. Na hun vertrek was het anders."

]]>
Sun, 27 May 2018 10:30:00 +0200
Booy reageert op vertrek van Barto: ''Dat kon nu gewoon niet meer'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/171176/booy-reageert-op-vertrek-van-barto-dat-kon-nu-gewoon-niet-meer https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/171176/booy-reageert-op-vertrek-van-barto-dat-kon-nu-gewoon-niet-meer SC Cambuur heeft besloten het aflopende contract van Martijn Barto niet te gaan verlengen. Technisch manager Foeke Booy heeft tegenover het Friesch Dagblad tekst en uitleg gegeven over de beslissing.

"Na de degradatie van Sparta kon de club de balans opmaken en die pakte ongunstig uit”, begint Booy. "Hij zit in de top qua verdieners, Xander zat daar net iets onder. De rol die beide spelers zouden hebben naar de toekomst in relatie met de financiĆ«n, dat kon nu gewoon niet meer."

Barto was nog wel in onderhandeling met SC Cambuur, maar deze zijn stopgezet door de club. "In eerste instantie wilden we door met deze jongens, maar we zijn niet eens toegekomen aan een aanbieding. Het had geen zin.”

]]>
Sat, 26 May 2018 23:00:00 +0200
''Komt er niets interessants, dan ga ik met alle liefde bij de amateurs spelen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/171179/komt-er-niets-interessants-dan-ga-ik-met-alle-liefde-bij-de-amateurs-spelen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/171179/komt-er-niets-interessants-dan-ga-ik-met-alle-liefde-bij-de-amateurs-spelen Harkemase Boys wil zich gaan versterken met Martijn Barto. De aanvaller van SC Cambuur kreeg deze week te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd gaat worden.

"Ik ga kijken wat er op mijn pad komt", begint Barto in gesprek met het Friesch Dagblad. "Komt er niets interessants, dan ga ik met alle liefde weer bij de amateurs spelen."

Wel kan hij buiten het veld nog taken uitvoeren binnen SC Cambuur. "Cambuur heeft mij nog een contract aangeboden voor twintig uur om werkzaam te blijven binnen de club. Dat is positief. Hoe dan ook hoop ik hier nog vaak te mogen komen.”

]]>
Sat, 26 May 2018 23:00:00 +0200
Barto baalt van handelwijze SC Cambuur: ''Het is natuurlijk enigszins vreemd'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/171175/barto-baalt-van-handelwijze-sc-cambuur-het-is-natuurlijk-enigszins-vreemd https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/171175/barto-baalt-van-handelwijze-sc-cambuur-het-is-natuurlijk-enigszins-vreemd Martijn Barto neemt na zeven seizoenen afscheid van SC Cambuur. Het aflopende contract van de aanvaller gaat niet worden verlengd, dit tot verbazing van Barto zelf.

"Het is natuurlijk enigszins vreemd. Zes weken geleden wilden ze met mij door en vrij snel rond zijn. Ik was in de veronderstelling dat we een gesprek zouden hebben, waarin de verschillende opties lagen. Woensdag kreeg ik te horen dat er anders was besloten", begint Barto tegenover het Friesch Dagblad.

"Er wordt gezegd dat de degradaties van Sparta en Roda JC hebben ge- zorgd voor minder inkomsten uit televisiegelden. Maar naar mijn idee is het zo dat als je wilt dat een speler blijft, dat niet aan de televisiegelden die je wel of niet ontvangt hoeft te liggen", vervolgt Barto.

"Ik ben ook nooit een grootverdiener geweest en dat hoeft ook niet. Ik kan nu gaan roepen dat ik het er niet mee eens ben, maar het besluit is genomen. Ik kan de bokshandschoenen pakken, maar dat heeft geen zin. Het is vervelend, klaar. Ik moet verder. Alleen de communicatie had ik graag anders gezien.”

]]>
Sat, 26 May 2018 15:41:45 +0200
De Jong eerlijk: ''Ik gun Heerenveen en Cambuur beiden het allerbeste'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/171135/de-jong-eerlijk-ik-gun-heerenveen-en-cambuur-beiden-het-allerbeste https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/171135/de-jong-eerlijk-ik-gun-heerenveen-en-cambuur-beiden-het-allerbeste Henk de Jong werd in de media regelmatig voor op lijstjes van eventuele opvolger van Jurgen Streppel bij SC Heerenveen genoemd. De voormalig trainer van SC Cambuur heeft echter geen contact gehad met de club

"Nee, er is geen contact geweest en ik ben er ook niet mee bezig geweest. Dat mag ook niet, want ik heb een contract bij De Graafschap", zei De Jong vrijdagavond bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân.

"Ik werd op straat wel aangeklampt door Heerenveen-supporters of door sponsoren", vervolgt De Jong, die zich niet gepasseerd voelt door technisch manager Gerry Hamstra, die uiteindelijk voor Jan Olde Riekerink koos. "Ik wens hem heel veel succes. Kom aan, we moeten tegen elkaar."

"Ik ben trainer van Cambuur geweest, maar de Heerenveen-supporters zijn ook geweldig tegen mij. Ik gun Heerenveen het allerbeste, dus ook met Olde Riekerink. Je moet een ander wat gunnen en ik gun Heerenveen en Cambuur het allerbeste", besluit De Jong.

]]>
Sat, 26 May 2018 13:08:16 +0200
Cambuur zoekt keeper: ''Uiterlijk volgende week moet die beslissing wel vallen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/171082/cambuur-zoekt-keeper-uiterlijk-volgende-week-moet-die-beslissing-wel-vallen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/transfers-geruchten/171082/cambuur-zoekt-keeper-uiterlijk-volgende-week-moet-die-beslissing-wel-vallen Technisch manager Foeke Booy is op dreef. De oud-trainer haalde gister Robert van Koesveld naar Leeuwarden en is nu alweer druk bezig met de volgende versterking. 

Booy had gisteravond, volgens de Leeuwarder Courant, nog een afspraak met het kamp van de beoogde eerste doelman. ''We hebben er al veel energie in gestoken en de staf ook.''

De technisch manager verwacht dat de club en de keeper er wel uitkomen. Desondanks wil Booy nog niet vertellen wie deze sluitpost is. ''Uiterlijk volgende week moet die beslissing wel vallen. We willen de voorbereiding eigenlijk met twee keepers beginnen en eentje ervan is Pieter Bos.''

]]>
Sat, 26 May 2018 09:31:00 +0200
OFFICIEEL | Cambuur versterkt zich met SC Heerenveen-verdediger https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/171043/officieel-cambuur-versterkt-zich-met-sc-heerenveen-verdediger https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/171043/officieel-cambuur-versterkt-zich-met-sc-heerenveen-verdediger SC Cambuur heeft zich versterkt met Robert van Koesveld. Dat brachten de Leeuwarders vrijdagmiddag naar buiten. De 23-jarige verdediger komt over van aartstrivaal SC Heerenveen.

Van Koesveld was de afgelopen twee seizoenen ook al actief in de Jupiler League. De centrumverdediger, die ook op linksback uit de voeten kan, speelde op huurbasis voor Helmond Sport. In twee jaar tijd maakte Van Koesveld 51 keer zijn opwachting in de Eerste Divsie.

Foeke Booy is verheugd met de komst van Van Koesveld. "Onze intentie is om het elftal van achter uit op te bouwen en met de komst van Robert hebben we daar een volgende stap in gezet. Robert zou je een moderne verdediger mogen noemen. Hij is in de eerste plaats goed in verdedigend opzicht, maar ook aan de bal heeft hij kwaliteiten", zegt de technisch directeur op de clubsite van SC Cambuur.

 

]]>
Fri, 25 May 2018 19:01:00 +0200
Barto blikt terug: ''Heb de beste periode van de club mogen meemaken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170918/barto-blikt-terug-heb-de-beste-periode-van-de-club-mogen-meemaken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170918/barto-blikt-terug-heb-de-beste-periode-van-de-club-mogen-meemaken Martijn Barto vertrekt bij Cambuur en dus heeft hij zijn laatste duel in Leeuwarden al gespeeld. Dat was de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen FC Dordrecht in de play-offs.

"Als sportman en als topsporter heb je altijd hoogte en- dieptepunten. Ik kijk niet terug naar een laatste wedstrijd, ik kijk terug naar zeven jaar en dat is niet niks", legt Barto uit in gesprek met Omrop Fryslân.

"Daar heb ik ontzettend veel in meegemaakt. Heb ik in diepe dalen gezeten, maar ik ben ik er ook altijd weer uitgekomen. En heb ik de beste periode van de club mogen meemaken", vervolgt hij.

Barto hoopt dat de fans hem overwegend positief herinneren. "Ik heb altijd proberen voorop te gaan in de strijd. Ik vind dat je nooit afgerekend moet kunnen worden op mijn inzet."

"Ik hoop dat ik daarin een voorbeeld heb kunnen zijn en dat de mensen mij daar in ieder geval niet op kunnen pakken", zo besluit de spits.

]]>
Fri, 25 May 2018 12:33:00 +0200
De Graaf baalt: ''We moeten niet uitsluiten dat er ontslagen vallen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170975/de-graaf-baalt-we-moeten-niet-uitsluiten-dat-er-ontslagen-vallen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170975/de-graaf-baalt-we-moeten-niet-uitsluiten-dat-er-ontslagen-vallen SC Cambuur moet de komende weken flink bezuinigen. De club uit Leeuwarden stond aanvankelijk tweede op de ranglijst voor de TV-gelden, maar de komst van FC Twente, Roda JC en Sparta zorgt voor een forse financiële tegenvaller. 

"Die hebben allemaal meer punten dan wij. We zakken", bevestigt algemeen directeur Ard de Graaf in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dat heeft gevolgen voor de hele organisatie. We moeten bezuinigen op de personeelskosten", aldus De Graaf, die een bedrag van vijf nullen moet compenseren. 

"Dat kan betekenen dat mensenuren inleveren, maar we moeten ook niet uitsluiten dat er ontslagen vallen", beseft de bestuurder. "We moeten een jasje uitdoen, dat is de waarheid. We zitten niet in zwaar weer. We moeten wel alle zeilen bijzetten om niet in financieel zwaar weer te komen."

]]>
Fri, 25 May 2018 11:26:00 +0200
Naast Barto moet nog een sterkhouder vertrekken: ''Hij is niet de enige'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170922/naast-barto-moet-nog-een-sterkhouder-vertrekken-hij-is-niet-de-enige https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170922/naast-barto-moet-nog-een-sterkhouder-vertrekken-hij-is-niet-de-enige Martijn Barto kreeg vandaag te horen dat hij moet vertrekken bij Cambuur. De club maakt vandaag bekend dat hij niet de enige is.

"We hadden al aangegeven dat Nigel Robertha en Karim Rossi onze spitsen zouden worden. Barto zou erachter komen in een pinchhitterrol. Maar wij hadden daar niet de middelen meer voor", vertelt Booy.

"Hij is niet de enige. Met Sander Houtkoop hadden we een identiek gesprek, dat we hem graag wilden houden", vervolgt Booy eerlijk in gesprek met Omroep LEO.

Maar ook voor Houtkoop was er slechts nieuws. "Ook hem heb ik moeten melden dat het niet mogelijk meer was. Wij moeten budget vrijmaken naar de toekomst met andere spelers."

]]>
Fri, 25 May 2018 10:17:00 +0200
SC Cambuur liet Barto lang wachten: ''Verdient niet de schoonheidsprijs'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170921/sc-cambuur-liet-barto-lang-wachten-verdient-niet-de-schoonheidsprijs https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170921/sc-cambuur-liet-barto-lang-wachten-verdient-niet-de-schoonheidsprijs Cambuur maakte donderdag bekend dat het afscheid neemt van Martijn Barto. Foeke Booy vertelt in een interview waarom dat besluit is genomen.

"Het klinkt heel simpel: maar het contract wat bij zijn nieuwe rol in het team zou passen, is financieel niet meer mogelijk voor ons. Het is dus vooral een financiële keuze”, geeft hij aan in gesprek met Omroep LEO.

“Zo makkelijk als ik het zeg, zo moeilijk is het. Omdat je praat over een mand die zijn sporen wel heeft verdiend. Een clubicoon. Dat zijn de meest lastige beslissingen", vervolgt Booy.

"Het heeft helaas lang geduurd, dat verdient ook niet de schoonheidsprijs. Maar we konden niet anders. De laatste wedstrijd van Sparta gaf nog eens een financiële tik aan Cambuur en toen zagen wij dat het hem niet ging worden."

]]>
Fri, 25 May 2018 09:09:00 +0200
Cambuur wil talenten kans geven: ''Kunnen dan contract proberen af te dwingen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170925/cambuur-wil-talenten-kans-geven-kunnen-dan-contract-proberen-af-te-dwingen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170925/cambuur-wil-talenten-kans-geven-kunnen-dan-contract-proberen-af-te-dwingen SC Cambuur is alweer druk bezig met het nieuwe seizoen. Zo wil de club een aantal spelers van de beloften een kans geven in de voorbereiding.

“Uit de beloften zullen Rutger Etten en Cody Claver in de voorbereiding de kans krijgen om met het eerste mee te doen. Zij kunnen dan een contract proberen af te dwingen", vertelt Booy.

Daar verwacht ik volgend weekend een beslissing in. We willen de lijn naar de eigen opleiding en het beloftenelftal openhouden. Ik wil door en ik ga niet blijven wachten”, vervolgt hij in gesprek met Omroep LEO.

"Hetzelfde geldt voor Narsingh. Wij kunnen ons niet permitteren om voor hem hetzelfde contract uit de kast te toveren als hij had, maar we willen hem er graag als speler bij hebben. Alleen dan wel in een andere invulling en dat ligt bij hem."

]]>
Fri, 25 May 2018 07:56:00 +0200
Cambuur neemt afscheid van Barto: ''Doet wel pijn'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170914/cambuur-neemt-afscheid-van-barto-doet-wel-pijn https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170914/cambuur-neemt-afscheid-van-barto-doet-wel-pijn Martijn Barto moet vertrekken bij Cambuur en dat valt hem zwaar. Hij was graag gebleven, maar de club besloot anders.

"De club heeft bepaald en dan kun je als speler niet veel meer doen dan je er bij neerleggen. De teleurstelling is er zeker als je zeven jaar een fantastische periode hebt gehad. Het doet wel pijn als je dat achter je moet laten", vertelt de spits.

"Het kwam wel onverwacht omdat ze in eerste instantie hadden aangegeven te willen doorgaan met mij. In dat opzicht was het wel een verrassing van mij", vervolgt Barto in gesprek met Omroep Friesland.

"Maar dat neemt niet weg dat ik het hier fantastisch heb gehad. Ik ben er heel trots op dat ik zeven jaar dit shirt heb mogen dragen."

]]>
Thu, 24 May 2018 22:58:00 +0200
'Cambuur wil Narsingh graag behouden en hoopt op snel antwoord' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170911/cambuur-wil-narsingh-graag-behouden-en-hoopt-op-snel-antwoord https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170911/cambuur-wil-narsingh-graag-behouden-en-hoopt-op-snel-antwoord SC Cambuur is druk bezig met het nieuwe seizoen. De club nam vandaag afscheid van Martijn Barto, maar wil Furdjel Narsingh wél graag behouden.

Omroep Friesland-journalist Andor Faber schrijft namelijk dat de Leeuwarders Narsingh een aanbieding hebben gedaan en graag voor het weekend reactie willen.

SC Cambuur haalde Narsingh afgelopen seizoen terug nadat de speler een jaar zonder club had gezeten. De buitenspeler staat bekend om zijn blessuregevoeligheid. 

]]>
Thu, 24 May 2018 22:08:00 +0200
Barto roemt supporters: ''Dat maakt het leuk om voetballer te zijn'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170916/barto-roemt-supporters-dat-maakt-het-leuk-om-voetballer-te-zijn https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170916/barto-roemt-supporters-dat-maakt-het-leuk-om-voetballer-te-zijn Cambuur heeft afscheid genomen van Martijn Barto en dus is het tijd om terug te blikken. Wat was het hoogtepunt van de aanvaller in Leeuwarden?

"Ik heb niet één hoogtepunt, want het zijn er gewoon te veel. Van de successen met de club tot de trouwe supporters die de club eigenlijk wel maken", vertelt Barto in gesprek met Omroep LEO.

"Als wij een derby tegen Heerenveen spelen en er zesduizend man op de tribune zitten de dag voor de wedstrijd, dat zijn wel unieke dingen. Dat maakt het leuk om voetballer te zijn". vervolgt hij.

Het is nu tijd voor Barto om een nieuwe club te zoeken. "De telefoon staat al wel roodgloeiend, maar ik ga eerst op vakantie. Daarna ga ik kijken op er dingen tussen zitten die voor mij en mijn eigen interessant zijn. Ik weet ook nog niet of het Nederland wordt of het buitenland."

]]>
Thu, 24 May 2018 21:31:00 +0200
FinanciĆ«le tegenvaller reden vertrek Barto: ''Gezegd dat we door wilden gaan'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170907/financiele-tegenvaller-reden-vertrek-barto-gezegd-dat-we-door-wilden-gaan https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170907/financiele-tegenvaller-reden-vertrek-barto-gezegd-dat-we-door-wilden-gaan SC Cambuur maakte vandaag bekend dat het afscheid neemt van Martijn. Door financiële en sportieve tegenvallers was verlenging niet meer mogelijk.

"Een vervelende beslissing. De reden is dat het niet mogelijk is dat de rol die hij eigenlijk zou krijgen, krijgen we financieel niet voor elkaar. Het is een afweging op dat vlak en dat heeft een tijdje geduurd. Maar de club is links en rechts sportief behoorlijk geraakt", vertelt Foeke Booy.

"Na de uitschakeling van Sparta kwamen we door het mislopen van TV-gelden mogelijk dat het niet meer mogelijk was om Barto te behouden. In eerste instantie hadden we gezegd dat we wel door wilden gaan, maar toen waren die cijfers nog niet zo helder", vervolgt hij in gesprek met Omroep Friesland.

"Wij zijn niet eens toegekomen aan een aanbieding omdat het financieel gezien geen zin had. Dan moet je ook eerlijk en transparant zijn en moeilijke beslissingen niet uit de weg gaan."

]]>
Thu, 24 May 2018 20:50:00 +0200
Cambuur wilde niet met Barto door: ''Tegen mijn verwachtingen in'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170905/cambuur-wilde-niet-met-barto-door-tegen-mijn-verwachtingen-in https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170905/cambuur-wilde-niet-met-barto-door-tegen-mijn-verwachtingen-in Vandaag werd bekend dat SC Cambuur afscheid neemt van Martijn Barto, De spits heeft het er zwaar mee en gaat de volksclub uit Leeuwarden missen.

"Het zal wel even wennen zijn zonder Cambuur-shirt. Maar daar ben ik me nu nog niet helemaal van bewust. Het gaat allemaal vrij snel, ik weet ook niet of ik nog een voebalshirt ga dragen. Het is mooi dat als er één deur dichtgaat, er andere dichtgaan", vertelt Barto.

"Het is heel erg jammer dat als je ergens zeven fantastische jaren hebt gehad, het tot een einde komt. Aan de andere kant weet je: aan alle mooie dingen komt een eind, ook aan mijn dienstverband bij Cambuur als speler", vervolgt hij in gesprek Omroep LEO.

"Ik was er nog niet over uit of ik zou blijven, maar ik was wel in de veronderstelling dat we een gesprek zouden hebben waarin bepaalde opties lagen. Tegen mijn verwachtingen in was het vrij snel duidelijk dat de club niet verder wilde."

]]>
Thu, 24 May 2018 20:05:58 +0200
BREAKING | Calor tekent bij SC Cambuur: ''Hij is enorm gretig'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170871/breaking-calor-tekent-bij-sc-cambuur-hij-is-enorm-gretig https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170871/breaking-calor-tekent-bij-sc-cambuur-hij-is-enorm-gretig Julian Calor heeft een contract voor één seizoen (met een optie voor nog een seizoen) getekend bij SC Cambuur, zo laat de club uit Leeuwarden weten via de officiële kanalen. De 21-jarige middenvelder komt over van Vitesse.

Technisch manager Foeke Booy is blij met de kersverse aanwinst. “Julian is een verbindingsspeler met niet alleen veel loopvermogen, maar ook voetballende kwaliteiten", legt hij uit. "Hij is bovendien enorm gretig en ambitieus. Dat zijn belangrijke voorwaarden om als individu en als team stappen omhoog te zetten.”

]]>
Thu, 24 May 2018 16:47:00 +0200
Barto bedankt fans met brief: ''Unieke sfeer, geweldige steun'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170863/barto-bedankt-fans-met-brief-unieke-sfeer-geweldige-steun https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170863/barto-bedankt-fans-met-brief-unieke-sfeer-geweldige-steun SC Cambuur heeft vandaag via de officiële kanalen laten weten dat het aflopende contract van Martijn Barto niet verlengd zal worden. De ervaren aanvaller, die zeven seizoenen bij de club uit Leeuwarden speelde, heeft een brief aan de fans geschreven. 

"Wat me misschien nog wel het meest bij zal blijven is de unieke sfeer en de geweldige steun die jullie mij en het team altijd hebben gegeven", schrijft hij. "De Tsunami die van de tribunes denderde, 6000 man bij de laatste training voor de derby en de ontlading na elk doelpunt", blikt Barto terug.

"Ik neem nu afscheid als speler, maar zeker niet als supporter en zal de club altijd op de voet blijven volgen", verzekert hij. "Enorm trots ben ik op de herinneringen die wij samen hebben gemaakt en ik kijk terug op een geweldige periode in mijn leven. Iedereen die daar op wat voor manier dan ook een bijdrage aan heeft geleverd: Bedankt!

Klik hier om de hele brief te lezen. 

]]>
Thu, 24 May 2018 15:43:00 +0200
'SC Cambuur gaat vandaag twee versterkingen presenteren' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170853/sc-cambuur-gaat-vandaag-twee-versterkingen-presenteren https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170853/sc-cambuur-gaat-vandaag-twee-versterkingen-presenteren SC Cambuur heeft zich weten te versterken met een nieuwe verdediger en middenvelder, zo weet Andor Faber te melden. De verslaggever van Omrop Fryslan weet te melden dat het om Nederlandse spelers gaat. 

Beide versterkingen zullen vandaag nog gepresenteerd worden. Om wie het gaat, is vooralsnog niet bekend. ''Booy wilde nog geen namen noemen", legt Faber uit op Twitter. Daar staat tegenover dat Darren Rosheuvel en Xander Houtkoop vertrekken bij de club uit Leeuwarden. 

]]>
Thu, 24 May 2018 14:53:00 +0200
Barto wilde bij SC Cambuur blijven: ''De club beslist anders'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/170846/barto-wilde-bij-sc-cambuur-blijven-de-club-beslist-anders https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/170846/barto-wilde-bij-sc-cambuur-blijven-de-club-beslist-anders SC Cambuur gaat afscheid nemen van Martijn Barto. Dit heeft de club donderdag bekend gemaakt. Het afgelopende contract van de cultheld zal definitief niet worden verlengd. 

"De eerste intentie was om langer bij SC Cambuur te blijven. Maar de club beslist anders", aldus een teleurgestelde aanvaller in gesprek met Omrop Fryslan. Barto speelde zeven seizoenen bij SC Cambuur.

Mogelijk hoeft Barto niet lang te zoeken naar een nieuwe club. Volgens bovenstaande medium wil Harkemase Boys zich graag versterken met Barto.

 

]]>
Thu, 24 May 2018 14:06:44 +0200
BREAKING | Barto weg bij SC Cambuur: ''Geen makkelijk besluit'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170797/breaking-barto-weg-bij-sc-cambuur-geen-makkelijk-besluit https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170797/breaking-barto-weg-bij-sc-cambuur-geen-makkelijk-besluit Martijn Barto heeft zijn laatste wedstrijd voor SC Cambuur al gespeeld, zo laat de club uit Leeuwarden weten via de officiële kanalen. Het afgelopende contract van de ervaren aanvaller zal definitief niet worden verlengd. 

“Geen gemakkelijk besluit”, legt Foeke Booy uit. “Martijn is een echte clubman en ondertussen haast een icoon van SC Cambuur. Bovendien is het ook nog eens een zeer prettig mens en is hij wat arbeidsethos betreft een voorbeeld voor velen", beseft de bestuurder.

"Uiteraard zal er nog een passend afscheid volgen op de middenstip", besluit Booy. Barto speelde maar liefst zeven seizoenen bij SC Cambuur en was 63 keer trefzeker in 238 wedstrijden. 

]]>
Thu, 24 May 2018 10:56:00 +0200
Kwakman roemt SC Cambuur: ''Daar hebben ze die authenticiteit ook'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/170689/kwakman-roemt-sc-cambuur-daar-hebben-ze-die-authenticiteit-ook https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/170689/kwakman-roemt-sc-cambuur-daar-hebben-ze-die-authenticiteit-ook Kees Kwakman speelde bij zowel NAC Breda als FC Groningen en merkte zodoende zelf de verschillen tussen beide clubs. Bij NAC Breda zit het stadion altijd vol, terwijl dit bij FC Groningen lang niet altijd het geval is. Ook roemt hij het stadion van SC Cambuur

"Het heeft te maken met het verwachtingspatroon", begint Kwakman in Voetbal International. "De fans van FC Groningen zijn kritisch, willen prestaties zien. De aanhang van NAC is tevreden als de club weer netjes vijftiende wordt. De fans van NAC zijn loyaal, blijven langer achter de club staan dan bij andere ploegen. Als ze zien dat de spelers er een potje van maken, worden ze echt wel pissig."

Het Avondje NAC valt in de smaak bij Kwakman. "Dat is puur. De Graafschap en SC Cambuur hebben die authenticiteit ook. Voor een voetballer zijn dat de mooiste stadions om in te spelen. Op een middagje NAC is de sfeer veel minder vanzelfsprekend. Mijn tijd bij NAC was mijn mooiste tijd als voetballer."

]]>
Wed, 23 May 2018 16:47:00 +0200
''Het zal gewoon niet simpel worden om kampioen te worden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170684/het-zal-gewoon-niet-simpel-worden-om-kampioen-te-worden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170684/het-zal-gewoon-niet-simpel-worden-om-kampioen-te-worden SC Cambuur speelt ook volgend seizoen in de eerste divisie en Hans de Koning en de oefenmeester beseft dat de competitie sterker is dan ooit. De club uit Leeuwarden krijgt volgend seizoen een aantal loodzware wedstrijden. 

"Het belooft een prachtig seizoen te worden", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Met de toevoeging van Twente en Roda heb je in elk geval twee grote stadions. Als die vol komen, is dat voor de uitstraling alleen maar goed", constateert De Koning.

"Kijk bijvoorbeeld eens naar de Tweede Bundesliga", vervolgt hij enthousiast. "Dat is echt een volwaardige competitie. Natuurlijk is Duitsland veel groter en moeilijk met Nederland te vergelijken, maar in verhouding is de Jupiler League een ondergeschoven kindje. Dat moet echt veranderen", aldus De Koning, die laat weten dat FC Twente de grote favoriet is voor de titel. 

"Zeker als je naar het spelersbudget kijkt, dan komt alleen Roda in de buurt", legt hij uit. "Maar het zal gewoon niet simpel worden om kampioen te worden. Want vlak ook Jong Ajax en Jong PSV niet uit. Jongens in die elftallen raken steeds meer gewend aan de weerstand. Het belooft een mooi seizoen te worden. Hopelijk gaan meer mensen dat zien", besluit De Koning. 

]]>
Wed, 23 May 2018 12:33:00 +0200
Eerste divisie te koop: ''Naamsverandering is een complexe zaak'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170682/eerste-divisie-te-koop-naamsverandering-is-een-complexe-zaak https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/170682/eerste-divisie-te-koop-naamsverandering-is-een-complexe-zaak SC Cambuur speelt ook volgend seizoen in de eerste divisie en twaalf jaar lang was Jupiler als sponsor verbonden aan die competitie, maar het biermerk stopt als naamgever. De Coöperatie Eerste Divisie (CED) is nog met drie kandidaten in gesprek. 

De opvolger van Jupiler moet circa één miljoen euro per jaar gaan betalen plus een aantal variabele bedragen. Bob van Oosterhout is benieuwd naar de uitkomst. "Een naamsverandering is een complexe zaak", legt de CED-commissaris uit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Alle clubs moeten akkoord gaan en een sponsor moet ook helemaal tevreden zijn. Het gaat de goede kant op", vervolgt Van Oosterhout tevreden. ''De commerciële waarde van de eerste divisie, qua aandacht en exposure, ligt tussen 1,7 en 2,5 miljoen'', constateert de sportmarketeer. 

"Of de competitie nu met traditieclubs als Twente, Roda en Sparta commercieel meer waard wordt? Op termijn zeker, want het niveau zal stijgen en de aandacht zal toenemen", weet Van Oosterhout. "Maar in de nieuwe deal is de komst van die grote clubs niet verwerkt. Dat zou erg opportunistisch zijn.'' 

]]>
Wed, 23 May 2018 11:26:00 +0200