Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront Steenvoorden beseft: ''Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226541/steenvoorden-beseft-dit-is-de-belangrijkste-wedstrijd-van-het-seizoen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226541/steenvoorden-beseft-dit-is-de-belangrijkste-wedstrijd-van-het-seizoen Matthew Steenvoorden heeft zin in de wedstrijd van SC Cambuur tegen MVV Maastricht. Voor de Leeuwarders een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-offs.

"Ik heb eigenlijk nooit zoveel spanning", begint Steenvoorden tegenover Omroep LEO. "Ik denk dat dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is. Als je wint sta je er goed voor. Iedereen weet dat we moeten winnen. Dan wordt het allemaal wat positiever."

Steenvoorden is de laatste weken belangrijk voor SC Cambuur. "Het gaat goed. Ik scoor makkelijk en we winnen de laatste tijd. Het staat dichtbij elkaar", vervolgt Steenvoorden, die bij afwezigheid van Sam Hendriks niet in de spits gaat spelen. "Gewoon met corners mee en de nul houden. Wij moeten hier thuis wat laten zien en ons eigen spel gaan spelen."

]]>
Fri, 26 Apr 2019 13:12:52 +0200
Van Deelen hoopt op rentree: ''Het veld werkt niet mee'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226524/van-deelen-hoopt-op-rentree-het-veld-werkt-niet-mee https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226524/van-deelen-hoopt-op-rentree-het-veld-werkt-niet-mee Jordy van Deelen is op de weg terug na een zware knieblessure. De vleugelverdediger hoopt snel zijn rentree voor SC Cambuur te kunnen maken, maar mogelijk zit het seizoen er voor hem op.

"De eerste ronde van de play-offs halen wordt lastig voor mij. Maar misschien kan ik in de halve finale of finale nog minuten maken", zegt Van Deelen in gesprek met de Leeuwarder Courant. Het is echter de vraag of SC Cambuur zover komt. "Dan wordt het DTD-uit", aldus Van Deelen.

Van Deelen is niet de eerste speler van SC Cambuur die een zware knieblessure opliep. "We hadden het er van de week nog over. De laatste jaren hebben op dit veld al vijf, zes jongens zware blessures opgelopen", beseft Van Deelen, die niet weet of het echt aan het veld ligt. "Dat is niet bewezen, maar het veld werkt niet mee."

Ook oud-trainer René Hake hekelde al het kunstgrasveld in Leeuwarden. "Echt gras heeft een zachtere ondergrond. Het veert mee en je glijdt door", zegt Van Deelen. "Ik ben fan van echt gras en hoop dat het hier ook weer komt."

]]>
Fri, 26 Apr 2019 12:16:07 +0200
Hulshoff: ''Wilde niet als een 'mister Cambuur' gezien worden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226506/hulshoff-wilde-niet-als-een-mister-cambuur-gezien-worden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226506/hulshoff-wilde-niet-als-een-mister-cambuur-gezien-worden Sipke Hulshoff vertrekt aan het einde van het seizoen bij SC Cambuur. De assistent-trainer van de Leeuwarders, die al jarenlang rondloopt bij de club, wordt de rechterhand van Wim Jonk bij FC Volendam.

"Natuurlijk wordt het wel raar om hier de deur straks voor het laatst dicht te doen", zegt Hulshoff in gesprek met het Friesch Dagblad. "Je kent de mensen hier door en door. Het zijn collega's, maar ook vrienden."

"Maar mijn vertrek is ook weer mooi", vervolgt de assistent. "Ik was toe aan een nieuw uitdaging. Als je te lang blijft, loop je het risico om als een soort van 'mister Cambuur' gezien te worden. Dat is positief, maar dat wilde ik niet. Het werd tijd om ergens anders te kijken."

Hulshoff kijkt uit naar de samenwerking met Jonk, die hij kent van de trainerscursus. "Ik denk dat ik hem goed kan ondersteunen en hoop met mijn visie over voetbal en mijn achtergrond een steentje bij te kunnen dragen", aldus Hulshoff, die weer hoopt te leren van Jonk.

Jonk speelde onder meer onder trainers als Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Guus Hiddink en Dick Advocaat. "Wat hij daar heeft opgestoken van zijn trainers, hoop ik ook weer mee te kunnen nemen in mijn ontwikkeling als trainer. Er komt een tijd dat ik op eigen benen kom te staan, maar dit is weer een belangrijke stap."

]]>
Fri, 26 Apr 2019 10:25:49 +0200
''MVV is na FC Twente de best presterende ploeg in uitwedstrijden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226429/mvv-is-na-fc-twente-de-best-presterende-ploeg-in-uitwedstrijden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226429/mvv-is-na-fc-twente-de-best-presterende-ploeg-in-uitwedstrijden SC Cambuur zal de punten morgenavond tegen MVV Maastricht allesbehalve cadeau krijgen. De Limburgers zijn een directe concurrent in de strijd om de play-offs en presteren daarnaast bijzonder goed in uitwedstrijden.

"MVV is na kampioen FC Twente de best presterende ploeg in uitwedstrijden", zegt trainer René Hake in gesprek met Omrop Fryslân. "Als we winnen, zijn we zeer waarschijnlijk nóg niet zeker van plaatsing voor de play-offs."

Hake zal echter met een schuin oog naar de andere velden kijken. "Dat hangt dan ook weer van andere uitslagen af. Maar door te winnen kunnen we ons wel beter positioneren. Maar MVV gaat ook voor de laatste kans. We kunnen blijven speculeren, maar dat moet je in het casino doen", besluit de oefenmeester.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 16:59:00 +0200
Robertha verklapt: ''We gaan erover praten met Cambuur'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226414/robertha-verklapt-we-gaan-erover-praten-met-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226414/robertha-verklapt-we-gaan-erover-praten-met-cambuur Nigel Robertha is morgenavond in het belangrijke duel met MVV de vervanger van Sam Hendriks. Laatstgenoemde scheurde recent zijn kruisband af en zit langdurig in de lappenmand. 

"Ik moet het morgen laten zien", beseft Robertha voor de camera van Omrop Fryslân. "Een basisplek voor mij is lekker, al had ik het liever anders gezien. Dit gun ik Sam niet. Zelf heb ik heel veel blessures gehad, dus ik weet hoe het voelt. Het is echt heel kut voor hem. Dat doet wel iets met de spelersgroep. Maar het leven gaat verder en morgen moeten we er gewoon staan."

Robertha kwakkelde de voorbije maanden met zijn fitheid. "Het is vooralsnog niet het seizoen waarop ik gehoopt heb. Maar we kunnen morgen goede zaken doen. En dan hebben we ook nog de play-offs. Daarin kan alles weer anders zijn. Iedereen is scherp, morgen staan we er", vervolgt hij. 

De 21-jarige spits heeft nog een contract voor een jaar in Leeuwarden, maar Cambuur wil graag verlengen met hem. "Mijn zaakwaarnemer en ik zijn er wel uit. We gaan erover praten met Cambuur. Maar het is bijna zeker dat ik hier nog wel langer blijf", aldus Robertha.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 15:40:36 +0200
MVV krijgt maximale rust voor Cambuur: ''Alleen donderdag getraind'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226399/mvv-krijgt-maximale-rust-voor-cambuur-alleen-donderdag-getraind https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226399/mvv-krijgt-maximale-rust-voor-cambuur-alleen-donderdag-getraind SC Cambuur neemt het morgenavond op tegen MVV, een directe concurrent in de strijd om de play-offs. Trainer Ron Elsen heeft zijn spelersgroep maximale rust gegeven ter voorbereiding op de lastige uitwedstrijd in Leeuwarden.

"Na de wedstrijd van maandag (tegen Jong Ajax, red.) hebben we dinsdag met de benen in koud water gezeten, woensdag hebben de spelers hun vaste vrije dag gekregen en alleen donderdag hebben we een training gehad. Het gaat er om dat de spelers fris en fit zijn", vertelt Elsen in gesprek met De Limburger.

MVV vertrekt vrijdag al vroeg richting Friesland. "Tussendoor strijken we neer in een hotel om ons in alle rust voor te bereiden", aldus Elsen, die over een fitte selectie kan beschikken, uitgezonderd de langdurig geblesseerde Pieter Nys.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 14:46:14 +0200
Hake: ''Dan kunnen nog wat goedmaken op de laatste speeldag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226380/hake-dan-kunnen-nog-wat-goedmaken-op-de-laatste-speeldag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226380/hake-dan-kunnen-nog-wat-goedmaken-op-de-laatste-speeldag Zonder Sam Hendriks jaagt SC Cambuur op een ticket voor de nacompetitie. Nigel Robertha zal komende vrijdag zijn vervanger zijn, wanneer MVV op bezoek komt in Leeuwarden.

"Ik wist meteen dat het een kruisband was", zegt Hendriks, die acht jaar geleden hetzelfde overkwam, in gesprek met de Leeuwarder Courant. Ook Kevin van Kippersluis ontbreekt tegen MVV. "Statistisch mis je een paar doelpunten, dat klopt", weet trainer René Hake. "Dan moeten we maar zorgen dat je ze niet tegen krijgt."

Het wordt geen gemakkelijke opgave voor SC Cambuur. Na kampioen FC Twente is MVV de best presterende uitploeg. "Zij gaan ook voor hun laatste kans", vervolgt Hake. Zelfs bij een nederlaag is Cambuur nog niet kansloos. "Als we niet winnen, kunnen nog wat goedmaken op de laatste speeldag", aldus Hake.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 13:27:00 +0200
SC Cambuur ook volgend seizoen in actie tijdens interlandweekenden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226351/sc-cambuur-ook-volgend-seizoen-in-actie-tijdens-interlandweekenden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226351/sc-cambuur-ook-volgend-seizoen-in-actie-tijdens-interlandweekenden SC Cambuur blijft ook volgend seizoen voorstander van het spelen tijdens een interlandperiode. De afgelopen twee seizoenen is er in de Keuken Kampioen Divisie 'gewoon' gespeeld tijdens interlandweekenden.

Ook voor Cambuur was het echter niet enkel rozengeur en maneschijn. "Uiteraard leidt dit wel eens tot vervelende situaties bij clubs die dan niet kunnen beschikken over spelers. Bij ons was dit bijvoorbeeld een aantal keer het geval met Andrejs Ciganiks, die werd opgeroepen voor interlands met Letland", steekt de Leeuwardense club van wal op haar digitale thuis.

"Toch zijn en blijven we als SC Cambuur voorstander van spelen in de interlandweekenden. Het voordeel hiervan is namelijk dat we 6 weekenden extra hebben om in te voetballen en daardoor de maandagavonden zoveel mogelijk kunnen vermijden. Voor onze supporters (en ook de uitsupporters) en sponsoren is de maandagavond allesbehalve een ideale voetbalavond."

"In het nieuwe seizoen zullen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie opnieuw een speelronde afwerken in de interlandweekenden, waarbij elke club vooraf zelf kan bepalen of men dat wil. Zo niet, dan worden de wedstrijden individueel op een maandagavond ingehaald. Als SC Cambuur stellen we het belang van onze supporters voorop en daarom hebben we ervoor gekozen om komend seizoen ook in de interlandweekenden te voetballen. Hierbij nemen we het dan voor lief dat we soms een international zullen moeten missen", aldus Cambuur.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 11:28:44 +0200
Eredivisie-club geïnteresseerd in Mous: ''Ben wel ambitieus'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226251/eredivisie-club-geinteresseerd-in-mous-ben-wel-ambitieus https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/226251/eredivisie-club-geinteresseerd-in-mous-ben-wel-ambitieus Kjell Scherpen heeft woensdag een contract getekend bij Ajax. Dat betekent dat FC Emmen een nieuwe doelman moet zoeken. Xavier Mous werd al eerder gelinkt aan de club uit Emmen, maar zegt zelf weinig over een transfer te weten.

De doelman ziet de geruchten voorbij komen. "Ik weet niet meer dan dat er interesse is, maar heel veel spannender kan ik het niet maken", vertelt Mous in FC Afkicken. De Cambuur-keeper geeft ook aan nog geen gesprek te hebben gehad met FC Emmen.

Mous lijkt wel open te staan voor een transfer. "Voetbal staat op nummer één. Ik heb het naar mijn zin bij Cambuur, maar ik ben wel ambitieus. Op het moment dat je een stap omhoog kan maken, moet je daar wel serieus over na gaan denken."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 18:30:00 +0200
Slecht nieuws uit de ziekenboeg: einde seizoen voor Hendriks https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/226141/slecht-nieuws-uit-de-ziekenboeg-einde-seizoen-voor-hendriks https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/226141/slecht-nieuws-uit-de-ziekenboeg-einde-seizoen-voor-hendriks Voor Sam Hendrik zit het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie erop. De 24-jarige aanvaller scheurde in de wedstrijd tegen FC Den Bosch zijn voorste kruisband af en kan daardoor de rest van het seizoen niet meer in actie komen.

Dat bracht SC Cambuur woensdagochtend via de officiële kanalen naar buiten. Hendriks moest maandag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch al voor rust het veld verlaten met een blessure. Hij werd gewisseld voor Nigel Robertha. 

Voor Hendriks is de wedstrijd tegen FC Den Bosch hoogstwaarschijnlijk het laatste duel van de aanvaller in dienst van SC Cambuur geweest. Hij keert na dit seizoen vermoedelijk terug bij OV Leuven, dat hem sinds januari 2019 uitleent aan SC Cambuur.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 10:13:00 +0200
FOTO | Twee spelers SC Cambuur in Elftal van de Week https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/226018/foto-twee-spelers-sc-cambuur-in-elftal-van-de-week https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/226018/foto-twee-spelers-sc-cambuur-in-elftal-van-de-week Matthew Steenvoorden en Robbert Schilder zijn door Voetbal International opgenomen in het Elftal van de Week. De SC Cambuur-spelers waren goud waard in het met 2-0 gewonnen duel met FC Den Bosch.

Schilder zorgde ervoor dat Leo Väisänen de bal achter zijn eigen doelman werkte en Steenvoorden knikte de 2-0 binnen uit een hoekschop. "SC Cambuur en NEC deden goede zaken in de strijd om de play-offs. De twee clubs lijken ternauwernood een mislukt seizoen nog enige glans te geven."

"NEC dankte daar twee huurlingen voor: Jordy Bruijn en Ferdy Druijf, Cambuur kon vertrouwen op de defensieve krachten Robbert Schilder en Matthew Steenvoorden", aldus Voetbal International.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 17:59:00 +0200
Van den Belt blij met promotie: ''Twente gaat daar twee of drie keer overheen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/226054/van-den-belt-blij-met-promotie-twente-gaat-daar-twee-of-drie-keer-overheen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/bestuur-beleid/226054/van-den-belt-blij-met-promotie-twente-gaat-daar-twee-of-drie-keer-overheen Gerald van den Belt, directeur van SC Cambuur en oud-directeur van FC Twente is blij met het kampioenschap van de Tukkers. FC Twente werd maandag kampioen in de Keuken Kampioen Divisie.

"Het is mooi voor FC Twente en het Nederlands voetbal dat de club volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt. Ik vind dat de affiches in de Eredivisie dit seizoen in verhouding vaak minder dan die in de eerste divisie. Fortuna- Excelsior of FC Twente-Sparta? Dan kijk ik tien keer liever naar Twente tegen Sparta. Voor de Eredivisie is het een verrijking. Sportief gezien was het wel een matig seizoen en toch zijn ze met twee vingers in de neus kampioen geworden, dat zeg ook wat", begint Van den Belt tegenover TC Tubantia.

Voor de Keuken Kampioen Divisie is het goed dat FC Twente is gepromoveerd. "Qua concurrentiekracht is het geen doen dat Twente in de eerste divisie speelt. Hun spelersbegroting steekt ver boven die van alle anders clubs uit. Cambuur heeft een spelersbegroting van 1,5 miljoen, wij vinden dat Sparta met 2,5 miljoen al schandalig veel geld heeft. Twente gaat daar nog twee of drie keer overheen."

]]>
Tue, 23 Apr 2019 15:08:00 +0200
VIDEO | Heerlijke anekdote Derksen: ''Pleur op met je koude douche'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225989/video-heerlijke-anekdote-derksen-pleur-op-met-je-koude-douche https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225989/video-heerlijke-anekdote-derksen-pleur-op-met-je-koude-douche Johan Derksen maakt de laatste jaren furore op de buis met Veronica Inside, maar in het verleden verdedigde hij de clubkleuren van SC Cambuur. En daar beleefde De Snor een geweldige tijd.

"Heb ik jou weleens verteld wat mij met Cambuur overkwam bij Fortuna?", steekt Derksen van wal. "Wij gingen altijd met de trein vanuit Leeuwarden. Op het station stond dan een bus te wachten die ons naar het stadion bracht. Maar we waren een keer veel te vroeg", herinnert Derksen zich nog.

"Arie Otten was onze trainer en hij wilde voor de wedstrijd nog een wandeling maken. De buschauffeur wist de weg en we reden de heuveltjes in. Daar had je allemaal bomen met van die Maria-beeldjes. Daar moesten we langs lopen en dan zouden we zo bij het stadion komen. Maar we kwamen nooit bij het stadion", vervolgt hij.

"Op het laatst stonden we op een heuvel en heel in de verte zagen we die vier lichtmasten. Tien minuten voor half drie kwamen we met blaren aan. Zegt Arie Otten: weet je wat we doen? We nemen allemaal een koude douche. Dus ik zei, pleur op met je koude douche. We verloren kansloos", besluit Derksen met een glimlach.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 13:00:00 +0200
Boessen: ''Verliezen door twee ongelukkige momenten'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225981/boessen-verliezen-door-twee-ongelukkige-momenten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225981/boessen-verliezen-door-twee-ongelukkige-momenten Tegen SC Cambuur stond er een compleet ander FC Den Bosch op het veld. Trainer Wil Boessen had een kapmes door zijn selectie gehaald. 

Onder meer Danny Holla, Imrane Oulad Omar en Brahim Darri maakten geen deel uit van de selectie. Waarom niet? "Omdat ze niet fit genoeg zijn. En ik wil in deze fase van het seizoen en straks in de play-offs alleen spelers die honderd procent fit zijn. Fysiek én mentaal", zegt Boessen in gesprek met het Brabants Dagblad.

Ondanks dat SC Cambuur met 2-0 wist te winnen, was Boessen niet ontevreden. "Ik heb een team gezien dat de rug rechtte en er negentig minuten vol voor ging. Dat we dan door twee ongelukkige momenten verliezen, tja dat is zo", besluit hij.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 12:00:00 +0200
Hake steekt hand in eigen boezem: ''Beiden op het lijstje gestaan'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225975/hake-steekt-hand-in-eigen-boezem-beiden-op-het-lijstje-gestaan https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225975/hake-steekt-hand-in-eigen-boezem-beiden-op-het-lijstje-gestaan Doordat Sam Hendriks al gewisseld was, moest iemand anders de gekregen strafschop op zich nemen in het duel met FC Den Bosch. Wie de penalty moest nemen, was echter onduidelijk.

Robin Maulun en Van Kippersluis wilden dit klusje beiden voor hun rekening nemen. "Ze hebben eerder dit seizoen beiden op het lijstje gestaan", vertelt trainer René Hake tegenover de Leeuwarder Courant. De oefenmeester had het lijstje echter niet geactualiseerd. 

De 2-0 viel uit een standaardsituatie. Na iets meer dan een uur spelen knikte Matthew Steenvoorden raak uit een corner van Maulun. "Daar hebben we veel op getraind", besluit Hake tot tevredenheid.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 11:00:00 +0200
Van Kippersluis in zak en as ondanks zege: ''Doodziek van'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225959/van-kippersluis-in-zak-en-as-ondanks-zege-doodziek-van https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225959/van-kippersluis-in-zak-en-as-ondanks-zege-doodziek-van Ondanks de 2-0 zege op FC Den Bosch, baalde Kevin van Kippersluis na afloop als een stekker. De topscorer van de Leeuwarders ontving zijn vijfde gele kaart en die heeft consequenties. Van Kippersluis stond op scherp en is nu geschorst. 

"Ik ben er doodziek van", maakt de Leeuwarder Courant op uit de mond van Van Kippersluis. De kaart was echter wel terecht, vindt ook de hoofdrolspeler zelf. "Ik moest de overtreding wel maken." Hierdoor mist trainer René Hake één van zijn dragende kracht in de belangrijke slotfase van het seizoen. "Finales wil je natuurlijk spelen", vervolgt Van Kippersluis. 

Cambuur strijdt om een nacompetitie-ticket. "Maar we hebben het weer in eigen hand", aldus Van Kippersluis, die lang met Robin Maulun discussieerde over wie de penalty moest nemen. Maulun miste. "Het is niet verstandig om zo lang te discussiëren en Robin uit zijn concentratie te halen", luidt het besluit.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 10:00:00 +0200
Schilder bedankt publiek: ''Stonden er goed achter vandaag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225918/schilder-bedankt-publiek-stonden-er-goed-achter-vandaag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225918/schilder-bedankt-publiek-stonden-er-goed-achter-vandaag Cambuur won vanmiddag in eigen huis met 2-0 van FC Den Bosch. Aanvoerder Robbert Schilder was met een doelpunt belangrijk voor de ploeg van trainer René Hake.

''Nou... een halve goal. En ik denk dat dat ook wel terecht is'', lacht Schilder bij Cambuur TV. ''Het was goed gespeeld en ik zag het eigenlijk al een beetje gebeuren. Hij kwam eerlijk gezegd niet zo goed uit voor mijn linkerbeen, maar het was goed dat ik er was. Volgens mij ging hij via de keeper en verdediger in de goal, dus ik vond het niet echt een goal die op mijn naam hoort te staan. Maar het was wel lekker.''

''Door de goal gingen we met een goed gevoel de rust in'', vervolgt Schilder. ''Ik kan me voorstellen dat het een saaie wedstrijd was, maar dat had ook te maken met FC Den Bosch. Ik denk dat je wel kan zien dat we graag wilden winnen en dat merkte we ook aan het publiek. Zij waren zeer enthousiast en stonden er goed achter vandaag. Het is dus wel een mooie middag voor ons'', besluit de aanvoerder van Cambuur.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 20:42:00 +0200
Hake trots: ''Het is mooi dat het er dan uit komt'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225912/hake-trots-het-is-mooi-dat-het-er-dan-uit-komt https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225912/hake-trots-het-is-mooi-dat-het-er-dan-uit-komt Cambuur wist vandaag met 2-0 te winnen van FC Den Bosch en deed daarmee goede zaken in de strijd om de play-offs. Trainer René Hake vond het geen gemakkelijke wedstrijd, maar is wel trots op zijn ploeg.

''Het was een moeizame wedstrijd'', vertelt Hake tegenover Cambuur TV. ''We hadden moeite om tussen de linies door te voetballen en dat had ook met FC Den Bosch te maken. Zij hadden een aanpassing gedaan en speelde wat meer man-op-man. Dan moet het buitenom of we moeten achter de laatste linie komen en dat hebben we een aantal momenten goed gedaan.''

''De goal bijvoorbeeld was prima uitgevoerd. Dat was een aanval zoals we hem willen zien en dan is dat mooi dat het eruit komt'', vervolgt Hake. ''Na rust kom je dan nog op 2-0 door een spelhervatting. De laatste weken gebeurd dat vaker en dat doen we goed. Normaal gesproken is de wedstrijd dan gespeeld'', besluit de trainer van Cambuur.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 19:41:00 +0200
Zege op Den Bosch belangrijk voor Cambuur richting play-offs https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225878/zege-op-den-bosch-belangrijk-voor-cambuur-richting-play-offs https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225878/zege-op-den-bosch-belangrijk-voor-cambuur-richting-play-offs SC Cambuur heeft maandagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de tickets voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Friezen versloegen FC Den Bosch met 2-0 en stijgen daardoor naar de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij Cambuur waren Leo Vaisanen (eigen doelpunt) en Matthew Steenvoorden goed voor de treffers tegen Den Bosch, dat de laatste weken weg is gezakt uit de top van de Eerste Divisie. Den Bosch en Cambuur misten na rust beiden een penalty. Robin Maulun faalde vanaf elf meter.

Cambuur staat met nog twee speelrondes voor de boeg samen met NEC Nijmegen op 54 punten. RKC staat tiende en heeft slechts één punt minder dan de nummers acht en negen.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 17:09:43 +0200
Matchday: SC Cambuur met Schilder tegen FC Den Bosch https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225824/matchday-sc-cambuur-met-schilder-tegen-fc-den-bosch https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225824/matchday-sc-cambuur-met-schilder-tegen-fc-den-bosch SC Cambuur neemt het vanmiddag in eigen huis op tegen FC Den Bosch. Rene Hake, trainer van de Leeuwarders, begint met dezelfde elf namen als afgelopen vrijdag.

Zo is er opnieuw een basisplaats voor Kevin van Kippersluis en begint Nigel Robertha op de bank.  Verder zijn er geen verrassingen in de basisopstelling. Robbert Schilder is op tijd hersteld voor het treffen met FC Den Bosch.

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Mbende, Sambissa, Jansen, Maulun, Ciganiks, Hendriks, Van Kippersluis

]]>
Mon, 22 Apr 2019 13:18:16 +0200
Hake beseft: ''Als wij de komende wedstrijden winnen dan zijn we heel dichtbij'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225810/hake-beseft-als-wij-de-komende-wedstrijden-winnen-dan-zijn-we-heel-dichtbij https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/225810/hake-beseft-als-wij-de-komende-wedstrijden-winnen-dan-zijn-we-heel-dichtbij SC Cambuur neemt het vanmiddag in eigen huis op tegen FC Den Bosch. Rene Hake, trainer van de Leeuwardens denkt over een fitte selectie te beschikken.

"Het lijkt redelijk goed. Natuurlijk is het altijd even afwachten maar het ziet er niet slecht uit. Maar we verwachten dat iedereen erbij is die vrijdag ook fit waren. Maar Robbert Schilder is nog afwachten na vrijdag. De wedstrijd zit er kort achteraan. Die is wat stijver dan normaal", begint Hake tegenover Omroep LEO.

FC Den Bosch moet verslagen worden. "Met mooi weer spelen is mooi. En het is een uitdaging om met die omstandigheden om te gaan. We moeten gelijk goed anticiperen en we moeten ons strijdplan zo goed mogelijk uitvoeren. De play-offs moeten het doel zijn. Als wij de komende wedstrijden winnen dan zijn we heel dichtbij. We moeten er alles aan doen en hebben er alle kans op."

]]>
Mon, 22 Apr 2019 12:27:00 +0200
'Doelman Mous hoog op het transferlijstje van FC Emmen' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225713/doelman-mous-hoog-op-het-transferlijstje-van-fc-emmen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225713/doelman-mous-hoog-op-het-transferlijstje-van-fc-emmen Kjell Scherpen van FC Emmen vertrekt naar alle waarschijnlijk na dit seizoen naar Ajax. Dat betekent dat de club uit Drenthe op zoek mag naar een nieuwe doelman, en in die zoektocht schijnt de club uitgekomen te zijn bij Xavier Mous van SC Cambuur. 

Dit nieuws is naar buiten gebracht door Voetbal International. Trainer Dick Lukkien van de Drentse ploeg was vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij FC Eindhoven  -  Cambuur (2-2) om Mous te aanschouwen. Mous redt regelmatig punten voor SC Cambuur in een seizoen wat over het algemeen niet al te best verloopt. 

Mous doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar leek daar geen perspectief te hebben. Na een periode bij TOP Oss is de keeper in Friesland terecht gekomen. Sinds vorige zomer verdedigt hij het doel van Cambuur. Hij heeft een contract tot medio 2021 in Friesland. Mous is niet de enige keeper op het lijstje van FC Emmen, maar hij is wel de belangrijkste kandidaat.

 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 17:04:00 +0200
De Jong moeite met trainersbestaan: ''Ze leven als nomaden'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225710/de-jong-moeite-met-trainersbestaan-ze-leven-als-nomaden https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225710/de-jong-moeite-met-trainersbestaan-ze-leven-als-nomaden Henk de Jong lijkt De Graafschap te kunnen gaan behoeden voor degradatie en dus een vervolg in de Eredivisie. De oud-trainer van SC Cambuur begon in 2016 in Doetinchem in, toen, voor de club donkere tijden. 

"Het leek wel een begrafenis", zegt de 54-jarige trainer in het Algemeen Dagblad. "Op de tribune zaten ook nog maar vier- of vijfduizend mensen, maar ook op de club zelf heerste een lamgeslagen stemming. Het eerste wat ik heb geprobeerd is de schwung terug te brengen. Nieuwe energie. Léven. Liep ik te klappen en te roepen op kantoor, in de gangen: Héee, hebben we er een beetje zin in vandaag!? Toen hebben de mensen hier vast wel even gedacht dat ik knettergek was. Maar het was nodig", beaamt de trainer kritisch. 

De Jong wil De Graafschap in de Eredivisie houden maar gooit daarna de handdoek in de ring in Gelderland. zijn oude werkgever SC Cambuur stond meteen op de stoep. "Veel voetbaltrainers zijn gescheiden, ze leven als nomaden, gaan van baan naar baan", stelt hij. "Dat heb ik er niet voor over. Ik ga niet dwars door alles heen, ik ga mijn huwelijk niet op het spel zetten omdat ik nou zo graag in de voetballerij moet werken. Die grens ga ik niet over."

]]>
Sun, 21 Apr 2019 16:00:00 +0200
Mous over blessurebehandeling: ''Twee vliegen in één klap'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225531/mous-over-blessurebehandeling-twee-vliegen-in-een-klap https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225531/mous-over-blessurebehandeling-twee-vliegen-in-een-klap Cambuur speelde gisteren knap met 2-2 gelijk uit bij FC Eindhoven. Na een slecht begin kreeg doelman Xavier Mous 'last' van zijn hamstring en die tijd kon Hake goed gebruiken om het een en ander om te zetten.

''Er staat al een paar weken wat spanning op mijn hamstring en bij het trappen van een bal voelde ik hem. Maar het liep ook niet bij ons en zo sloeg ik twee vliegen in één klap. De fysio kon er zo even naar kijken en het was een mooi moment om even wat rust in te bouwen'', lacht Mous tegenover LEO Middelsé.

''We hebben natuurlijk onze plek op de play-offs en die willen we halen'', vervolgt de doelman. ''FC Eindhoven was met drie punten minder en hetzelfde doelsaldo een directe concurrent. We hadden van tevoren afgesproken om in ieder geval niet te verliezen, want dat is met de play-offs in het achterhoofd het belangrijkst. Dan denk ik dat je heel blij kan zijn dat je nog de 2-2 maakt op het einde'', besluit Mous.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 14:50:00 +0200
Nascimento baalt van gelijkspel: ''Wij zijn niet mannelijk genoeg'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225581/nascimento-baalt-van-gelijkspel-wij-zijn-niet-mannelijk-genoeg https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/225581/nascimento-baalt-van-gelijkspel-wij-zijn-niet-mannelijk-genoeg Na een 2-0 achterstand in de tweede helft knokte Cambuur zich terug naar een gelijkspel. Trainer David Nascimento van FC Eindhoven baalt daar enorm van.

''Dit doet zeker pijn'', vertelt hij tegenover FOX Sports. ''Als je met 2-0 voorstaat in de tweede helft, waarin je veel beter was, mag je dit nooit meer weggeven. Ik denk dat wij zeer slecht hebben verdedigd. Cambuur ging opportunistischer spelen en ging werken met de lange bal. Dan zijn wij niet mannelijk genoeg in de zestien om een man te verdedigen.''

''Als je dit soort goals tegen krijgt kan je geen wedstrijd winnen'', vervolgt de trainer van FC Eindhoven. ''Deze wedstrijd was cruciaal want we moesten winnen om over Cambuur heen te gaan. Nu wordt het steeds lastiger en hebben we het niet meer in eigen hand. We moeten hopen dat er ergens anders punten verloren gaan'', besluit Nascimento. 

]]>
Sat, 20 Apr 2019 12:51:00 +0200