Nieuws - Cambuurfront.nl - SC Cambuur Nieuws https://www.cambuurfront.nl/rss/nieuws Cambuurfront De Jong over minuut stilte: ''Dan ben je ook gewoon maar een mens'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269288/de-jong-over-minuut-stilte-dan-ben-je-ook-gewoon-maar-een-mens https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269288/de-jong-over-minuut-stilte-dan-ben-je-ook-gewoon-maar-een-mens SC Cambuur won gisteren met 3-1 van FC Utrecht wat de eerste overwinning in 2020 betekende. De wedstrijd stond echter ook in het teken van de in de afgelopen week overleden oud-Cambuur-speler Chris de Wagt.

"Onvoorspelbaar mooi. Wat respectvol", zo begint Henk de Jong zijn terugblik op de wedstrijd, wijzend naar de minuut stilte voor De Wagt, bij LEO Middelsé. "Ik had moeite om in de wedstrijd te komen, want je kijkt naar het respect voor Chris en zijn familie, die was hier. Dat was heel speciaal. Dan kijk je naar die foto van Chris met Sandor (Van der Heide, assistent van De Jong, red.), dan kan ik het niet drooghouden. Dan ben je ook gewoon maar een mens."

"Dan staat er een wedstrijd op het spel, maar moet je er even inkomen. Dat geldt voor iedereen. Dan het moment dat we scoren en de jongens die naar Sandor komen, die weten hoe hij zich voelt. Prachtig, prachtig", blikt de trainer terug op het momentje na de 1-0. "Dit hebben we goed gedaan voor onze supporters. Ik denk dat de familie De Wagt er heel trots op is en Sandor ook."

]]>
Sat, 25 Jan 2020 17:32:00 +0100
Slot acht zich geschikt voor NAC: ''Als je ziet hoe ik Cambuur liet spelen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269314/slot-acht-zich-geschikt-voor-nac-als-je-ziet-hoe-ik-cambuur-liet-spelen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269314/slot-acht-zich-geschikt-voor-nac-als-je-ziet-hoe-ik-cambuur-liet-spelen AZ behaalde afgelopen week na een overwinning op Top Oss de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Daarin treft het NAC Breda, die PSV wist te verslaan. Als speler kwam Arne Slot voor beide clubs.

De volgende tegenstander is een club waar het hart van de AZ-trainer harder van gaat kloppen. "Ik vind NAC een fenomenaal mooie club. Als er één club is waar ik graag nog eens trainer zou worden, dan is dat wel bij NAC", zegt Slot tegenover het Noordhollands Dagblad.

"Ik heb vijf jaar in de eredivisie gespeeld met NAC. Dat was in de periode dat het ook heel goed ging met NAC", zegt hij. De AZ-trainer verwacht ook dat trainer zijn van de Brabantse club goed zou verlopen. "De manier waarop wij met AZ spelen, en hoe ik Cambuur liet spelen, dat is écht geschikt voor een stadion dat uit z’n voegen barst van het fanatisme. Als je dat publiek ook tegen PSV weer hoorde. Schitterend!"

]]>
Sat, 25 Jan 2020 16:15:00 +0100
Maulun is blij met Mühren: ''Dit heeft hij juist goed gedaan'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269294/maulun-is-blij-met-muehren-dit-heeft-hij-juist-goed-gedaan https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269294/maulun-is-blij-met-muehren-dit-heeft-hij-juist-goed-gedaan Robin Maulun moest de wedstrijd tegen Top Oss vorige week aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure, maar stond tegen FC Utrecht gewoon weer in de basis en was meteen belangrijk voor SC Cambuur.

"Het was belangrijk voor mij om een goede wedstrijd te spelen na mijn kleine blessure. Ik denk dat we het goed gedaan hebben als team met deze overwinning", aldus Maulun na afloop van de wedstrijd bij SC Cambuur TV.

Maulun scoorde de 1-0, maar het ging vooral over het moment na zijn doelpunt. "We hadden dit al voor de wedstrijd afgesproken. We moesten naar Sandor toe", vertelt de doelpuntenmaker. "Ik denk dat het mooi was dat we dit voor hem konden doen en voor de familie."

Robert Mühren kreeg veel kritiek omdat hij de laatste tijd niet veel scoort. Tegen FC Utrecht koos hij ervoor om de bal af te leggen in plaats van zelf te scoren. "Iedereen denkt aan elkaar. De laatste twee wedstrijden waren niet goed van Robert, maar dat kan een aanvaller gebeuren. We hebben hem nodig", legt de Fransman uit. "Het was juist heel goed dat hij de assist gaf in plaats van te scoren."

]]>
Sat, 25 Jan 2020 15:19:00 +0100
De Jong: ''Het was belangrijk dat we even wonnen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269291/de-jong-het-was-belangrijk-dat-we-even-wonnen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269291/de-jong-het-was-belangrijk-dat-we-even-wonnen Na een 1-1 ruststand wist SC Cambuur in de tweede helft toch voorbij FC Utrecht te komen door doelpunten van Ragnar Oratmangoen en Robert Mühren.

"Het was ook lastig aan het begin, want zij hebben een topfitte ploeg met jonge gasten. Het is gewoon een goede ploeg, een goede tegenstander. Ze zijn fysiek goed, kunnen goed voetballen en hebben een goed idee van spelen. Daar win je niet zomaar van", aldus Henk de Jong na afloop tegenover LEO Middelsé.

Toch wist zijn ploeg de overwinning binnen te halen. "Wij proberen zo te spelen dat tegenstanders er kapot aan gaan. De tweede helft hebben we dat goed gedaan, toen zag je ook dat zij erdoor kwamen te zitten", blikt de trainer terug. "Toch moet je blijven opletten, want ik vond ze in de omslag nog steeds gevaarlijk. Maar voor ons was het belangrijk dat we even wonnen."

Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer 9 NEC op het programma, waar De Jong hoopt een gevolg te geven aan deze wedstrijd. "Dat is ook weer een hele mooie pot. Het is een goede tegenstander waar we het thuis ook lastig mee hadden. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen."

]]>
Sat, 25 Jan 2020 14:16:00 +0100
Kraay Jr. prijst SC-Cambuur-spelers: ''Mooi dat ze daar aan denken'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269283/kraay-jr-prijst-sc-cambuur-spelers-mooi-dat-ze-daar-aan-denken https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269283/kraay-jr-prijst-sc-cambuur-spelers-mooi-dat-ze-daar-aan-denken Afgelopen week overleed Chris de Wagt op 34e jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. Het eerst doelpunt van SC Cambuur gisteravond tegen Jong FC Utrecht werd niet gevierd, ze liepen naar Sandor van der Heijde, een vriend van De Wagt.

"Ja daarna. Chris de Wagt die op 34e jarige leeftijd is overleden aan botkanker. En dit is zijn vriend Sandor van der Heijde, was zijn vriend. Ik vind het wel mooi dat spelers daar toch aan denken", aldus Hans Kraay Junior bij FOX Sports.

]]>
Sat, 25 Jan 2020 13:12:00 +0100
VIDEO | SC Cambuur boekt eerste zege van 2020 en is weer koploper https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269164/video-sc-cambuur-boekt-eerste-zege-van-2020-en-is-weer-koploper https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269164/video-sc-cambuur-boekt-eerste-zege-van-2020-en-is-weer-koploper SC Cambuur heeft vanavond tegen Jong FC Utrecht de eerste zege van 2020 geboekt. In eigen huis werd de ploeg van oude bekende Rene Hake met 3-1 verslagen.

Na een klein halfuur spelen kwam SC Cambuur op voorsprong tegen de beloftenploeg van FC Utrecht. Robin Maulun scoorde op aangeven van Jamie Jacobs. Vijf minuten voor rust kwam Jong FC Utrecht op 1-1 via De la Vega.
 
Via een prachtige teamgoal kwam SC Cambuur voor de tweede maal op voorsprong in Leeuwarden. Een steekpass van achteruit kwam via Robert Muhren bij Ragnar Oratmangoen terecht die simpel kon afronden. Vlak voor tijd was Muhren zelf belangrijk met het maken van de 3-1. 

Concurrent Jong Ajax speelde ondanks een 1-3 voorsprong met 3-3 gelijk.  Hierdoor neemt SC Cambuur de koppositie weer over.

]]>
Sat, 25 Jan 2020 12:19:00 +0100
Jong Ajax gaat strijd aan met Cambuur: ''Wij worden gewoon kampioen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269198/jong-ajax-gaat-strijd-aan-met-cambuur-wij-worden-gewoon-kampioen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269198/jong-ajax-gaat-strijd-aan-met-cambuur-wij-worden-gewoon-kampioen Ondanks twee doelpunten van Brian Brobbey verspeelden Jong Ajax de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie aan SC Cambuur. De Amsterdammers speelden gelijk, terwijl de Leeuwarders wonnen.

Brian Brobbey maakt zich niet druk om de tweede plaats. De aanvaller heeft er alle vertrouwen in dat de beloftenploeg voor de tweede keer in de historie kampioen gaat worden van de eerste divisie. ''Dat komt goed. We hebben een goed elftal en we worden gewoon kampioen. Zo simpel is het'', zegt Brobbey vastberaden tegenover FOX Sports.

Brobbey scoorde tegen NEC twee keer, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-3. De aanvaller verliet tien minuten voor tijd het veld voor Naci Ünüvar. Laatstgenoemde maakte afgelopen woensdag zijn debuut in het eerste elftal van Ajax en luisterde die op met een benutte penalty. ''Ik ben heel erg blij voor hem. Als je Naci ziet debuteren denk je: daar wil ik ook staan.''

]]>
Sat, 25 Jan 2020 11:56:00 +0100
Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/269252/supporterscollectief-geen-fan-van-beneliga-er-zal-veel-verzet-komen https://www.cambuurfront.nl/nieuws/sfeer-supporters/269252/supporterscollectief-geen-fan-van-beneliga-er-zal-veel-verzet-komen De supporters van de Nederlandse voetbalclubs zijn niet enthousiast over de plannen van een gezamenlijke competitie tussen de eredivisie en de Belgische versie daarvan.

Matthijs Keuning is voorzitter van het Supporterscollectief Nederland. Daarbij zijn vrijwel alle supportersverenigingen van betaaldvoetbalclubs aangesloten. Hij merkt dat fans niet warm worden van het idee, vertelt hij in TC Tubantia. ''Onze voetbalcultuur wordt overboord gegooid bij zo'n 'fusie'. De eredivisie heeft het imago van een competitie met leuk voetbal en goede spelers. Een competitie waarin NAC wel eens kan winnen van PSV en FC Emmen van Ajax.''

Keuning snapt het nut niet van een samenvoeging. ''We begrijpen echt niet dat je dit imago overboord zou gooien door te fuseren met België, waar de competitie door omkoping en andere gekke zaken een ander imago heeft. Bovendien, in kleinere sporten is zo’n fusie al mislukt'', vertelt hij. Al jaren wordt er gesproken over een BeNeLiga, maar op dit moment maken sommige clubs er ook echt werk van. Volgens onderzoek van Deloitte gaat de competitie er zowel sportief als financieel op vooruit.

Desondanks zien de supporters weinig tot niets in het plan. ''Er zitten ontzettend veel haken en ogen aan. Binnen Nederland is het al heel moeilijk om alle clubs op één lijn te krijgen, laat staan als twee landen het eens moeten worden. Er zal heel veel verzet komen. En hoe ga je bijvoorbeeld om met de tickets voor Europees voetbal?'', vraagt Keuning zich hardop af. ''Als het doel is om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren, dan zijn daar tal van andere manieren voor'', besluit hij. 

]]>
Sat, 25 Jan 2020 11:33:17 +0100
Hake: ''Gezien het totale beeld is dit een terechte nederlaag'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269189/hake-gezien-het-totale-beeld-is-dit-een-terechte-nederlaag https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269189/hake-gezien-het-totale-beeld-is-dit-een-terechte-nederlaag SC Cambuur won vrijdag met 3-1 van Jong FC Utrecht. René Hake werkte meerdere seizoenen in Leeuwarden, maar hij ging nu niet met een goed gevoel terug naar de Domstad.

''Onze nederlaag is terecht. Gezien het totale beeld is dit een terechte nederlaag, maar in fases hebben we gewoon heel veel weerstand geboden. Als je hier speelt weet je dat je een moeilijke wedstrijd gaat spelen en dat Cambuur ook veel in de zestien van de tegenpartij gaat komen'', blikt de oefenmeester terug op de website van FC Utrecht. De trainer zag zijn talenten goed aan de wedstrijd beginnen.

''In de eerste fase van de wedstrijd zijn we daar goed doorheen gekomen. Het laatste kwartier voor de rust vond ik een hele goede fase van ons. We maken een goede goal doordat we goed druk gingen zetten voorin. Daarnaast hebben we ook nog twee momenten gehad waarin we misschien wel nog een goal hadden moeten maken. Dat geeft toch een goed gevoel'', erkent Hake. Na rust was het echter een andere wedstrijd, waarin de thuisploeg steeds sterker werd.

''Na de rust was het vooral eenrichtingsverkeer. We waren niet in staat om uit de druk van Cambuur te spelen. Tien minuten voor tijd kregen we een goal tegen uit een corner, terwijl we wisten dat die daar kon vallen. Dat is wel heel zuur, want twee minuten later staan wij open en bloot voor de keeper en kon het zo 3-2 zijn. Het gaat het erom dat je tot de allerlaatste minuut in die wedstrijd blijft. Uiteindelijk hebben we terecht verloren, Cambuur was totalitair gewoon de betere ploeg'', besluit hij. 

]]>
Sat, 25 Jan 2020 10:53:00 +0100
Mühren: ''Ik moet zeggen dat ik de assist nog wel mooier vond'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269197/muehren-ik-moet-zeggen-dat-ik-de-assist-nog-wel-mooier-vond https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269197/muehren-ik-moet-zeggen-dat-ik-de-assist-nog-wel-mooier-vond Voor Robert Mühren was de overwinning op Jong FC Utrecht (3-1) misschien wel extra lekker. Vorige week had de spits enorme moeite met scoren, maar tegen Utrecht kopte hij de winnende binnen. 

''Vandaag telde er maar één ding, dat waren drie punten'', begint Mühren in gesprek met Omrop Fryslân. ''Het was moeizaam. Utrecht is ook weer een lekker ploegje, lekker stug. Als je dan 3-1 wint, mag je heel blij zijn.''

De spits zat dus in een mini-dip. Maar was erg blij met zijn doelpunt. ''Hebben het er de afgelopen weken veel over gehad, dan is het een ontzettende ontlading als ik de 3-1 mag binnen koppen. Het is een corner waar we veel op trainen. En dan gaat hij of hoe hij er nu invalt, of hij komt bij de tweede paal. Ik moet zeggen dat-ie niet vaak zo bij de eerste paal valt, maar deze was perfect getrapt.''

Eerder bij de 2-1 gaf Mühren ook al een assist, waar hij ook erg blij mee is. ''Maar ik moet zeggen dat ik de assist misschien nog wel mooier vond. Daar was ik hartstikke blij mee. Dat was ook het moment, de 2-1, dat ze misschien knakten. Ik zag hem (Oratmangoen red.) er beter voor staan. Dan telt, ja hoe zeg je dat... de geilheid van een spits telt dan niet. Dan gaat het teambelang voorop.''

Voor Cambuur was het een zware wedstrijd, stelt Mühren. ''Het ging op en neer. Hadden we weer een aanval, speelden we 'm een keer niet goed uit en dan moesten we weer die 70 meter terug. Continu druk gehouden, zoals we altijd doen, en dat vergt gewoon veel.''

]]>
Sat, 25 Jan 2020 09:56:00 +0100
Matchday: SC Cambuur met veranderingen tegen Jong FC Utrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269135/matchday-sc-cambuur-met-veranderingen-tegen-jong-fc-utrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/eerste-elftal/269135/matchday-sc-cambuur-met-veranderingen-tegen-jong-fc-utrecht SC Cambuur neemt het vanavond op tegen het verrassend sterk presterende Jong FC Utrecht. De ploeg van Henk de Jong gaat op jacht naar de eerste zege van 2020.

De afgelopen twee wedstrijden werden verloren en hierdoor werd de koppositie overgenomen door Jong Ajax. Robin Maulun en Kellian van der Kaap starten, Mitchel Paulissen en Doke Schmidt nemen plaats op de bank.

Issa Kallon is door een hamstringblessure nog altijd uitgeschakeld en is er zodoende niet bij vanavond. 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 18:45:57 +0100
De Vries blikt terug: ''Dat zijn momenten die me altijd bijblijven'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269129/de-vries-blikt-terug-dat-zijn-momenten-die-me-altijd-bijblijven https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269129/de-vries-blikt-terug-dat-zijn-momenten-die-me-altijd-bijblijven Mark de Vries is dit seizoen een van de aanvalstrainers bij De Graafschap. De oud-speler van SC Cambuur denkt met zijn ervaring van waarde te kunnen zijn voor de Superboeren.

"Ik heb verschillende speelstijlen en culturen leren kennen. Overal neem je iets van mee. Dat komt goed van pas", begint De Vries in De Gelderlander. "Ik ben hier niet om Ralf Seuntjens te leren voetballen. Ervaren jongens als Daryl van Mieghem, Stef Nijland en Mohamed Hamdaoui hoef ik niets uit te leggen. Maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet kan prikkelen."

Met SC Cambuur strijd de ex-spits om promotie. "In 2012 heb ik bij Cambuur mijn carrière beëindigd. Dat zijn momenten die me altijd bijblijven. Maar ik werk nu bij De Graafschap en wil met deze club promoveren."

]]>
Fri, 24 Jan 2020 18:16:00 +0100
Van Lingen legt Cambuur-vertrek uit: ''Dat is een vreemd verhaal'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269024/van-lingen-legt-cambuur-vertrek-uit-dat-is-een-vreemd-verhaal https://www.cambuurfront.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269024/van-lingen-legt-cambuur-vertrek-uit-dat-is-een-vreemd-verhaal Voormalig SC Cambuur-speler Oege-Sietse van Lingen speelt het restant van het seizoen bij Katwijk. De verdediger moest volgens hemzelf uit het niets vertrekken bij de club uit Leeuwarden.

"Dat is een vreemd verhaal", zegt Van Lingen in het Leidsch Dagblad. "Ik ging naar het stadion om te bespreken hoe het verder zou gaan. Ik was basisspeler bij de beloften en had gehoopt dat ik te horen zou krijgen dat ik werd doorgeschoven naar het eerste. Maar ik bleek tot de afvallers te behoren. Ze vonden mij te klein voor een centrale verdediger. Dat was raar want ik heb al die tijd zelf ook gezegd dat ik een linksback was."

Nog altijd kijkt hij met gemengde gevoelens terug op zijn Cambuur-afscheid. "De nieuwe trainer zou gezegd hebben dat hij geen rechtspoot op links wilde, dat terwijl ik vanaf de D’tjes al aan de linkerkant sta en er nauwelijks verschil in links of rechts bij mij is. Clubs kregen ongeveer een week voor de eindgesprekken een lijstje van de afvallers bij Cambuur en daar stond ik niet tussen. Dit is dus in de laatste dagen nog besloten, heel vreemd allemaal."

]]>
Fri, 24 Jan 2020 15:49:00 +0100
Booy: ''Er zijn al een stuk of acht namen de revue gepasseerd'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/269011/booy-er-zijn-al-een-stuk-of-acht-namen-de-revue-gepasseerd https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/269011/booy-er-zijn-al-een-stuk-of-acht-namen-de-revue-gepasseerd Veel ogen zijn dezer dagen gericht op Foeke Booy. De technisch directeur van SC Cambuur houdt zijn ogen open en is nog op zoek naar een aantal versterkingen, zo geeft hij eerlijk aan in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"We gaan bijvoorbeeld niet ineens een spits halen, omdat Robert Mühren kansen heeft gemist in de laatste wedstrijden. Dat zou paniekerig zijn", zegt Booy. "Naar een rechtsback zoeken we nog wel, dat deden we al omdat het een dun bezette positie is. Er zijn al een stuk of zeven, acht namen de revue gepasseerd. Maar het moet betaalbaar zijn en een speler moet ook willen."

Er waren ook geruchten over een vertrek van Mees Hoedemakers naar Feyenoord. Volgens Booy is dat onzin. De middenvelder is de rest van het seizoen nog verhuurd aan Cambuur. Daarnaast hebben de Leeuwarders een optie tot koop. "Correct, dus wij zijn de eerste."

De laatste wedstrijden werden verloren door Cambuur, maar er is geen paniek binnen de club. "We hebben nu twee wedstrijden op rij verloren", spreekt Booy de waarheid. "Maar we hebben daarin wel heel veel kansen gecreëerd. Had het beter gekund? Ja, dat kan altijd. Maar soms zit het ook eens even tegen. Nou, dat hebben wij nu. Dat hoort erbij."

]]>
Fri, 24 Jan 2020 12:39:00 +0100
Mühren hoopt op 'extra steun' Cambuur-fans: ''Dat is natuurlijk mooi'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268997/muehren-hoopt-op-extra-steun-cambuur-fans-dat-is-natuurlijk-mooi https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268997/muehren-hoopt-op-extra-steun-cambuur-fans-dat-is-natuurlijk-mooi Robert Mühren gaat er alles aan doen om drie punten te pakken tegen Jong FC Utrecht. Cambuur verloor de laatste twee wedstrijden en is ondertussen ook geen koploper meer. Dan telt er volgens de spits maar één ding: 

"Dat is de drie punten", maakt Mühren duidelijk. Afgelopen weekend werd verloren bij TOP Oss. "Je baalt natuurlijk wel, alleen maandag moet je er weer met volle moed staan. We hebben een goede trainingsweek gehad, dus knallen. Ik denk dat iedereen gezien heeft dat we die wedstrijd moesten winnen. Dat wisten we allemaal heel goed."

Mühren hoopt op de steun van de fans. "Dat is natuurlijk altijd mooi. Ik hoop dat ze ons morgen net een beetje extra steunen." Over de tegenstander weet de spits nog niet zoveel. "Ik weet niet of ze hetzelfde spelen als de vorige keer. We moeten gewoon een tandje extra gas geven", aldus Mühren in gesprek met LEO TV.

]]>
Fri, 24 Jan 2020 10:36:00 +0100
'BeNeLiga lijkt niet door te gaan door standpunt van Ajax' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268949/beneliga-lijkt-niet-door-te-gaan-door-standpunt-van-ajax https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268949/beneliga-lijkt-niet-door-te-gaan-door-standpunt-van-ajax Gisteren was er een bijeenkomst over de mogelijke Beneliga. Valentijn Driessen weet dat er achter de schermen vraagtekens zijn over deze competitie. 

Hij schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de fusie er om allerlei redenen nooit gaat komen. ''Zo is het een publiek geheim dat Ajax en Standard Luik helemaal niet zitten te wachten op de Beneliga. De voorzitter van de Waalse club liet de presentatie van dit toch belangrijke dossier voor zijn club gewoon aan zich voorbijgaan, stelde andere prioriteiten en liet zich doodleuk vertegenwoordigen door zijn collega van AA Gent.''

Sowieso lijken de Nederlandse clubs minder enthousiast te zijn over het idee dan de Belgen, weet Driessen. Wellicht worden die Belgen daardoor teleurgesteld, want met name Ajax lijkt helemaal geen trek te hebben in een samengestelde competitie. De club denkt namelijk veel groter en wil zich meten met de topclubs van Europa.

''Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft namens de Nederlandse landskampioen ook grote twijfels over de fusiecompetitie en denkt niet dat Ajax er goed aan doet om hieraan deel te nemen. De Amsterdammers willen graag de handen vrijhouden om vanaf 2024 eventueel op de trein te springen van een veel grotere, rijkere grensoverschrijdende competitie met de topclubs uit de vijf grote voetballanden.''

 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 07:37:48 +0100
De Jong eerlijk: ''Dat maak je niet vaak mee en is pijnlijk'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268910/de-jong-eerlijk-dat-maak-je-niet-vaak-mee-en-is-pijnlijk https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268910/de-jong-eerlijk-dat-maak-je-niet-vaak-mee-en-is-pijnlijk Voor Henk de Jong lijkt er op de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht toch wat druk te staan. De Leeuwarders verloren de eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop en zijn ook koploper af. 

"We willen vrijdag maar één ding en dat is de wedstrijd winnen", maakt De Jong duidelijk in gesprek met Omrop Fryslan. "Dat is niet anders dan normaal. Vorige week beleefden we een bizarre avond. Dat maak je niet vaak mee. Dat is pijnlijk, want het was nergens voor nodig." De dip waar Cambuur nu in verkeert, komt voor De Jong niet helemaal uit de lucht vallen. "Elke ploeg krijgt te maken met deze fase. Dus ook het gewone Cambuurclubje. Volgens mij is niemand in de war."

Robert Mühren kreeg ook kritiek na de wedstrijd tegen TOP Oss. De spits kreeg ontzettend veel kansen, maar maakte er slechts één. "Robert heeft er twee dagen last van gehad. Hij draagt de hele ploeg, de supporters en de club op zijn nek. Hij wil het heel graag goed doen en daar doet hij alles voor. Maar hij miste kansen en dat hoort soms bij een spits", aldus De Jong.

]]>
Thu, 23 Jan 2020 16:26:00 +0100
Schouten blijft rustig: ''Mensen proberen je een crisis in te praten'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268885/schouten-blijft-rustig-mensen-proberen-je-een-crisis-in-te-praten https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268885/schouten-blijft-rustig-mensen-proberen-je-een-crisis-in-te-praten Erik Schouten probeert vooral de rust te houden binnen SC Cambuur. De verdediger verloor met zijn ploeg de eerste twee wedstrijden in de tweede seizoenshelft. Inmiddels hebben de Leeuwarders ook de koppositie uit handen gegeven.

"Mensen proberen je een crisis in te praten of slecht te laten voetballen, maar wij weten dat we helemaal niet slecht voetballen", vertelt Schouten in gesprek met Omrop Fryslan. "We moeten gewoon weer gaan scoren en zelf minder weggeven. Dat is het doel voor vrijdag."

Tegen Jong FC Utrecht moeten er weer punten gepakt worden. "Het is een stugge ploeg, vooral thuis. Wij gaan uit van eigen kracht en ik hoop dat we weer net zoveel kansen creëren als tegen Oss, dan denk ik dat het goed moet komen"

]]>
Thu, 23 Jan 2020 14:58:00 +0100
De Jong geheimzinnig over opstelling: ''Eerst praten met paar jongens'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268847/de-jong-geheimzinnig-over-opstelling-eerst-praten-met-paar-jongens https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268847/de-jong-geheimzinnig-over-opstelling-eerst-praten-met-paar-jongens SC Cambuur neemt het vrijdagavond op tegen Jong FC Utrecht. De afgelopen twee wedstrijden na de winterstop werden verloren, waardoor Cambuur geen koploper meer is. Tegen de Domstedelingen willen de Leeuwarders zich gaan revancheren. 

"Iedere ploeg kan een keer met tegenslagen te maken krijgen. Het is belangrijk dat we daar goed mee om weten te gaan. De spelers zijn zelfkritisch en verschuilen zich niet achter 'ja, maar...'", geeft De Jong te kennen tegenover Huis aan Huis Leeuwarden.

"We creëren genoeg kansen en hopelijk komt er gauw weer een mooie reeks aan. Ik kan voor wat de wedstrijd van morgen betreft nog niet een opstelling prijsgeven, want ik moet eerst nog met een paar jongens praten", aldus De Jong, die wel heeft aangegeven dat Robin Maulun weer fit en inzetbaar is.

Issa Kallon is door een hamstringblessure nog altijd uitgeschakeld. De medische staf verwacht dat de aanvaller nog vier weken afwezig is.

]]>
Thu, 23 Jan 2020 12:14:00 +0100
Anderson blikt terug: ''Op de club maakten ze er grapjes over'' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268835/anderson-blikt-terug-op-de-club-maakten-ze-er-grapjes-over https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268835/anderson-blikt-terug-op-de-club-maakten-ze-er-grapjes-over Djavan Anderson speelt momenteel bij Lazio Roma en is op de goede weg daar. De verdediger annex middenvelder kon zich bij Cambuur nooit waarmaken, maar is nu op de goede weg bij de Italiaanse subtopper. 

Vorige week dinsdag tegen Cremonse, in de Coppa Italia, mocht Anderson zelfs een half uur meedoen. Opvallend was de topsnelheid die Anderson tijdens de wedstrijd haalde; dat was namelijk 31,75 kilometer per uur. Volgens de statistieken was hij de snelste op het veld. 

"Op de club maakten ze er grapjes over, want op de training haal ik weleens een hogere snelheid", vertelt Anderson in gesprek met Voetbalzone. "De trainer zei: ‘Zet voortaan met twee benen een sprint in, dan ga je nog sneller.’ Hij was tevreden, net als de directeur en de president. Het was een heel belangrijke stap voor me." 

]]>
Thu, 23 Jan 2020 10:51:00 +0100
'Vandaag topoverleg over BeNeLiga; mogelijk grote gevolgen voor Cambuur' https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268785/vandaag-topoverleg-over-beneliga-mogelijk-grote-gevolgen-voor-cambuur https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268785/vandaag-topoverleg-over-beneliga-mogelijk-grote-gevolgen-voor-cambuur Er wordt al tijden gesproken over een Beneliga, een fusie tussen de Nederlandse Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League. Het Algemeen Dagblad weet te melden dat er vandaag topoverleg wordt gevoerd over het plan.

Accountantsbureau Deloitte presenteert deze donderdag een rapport over een grondig haalbaarheidsonderzoek over de mogelijke nieuwe competitie. Bij dat topoverleg sluiten Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Anderlecht, Standard, Club Brugge, RC Genk en Standard Luik aan. Naast deze clubs zijn ook de Eredivisie CV, de KNVB, de KBVB en de Belgische Pro League van de partij. Sjoerd Mossou weet wat op dit moment de belangrijkste vraag is voor het topoverleg.

Volgens hem kan het plan alleen doorgaan als het accountantsbureau kan aantonen dat een samenwerking voor meer geld zorgt dan twee aparte nationale competities. ''Voor de topclubs is dat in deze fase de belangrijkste maatstaf: wanneer uit de berekeningen blijkt dat de kloof met de vijf Europese topcompetities substantieel verkleind kan worden, krijgt het project in de komende maanden een vervolg.'' Als dat vervolg er komt, gaan ook de overige clubs meepraten over de besluitvorming.

''Ook zal dan verder onderzoek worden gedaan, bijvoorbeeld naar de mening van spelers, trainers en publiek'', schrijft Mossou. Een BeNeLiga is namelijk een behoorlijke klus om te realiseren, omdat niet alle clubs uit de huidige Eredivisie en en Jupiler Pro League hieraan mee kunnen doen. Daarom komen onder de gezamenlijke competitie twee nationale competities. Hierin wordt het onderste deel van de Eredivisie waarschijnlijk samengevoegd met de top van de Keuken Kampioen Divisie. 

]]>
Thu, 23 Jan 2020 07:42:20 +0100
Jong SC Cambuur gaat flink onderuit bij beloften Almere City https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268539/jong-sc-cambuur-gaat-flink-onderuit-bij-beloften-almere-city https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268539/jong-sc-cambuur-gaat-flink-onderuit-bij-beloften-almere-city Jong SC Cambuur heeft dinsdagmiddag met 4-0 verloren van Almere City FC. Op bezoek in Flevoland stond de ploeg van Jan Bruin voor rust met 1-0 achter, dat is uiteindelijk uitgelopen met tot vier tegentreffers.

Voor de theepauze was Niek Vossebelt voor de enige treffer. Na rust kwamen daar treffers van Kenneth Aninkora, Soufyan Ahannach en een doelpunt uit een scrimmage bij. 

]]>
Tue, 21 Jan 2020 16:06:00 +0100
Cambuur houdt aankomend weekend minuut stilte voor Chris de Wagt (34) https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268521/cambuur-houdt-aankomend-weekend-minuut-stilte-voor-chris-de-wagt-34 https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268521/cambuur-houdt-aankomend-weekend-minuut-stilte-voor-chris-de-wagt-34 De selectie van SC Cambuur houdt vrijdagavond een minuut stilte in nagedachtenis van Chris de Wagt. Tijdens de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht zullen alle Cambuur-spelers ook met rauwbanden spelen.

Chris de Wagt (34) is zondag overleden aan de gevolgen van kanker. De geboren Sneker stond tussen 2005 en 2010 onder contract bij SC Cambuur, voor wie hij in totaal 43 officiële wedstrijden speelde en vier keer wist te scoren.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 14:25:00 +0100
MATCHDAY| Jong Cambuur met Breij tegen beloften Almere City https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268511/matchday-jong-cambuur-met-breij-tegen-beloften-almere-city https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268511/matchday-jong-cambuur-met-breij-tegen-beloften-almere-city Jong SC Cambuur speelt dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong Almere City FC. Trainer Jan Bruin start met nieuweling Michael Breij in de basiself. De aanvaller kwam deze winter over van FC Groningen.

Het vriendschappelijke duel begint om 13.30 uur. Hieronder de opstellingen van beide ploegen:

]]>
Tue, 21 Jan 2020 13:20:00 +0100
KNVB wijst arbiter aan voor duel tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268498/knvb-wijst-arbiter-aan-voor-duel-tussen-sc-cambuur-en-jong-fc-utrecht https://www.cambuurfront.nl/nieuws/hoofdnieuws/268498/knvb-wijst-arbiter-aan-voor-duel-tussen-sc-cambuur-en-jong-fc-utrecht De KNVB heeft Ingmar Oostrom aangesteld om de wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht in goede banen te leiden. Het duel wordt vrijdagavond 20.00 uur gespeeld in het Cambuur Stadion.

Oostrom wordt in Leeuwarden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Nils van Kampen en Franca Overtoom. De KNVB heeft Martijn Vos aangewezen als vierde official tussen de twee ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 12:23:00 +0100