SC Cambuur baalt van uitsupportersverbod: "Vind dit vrij heftig"

Het uitvak in Leeuwarden
Het uitvak in Leeuwarden Foto: © Pro Shots

Na de ongeregeldheden tussen supporters van SC Cambuur en SC Heerenveen in de Friese derby, is er besloten om de rest van het seizoen geen uitsupporters meer toe te laten in het Cambuurstadion. Algemeen directeur van de Leeuwarders, Ard de Graaf, baalt van dit besluit.

"Vooropgesteld, we zijn zondag geschrokken van de heftigheid van de ongeregeldheden", begint hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Maar dat had wat ons betreft een grondige evaluatie en discussie verdiend."

Volgens De Graaf is er geen gesprek geweest tussen de 'vierhoek' in de besluitvorming. "Wij zijn hier niet in meegenomen. Dat er de rest van het seizoen geen uitpubliek in het stadion mag, is ons meegedeeld en dat vind ik jammer. Ik vind dat je juist na zo’n zondag met elkaar in gesprek moet. Dat heb ik ook tegen Buma (burgemeester Leeuwarden, red.) gezegd na de mededeling. Gezien onze goede samenwerking tot nu toe vind ik dit vrij heftig."

"Dat vind ik een draconische maatregel. Er was ook een tussenstap mogelijk geweest. Door bijvoorbeeld bij een volgende derby geen Heerenveensupporters toe te laten", besluit De Graaf.

Lees meer:
0 reacties