VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur bekert verder na ruime zege

SC Cambuur heeft donderdagavond weten te winnen van Ajax Amateurs in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. De Leeuwarders wonnen op Sportpark De Toekomst met 0-5.

In de 22ste minuut kwam Cambuur op voorsprong. Een inzet van Krastev verdween op doelman Zandwijken, maar ging via een verdediger toch in het net. In de 35ste minuut werd de voorsprong verdubbeld. Na een goede actie van Kallon werkte Krastev de bal binnen.

Drie minuten later was het alweer raak. Na doorkoppen van Uldrikis was het aanvoerder Schouten die de bal kon binnenlopen bij de tweede paal. In de 57ste minuut maakte Cambuur de 0-4. Wederom was het een eigen doelpunt, ditmaal van verdediger Smal. Hij was degene die het laatste zetje gaf na een corner.

SC Cambuur-speler Filip Krastev viert zijn doelpunt tegen Ajax Amateurs
SC Cambuur-speler Filip Krastev viert zijn doelpunt tegen Ajax Amateurs Foto: © Orange Pictures

Een kwartier voor tijd scoorde Cambuur ook nog de 0-5. Doodeman stuurde Uldrikis weg, die hield de bal goed vast en wist vervolgt eerstgenoemde weer te vinden. Met een stift was het uiteindelijk raak voor Doodeman. Het duel eindige in 0-5.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (75' Van der Meer), Mac-Intsoch, Schouten, Gullit; Hoedemakers (46' Ter Heide), Krastev, Jacobs (75' Hendriks); Sambissa (46' Doodeman), Uldrikis en Kallon (46' Kiss).