SC Cambuur krijgt genoeg kansen maar verliest nipt van Feyenoord

Mitchel Paulissen in gevecht om de bal met Quinten Timber
Mitchel Paulissen in gevecht om de bal met Quinten Timber Foto: © Pro Shots

SC Cambuur heeft donderdagavond niet weten te winnen van Feyenoord. In De Kuip verloren de Leeuwarders nipt met 1-0 van de Rotterdammers. De ploeg van trainer Pascal Bosschaart kreeg genoeg kansen, maar wist het net weer niet te vinden.

In de vierde minuut kwam Feyenoord al op voorsprong. Het was linksback Quilindschy Hartman die zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers maakte. Hij schoot uit de rebound binnen na voorbereidend werk van Hancko en Paixao. In de 27ste minuut viel bijna de 2-0 voor Feyenoord. Na een voorzet van Kokcu kon Hancko bij de tweede paal vrij koppen, maar de de verdediger raakte de paal.

In de 32ste minuut kreeg Cambuur een grote kans. Jamie Jacobs dook helemaal vrij op voor het doel van Justin Bijlow, maar hij wist de goede voorzet van Remco Balk niet goed te verlengen en dus kon Bijlow redding brengen. Halverwege de tweede helft was daar bijna de 2-0 voor Feyenoord. Na een goede actie op links van Szymanski werd de bal goed teruggetrokken richting Walemark, maar de invaller stuitte op Tol.

In de zeventigste minuut kregen de Rotterdammers opnieuw een grote kans. Gimenez werd goed bediend door Walemark, maar zijn schot met links was veel te wild en ongecontroleerd en dus ging zijn schot over het doel en vloog de bal het publiek in. Met nog een kwartier op de klok sloeg de vlam even in de pan, nadat scheidsrechter Jeroen Manschot niet floot na een overtreding op Szymanski.

In de 83ste minuut kreeg Gimenez opnieuw een kans, maar de Mexicaanse spits was in zijn jacht naar de 2-0 erg ongelukkig. In de 85ste minuut kreeg Cambuur twee kansjes. Bijlow moest binnen twee minuten twee keer redding brengen. Gimenez kreeg in de 87ste minuut zijn vierde kans. Na een goede actie van Jahanbakhsh kwam de bal bij Gimenez, maar Tol blokte zijn inzet.

In de negentigste minuut kreeg Cambuur dé kans op 1-1. Breij schampte de scherpe voorzet van Paulissen, maar de bal vloog naast. In het restant van het duel werd er niet meer gescoord en dus wint Feyenoord nipt met 1-0. Cambuur kan zich nu gaan richten op zondag, want dan nemen de Leeuwarders het in 'De Friese Derby' op tegen aartsrivaal SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.

Lees meer:
0 reacties