SC Cambuur maakt seizoen af zonder Henk de Jong: "Heel vervelend"

Henk de jong vingers 614b5d2f8ce03
Henk de jong vingers 614b5d2f8ce03 Foto: © Pro Shots

Henk de Jong zal de rest van het seizoen niet meer als trainer op de bank zitten bij SC Cambuur. De 57-jarige oefenmeester heeft nog teveel last van gezondheidsklachten, waardoor hij niet honderd procent kan functioneren.

Bij De Jong werd begin december een cyste in zijn hoofd geconstateerd, waardoor hij al lange tijd thuis moest blijven. Nadat de klachten verminderden, keerde de oefenmeester terug op de bank bij SC Cambuur. Nu blijkt hij toch niet klaar te zijn voor een rentree.

"We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld", vertelt De Jong op de officiële website. "Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren. Ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn."

Algemeen directeur Ard de Graaf heeft begrip voor het besluit. "Hoe vervelend dit ook is, de gezondheid van Henk staat natuurlijk voorop en in goed overleg hebben we besloten dat hij daar nu alle tijd en ruimte voor krijgt", reageert hij. "Daarbij verzoeken we ook om Henk zoveel mogelijk deze rust te gunnen en als club gaan we ons intern beraden over de invulling van de technische staf voor de rest van het huidige seizoen."

Lees meer:
0 reacties