SC Cambuur pakt punt tegen SC Heerenveen na doelpuntenspektakel

Erwin Mulder baalt
Erwin Mulder baalt Foto: © Orange Pictures

Het is SC Cambuur niet gelukt om te winnen in de Friese derby in het duel tegen SC Heerenveen. In Heerenveen werd er met 3-3 gelijk gespeeld.

De Friezen kwamen heel vroeg in de wedstrijd al wel op voorsprong. Anas Tahiri maakte na twee minuten al de treffer namens de Friezen. Tien minuten later kwam SC Cambuur via Uldrikis langszij. Nog voor rust pakte SC Heerenveen via Sydney van Hooijdonk de voorsprong weer.

Robin Maulun mocht na iets meer dan een uur op de klok aanleggen voor een strafschop en wist deze buitenkans te benutten. In extremis leek Cambuur er zelfs met de winst vandoor te gaan na een goal van Mitchel Paulissen: hij scoorde in de 94ste minuut. Joost van Aken trok de score een luttele minuut later echter weer gelijk.