Samenvatting: SC Cambuur verliest in bizar duel van PEC Zwolle

Het is SC Cambuur niet gelukt om in eigen huis te winnen van degradatiekandidaat PEC Zwolle. De ploeg uit Overijssel won met de bizarre score van 3-4.

Oussama Darfalou zette PEC Zwolle al na drie minuten op voorsprong in Leeuwarden. Mees de Wit zorgde voor een dubbele droomstart en maakte een drietal minuten later ook de 0-2 namens de bezoekers. In de negende minuut maakte Robin Maulun de 1-2 vanaf de stip: het duel was nog geen tien minuten oud. Dankzij een eigen doelpunt van Kostas Lamprou werd er met 2-2 gerust.

Na rust wist Redan er 2-3 van te maken voor de bezoekers, die wéér op voorsprong kwamen. In de 66ste minuut maakte van Polen de 2-4, waardoor het over leek voor de thuisploeg. David Sambissa maakte er een tiental minuten later echter 3-4 van, waardoor er weer hoop was. In het restant werd er echter niet meer gescoord, waardoor PEC Zwolle wist te winnen.

SC Cambuur - PEC Zwolle 3-4 (2-2)
3’ 0-1, Darfalou
6’ 0-2, De Wit
9’ 1-2, Maulun (penalty)
43’ 2-2, Lamprou (eigen doelpunt)
56’ 2-3, Redan
66’ 2-4, Van Polen
78’ 3-4, Sambissa

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (76’ Sambissa), Mac-Intosch, Schouten (32’ Tol), Bangura; Hoedemakers, Jacobs (67’ Paulissen), Maulun (76’ Breij); Kallon, Boere en Joosten

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou; Reijnders, Van Polen, Van der Werff (57’ Anderson), Nakayama, De Wit; Clement, Saymak (57’ Strieder), Huiberts (62’ Van den Berg); Redan en Darfalou (76’ De Waal)