SC Cambuur uitgeschakeld in KNVB Beker na thuisnederlaag tegen NEC

Dirk Proper scoort de 0 2 namens NEC
Dirk Proper scoort de 0 2 namens NEC Foto: © Pro Shots

SC Cambuur is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. De Leeuwarders verloren in eigen stadion met 1-2 van NEC en kennen zo een slechte generale repetitie voor de derby van aanstaande zondag tegen SC Heerenveen.

Na 72 seconden was het al raak voor NEC. Na de eerste corner was er een scrimmage en Ole Romeny scoorde namens de Nijmegenaren de 0-1. Vlak voor rust, in de 41ste minuut, kreeg SC Cambuur opnieuw een doelpunt tegen. Dirk Proper rondde namens NEC af na een goede bal van Mattson.

In de 57ste minuut maakte SC Cambuur de aansluitingstreffer. Hendriks bezorgde de Leeuwarders het doelpunt met een goed schot. In de 66ste minuut dacht Hendriks de gelijkmaker te maken, maar NEC-doelman Vukovic voorkwam een goal via een fraaie redding.

In de 81ste minuut plaatste Tom Boere de bal vanuit een lastige hoek verrassend op de lat, waarna het spel verder ging. In het restant van het duel werd er echter niet meer gescoord en dat betekent dat SC Cambuur uit de beker ligt.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (78' Van der Meer), Tol, Schouten (66' Mac-Intosch), Gullit (46' Bangura); Krastev (46' Hendriks), Breij, Paulissen; Doodeman (66' Ter Heide), Boere en Kiss.