SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

SC Cambuur verkoopt 'nee' aan FC Utrecht: "Gaan wij niet oplossen"

SC Cambuur wil Mees Hoedemakers ruim een week voor het sluiten van de transfermarkt niet kwijt. FC Utrecht heeft zondag in de persoon van technisch manager Jordy Zuidam geïnformeerd naar de 24-jarige middenvelder, maar de Leeuwarders hebben een 'nee' verkocht.

"Ik heb Jordy toen gemeld dat we ons maandagochtend zouden gaan beraden op de situatie en we dat naar hem terug zouden koppelen", zegt technisch manager Foeke Booy van SC Cambuur tegenover Voetbal International . "Dat hebben we inmiddels gedaan. Ons standpunt is dat we hem niet willen verkopen. Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken. Het kan niet zo zijn dat wij een week voor het sluiten van de markt de problemen bij een andere club moeten gaan oplossen." Hoedemakers is zelf teleurgesteld in het besluit van Cambuur. "Daar heb ik ook begrip voor", reageert Booy. "Hij had in een eerdere fase zijn ambities kenbaar gemaakt en wij hebben deze zomer vervolgens lange tijd open gestaan voor interesse, alleen is er in die periode niets voorbij gekomen. Nu is daar FC Utrecht, maar zo kort voor sluitingstijd zo'n belangrijke speler verkopen willen wij niet." De middenvelder heeft nog een eenjarig contract in Leeuwarden en vertrekt komende zomer daardoor transfervrij, want bijtekenen wil Hoedemakers niet. "Dat hebben we te respecteren. De schade van het feit dat hij transfervrij zou kunnen vertrekken is voor ons alleen minder groot dan die van eventuele degradatie. De kansen dat wij ons handhaven zijn met Mees een stukje groter dan zonder hem."

SC Cambuur heeft FC Utrecht nee verkocht inzake Mees Hoedemakers. In dit stadium van de window willen de Friezen niet meer meewerken aan een vertrek, geeft td Foeke Booy aan. Hoedemakers is zwaar teleurgesteld en Cambuur neemt transfervrij vertrek na dit seizoen voor lief. — Jeroen Kapteijns (@JeroenKapteijns) August 22, 2022

𝐌𝐞𝐞𝐬𝘁𝗲𝗿 op het 𝗺𝗶𝗱𝗱𝗲𝗻𝘃𝗲𝗹𝗱. 🎓 #FORCAM pic.twitter.com/rmlDwGApg8 — SC Cambuur (@SCCambuurLwd) August 22, 2022

Lees meer: