SC Cambuur verliest opnieuw en degradeert uit de Eredivisie

Anastasios Douvikas schiet de 0-3 binnen tegen SC Cambuur
Anastasios Douvikas schiet de 0-3 binnen tegen SC Cambuur Foto: © Orange Pictures

SC Cambuur is zaterdagavond definitief gedegradeerd uit de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee verloor in Leeuwarden van FC Utrecht.

Beide ploegen speelden geen goede eerste helft in Friesland. Na 37 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Sander van de Streek, die de bal achter Robin Ruiter kopte. Nog geen vijf minuten later verdubbelde topscorer Tasos Douvikas de voorsprong. Bas Dost, die een basisplaats kreeg, moest het veld halverwege het eerste bedrijf geblesseerd verlaten.

De thuisploeg probeerde het na een uur met vier frisse krachten (Rienstra, Breij, Johnsen en Tol), maar doelman Ruiter verpeste de laatste kans op een resultaat door een strafschop weg te geven. Douvikas benutte deze onberispelijk.

De nederlaag betekent dat het doek voor de Leeuwarders definitief gevallen is.

SC Cambuur 0-3 FC Utrecht

'37 Van de Streek 0-1
'41 Douvikas 0-2
'64 Douvikas 0-3