Schmidt: "Roepen dat je het gaat redden, dan word je uitgelachen"

Doke Schmidt
Doke Schmidt Foto: © Pro Shots

Het doek lijkt te vallen voor SC Cambuur. De kans is aanzienlijk dat de club komend weekend degradeert naar het tweede niveau van Nederland. Doke Schmidt is realistisch.

"Als je nu keihard gaat roepen dat je het nog gaat redden, dan word je ook uitgelachen, dus dat zal je mij ook niet horen zeggen. Maar ook niet dat we al zijn gedegradeerd", zegt de verdediger in gesprek met De Telegraaf. Na de nederlaag tegen FC Emmen werd er al wel geroepen dat het klaar was.

"Dat wordt ook wel eens in de emotie gezegd en daar stoor ik me niet per se aan. Dat doe ik pas als dat ook op het veld te zien is dat jongens het bewust opgeven. Maar dat is volgens mij nog niet het geval. Je ziet wel af en toe wat gelatenheid bij jongens", merkt Schmidt op. De situatie van trainer Henk de Jong heeft de ploeg geraakt.

"Ik kan eigenlijk niet voor iedereen spreken, maar iedereen was hartstikke blij met Henk. Ik ook. Dan raakt het je als er zoiets gebeurt met je trainer. Het heeft impact als het om zijn gezondheid gaat. Toen hij terugkeerde, merkte je langzaamaan dat hij zich niet helemaal goed voelde en toch moest stoppen. Dat zijn geen makkelijke situaties", aldus Schmidt, wiens contract in Leeuwarden niet wordt verlengd.

"Dit laatste jaar is inderdaad niet leuk, maar de drie jaar hiervoor hebben toch de meeste invloed op mijn periode bij Cambuur. Die zullen me altijd bijblijven. We hebben steeds een fantastische groep gehad. Daar heeft het nooit aan gelegen", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties