Sjors Ultee: "Er waren kansen om PSV veel meer pijn te doen"

Sjors Ultee
Sjors Ultee Foto: © NESimages

SC Cambuur verloor zondag met 5-2 op bezoek bij PSV. Trainer Sjors Ultee keek met gemengde gevoelens terug op het treffen in Eindhoven.

Cambuur kwam brutaal op voorsprong in Eindhoven en kreeg een enorme kans om de score ook te verdubbelen. "Zeker als je in een topwedstrijd een resultaat wil halen, moet je die bal maken", zei Ultee bij ESPN. De gelijkmaker kwam er na een fout van Mitchel Paulissen. "Het risico van opbouwen is balverlies, maar deze fout heeft daar niks mee te maken", vond Ultee. "Het is gewoon een fout, dat weet Mitchel zelf ook. We willen voetballen, we willen opbouwen, we willen risico's nemen. Dan zullen er nu mensen zijn die zeggen: dit komt er nou van. Maar hij had genoeg tijd en ruimte."

"En ik denk dat we ook bij de tweede, derde en vierde tegengoal allemaal iets hadden van: dat hadden we kunnen voorkomen", vervolgde Ultee. "Dus dat is zuur. Er waren vandaag wel kansen om PSV veel meer pijn te doen dan we hebben gedaan, maar in topwedstrijden moet je boven jezelf uitstijgen om als Cambuur een resultaat te halen. Dat is niet gelukt, maar dat je hier goed meespeelt geeft wel heel veel vertrouwen in de lijn die we hebben ingezet."

Lees meer:
0 reacties