Sjors Ultee houdt geloof: "Niemand zet nog een stuiver op ons in"

Sjors Ultee
Sjors Ultee Foto: © Pro Shots

Sjors Ultee kijkt uit naar de uitwedstrijd tegen FC Twente. De trainer van SC Cambuur, die in het verleden assistent-trainer was FC Twente, wil de handdoek nog niet in de ring gooien. Cambuur is de hekkensluiter in de Eredivisie en handhaving lijkt na de nederlaag tegen FC Emmen degradatie nauwelijks nog te kunnen ontlopen.

Ultee heeft deze week veel moeite gedaan om zijn ploeg bijeen te rapen. "Ik heb aangegeven dat er heel veel drijfveren zijn die je kan pakken om jezelf te motiveren voor de komende wedstrijden", zegt hij in de Leeuwarder Courant. "Niemand hoeft ons uit te leggen dat het realistisch gezien, met logisch nadenken, het gat veel te groot is. En dat als er geld ingezet moet worden, dat niemand een stuiver op ons inzet. Maar je moet door."

De oefenmeester wil dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. "In een positief team als daarin een iemand negatief is, die wordt gelijk weer door de rest meegenomen", weet Ultee. "In een negatief team werkt dat als een olievlek. Iemand is negatief, neemt een ander mee en vijf minuten later ben je alles kwijt. We moeten als team bij elkaar blijven."

En dan wacht voor SC Cambuur ook nog FC Twente, dat in De Grolsch Veste nagenoeg onverslaanbaar is. "Gewoon een hele goeie ploeg, een mooi elftal", is Ultee complimenteus. "Twente-uit vind ik altijd de mooiste uitwedstrijd qua sfeer. Dat hele stadion staat op zijn kop. Ik heb er echt zin in, een mooie uitdaging."

Silvester van der Water, Robin Maulun en Maxim Gullit ontbreken bij SC Cambuur, dat mogelijk ook niet kan beschikken over Roberts Uldrikis.

Vermoedelijke opstelling SC Cambuur: Ruiter; Schmidt, Tol, Smand, Bangura; Breij, Hoedemakers, Van Kaam, Paulissen, Foor; en Johnsen.

Lees meer:
0 reacties