SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

Sjors Ultee na bekerblamage: "Hopelijk is die gifbeker nu leeg"

De Treffers verraste woensdagavond vriend en vijand door na RKC Waalwijk nog een Eredivisionist uit te schakelen in het bekertoernooi. SC Cambuur werd met 1-0 verslagen op Sportpark Zuid.

Gymleraar Willem den Dekker maakte na een half uur de enige goal van de wedstrijd. "Die 1-0 verandert de hele wedstrijd", analyseerde Cambuur-trainer Sjors Ultee voor de camera van ESPN. "Ik heb verder niet veel kansen gezien, wij moesten toch meer en meer pompen. Er zijn scrimmages geweest, we hebben corners gehad, maar zij konden door die 1-0 natuurlijk lekker achterover leunen. Die ene kans die we hebben weggegeven is genoeg geweest om hier te verliezen." Zo kreeg Cambuur een nieuwe dreun. "Toen ik hier tekende wist ik al dat de gifbeker een tijdje op tafel stond", zei Ultee. "Dan weet je dat je voor een moeilijk avontuur kiest en dat het doorbreken van zoiets niet zomaar gebeurt. Je kan van alles bedenken over opstellingen, tactiek, weet ik veel wat, maar gaat nu eerst om het doorbreken van zo'n cyclus. Dit is lastig voor mij, maar nog veel lastiger voor de groep die al veel langer met die gifbeker bezig is. Hopelijk is die gifbeker nu leeg."

Een dramatische start bij SC Cambuur voor de balende trainer Sjors Ultee 🤯 "Die 1-0 verandert de hele wedstrijd." #trecam — ESPN NL (@ESPNnl) January 12, 2023

Lees meer: