Slijngard: ''Ik zag ze maandenlang alleen maar via FaceTime''

Slijngard 6135db3952c90
Slijngard 6135db3952c90 Foto: © Pro Shots

Donovan Slijngard is terug in Nederland. De oud-speler van SC Cambuur heeft een succesvol avontuur in Litouwen ingeruild voor tweededivisionist Noordwijk.

Slijngard won negen prijzen in 5,5 tijd bij FK Zalgiris Vilnius, waar hij een vaste basisplek had en zelfs in de voorronde van de Champions League speelde. Toch besloot de 34-jarige verdediger zijn contract niet te verlengen. "De laatste anderhalf jaar waren echt slopend", legt Slijngard uit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De oud-speler van Cambuur miste zijn vriendin en kinderen. "Ik zag ze maandenlang alleen maar via FaceTime. Dat was echt heel erg moeilijk. Hiervoor woonden ze ook al in Nederland, maar stapten zij of ik iedere maand in het vliegtuig om elkaar te zien", aldus Slijngard, die door de uitbraak van het coronavirus niet even op en neer naar Nederland kon. "Dan moesten ik of mijn kinderen na thuiskomst tien dagen in quarantaine. Dat was gewoon niet te doen."

Slijngard won in Litouwen drie keer de landstitel, driemaal de beker en ook drie keer de Super Cup. "Het leven was er goed en sportief was het echt een fantastische periode. Maar mijn familie heeft me ook nodig. Mijn vriendin werkt zelf ook en runde in haar eentje een heel huishouden. Er kwam de laatste maanden wel heel veel op haar bord terecht."

Hij heeft nu besloten bij Noordwijk te voetballen. "Ik kon wel ergens ver weg in Nederland gaan voetballen, maar dan had ik net zo goed in Litouwen kunnen blijven", vertelt de in Rotterdam woonachtige verdediger. "En ik ben al 34. Eredivisieclubs zitten niet echt te springen om mij."

Lees meer:
0 reacties