Slot begon carrière bij Cambuur: "Beste trainer die ik ooit heb gehad"

Arne Slot bij Cambuur
Arne Slot bij Cambuur Foto: © Pro Shots

Tussen 2014 en 2017 stond Arne Slot onder contract bij SC Cambuur, de tegenstander van zondagmiddag. Bij Omrop Fryslân wordt teruggekeken op zijn periode in Leeuwarden.

In de zomer van 2014 vertrok Slot van PEC Zwolle naar Cambuur, om assistent-trainer te worden van Henk de Jong. In zijn tweede seizoen krijg hij voor het eerst een eigen team en samen met Dennis van der Ree, de huidige trainer van FC Groningen, kreeg hij de leiding over de beloftenploeg.

Daar kreeg Slot te maken met Berend Schootstra. "Vanaf het begin zei ik tegen mensen om me heen dat dit de beste trainer was die ik ooit heb gehad. Als je zag hoe hij bezig was met het voetbal en hoe hij mensen één-op-één hielp. Ik zag toen al dat het een geweldige trainer was. Als je nu kijkt waar hij staat, dat is ongekend. Ik ben er heilig van overtuigd dat hij veel verder dan dit zal komen. Heel bijzonder dat ik onder hem heb mogen trainen", aldus Schootstra.

Ook doelman Harm Zeinstra heeft warme herinneringen aan Slot. "Het was een mooie tijd, waarin we positief en aanvallend voetbal speelden. Arne was daar de architect van. Een heel goed verhaal over voetbal, hebben wel meer trainers. Maar dat je bij hem bij elke oefening op de training terugzag wat hij wilde. Dat vind ik knap."

Cambuur-directeur Ard de Graaf, die Slot binnen haalde kan zich vinden in de verhalen van de spelers. "Het begint bij het mens. Arne is een fantastische vent. Zijn plan is tot in detail uitgewerkt en de uitvoering krijgt hij blijkbaar iedereen in mee. Als je dat allemaal combineert, dan krijg je Arne Slot", aldus De Graaf.

Lees meer:
0 reacties