Teleurgestelde Ard de Graaf: "Ik vind ook dat je het niet kan maken"

De beslissing om de stadions voor een derde weer beschikbaar te stellen voor supporters wordt door velen als teleurstellend ervaren. Ook de algemeen directeur van SC Cambuur, Ard de Graaf, denkt er het zijne van.

"We zitten nu voor het derde voetbalseizoen in een coronasituatie en onze overheid is nog steeds niet in staat om maatwerk te leveren", vertelt Ard de Graaf aan SC Cambuur TV. "Het kan nooit het doel zijn om dingen dicht te houden. Wat veilig kan en wat open kan, moet open. Omdat we daar allemaal van leven. Nu wordt er weer een generieke maatregel gelegd op een aantal branches."

"Ik vind ook dat je het niet kan maken. Als je ziet hoeveel mensen er afhankelijk zijn van de bedrijfstak betaald voetbal, hoeveel mensen er hun geld stoppen in het voetbal en er plezier uit halen. Als dat veilig kan, moet je dan kunnen doen. Dat dat niet gebeurd is onwijs teleurstellend."

"We hebben miljoenen geïnvesteerd in Fieldlabs, in testomgevingen", vervolgt De Graaf. "Wij als SC Cambuur hebben er zelf ook aan meegedaan. Tijdsloten, placeren, ruimte tussen de mensen, elkaar de ruimte geven binnen en buiten. Dat alles heeft aangetoond dat er eigenlijk geen enkele besmettingshaard in het voetbal is ontstaan. Meer bewijs kun je denk ik niet hebben."

Lees meer:
0 reacties