Ultee heeft geen spijt: "Het gevoel bij deze club was zó goed"

Sjors Ultee voor de camera van ESPN
Sjors Ultee voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Sjors Ultee staat voor een zware klus met SC Cambuur. Nadat Ultee bij de club uit Leeuwarden tekende, kwamen ook bij FC Groningen en FC Utrecht de trainersposten vrij. De 35-jarige Utrechter denkt achteraf dat hij hoger in de Eredivisie had kunnen instappen.

"Ja, maar nooit met enige vorm van spijt over de keuze die ik gemaakt heb", vertelt Ultee tegen Voetbal International. "Toen Cambuur begon te spelen heeft mijn zaakwaarnemer wel gezegd: 'Wil je niet wachten op wat er bij FC Groningen gebeurt? Misschien dat die je straks ook wel willen'. Alleen was het gevoel bij deze club en mensen zo goed, dat ik dat wilde koesteren. FC Utrecht was natuurlijk een ander verhaal, dat kwam op een later moment heel onverwacht vrij."

Ultee heeft natuurlijk een verleden bij FC Utrecht. "Ik heb daar zo’n beetje alle trainersrollen vervuld en ik zou het heel mooi vinden om ooit dat rijtje af te maken met de functie van hoofdtrainer, alleen wel pas als ik me zo bewezen heb dat ik er met veel krediet binnenkom. FC Utrecht is namelijk een mooie, maar ook een heel lastige club, met heel veel krachtenvelden en druk", gaat de trainer verder. "Daar zou ik met een hele berg bagage binnen willen komen, waardoor je de lijnen kunt uitzetten, zoals Erik ten Hag dat ooit heeft gedaan. Voor FC Utrecht wil ik me nog meer klaar voelen dan voor welke andere club dan ook."

Lees meer:
0 reacties