Ultee vol vertrouwen richting derby: "Dat biedt mogelijkheden"

Sjors Ultee voor de camera van ESPN
Sjors Ultee voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Sjors Ultee heeft veel zin in de derby tegen SC Heerenveen. De geboren Utrechter heeft goed door wat er los komt in deze streekstrijd.

“Hoewel we op het veld vooral bezig zijn met ons tactisch plan, merken we buiten de lijnen natuurlijk echt wel hoe deze wedstrijd leeft en wat voor gevoel dat losmaakt bij de mensen", vertelt Ultee op de clubwebsite van SC Cambuur. "De meeste jongens hebben De Derby ook al eens mogen spelen en iedereen kent het belang van dit duel. Dat hoeven we niemand uit te leggen en anders zullen de supporters dat morgen bij de laatste training ongetwijfeld nog wel over gaan brengen.”

Bij de thuisploeg ontbreken Marco Tol en Jamie Jacobs. Aanvallend heeft Ultee genoeg keuze. "Niet alleen met de elf die zullen starten, maar ook met spelers die we in de loop van de wedstrijd kunnen inbrengen. Onze bank biedt wat dat betreft volop mogelijkheden en dat is een fijn gegeven.”

Maar boven alles heeft de trainer er enorm veel zin in. "Voor iedereen geldt dat we niet kunnen wachten tot het eerste fluitsignaal, het gaat een mooie pot worden. Máár, eerst nog de laatste training. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze supporters het team het laatste zetje in de juiste richting zullen geven.”

Lees meer:
0 reacties