Ultee voorzichtig met nieuwkomers: "Moeten geen risico's nemen"

Sjors Ultee voor de camera van ESPN
Sjors Ultee voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Cambuur neemt het dit weekend op tegen Ajax. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. De Amsterdammers om aan te haken bij de bovenste ploegen, de Leeuwarders om de gedeelde laatste plaats te verlaten.

Cambuur haalde vier versterkingen in de hoop om degradatie te ontlopen. "De nieuwe jongens kunnen zondag in principe ook spelen, als zal dat in de meeste gevallen eerst een gedeelte van de wedstrijd zijn. We moeten qua belastbaarheid geen risico’s willen nemen met het oog op deze, maar zeker ook de komende duels", aldus Sjors Ultee.

De trainer weet dat het zondag een moeilijke wedstrijd wordt, ondanks het feit dat de tegenstander ook niet in beste vorm is. "Het is voor ons vooral zaak om er zoveel energie en arbeid in te stoppen dat we na een uur nog in de wedstrijd zitten en dan kunnen we met gerichte wissels wellicht nog iets forceren voor een resultaat."

"Het is namelijk wel de regerend kampioen die we tegenover ons krijgen. Ajax mag dan wel in een lastige fase zitten, ze hebben nog steeds ongelofelijk veel individuele kwaliteit in de ploeg zitten", aldus Ultee op de clubwebsite. "Dat we af en toe in fases achteruit gedrukt zullen worden of iets minder de bal hebben, is dan ook logisch."

Lees meer:
0 reacties