Ultee: "Wat we in de eerste helft hebben laten zien, kan niet"

Sjors Ultee
Sjors Ultee Foto: © Orange Pictures

Sjors Ultee is niet te spreken over de harde nederlaag die SC Cambuur leed tegen FC Twente. Met name de eerste helft kwamen de bezoekers er totaal niet aan te pas.

"Wat we in de eerste helft hebben laten zien, kan niet", stelt Ultee bij Omrop Fryslân. "Niet naar jezelf toe, niet naar je medespelers, niet naar de club en niet naar de supporters toe. Op deze manier wil je zelf toch ook niet op het veld staan? Achter je man aan hobbelen en na elk een-tweetje denken: waar is die man gebleven?"

"Uiteraard zit een heel groot deel in kwaliteit, maar het zit ook in karakter", vervolgt de trainer van de hekkensluiter. "De absolute wil om in ieder geval het duel te maken. We hebben genoeg mensen om in een duel te komen, maar dan moet je die ook maken. Je moet je man aan kunnen pakken, in plaats van een metertje afstand houden en het laten gebeuren."

Met nog zes wedstrijden te gaan en een gat van negen punten tot de veilige plekken lijkt degradatie niet meer te voorkomen. "Het blijft lastig, maar het is nog niet voorbij", houdt Ultee vol. "Nogmaals: los van de stand, je moet je eigen eergevoel pakken, je moet je niet laten wegspelen door een tegenstander. Je moet iets in jezelf hebben om dit niet toe te laten staan."

Lees meer:
0 reacties