Van de Streek: ''Die huurlingen hadden niet echt binding met Cambuur''

Van der streek 60f03b8d42fe0
Van der streek 60f03b8d42fe0 Foto: © Pro Shots

Sander van de Streek is vol lof over Henk de Jong. De middenvelder van FC Utrecht werkte in zijn jaren bij SC Cambuur goed samen met de huidige oefenmeester van de Leeuwarders.

"Echt een oprecht mens. Je ziet vaak meningen voorbij komen dat als hij voor de camera staat: 'het is gespeeld etc'. Maar zo is hij helemaal niet, het maakt hem niet uit wat mensen van hem vinden, hij is gewoon zo. Hij is oprecht, enthousiast en hij heeft het gevoel dat hij dat allemaal kan zeggen. En dat vind ik mooi aan hem en dat maakt hem echt een heel mooi mens", begint Van de Streek bij Forza.

In diens eerste seizoen bij Cambuur speelde de club uit Leeuwarden nog in de Eredivisie. "Volgens mij braken we toen alle records van Cambuur in de Eredivisie. Ik scoorde zeven keer dat seizoen", blikt hij terug. "Het tweede seizoen degradeerden we en hadden we het heel zwaar. We hadden veel huurlingen en die hadden niet echt binding met de club voor mijn gevoel", constateert Van de Streek.

"Het laatste seizoen bij Cambuur begon voor mij nog niet zo heel lekker, ik kwam zelfs op de bank terecht. Op een gegeven moment heb ik denk ik het licht gezien of iets want er gebeurde wat en toen ging het lopen", vervolgt hij. "Toen ging echt alles erin. Ook in de nacompetitie, tegenstanders houden dan toch rekening met je."

Lees meer:
0 reacties