Van de Streek kijkt terug op transfer: ''Ineens tegen FC Zenit''

Van de streek 604485255f593
Van de streek 604485255f593 Foto: © Pro Shots

Sander van de Streek vertrok in 2017 van SC Cambuur naar FC Utrecht. De middenvelder raakte overtuigd na een gesprek met Jordy Zuidam en toenmalig FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.

"Mijn eerste gesprek was met Jordy (Zuidam red.) en Erik (ten Hag red.)", blikt hij terug. "Die schetsten een beeld van mij waarin zij mij hier zagen spelen en dat voelde vanaf het begin heel fijn en heel warm. Ik had heel veel positieve geluiden gehoord over de trainer en interviews gelezen natuurlijk. En ik was heel benieuwd, want bij zo een goede trainer word je vanzelf ook een betere speler."

"Ik had net getekend en op die dag kreeg ik gelijk een berichtje van Willem Janssen met: 'Hey, Sander. Welkom, ik denk echt dat je perfect bij deze club past zoals ik je ken'. En ik vond dat zo een fijn berichtje. Sinds die eerste dag was het gewoon top. Natuurlijk moet je in het begin een beetje je draai vinden en kijken hoe iedereen is. Maar bij FC Utrecht voelde ik me echt gelijk thuis", aldus Van de Streek.

De middenvelder werd meteen voor de leeuwen gegooid. "Ik kom van Cambuur en dan moet je in eens tegen Lech Poznan en FC Zenit spelen. Ik had niet verwacht dat ik gelijk in de basis zou staan. Er kwam zo veel kwaliteit binnen in de selectie, maar vanaf het begin af aan heb ik heel veel gespeeld", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties